Orbán wil dat kiezer meepraat over EU-beleid

Screenshot_9

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán

BOEDAPEST – De Hongaarse premier Viktor Orbán heeft weer aangedrongen op wijziging van het Europese vluchtelingenbeleid. Hij vindt vooral ook dat binnen de Europese Unie de kiezers meer bij het debat over de toekomst van het continent moeten worden betrokken. Gebeurt dat niet, dan staat Europa een politieke crisis en een bedreiging van de democratische orde te wachten.

De premier zei voor de Hongaarse staatstelevisie dat de Europese leiders geen mandaat van het electoraat hebben om zomaar honderdduizenden migranten met weinig controle de unie binnen te laten. Hongarijes hek aan zijn zuidelijke grens is bedoeld om migranten uit Europa te weren, niet om ze een omweg naar Duitsland te laten maken. Orbán zei dat hij de buurlanden op de Balkan had gevraagd te helpen de mensenstroom te keren.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “manna”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, democratie, Eurabië, Europa, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Immigratie, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, Multiculti, Rotzakken, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

14 reacties op Orbán wil dat kiezer meepraat over EU-beleid

 1. Muurbloempje zegt:

  Waren alle EU leiders maar ZO daadkrachtig!

  Like

 2. Zeer verstandige man die Orban. Daar kunnen die eurocraten uit Brussel. nog een hoop van leren!

  Like

 3. Jean zegt:

  Laten we die Luxemburgse zuipschuit heel snel vervangen door dhr Viktor Orbán voor zolang dat smerig gedrocht vol met parasieten nog bestaat, dat zal de situatie voor de Europese burgers ten goede komen, wij hebben niets voor…., wij voelen niets voor…. en wij geven niets voor importbarbaren.

  Like

 4. Marc zegt:

  En alwéér mikt Orban ‘m midden in de roos!

  Like

 5. aquarius4422 zegt:

  Ironisch, de man die pleit voor meer democratie in de EU wordt door de dictators van de EU ervan beschuldigt een dictator te zijn.

  Like

 6. Fred zegt:

  Hij bedoeld natuurlijk de EU leiders uit Brussel.
  Verder is Orban een man met visie.
  Visie die in Brussel ontbreekt.

  Like

 7. rob van marle zegt:

  De burger heeft niets te vertellen en dat blijft ook zo, vandaar wij in hopen datwij van geheel al ceeu verlaten die maakt meer kapot daons lief is.

  Like

 8. Bob Fleumer zegt:

  De jongens en meisjes in Brussel en Den Haag verzuipen in hun eigen krokodillentranen, ze zijn veel te ver heen om nog te bedenken hoe het anders zou kunnen, ze zijn om kort te gaan volkomen de weg kwijt en voor dat gemis moeten de gewone mensen het gelag betalen in de vorm van gigantische salarissen aan een groep mensen die ons naar de verdommenis helpen.
  Iedereen met een beetje gezond verstand ziet in dat het zo niet langer kan maar Brussel blijft meer EU aanslepen terwijl dat al jaren niet helpt.
  Ik ben al die botterikken zo zat.
  In plaats van te luisteren naar meneer Orban wordt hij, net als Geert Wilders, verguisd.
  De EU is een schande voor Europa en zijn bevolkingen die best van goede wil zijn maar niet alleen willen dienen als loonslaven voor de EU elite.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Het mooie aan Orbán vind ik dat hij rekening houdt met de wil van het volk. Hij is een echte democraat. Hij heeft volkomen gelijk als hij zegt dat de Europese leiders geen mandaat hebben van het electoraat om ‘zomaar honderdduizenden migranten met weinig controle de unie binnen te laten’. Het is zelfs zo dat ‘het electoraat’ de door hem genoemde ‘leiders’ ook niet op democratische wijze hebben gekozen. Die lui in Brussel hebben zichzelf op de troon gehesen.
  Nu vinden ze in Brussel het woord ‘democratie’ een buitengewoon vies woord, want van democratie wil men binnen de Unie niets weten. Democratie moet worden afgeschaft en grenzen worden opgeheven, alle rassen moeten zich mengen, en er moet één wereldreligie ontstaan.

  Dat zal generaties ellende opleveren, en op termijn heel veel bloedvergieten!
  Wij, vrije Europeanen, laten ons toch niet zonder slag of stoot in een door Brussel bedachte dwangbuis stoppen?

  Like

  • Pegidafan zegt:

   Helemaal mee eens Cathja , we zouden met miljoenen naar Brussel moeten , met miljoenen anti eu aanhangers . Maar hoe breng je zoiets opgang . Hoop in iedergeval dat het Engelse referendum iets uithaalt , als die Engelsen de eu verlaten heb je kans dat er meer volgen . En ja wij hebben leiders nodig als Viktor Orban die aan het eigen land en volk denkt , en het ook durven te benoemen , geweldig , respect voor die man.

   Like

 10. Thomasson zegt:

  Viktor Orban is Europa’s hoop in Bange Dagen.

  Like

 11. Thomasson zegt:

  Ik hoop dat Viktor Orban and andere Oost Europese leiders (van de West en Noord Europeanen valt weinig te verwachten) eindelijk zouden begrijpen dat zij te maken hebben met gevaarlijke psychopaten die een mandaat van hun kiezers hebben gekregen om de boel hier te vernietigen. De EU kent nu 4 soorten leiders : a) wat de Duitsers noemen Die Total Verrukten, b) De Poedels (daar hoort Mark Rutte bij) c) de omkoopbare en d) de Viktor Orban’s die voor de rechten van hun volk opkomen.

  Like

 12. topsporter zegt:

  Aanvullend op Orban, ze hebben inderdaad geen mandaat en zijn dus moreel strafbaar, nu nog echt straffen.

  Like

 13. Guardiacivil zegt:

  Deze heer weet hoe het spel gespeeld moet worden, Zo veel mogelijk steunen door engelse berichten op zijn Fb plaatsen of in elk geval zijn land, doorsturen van alle negatieve mediaberichten tav onze burgers en de foute berichtgeving van onze regering die leugens zijn. Met de mededeling dat hij heel veel steun en aanhang heeft in Nederland. Deze mediastroom van ons uit verzonden zal nog meer reacties en een front vormen tegen Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s