Moshe Ya´alon: Israël zal in Syrië geen afspraken maken met Rusland

Screenshot_12

Israëlische F-16

(Door: “Bürgender” – Vertaling: E.J. Bron)

Een waarschuwing vanuit Moskou met betrekking tot de militaire operaties in Syrië interesseert in Tel Aviv niemand, maakte de Israëlische minister van Defensie duidelijk. Israël´s strijdkrachten zullen iedereen bombarderen die tegen de belangen van het land handelt.

Minister van Defensie Moshe Ya´alon zei afgelopen dinsdag dat Israël niet met Rusland zal overleggen over de coördinatie van de militaire operaties in Syrië. De Russische president Poetin had Israël ervoor gewaarschuwd om Iraanse stellingen in Syrië aan te vallen, nadat er een granaat ontplofte op de Golanhoogten.

“Wij hebben aan de Russen, vooral tijdens de ontmoeting met president Poetin afgelopen week, duidelijk gemaakt dat wij ons recht om onszelf te verdedigen niet van ons zullen laten afnemen”, zei de minister van Defensie. “Wie er ook probeert onze soevereiniteit te schenden, wordt door ons gebombardeerd. Wie er ook probeert wapens te leveren aan terroristische groeperingen zoals Hezbollah, wordt door ons gebombardeerd. En wie er ook probeert om chemische wapens aan terroristische groeperingen te leveren, wordt ook door ons gebombardeerd”, zei Ya´alon.

Het Amerikaanse leger echter probeert een confrontatie met Russische strijdkrachten te vermijden.

De onlusten in Syrië begonnen in maart 2011 als gevolg van een levensmiddelencrisis. Tot eind 2010 waren na een enorme uitbreiding van de hoeveelheid dollars en euro´s de prijzen voor graan verdubbeld, wat zorgde voor protesten in veel Noord-Afrikaanse en Arabische landen. De crisis duurt tot op de dag van vandaag voort, omdat de VS volgens talloze berichten buitenlandse gevechtseenheden vanaf het begin opgeleid, illegaal het land binnengesluisd en van wapens en geld voorzien zouden hebben.

Inmiddels voeren de meeste militaire machten, meestal zonder toestemming van de Syrische regering, operaties in het land uit. Prins Turki Al-Faisal, voormalig ambassadeur van Saoedi-Arabië in de VS, zei een jaar geleden al in een interview met CBS “This Morning” dat de militaire operaties tegen de IS-beweging in Syrië de eerste stappen zouden zijn om de Syrische president Bashar al-Assad ten val te brengen.

Bron:
www.gegenfrage.com
Auteur: “Bürgender”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Israël, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

13 reacties op Moshe Ya´alon: Israël zal in Syrië geen afspraken maken met Rusland

 1. Theo van Ewald zegt:

  Het tweede zegel is geopnd.

  Like

 2. Een duidelijk verhaal van de Israëlieten.

  Like

 3. Marc zegt:

  Israël reageert hier correct. Het is aan de Russen het vertrouwen van de Israëlisch te winnen.

  Like

 4. dgneree zegt:

  Dit wordt een bijzonder ontvlambaar gedoe daar. Of het het tweede zegel is of iets anders in dat boek, apocalyptische toestanden behoren hier tot de mogelijkheden.

  Like

 5. Hendrik M. zegt:

  OK Israël!
  Gewoon klare taal.

  Like

 6. ildiko zegt:

  https://www.facebook.com/danielginatt/videos/1004590106251948/?fref=nf de Palestijnse moordenaars! en nog steeds er zijn hier mensen die deze mensen zielig vinden

  Like

 7. marcelvl1976 zegt:

  Inderdaad. Op Xandernieuws staat schijnheilig ” We support Israël” maar als je de werkelijkheid leest voor wie men kiest is dat steevast Putin. Putin heeft veel wapens geleverd aan Syrië praten over miljarden en die op zijn beurt weer aan Hezbollah/ Uitstekend artikel!

  Like

 8. john zegt:

  De russen hadden reeds voldoende de mogelijkheid om Israël aan te vallen. De Israëli’s hebben reeds meer dan eens een lading aangeleverde wapens door Rusland vernietigt. Laatst nog in Libanon een reeks afweergeschut, voordien raketten die Israël konden raken. Ze werden door Israël vernietigt . Wat deden de russen ? NIets anders dan leveren en de kassa vullen.

  Like

 9. Pogo zegt:

  @dgneree

  “Dit wordt een bijzonder ontvlambaar gedoe daar. Of het het tweede zegel is of iets anders in dat boek, apocalyptische toestanden behoren hier tot de mogelijkheden.”

