Overleven door onderwerping

Screenshot_75

(Door: Henryk M. Broder – Vertaling: E.J. Bron)

In Duitsland leven ongeveer [opm. vertaler: officieel…] vier miljoen moslims, dat zijn 5% van de bevolking. In Duitsland leven ook ongeveer 200.000 Joden, dat zijn 0,25% van de bevolking. In Duitsland zijn ongeveer 100 synagogen in bedrijf, die tot vestingen werden uitgebreid. Tijdens de belangrijkste feestdagen adviseert de Centrale Raad van de Joden de gemeenten erop te letten dat de bezoekers zich niet buiten voor de gebedshuizen ophouden. Dat zou te gevaarlijk zijn.

Het aantal moskeeën bedraagt ongeveer 3000, afhankelijk van de schatting iets minder of iets meer. Zij vormen, anders dan de synagogen, geen veiligheidsrisico. Het komt steeds opnieuw – en steeds vaker – voor dat mensen die door een keppeltje of een Davidsster als Joden herkenbaar zijn op straat uitgescholden, bespuugd en in elkaar geslagen worden. De daders zijn meestal “jonge mannen met een migratieachtergrond”, maar geen katholieke Polen of protestantse Denen, die eentje tegen de dorst gedronken hebben, maar volledig nuchtere moslims, die gewoon geen Joden mogen.

Onder deze omstandigheden doet het dan ook heel merkwaardig aan dat uitgerekend vooraanstaande functionarissen van de Centrale Raad van de Joden als pleitbezorgers van de moslims optreden, net alsof twee minderheden een bondgenootschap sluiten om elkaar bij te staan. Dat antisemitisme en islamofobie tegenwoordig in één adem genoemd worden, is in grote mate de verdienste van de voormalige secretaris-generaal van de Centrale Raad, die deze absurde analogie salonfähig heeft gemaakt.

Nu heeft de nieuwe president van de Centrale Raad van de Joden er nog een schepje bovenop gedaan. In een interview met een Duits dagblad waarschuwde hij voor “rechts-populistische netwerken”, die “steeds meer invloed in Duitsland zouden winnen.” Hij bedoelde geen antisemitische, maar islam-kritische netwerken, die “de meest vreselijke hetze” zouden bedrijven.

Wat bezielt de woordvoerder van de Joden in Duitsland om zo´n standpunt in te nemen? De zorg om de politieke cultuur in Duitsland? Nee, het is de pure angst voor diegenen bij wie hij een wit voetje haalt. Het is de goede oude dhimmitraditie: overleven door onderwerping. Jullie doen ons niks en wij zeggen alleen maar goede dingen over jullie. Zo kunnen we het prima met elkaar vinden. Vier miljoen moslims en 200.000 Joden.

Bron:
www.achgut.com
Auteur: Henryk M. Broder

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Appeasement, Dhimmitude, Duitsland, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Joden, lafheid, Moslims. Bookmark de permalink .

31 reacties op Overleven door onderwerping

 1. Scheerzeep NU zegt:

  Wij Zijn Progressief. Stop Jodenhaat.

  Dit zou een leuze kunnen zijn van de PVV. Alle andere ‘progressieve partijen’ in Nederland kunnen dit de laatste decennia blijkbaar moeilijk combineren.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Maar we ZIJN niet progressief: In aanmerking genomen, dat Links die term van meet af aan heeft gekaapt is het voor ons eerder een scheldwoord!
   Zou “realistisch” de lading dekken?

   Like

 2. Driek zegt:

  “In een interview met een Duits dagblad waarschuwde hij voor “rechts-populistische netwerken”, die “steeds meer invloed in Duitsland zouden winnen.” Hij bedoelde geen antisemitische, maar islam-kritische netwerken, die “de meest vreselijke hetze” zouden bedrijven”.

