“Koran Groot-Brittannië ouder dan Mohammed”

Screenshot_11

(Door: D. Frankenhuis)

Wetenschappers die onderzoek verrichten op ’s werelds oudste koran, waarvan onlangs delen werden ontdekt bij de Britse stad Birmingham, komen tot een schokkende bevinding: de manuscripten zouden wel eens geschreven kunnen zijn voordat de islamitische profeet Mohammed verscheen.

Wetenschappers menen zelfs dat hierdoor wellicht de beginperiode van de islamitische beschaving herschreven moet gaan worden, zo schrijft The Mail Online.

Lees verder>>>
(h/t “Bert G.”)
PowNed

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, koran, Mohammed, Moslims. Bookmark de permalink .

14 reacties op “Koran Groot-Brittannië ouder dan Mohammed”

  1. danny zegt:

    De koran is en blijft in mijn ogen een oorlogsmanifest.

    http://www.telegraaf.nl/binnenland/24435318/___Glaucio_en_Marcia__blijven___.html
    Heel links Nederland zal wel in zijn nopjes zijn.

    Like

  2. koddebeier zegt:

    De islamitische beschaving ?????? Welke beschaving ?

    Like

  3. rs zegt:

    http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=5333320

    is niet waar volgens de daar aanwezige mossels……………………….hihihi

    Like

  4. Jaantje zegt:

    Staat nog een aardig topic op geenstijl: Blair wilde khaddafie redden.

    Like

  5. paulzwueste zegt:

    Natuurlijk. Het is toch allemaal leugen en bedrog bij die geobsedeerde sekte!
    Maar hoe komt het dat dit bewijsstuk werd gevonden bij de Britse stad Birmingham?
    Graag reactie.

    Like

  6. Johan zegt:

    Het was altijd al duidelijk at het een en al zwendel is met die Islam. Nu wordt het ook nog eens wetenschappelijk bewezen.

    Like

  7. louis-portugal zegt:

    Kan niet kloppen.
    De koran is door allah via de aartsengel gabriel aan mo gedicteerd. zeggen ze.
    Dus er kan niets zijn dat vantevoren bestond.
    Aangezien het voor niet gelovigen duidelijk is dat een groot deel van de koran overgenomen is van het oude testament, inclusief gabriel. zal het best wel zo zijn dat er af en toe geschriften opduiken die op dat geloof, eerste christendom, terugvoeren.

    Like

  8. Omdat de mens technisch gezien een kopieermachine is heeft ie alles wat misschien nog eens van pas kan komen gekopieerd en geplakt. Niets Stapeligs is hem vreemd en vooral omdat je dan zelf niet hoeft te piekeren. Ook de verhalen over Gabriël, Roodkapje en Noah tegen de Klimaatgekkies werden gepikt van duizenden jaren oudere sagen en legendes en daar gaf iedere plagiator dan soms een eigen slinger aan. Er is niets nieuws onder de zon. Ik ben misschien een van de weinigen die niet plagieeren omdat ik altijd een doos vol letters in een hoge hoed gooi en na een paar keer schudden de hele meuk op een blog neerplemp. Soms lijkt het zelfs ergens op.

    Like

  9. Als ik trouwens in het verhaal lees dat het boek tussen 568 en 654 is gemaakt en Mohammed leefde van 570 tot 632 dan kun je ook beweren dat The Interpretation of the Koran in Modern Egypt van Hans Jansen die leefde van 1942 tot 2015 door iemand anders is geschreven omdat de ouderdom van het boek vastgesteld werd (ja, ik weet het, wetenschappelijk met gegokte gegevens) tussen 1940 en 2020.

    Like

  10. Treintrien zegt:

    1) het was toch al lang bekend dat die hele koran bestaat uit beroerd knip en plakwerk uit joodse en christelijke teksten? (kennen jullie dat spelletje nog… dat je al fluisterend een boodschap door moet geven door een rij mensen en dat daar aan het einde niks meer van over is?)

    2) kleine kanttekening: perkament werd vaak gerecycled. De leeftijd van het perkament zegt niet over de leeftijd van de tekst. Kan makkelijk 100 jaar ouder zijn. Ik neem aan dat dit voor papyrus ook geldt. Ik lees nergens of in dit geval het perkament of de inkt is gedateerd.

    Like

    • Jaantje zegt:

      U bedoeld delen membra disjecta ja het werd hergebruikt.
      Tegenwoordig kan men met infra rood de oude teksten lezen en daardoor dateren die zijn soms belangrijker dan de nieuwe teksten.
      Vond het wetenswaardig om bv het ontstaan(geen Arabische/Egyptische uitvinding) van papier(Cai Lun) te lezen en dan kom je al gauw bij de voorgangers van papier terecht.

      Like

    • Treintrien zegt:

      Jaantje, dat wist ik niet.
      Een boeiende geschiedenis, dank voor het delen.

      En dat infrarood had ik ook kunnen bedenken. Doen ze immers ook met schilderijen. Maar ik sta er om bekend: goed brein, gebruikt het te weinig 😉
      Wederom bedankt 😉

      Like

Plaats een reactie