CARTOON

Screenshot_1

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op CARTOON

 1. Jan zegt:

  Slechter dan München

  Mark Steyn:

  “I think what happened at these talks is that he and the Iranians were in a sense negotiating together to anoint Iran as the regional power in the Middle East and to facilitate Iran’s re-entry, the biggest planetary sponsor of terrorism, to facilitate its re-entry into the global community,” Steyn said. “That’s what Obama was there doing.”

  I think the nuclear issue was a mere pretext, a Hitchcockian McGuffin*. Iran will be a nuclear state, and very soon. The joke inspections regime – under which Teheran can block any inspections for the best part of a month – will facilitate the nuclearization of Iran and prevent anyone who objects to it – such as Israel – from doing anything about it.

  This agreement will have bloody and brutal consequences

  http://www.steynonline.com/7049/far-worse-than-munich

  * https://nl.wikipedia.org/wiki/MacGuffin

  Like

 2. peterselie1 zegt:

  De Iraanse staatstelevisie brengt de boodschap van de Iraanse godsdienstwaanzinnige ayatollahs dat Iran klaar staat om Israël en Amerikaanse bases met de grond gelijk te maken.
  En het Westen laat toe dat Iran de onderhandelingen zo lang weet te rekken tot het atoombommen heeft geproduceerd.

  Die dus trouwens net zo goed West-Europa kunnen bereiken als Israël.

  Like

 3. peterselie1 zegt:

  Kernakkoord: Iran grote winnaar, legt afspraken nu al anders uit
  Israël woedend, zegt nucleair bewapend Iran hoe dan ook te voorkomen – Spoedig Israëlisch militair ingrijpen desondanks zo goed als uitgesloten

  De Iraanse president Hassan Rouhani kan als de grote winnaar worden gezien nu het Westen op bijna alle belangrijke punten heeft toegegeven. Israëlische politici spreken dan ook van ‘een zwarte dag voor de hele vrije wereld’.

  Na zo’n 10 jaar onderhandelingen en het opschuiven van vele deadlines hebben de P5+1 machten eindelijk een akkoord met Iran gesloten over het omstreden nucleaire programma van het land. Zoals critici al vreesden is de Amerikaanse president Barack Obama de Iraanse mullahs enorm tegemoet gekomen, en stelt hij hen in staat om een ‘drempel kernmacht’ te blijven. Israël is de grote verliezer, en dreigt dat het alsnog op eigen houtje zal voorkomen dat de mullahs in Teheran de beschikking krijgen over kernwapens. Militaire actie valt van Jeruzalem echter voorlopig niet te verwachten.

  Israëlische analisten noemen het akkoord, waarvan de details nog geopenbaard moeten worden, een ‘belangrijke mijlpaal in Obama’s pogingen toenadering te zoeken tot Iran, terwijl hij Amerika’s twee traditionele bondgenoten in het Midden Oosten, Israël en Saudi Arabië, in de kou laat staan. Het verheft Teheran als de leidinggevende macht van de regio die op de drempel van een kernwapen staat.’
  Sancties worden opgeheven

  De laatste weken is er vooral onderhandeld over het tijdstip van het opheffen van de sancties tegen Iran. Volgens een diplomaat is overeengekomen dat er nog deze maand een VN Veiligheidsraad resolutie komt waarin de afgesproken beperking van het Iraanse kernprogramma wordt bevestigd, en wordt gesteld dat de sancties vanaf de eerste helft van volgend jaar worden opgeheven.

  Aan een deel van deze opheffing is de voorwaarde verbonden dat Iran voor het einde van 2015 alsnog toegang geeft tot het militaire complex in Parchin, waar het land zo goed als zeker testen uitvoert met het laten exploderen van nucleaire ladingen. Ook moet Teheran toestaan dat de VN gesprekken voert met de Iraanse kernwetenschappers.

  Beide voorwaarden werden tot nu toe verworpen door opperleider Ayatollah Khamenei, die Amerika deze week maar weer eens verketterde en het land ‘de belichaming van wereldwijde arrogantie’ noemde. Daarmee negeerde hij de nauwe samenwerking tussen Iran en de VS in de oorlogen in Irak, Syrië en Jemen. Amerikaanse en Iraanse officieren stemmen al hun operaties tegen ISIS met elkaar af.

  Afspraken nu al anders uitgelegd

  Iran zou Iran niet zijn als het, nu de inkt van het akkoord nog niet eens droog is, de gemaakte afspraken nu al anders uitlegt. Zo beweert het land dat de VN-sancties onmiddellijk zullen worden opgeheven, dat er geen enkele beperking wordt gesteld aan het verrijken van uranium, en dat ook het wapenembargo deels meteen verdwijnt. Bovendien zouden tientallen miljarden dollars aan bevroren Iraanse banktegoeden onmiddellijk worden vrijgegeven.

  Dat zijn totaal andere voorwaarden dan door andere bronnen wordt gemeld, zoals het minimaal vijf jaar handhaven van het VN wapenembargo, en zelfs acht jaar voor het embargo op rakettentechnologie. Desondanks is het gissen naar de details, want Obama houdt ook deze afspraken –zoals hij met bijna al zijn besluiten doet- grotendeels geheim voor het publiek. >>> http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Kernakkoord-Iran-grote-winnaar-legt-afspraken-nu-al-anders-uit

  Like

 4. luckybee zegt:

  In vergelijking met Barack Hussein Obama is Chamberlein maar een kleuter.Obama weet hoe de islam werkt. Neville Chamberlain weet niet hoe Hitler denkt.

  Like

 5. Teunis zegt:

  Poetin prijst ‘keuze voor samenwerking’

  MOSKOU – Het akkoord over het atoomprogramma van Iran is „een stevige keuze voor stabiliteit en samenwerking”. Met die woorden reageerde de Russische president Vladimir Poetin op de overeenkomst. „De wereld kan opgelucht ademhalen.”

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/24266626/__Poetin_prijst_Iran-akkoord__.html

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Dit artikel is onlangs ook al op de site van heer Bron geplaatst, geloof ik:

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/07/Kernakkoord-Westen-gaat-Iran-helpen-met-bescherming-tegen-Isral

  “Die (Obama) weet zich gesteund door Europa, dat de afgelopen jaren onder druk van de grote moslimgemeenschap een almaar sterkende wordende anti-Israël koers is ingeslagen. De EU wil Israël treffen met harde sancties als het niet snel toegeeft en akkoord gaat met een Palestijnse (terreur)staat in Judea en Samaria, met het grootste deel van Jeruzalem als hoofdstad.”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s