Zweden: Supermarktketen distantieert zich van boycot

Screenshot_62

(Vertaling: E.J. Bron)

De Zweedse supermarktketen COOP, die 655 filialen bezit, bindt inzake een Israël-boycot in. In drie filialen in de stad Varberg hadden bijna drie maanden geleden pro-Palestijnse activisten met succes de bedrijfsleidingen er van overtuigd om Israëlische producten uit hun schappen te verwijderen, zelfs producten die niet in “nederzettingen” werden geproduceerd. Ook al verkochten deze filialen alleen maar Israëlische avocado´s en perssinaasappelen, het ging toch om het principe.

Aan de actie was de bezorgdheid van de Israëlische ambassade in Zweden voorafgegaan dat de boycot zich zou uitbreiden naar alle filialen, omdat het voorstel van een boycot door de consumentenvergadering was aangenomen. De Israëlische ambassadeur in Zweden, Isaac Bachman (foto), nam daarom het besluit om op te komen voor zijn land. Hij moedigde consumenten aan om het bestuur van de onderneming aan te schrijven. Ook nam hij zelf contact op met het bestuur. Een Zweedse zakenman opende ondertussen een Facebook-pagina met de titel “Tegen de boycot van Israël”, die al snel 2.500 vrienden had. Voorts verklaarden duizenden Zweden dat zij de supermarktketen zouden boycotten als deze Israël zou boycotten.

Ambassadeur Bachman ontmoette uiteindelijk de chef van de onderneming, die hem vertelde hoe geschokt men was toen men zag hoeveel berichten er binnengekomen waren tegen een boycot van Israël.

Het verhaal heeft een happy end: het management van COOP wijst de boycot van Israël principieel af en stelde de drie filialen voor de keuze om een einde te maken aan de boycot of geen deel meer uit te maken van de onderneming, wat in principe neerkomt op een verbod.

“De les die ik geleerd heb”, zei Bachman, “is, dat men onder geen enkele omstandigheid mag opgeven. Men moet een anticampagne starten!”

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, demoniseren, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zweden. Bookmark de permalink .

13 reacties op Zweden: Supermarktketen distantieert zich van boycot

  1. Cathja zegt:

    Fantastisch! Er komen dus niet alleen maar negatieve berichten uit Zweden. Fijn voor de ambassadeur én voor Israël dat een boycot nu van de baan is!

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Ja ja…..Het enige onbegrijpelijke is dan weer -wat je, iets minder geprofileerd ook bij ons ziet- dat ze hun conclusies niet dóórtrekken:
      Beschouw die hele moslimmigrantenzooi dan meteen eens wat kritischer, GVD!

      Like

      • harry zegt:

        Ja Theresa , maar van jou mogen we ze niet eens plagen !
        Zal maar niet vertellen wat ik zo’n klootzak van de week geflikt heb .

        Like

  2. Dit soort chantage is bij moslims een gewoonte. Denk aan de “bekeer tot de islam of je wordt gedood’ eis, die voor alle niet-moslims in de hele wereld geldt! Alleen de laffe hyena’s geven hieraan toe!

    Like

  3. Dicksy zegt:

    Overal komt eindelijk het volk in opstand tegen deze multicoel.

    Like

  4. Scarlatti Bombatti zegt:

    Weet iemand waarom ik deze meldingen krijg?

    Bron:www.israelheute.com
    helaas is de pagina niet beschikbaar wordt er gegeven: http://www.israelheute.com/Nachrichten/Artikel/tabid/179/nid/28721/Default.aspx

    ook kan ik de Facebookpagina niet vinden
    “Een Zweedse zakenman opende ondertussen een Facebook-pagina met de titel
    “Tegen de boycot van Israël”, die al snel 2.500 vrienden had. ”

    No results found for your query.
    Check your spelling or try another term.

    Like

  5. lucky bee zegt:

    Ik koop alleen dat wat ik nodig heb , als het uit Israel komt , dan koop ik het toch.

    Like

  6. alidas1 zegt:

    Wij moeten wat uit die moslimlanden komt boycotten.
    Ik heb er nooit naar gekeken maar nu ga ik er op letten.

    Like

Plaats een reactie