Denemarken: Verkiezingsoverwinning voor immigratiecritici

Screenshot_61
De leider van de Deense Volkspartij, Kristian Thulesen Dahl

(Door: Alster – Vertaling: E.J. Bron)

Kopenhagen. Net zoals bij de afgelopen verkiezingen in Groot-Brittannië konden linkse media en hun wensprognoses, die een nek-aan-nek race voorspelden tussen het linkse en burgerlijk-conservatieve kamp bij de parlementsverkiezingen in Denemarken, een duidelijke overwinning van de echte Denen niet verhinderen. Ongeveer 20 jaar geleden werd de Deense Volkspartij (DF) opgericht. Zij werd jarenlang als “onkies” behandeld. Nu is de Deense Volkspartij onder de slimme Kristian Thulesen Dahl de op één na grootste partij van Denemarken en de grootste partij binnen het blauwe burgerlijke bondgenootschap, Blå Blok, dat de regering zal vormen.

De kandidaat-minister-president Lars Løkke van de partij “Venstre” heeft aanzienlijk veel stemmen verloren en is nog slechts de op één na grootste partij in het “Blauwe Blok”. Hij wil vandaag al eerste oriënterende gesprekken voeren en vooral met de Deense Volkspartij overleggen of zij wil toetreden tot de regering van Løkke.

De Deense volkspartij nam tot nu toe nog nooit deel aan een regering. De voorlaatste regering onder Lars Løkke werd door de Deense Volkspartij gedoogd. Zodoende kon de partij enige tijd scherpere grenscontroles doordrukken. Haar ging en gaat het om een zo groot mogelijke invloed. Zo heeft de plaatsvervangend fractievoorzitter van de DF, Søren Espersen, al op de Deense televisie gezegd: “Tot de eisen die de DF nu nadrukkelijk wil doordrukken, behoren strengere grenscontroles.”

In totaal kreeg het “Blauwe Blok” 51,9% van de stemmen en het rode bondgenootschap 48,1%. Via de vier mandaten van de Faeröer-eilanden en Groenland kreeg het rode bondgenootschap 89 zetels, het “Blauwe Blok” 90.

Screenshot_60

De Duitse media reageerden volgens verwachting verontwaardigd op het succes van de “rechts-populistische” DF en tonen daarmee hun onbegrip voor een compleets andere debatcultuur in Denemarken. In Denemarken betekent rechtspopulisme dat men vrij over de islam, moslims en asielmisbruik kan spreken en schrijven. Wat de Denen betreft zijn de Duitse media volledig vervallen tot “fatsoensrazernij”. Tot op de dag van vandaag kunnen ze niet begrijpen hoe onserieus men Sarrazin heeft behandeld, hoewel hij in het bestuur van de Deutsche Bank zat.

Enkele dagen geleden schreef “Die Zeit” van een “onbeschofte verkiezingscampagne”, vandaag polemiseert ze zelfs “het grote misverstand”.

Daarover zeggen de Denen alleen maar: “Zeg me hoe je over de Denen denkt, en ik zeg je wie je bent.”

De Deense historicus en journalist Mikael Jalving zei inhoudelijk tijdens het tellen van de stemmen live in de verkiezingsstudio van de krant “Jyllands-Posten” dat de verkiezingsoverwinning van het “Blauwe Blok” zou aantonen dat de liberaal-burgerlijke beweging zich als een blauw lint in Europa zou voortzetten.

Jalving zei echter ook dat de Deense Volkspartij nu ook verantwoordelijkheid op zich zou moeten nemen. De partij heeft minder EU en het stoppen van asielmisbruik beloofd; die belofte moet ze nu inlossen.

 

Bron:
www.pi-news.net
Auteur: Alster

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Vederso”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Denemarken. Bookmark de permalink .

10 reacties op Denemarken: Verkiezingsoverwinning voor immigratiecritici

 1. oud-marinier zegt:

  Nou , laten we dan maar hopen dat de Denen het ook gaan waarmaken en desnoods als 1e de stap zullen zetten om “asielzoekers” KEIHARD aan te pakken .

  Like

 2. Giny zegt:

  Dit is geweldig nieuws, zou Geert het afgelopen weekend met zijn speech, de zwevende
  kiezer over de streep getrokken hebben?
  Je weet het maar nooit!!!

  Like

 3. FerdinandK zegt:

  Heb het bewuste artikel in Die Zeit gelezen. De maag draait je om.
  Wat een chagrijn.

  Like

 4. Jean zegt:

  Nu het Vlaams Belang in Vlaanderen en de PVV in Nederland en dan samen met het FN in Frankrijk en de overige “echte” west Europese landen starten met die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam aan te pakken wat moet neerkomen op totaal verbod en verdrijving uit Europa, dan pas kunnen we weer spreken over een leefbaar en veilig Europa.
  Dat we “rechters” die gespuis vrijlaten dan zullen afzetten is een feit want degoutanter kan niet meer, krapuul met 210 kg drugs gaat vrijuit in Vlaanderen omdat er geen huiszoekingsbevel was…..
  Om krapuul op te pakken is elke methode correct.

  Like

 5. Vederso zegt:

  Het commentaar van KGS op Tundra Tabloids over de verschuiving die in de Europese politiek nu zichtbaar is;

  ”The Local” stays true to form in calling patriot parties ”anti-immigrant” and places quotation marks around ”Danish values”, but let them, average people see through their agenda driven ”journalism” and are saying enough is enough. Just the other day Sweden Democrats’ were shown to have at least 20.1% of the popular vote, and the Finns party received record gains in the recent election. The shift in politics has been remarkable from ten years ago when we started the anti-Islamization movements.

  Like

 6. Republikein zegt:

  Mooi, die nek-aan-nek racist.

  Like

 7. Johan van der Meulen zegt:

  Denen en Dietsers in kamp vereend.

  Like

 8. Pingback: “Smartphone-bushtrommel” functioneert – er komen minder illegalen naar Denemarken | E.J. Bron

 9. Jan zegt:

  Geldbuße für Mogens Camre wegen Rassismus und Nazi-Vergleich

  Das frühere EU-Parlamentsmitglied von DF, Ex-Folketingsmitglied Mogens Camre, ist vom Gericht in Glostrup wegen rassistischer Äußerungen zu einer Geldstrafe von 8.000 Kronen verurteilt worden. Das Stadtratsmitglied der Kommune Gladsaxe ging sofort in die Berufung. Im letzten Jahr hatte Camre über Twitter Muslims mit Nazis verglichen. Der 79-Jährige schrieb u. a. über die Lage der Juden in Europa, dass die Muslims dort weitermachen würden, wo Hitler aufhörte.

  http://www.nordschleswiger.dk/news.4460.aspx?newscatid=46&newsid=83452&h=Geldbu%C3%9Fe-f%C3%BCr-Mogens-Camre-wegen-Rassismus-und-Nazi-Vergleich

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s