Palestijnen: ook wij willen democratische verkiezingen

Screenshot_41

Palestijnse Gebieden, 25 januari 2006: de voorlopig laatste parlementsverkiezingen in ‘Palestina’ (Gaza+Westbank). Eén man, één stem, één keer? Hamas-leider Ismail Haniyeh (links) en Fatah-leider Mahmoud Abbas (tevens voorzitter van de Palestijnse Autoriteit) worden al stemmend afgebeeld tijdens de laatste verkiezing voor het Palestijnse Wetgevende Raad, die in 2006 plaatsvond.

(Door: Khaled Abu Toameh)

Terwijl de Israëli’s vandaag naar de stembus te gaan, vragen de Palestijnen op de “Westelijke Jordaanoever” en in de Gazastrook zich af of ook zij ooit het voorrecht zullen hebben hun eigen vrije en democratische verkiezingen te houden.

In de afgelopen weken hebben de Palestijnen een campagne gelanceerd, waarin zij vrije en democratische verkiezingen eisten. Maar de campagne lijkt tot nu toe aan dovemansoren gericht.

Het enige dat de Palestijnen resteert is benijdend toe kijken hoe de kiezers in Israël hun recht om nieuwe vertegenwoordigers te kiezen uitoefenen.

De gemiddelde leeftijd van de PLO-leiding is 75. De afgelopen twee decennia zijn het steeds dezelfden geweest die de leiding hadden bij Hamas.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Westelijke Jordaanoever", democratie, Fatah, Gazastrook, Hamas, Islam, meningsdictatuur, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

11 reacties op Palestijnen: ook wij willen democratische verkiezingen

 1. BertG. zegt:

  Knap hoor, om democratie uit te roepen en tegelijk je enne vinger in de lucht houdend met de boodschap dat er maar 1 allah is. Hoe krom wil je het hebben.

  Like

 2. DonnaDolce zegt:

  Hahahaha, weten ze wel wat democratisch is daar???

  Like

 3. Anneke zegt:

  Goed nieuws…de ‘Palestijnse’ burgers zijn aan het ontwaken. “De PLO-/HAMAS-/HEZBOLA-nachtmerries lijken hun langste tijd te hebben gehad”???/!!! Hoop dit oprecht voor deze machteloze burgers,die zo intens zijn mishandeld/benadeeld door de regerende -/overheersende terroristen!!! Als deze burgers nu ook eens mogen gaan beseffen dat hun allah en mohammed niet de juiste ‘god en profeet’ zijn. Dan is hun verlossing vn alle bedrog weer een stap dichterbij. “Komt tijd,komt raad”…

  Like

 4. Republikein zegt:

  Nog een mooie oproep, zal wel te laat komen.
  http://www.refdag.nl/opinie/laat_de_ware_zionist_opstaan_1_897892

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Die Palestijnen hebben toch wel erg veel fantasie.

  Like

 6. lucky bee zegt:

  Democratie en Islam is net zo moeilijk te vermengen als olie met water. Dat lukt nooit.

  Like

 7. J. C. Th. Köhler zegt:

  Alvorens de “Palestijnen” van democratie kunnen genieten, zullen ze eerst moeten leren wat democratie is. Maar dat zal zo een, twee, drie niet gebeuren, want democratie is haram. Democratie is de wil van het volk en die zal altijd ondergeschikt blijven aan de wil van allah. Ergo: sharia is wat ze willen (ze zijn immers moslim), dus sharia is wat ze zullen krijgen. Iedere echte democraat is per definitie geen echte moslim. Omgekeerd: iedere echte moslim kan per definitie geen democraat zijn.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 8. Jan zegt:

  Democratische islam is net zoiets als democratisch socialisme bij de PvdA. Bij de eerste wordt je direct gewurgd, bij de tweede met glacé handschoenen. De uitkomst is dezelfde.

  Like

 9. Joshua zegt:

  De Palestijnen hebben helemaal niets te zoeken in Israel, laat staan stemmen,zij moeten maar terug naar de Arabische landen waar zij vandaan komen, daar kunnen zij stemmen zoveel zij willen.
  Dat is het zelfde dat die rot moslims hier de boel verzieken, weg wezen met die achterlijke feodale apen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Likud wint: 29 zetels, Zionistische Unie krijgt 26. Voorlopig wordt Israël de ellende van Livni (Hatnuah ) en Herzog (Arbeiderspartij) bespaard. Partij van de PvdA, Meretz, krijgt 4. Obama kondigt dag van nationale rouw aan.

  As of 5:25 a.m. (Israel time), with more than 99.5% of the ballots having been counted, the Likud is leading the pact with 29 seats. The “Zionist Union” of Labor and Hatnua has 24 seats.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/192803

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s