  Die meneer de president dient zich te schamen, met z’n “rechts-populistische netwerken”, die man begint nu al te slijmen met de vijand. En dat voor een woordvoerder van het Uitverkoren Volk. Hij moet toch beter weten zo langzamerhand. De Joden in Israël schieten je keihard voor je harses, die pikken dat allang niet meer. Wat een geneuzel. Duitse Joden moeten vertrekken naar Israël, Duitslang heeft geen toekomst meer voor Joden. En dat geldt straks voor alle Europese Joden. Het is heel erg dat het zover is gekomen. En dat komt allemaal door onze domme schaamteloze regeringsleiders, die al dat moslimgespuis binnenhalen. En al die christelijke leiders – al die katholieken, protestanten en andere stromingen, denken maar dat die beker aan hun voorbij gaat. Nou, mooi niet, ze zullen hem tot de bodem moeten leegdrinken. Maar zover is het nog niet. Nog eventjes geduld. Maar ze komen eraan. Ze staan te trappelen om te gaan koppensnellen.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Nou, nou, waar hebben we dit eerder al meegemaakt?
  Het CIDI is niet bepaald enig in haar soort!
  Maar, hoe begrijpelijk het misschien ook is, het is niet de juiste manier: Het is verkéérd om je vijanden op die basis te steunen!
  Ten eerste zal de islam, als het er op aankomt, de Joden heus niet sparen!
  En ten tweede is het een dolksteek in de rug van diegenen, die wèl achter de Joden en Israël staan!
  Nogmaals, het is aan één kant duidelijk, waaróm ze het doen, maar het is níet goed!
  Hie blijkt weer eens te meer: Angst is een slechte raadgever!

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘het..BESTE..POLITIEKE.. WAPEN …IS…DE…TERREUR. …..AL…WAT…WREEDHEID…DOET…
   OPLEVEN,…DWINGT…RESPECT…AF. …..OF MEN ACHTER ONS STAAT …IS…NIET…IN…HET
   MINST…BELANGRIJK…, ALS…MEN…ONS…MAAR…RESPECTEERT…JA,…LAAT…MEN…ONS..
   MAAR…HATEN……….ALS…MEN…ONS…MAAR…VREEST………..: pag.119, boek: ‘Kommando
   Reichsfuhrer..HIMMLER, van Sven..Hassel, uitg.De Boekerij A’dam.isbn 9010044327.
   ………………..NOOIT…SHARIA…..in…..NEDERLAND, NW.ISR.WEEKBLAD ..22.9.2006…. …………..
   GEERT..WILDERS: De…SHARIA…is barbaars. Een andere betiteling…is…niet mogelijk. De sharia gaat over het afhakken van hoofden en handen,over steniging. Van vrouwen en over ophangen van ..homoseksuelen. ..Vrouwen hebben in dit systeem geen enkele waarden en rechten.. Of
   andere mensen die niet passen in de islamitische cultuur. Dat is…DE…SHARIA.
   En uitgerekend minister…Donners vindt dat als tweederde v.d.Nederlanders voorstander is v.d.invoering v.d….SHARIA…,die dan ook moet..worden ingevoerd……Hij gaat zelfs een stap ver-
   der door te zeggen dat het een schande zou zijn om de invoering te verbieden. …Het doet er niets aan af dat de minister deze uitspraken slechts..theoretisch bedoelt…………….De fout v.d.minister is dat hij stelt dat de meerderheid altijd telt en zelfs de essentie v.d.democratie is. …Maar een democratie gaat juist ook over de rechten van minderheden. De invoering v.d….SHARIA…is abso-
   luur en heeft geen enkel respect voor minderheden. …Invoering v.d….SHARIA… Is geen onderdeel v.d.democratie, maar juist…het…einde…van…de…democratie. We moeten goed beseffen dat Nederland…NOOIT…ten prooi mag vallen aan deze….MIDDELEEUWSE…BARBARIJ…Er komt bij
   dat de …SHARIA…IN …STRIJD…IS…met de …NEDERLANDSE..GRONDWET en ongeveer.. alle
   internationale verdragen die Nederland heeft ondertekend……………..Het is ook niet relevant dat
   minister Donners aangeeft de ..SHARIA…verwerpelijk te vinden en de invoering ervan zelfs wil
   bestrijden. Want..als..twee- derde v.d.Nederlanders de …..SHARIA….. Wil invoeren moet dat wel
   degelijk gebeuren, zegt minister. Donners. …..EN …DAT…..IS…..ONAANVAARDBAAR.
   Ik wil geen…..SHARIA……., Nu niet…en..nooit..niet.Wij moeten trots zijn op onze democratie. Wij moeten trots zijn op onze normen en..waarden die hun oorsprong vonden in de christelijk-Joodse
   en humanistische traditie en cultuur…………Minister Donners zet die normen en waarden in de uitverkoop’als er maar genoeg mensen zijn die willen’……………….We moeten die ..UITVERKOOP
   voorkomenen laten horen dat wij niet marchanderen met onze democratie en onze normen en
   waarden. Die zijn ononderhandelbaar. In Nederland is geen plaats voor de…..SHARIA……Door
   minister Donner.. ligt de ..keuze..op tafel: of WOJ behouden onze democratie of wij zijn bereid die
   overboord te gooien als er maar genoeg mensen zijn die dat willen……………….Wij moeten onze
   rug rechten voor de democratie. We zijn dat verplicht aan de generaties die ons zijn voorgegaan,
   die hebben geofferd voor onze vrijheid, die nooit hebben willen toegeven aan…..BUITENLANDSE
   DRUK onze vrijheid op te geven. HET..IS…TIJD…OM…PAL…TE…STAAN…VOOR…ONZE…VRIJHEID.######################