  En dan komt mevrouw Merkel er ook nog eens tussendoor fietsen.
  “Angela Merkel wil militaire actie in Syrië”
  http://nu.nl/syrie/4138370/angela-merkel-wil-militaire-actie-in-syrie.html

  Dit kan zomaar eens een recept zijn voor een nog grotere escalatie van geweld in de regio of zelfs in de wereld.
  Iedereen trekt er naar toe om zijn of haar eigen belangen veilig te stellen en omdat de ‘tegenpartij’ dat ook doet.
  De VS en de EU + wat Golfstaten die Assad willen verdrijven.
  De Russen, China, Iran + Assad zelf die IS willen bestrijden.
  De ene steunt allerlei groeperingen die juist weer door de andere wordt bestreden.
  De ene steunt een proxy leger om tot zijn doel te komen terwijl de andere weer een proxy leger steunt die dat juist probeert te voorkomen maar wel weer een andere beweging steunt die weer haaks staat op wat zij eigenlijk willen.
  Dan hebben we nog de Joodse staat Israël die van niemand iets pikt en heel duidelijk maakt dat zij maar één doel heeft; Israël en haar burgers beschermen tegen al die gekkigheid.

  Dit is een situatie die zo verschrikkelijk verkeerd kan verlopen maar ook met een sisser kan aflopen.
  Voorlopig dan.
  Want iedereen kan wel aanvoelen dat als het dit keer niet tot een confrontatie komt het wel in een latere periode van de geschiedenis zal plaatsvinden.
  De WOIII zal er heust wel komen en wat dat dan weer allemaal zal veroorzaken is koffie-dik-kijken.
  Feit blijft wel dat vele ogen gericht zullen zijn op Israël en de wens haar te vernietigen.
  Koffie-dik-kijken en apocalyptische toestanden…….

  Eén ding staat vast; Het zijn spannende tijden.

  Like

 10. AEO zegt:

  Israël is het aan zijn bevolking verplicht om iedereen die het land bedreigt af te stoppen. Hopelijk zal het niet tot een confrontatie tussen Rusland en Israël gaan komen, want dan wordt de toestand vrijwel onbeheersbaar. Gelukkig zal God op een bepaald moment gaan ingrijpen. In de Bijbel staan talloze profetieën over de terugkeer van Israël naar het oude vaderland. Die profetieën zijn onweerlegbaar uitgekomen en gaan zelfs
  heden nog verder in vervulling. Niemand zal in staat zijn om Israël te verdrijven, want ook dát staat in hoofdstuk Amos 9 beschreven. Goed dat Putin die islamietische terreurbendes aanpakt, maar blijf van Israël af!

  Like

 11. Wat nu gebeurt in het Midden Oosten is allemaal voorspeld. De ( militaire) krachten tussen Oost en West worden automatisch naar elkaar toe getrokken als een magneet. Ik heb de 6-daagse oorlog van 1967 bewust meegemaakt en zag vol trots hoe het ‘kleine’ Israël alle Arabische landen de les las. Israël is NIET de aanvallende natie, Israël verdedigt zijn grenzen met recht. Ik zag Mosjé dajan met z’n ooglapje in de woestijn als leger aanvoerder. In 1 dag werden er honderden vliegtuigen van Syrië, Egypte, Jordanië e.a. uit de lucht geschoten. Nu het vreemde van het verhaal. Wie legt mij eens uit dat Israël in zes dagen tijd het Midden Oosten zijn wil oplegde, en dat het Israëlische leger bijna tot Damascus was doorgedrongen, maar een halt werd toegeroepen door Rusland. Israël bleef (terecht) op de Syrische Golan hoogten voor z’n eigen veiligheid. Leg mij eens uit dat er nu een tiental landen al maanden Syrië plat bombardeert (Amerika, Frankrijk, Engeland, Rusland e.a.) en niet het doel bereiken wat de Israëlisch al lang zouden hebben geklaard. De Arabische landen bedenken zich wel 2 keer of ze Israël willen aanvallen. Israël verschiet z’n kruit alléén in het uiterste geval, en zal dan pas tot een massale aanval overgaan. Israël’s minister van defensie heeft groot gelijk dat ie zegt dat z’n leger alles bombardeert dat een bedreiging voor de Joodse staat is. Zelfs Arabische leiders zeiden na afloop van de Yom Kippoer oorlog in 1973, dat Israël wel hulp van boven gehad moet hebben. Dat zegt genoeg. Mijn visie van nu is, dat de kans zelfs aanwezig is dat Rusland een aanval op Israël zou kunnen doen. Alle voorspellingen in alle eeuwen beschreven komen uit. Nogmaals Oost ( Rusland + China) en West ( Amerika + Europa) zullen als magneten naar elkaar toe trekken met alle gevolgen van dien. Niemand kan dit stoppen alleen die HAND van boven. Geloof me, dat gaat gebeuren. Israël snakt naar vrede en een veilige plaats. Maar vele sheiks, moellahs, haatzaaiers uit Iran willen Israél vernietigen. Dit zal nóóit gebeuren. Het kleine Israël zal overeind blijven in de beslissende slag. Sjalom Israël. Ani Chawer.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s