De website “Snaphanen” heeft een klein meningsverschil

Screenshot_31

(Door: “Vederso”)

Een verschil van mening met Google en dan lijkt het of je met de halve wereld een conflict hebt. Voor Google is Snaphanen een kleine dreumes. De vraag is of ze z’n stukken überhaupt kunnen lezen, want daar gaat het mede om: Google vindt dat de willekeurige advertenties op de site van Snaphanen niet overeen komen met de wens van Google om voor een prettige (lees)ervaring van bezoekers van Google te zorgen. Tenminste, dat is wat ik er kort samengevat van begrijp. Google wil niet censureren en vindt vrijheid van meningsuiting belangrijk, maar wil niet dat er op enige manier geld wordt verdiend aan “gewelddadige, tragische en schadelijke inhoud” en maakt deze advertenties vervolgens technisch onmogelijk. Google blokkeert deze en censureert dus.

Een vreemde toestand. Hoe je hier op moet reageren weet ik één-twee-drie ook niet. Wat ik wel weet is dat d.m.v deze advertenties Snaphanen de kosten van het bedrijven van een website probeert te dekken. Het gaat voor Google om een heel klein bedrag, maar niet voor Snaphanen die ook maar moet zien hoe hij de eindjes aan elkaar knoopt.

Wie en wat is Snaphanen?

Voor mij, voor de lezers van “E.J. Bron”, is hij de vooruitgeschoven uitkijkpost die Scandinavië beschrijft, gevestigd in Kopenhagen, waar de Deense Free Speech Society waarderend over spreekt en die zich in tien jaar heeft ontwikkeld tot een belangrijk, zo niet het belangrijkste Deense blog dat zich bezighoudt met de counter-jihad. Het is een opinie- en nieuwssite die zich richt op heel Scandinavië. RationalWiki, als één van de vele Wiki’s, omschrijft de website als volgt:

“Snaphanen is een Deens extreemrechts islamofoob blog gelieerd aan de counterjihad-beweging. Het is nauw verbonden met de standpunten van andere islamofobe blogs zoals Gates of Vienna, Brussels Journal en Document.no”.

Deze omschrijving is geheel voor rekening van RationalWiki,die zelf weer door Wikipedia wordt omschreven als een zgn. “progressieve site” die niet altijd z’n meningen onderbouwt en Wikipedia ziet zichzelf als een “neutrale” website en daar zijn de meningen ook over verdeeld.

Hoe dit gaat aflopen? Geen idee, maar we zullen blijven opletten

Drie maanden later. Snaphanen heeft de keuze gemaakt niet afhankelijk te willen zijn van reclamegelden en een groot bedrijf dat over z’n schouder meekijkt en bepaalt hoe z’n artikelen er moeten uitzien. In een stuk waarin hij z’n Deense en Zweedse Pay Pal-donoren bedankt, vertelt hij iets over z’n eigen sores. Door een serieuze ziekte en ziekenhuisbezoek, zoals hij zelf vertelt, is hij ontsnapt aan de aanslag op Lars Vilks, maar daardoor zijn hem ook een aantal foto’s ontgaan. Hij probeert dat feit te verdringen. Z’n vrijheid en het ontbreken van een muilkorf zijn voor hem zo belangrijk, dat hij afziet van reclame-inkomsten: “Er zijn genoeg journalisten die zich prostitueren”, schrijft hij. Maar hij zal blijven bloggen. Snaphanen blijft.

Screenshot_32

Bron:
http://snaphanen.dk

Door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Censuur, Counterjihad, Denemarken, Islamkritiek, Rotzakken, Scandinavië, soevereiniteit, Vrijheid van meningsuiting. Bookmark de permalink .

7 reacties op De website “Snaphanen” heeft een klein meningsverschil

 1. Theodoor zegt:

  Aan alle kanten wordt aan de vrijheid van spreken getrokken. Er moeten wel enorme bedragen zijn vrijgemaakt om Europa te Islamiseren. Het zou nog niet zo gek zijn als de oliedollar eens ophield te bestaan.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Zijn ze nou helemaal achterlijk daar bij Google.
  Hoe willen ze het dan noemen als je iets technisch onmogelijk maakt om iets te bekijken.
  Volgens mij nog steeds gewoon censuur, en waar bemoeien zij zich trouwens mee.

  Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Bravo! Uit hetzelfde hout gesneden als E.J. Bron, dus; respect!
  En wat dat RationalWiki betreft: Zo te lezen is dat net zoiets als WikiHoax: Eén pot nat!

  Like

 4. “Maar hij zal blijven bloggen. Snaphanen blijft.”

  Dat is dus het goede nieuws.
  Het slechte nieuws is dat dit niet een incident is.
  Censuur, tegenwerkingen/sites die ineens van het net worden gehaald of het beperken van het vrije woord zal alleen maar toenemen op het nu nog vrij vrije www.

  En zoals ik al aangaf bij het artikel over die 90 jarige oude Holocaust overlevende; Nieuwssites/fora die onder een bepaalde mediagroep vallen censureren steeds vaker.
  Rechtstreeks naar deze site linken is al haast onmogelijk. Als dan ook nog eens de bron niet door de filter komt, wordt je gewoon gemuilkorfd/beperkt in je woord op een site die prat gaat op ‘Jullie zijn de redactie’, ‘Jullie bepalen zelf het nieuws’ of ‘Jouw nieuws telt’.
  Zulke artikelen worden niet geplaatst op een site met een groot aantal volgers als zo’n artikel al bij de ‘massa’ bekend is. Zulke artikelen komen daar om ze juist bekend te maken aan de ‘massa’ en omdat de MSM er met geen woord over rept.

  En de lijst van gebande sites (ook buitenlandse) wordt met de dag groter.
  Aan de ander kant; Er komen dagelijks ook weer sites bij.
  (opinieZ.com bijv.)

  Like

 5. Bob Fleumer zegt:

  Ik hoop dat onze “Bron”nog lang meegaat en Snaphanen ook!

  Like

 6. vanhetgoor zegt:

  Prof. Mr. Dr. G.B.J. van Frikschoten zat er ook mee dat Google hem censureerde. Er is weinig aan te doen Google is een commercieel bedrijf dat zijn eigen beleid mag bepalen en als dat inhoudt dat zij mensen met een mening tegenwerken dan is dat zo en niet anders.

  Wellicht zou het mogelijk zijn om met een alternatief reclame-systeem te komen. Ik heb ook nog geen idee hoe dat zou moeten, het is lastig beginnen als je klein bent.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s