   Like

 4. D.DAY zegt:

  De opstelling van de Centrale Raad zal de joden niet helpen. In de moslimwereld bestaat geen wederkerigheid, maar wel de plicht voor de moslims om alle niet-moslims (vooral joden) te doden.

  Like

 5. Sjaak uit Dordt zegt:

  Joden zijn de nieuwe Joden, Moslims zijn de nieuwe Nazi’s.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Zeker teveel filmpjes gezien van David Icke, niet antisemitisch, wel antizionistisch, ik weet het niet, zou kunnen.

  Like

 7. BertG. zegt:

  Een heel goed idee. Dit zou dan wel voor iedere gelovige moeten gelden.
  Wat een rust zou dat opleveren voor de mensheid.
  De hoeveelheid mensen die daar door al levenslang verpest zijn is niet meer te tellen.

  Like

 8. Tom Hendrix zegt:

  @ Paul Holsters: 23.50. uur, op 05/02. Ten aanzien van het christendom, denk ik er anders over. Als het de instituten der kerken betreft, ben ik het wel volledig met U eens. Mensen die op individuele basis het christendom beleven, zijn in mijn optiek niet een probleem. Ik ben er zelf een van. Echter ik ben voor 100% voor: SCHEIDING VAN GELOOF EN STAAT. Tevens ben ik van mening, dat het christendom onder invloed van de Verlichting sinds 200 jaar geheel anders is dan het christendom van Inquisitie en heksenverbrandingen. Dus ik bekijk het wel met de nodige nuance. Wat de islam betreft ben ik het wel volledig met U en de reageerders eens. Islam weg ermee!

  Like

 9. Driek zegt:

  Paul Holsters zegt: Ik dacht aan verplichte sterilisatie van gelovigen zodat ze zich niet langer kunnen voortplanten. Uiteraard pas nadat voor een rechtbank is bewezen dat ze gelovig zijn.

  Bent u wel helemaal goed snik meneer Holsters? Hier ga ik maar niet verder op in, dit is wel zo’n domme reactie.

  Like

 10. reageerbuis zegt:

  Holsters is zelf ondemocratisch bezig. Iedereen mag denken wat hij wil, als het maar niet een gevaar voor de maatschappij wordt. Daarom moet de islam bestreden worden en het christendom bevorderd. Vergelijk de boeken en vooral de oprichters Jezus en Mohammed met elkaar.

  Like

 11. reageerbuis zegt:

  Belachelijk! Begin dan met de atheïsten. Die hebben in de personen van Hitler, Stalin, Mao, Pol Pot enz. de meeste ellende gebracht.

  Like

  • EdBos zegt:

   Toevallig ben ik atheïst en ik wil NIET gecastreerd worden! En ik wil zelf ook geen andersdenkenden castreren. Men mag van mij denken/ geloven wat men wil, zolang men maar niet anderen gaat verwonden of vermoorden.

   En tot slot geloof ik niet dat gelovigen eerder/ meer moorden dan atheïsten. Geloof interesseert me gewoon niet en zeker niet als het een instituut is geworden. En geloven institutionaliseren nu eenmaal allemaal.

   Like

 12. harrylacroix zegt:

  Fantastisch verhaal. En wat een geloof zit er in dit verhaal. Namelijk het geloof dat het atheïsme de oplossing is. Mag er misschien even fijntjes op wijzen dat atheïsten, ik noem Stalin, Lenin, Trotzky, Castro, Phol Pot, Mao, Hitler een paar mensen om zeep hebben geholpen. Dat zijn waarschijnlijk dan niet de “goede atheïsten”? Het moorden zit niet in de godsdienst, het zit in de mens! Er zijn zelfs studies, o.a. van criminologen die aantonen dat potentiële misdadigers dit in hun genen hebben. Hoe is anders te verklaren dat een volkomen onschuldig kind reeds op jonge leeftijd andere kinderen aanvalt? De islam behoort niet bij de godsdiensten, het is een politieke ideologie. Daarom de islam uitsluiten van alle voordelen die godsdiensten hebben.

  Like

 13. asaman zegt:

  ook Boeddism, dat zich pretendeert geen religie te zijn. En ook de andere ism, want idealogien zijn namelijk ook mensvriendelijk

  Like

 14. EdBos zegt:

  Gaat niet lukken, tenzij je van atheïsme een soort onverdraagzame godsdienst gaat maken. De meeste mensen hebben een soort godsdienst nodig. Kijk maar in Europa: naarmate het christendom verdwijnt, worden ze allemaal “spiritueel”. Je komt er niet van af. Ik voor mij zie meer in spiritualia (bier bijv.).

  Like

 15. asaman zegt:

  Afbeelding: Dat moet toch niet fijn zijn om zo geknield te zijn.

  Like

 16. Alle religies weg en alleen maar atheïsten op de aarde? En dan vrede? Mijn moeder en mijn oom waren puur atheïstisch. Toch hebben ze mij kreupel gemaakt omdat ik tegen mijn vader over de seksuele relatie tussen zijn vrouw en broer praatte. Toen was ik vier. Toen ik 22 was hebben ze mij 100 dagen in coma laten slaan door twee medewerkers van een psychiatrische inrichting waar ik toen woonde als patiënt. Mijn zwager, ook pure atheïst, heeft me toen een stomp op mijn neus gegeven met een boksbeugel. Zogenaamd had ik een zelfmoordsprong voor een auto genomen. Die twee medewerkers waren ook pure atheïsten. Dus breek me de bek niet open over atheïsten! Jezus keurde geweld en moord af! En zei; “Wie met het zwaard doodt zal door het zwaard gedood worden”! In het oude testament staat; “Oog om oog tand om tand”! Van die vijf atheïsten zijn er al zeker drie overleden. Die overige staan ook op het lijstje. Hoe zou dat nou komen?

  Like

  • Igor zegt:

   Hier word ik toch eventjes stil van Jack. Wat een verschrikking wat jij hebt meegemaakt.
   Helaas is onze aarde bevolkt met een aantal hersen-, gevoel-, en gewetenloze mensen en meestal zijn dat inderdaad atheïstische en islamitische types.
   Maar beter is het te zeggen, dat dit soort uitschot vooral het type machtswellustelingen zijn.
   Zodra ze macht (in wat voor opzicht of situatie dan ook) hebben, raken ze alle empathie gevoelens kwijt en worden het een soort predators.
   Dagelijks te bewonderen bij o.a. de politieke elite, want:
   “Als niet komt tot iet, dan kent iet zich zelve niet”.

   Like

   • Ja Igor, maar ook christenen en zelfs de Jehovah’s Getuigen kunnen gewelddadig zijn. Die moet je ook voor je houden. Mijn motto is; “Vertrouw niemand, zelfs je eigen moeder niet, vertrouw alleen op God (JHWH)!!!

    Like

 17. Theodoor zegt:

  Ik loop al jaren met de vraag rond met de vraag waar komt toch de bescherming van die door vele Nederlanders gehate Islam vandaan. Wie zijn dat toch de opdrachtgevers die de PvdA, VVD, D66, CDA en GroenLinks in de “knip” hebben.
  Wat zijn dat toch vreselijke verraderlijke partijen die hun eigen bevolking opofferen.
  Of doen ze dat allemaal voor geld, veel geld in dit geval.

  Like

  • EdBos zegt:

   Ik denk wel eens dat Saudi-Arabië daar achter zit. We hebben hun olie nog steeds heel hard nodig en dus doen onze politici alles wat die rijke Saudi’s willen. Zij mogen gerust alles doen wat IS van ons niet mag. Er zijn zelfs mensen die beweren dat zij 9-11 hebben betaald. Er zijn ook genoeg aanwijzingen dat zij IS betalen (net als de Turken, trouwens)

   We kunnen alleen maar hopen dat ze hier eens wat beter hun best gaan doen om alternatieve energiebronnen te ontwikkelen, zodat we over een jaar of 10 van die lui af zijn. Maar ze doen niet erg hun best, want na die stomme windmolens hoor je er niets meer van.

   Like

 18. Tom Hendrix zegt:

  @Paul Holsters: 16.56. uur. Respect voor uw reactie. Het is voor mij duidelijk. Verder zult U in mij een medestrijder vinden, die pal staat voor de SECULIERE STAAT en TEGEN DE PERVERSE ISLAM, een NAZI IDEOLOGIE pur sang!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s