Polen: EU loopt het gevaar zichzelf te vernietigen

Screenshot_42

De Poolse minister-president Beata Szydło en de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Poolse minister-president Beata Szydło heeft scherpe kritiek geuit op de EU: niet Polen zou het probleem zijn, maar de Europese Commissie. Daarin zouden mensen zitten die de EU willen vernietigen in plaats van haar te ontwikkelen. Polen zou nooit voor een ultimatum buigen.

DWN

De Poolse minister-president Beata Szydło heeft zich in scherpe bewoordingen tegen Brussel gekeerd: haar regering zou “nooit voor een ultimatum buigen”, zei de minister-president vrijdag in het parlement in Warschau met het oog op de Europese Commissie. De Brusselse autoriteit wil in de ruzie om de handhaving van de principes van de rechtsstaat in Polen maandag een standpunt bekendmaken.

Daarmee dient de druk op de nationaal-conservatieve regering in Warschau opgevoerd te worden om de voldoen aan de Brusselse eisen met betrekking tot de rechtsstaat. Szydło riep de parlementariërs op “solidair te antwoorden op de aanvallen waaraan Polen zou zijn blootgesteld.”

“Ik kan zeggen dat er in de Europese Commissie steeds meer mensen zijn die de EU willen vernietigen in plaats van haar te ontwikkelen”, zei de Poolse minister-president. Polen heeft geen probleem met de Europese Commissie – de Europese Commissie heeft een probleem met zichzelf.”

Polen zou een Europese gemeenschap willen, die gebaseerd zou zijn op respect tegenover alle leden. Szydło´s rechts-conservatieve regeringspartij PiS bracht een ontwerp in het parlement in dat ertoe oproept samen op “een aanval op de soevereiniteit van Polen” te reageren.

Brussel beschuldigt Warschau ervan illegaal de benoeming van meerdere rechters van het constitutioneel gerechtshof ongedaan te hebben gemaakt en besluiten van het gerechtshof niet gerespecteerd te hebben. De Europese commissie bekritiseert bovendien de verandering van de mediawet, waardoor de bazen van de publiekrechtelijke zenders in het vervolg rechtstreeks door de regering benoemd of ontslagen kunnen worden.

Midden januari had de Europese Commissie in het geval van Polen überhaupt voor het eerst een onderzoek naar de rechtstaat in een lidstaat opgestart. Maandag zal de Europese Commissie daarover een standpunt bekendmaken, dat volgens informatie van de Poolse media zeer negatief zal uitvallen.

Warschau zou na deze “waarschuwing” twee weken de tijd hebben om te reageren. De volgende stap zou dan een aanbeveling van de Europese Commissie zijn om de bekritiseerde tekortkomingen uit de weg te ruimen. Als ook dit niet gebeurt, zou de EU sancties tegen Polen kunnen opleggen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, Brussel, democratie, demoniseren, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Patriottisme, Polen, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

12 reacties op Polen: EU loopt het gevaar zichzelf te vernietigen

  1. koddebeier zegt:

    Polen wees wijs en stap uit de EU !!

    Like

  2. Cathja zegt:

    Ik haat iedere aanval op soevereine staten. Brussel mag zich uitsluitend met enkele ‘hoofdlijnen’ bezig houden (liever zou ik die hele EU opgedoekt willen zien), maar mengt zich steeds meer in binnenlandse aangelegenheden van de lidstaten.
    Brussel heft zich door dit gedrag uiteindelijk zelf op, want er komt meer en meer verzit uit verschillende landen. De macht van Brussel wordt veel te groot. Dit zou nooit de bedoeling geweest zijn. Geen enkele lidstaat zou toch in een dictatuur willen veranderen? Vooral de voormalige Oostbloklanden zouden daar niets van moeten hebben. Die zijn blij dat de democratie daar zijn intrede heeft gedaan. Maar ook wij willen geen onderdrukking door Brussel. Hopelijk dringt dat eens een keer door tot degenen die daar de dienst denken uit te mogen maken.

    Geliked door 1 persoon

  3. DonnaDolce zegt:

    Loopt het gevaar??? IS al in groot gevaar….

    Like

  4. exmarineman zegt:

    En ik hoop dat de Polen hun rug recht houden en de poot stijf en maar afwachten wat die dictators uit Brussel gaan bedenken. Brussel heeft zich NIET te bemoeien met binnenlandse aangelegenheden en dient de wetten van elk land te respecteren. Maar men trekt zich een steeds grotere broek aan en ze hebben niets te eisen……Maar opvallend is telkens weer hoe “hard men schreeuwt vanuit Brussel” als men hun “wensen”(lees eisen) niet uitvoert of opvolgt. Maar hoe slap en zwak datzelfde Brussel optreedt tegen Frankrijk, Griekenland (naar het schijnt staat men op het punt om de Grieken € 300 miljard aan schulden kwijt te schelden, maar dat moet even heel zachtjes en stiekum naar buiten worden gebracht), Turkije en zijn dictator Erdogan. Ik hoop dan ook dat de Polen de EU gaan verlaten als de EC/Brussel de Polen hun stemrecht gaat ontnemen totdat aan de Brusselse eisen is voldaan. En dat noemt zich dan dus een democratische organisatie…….De EU is al jaren een DICTATUUR!!!!!!

    Like

  5. Jean zegt:

    Bekijk de blik van de fuhrer en alles is duidelijk.
    “Heel snel totaal uitschakelen” zo niet is Europa verloren, uiteraard mogen de overige lafaards in Brussel niet vergeten worden zoals die Luxemburgse zuipschuit, de Nederlandse schuinpoeper, de Duitse kapo, die Italiaanse troela, die Belgische trut en Gentse huichelaar enz. enz. tot de hele troep opgeruimd is.
    Leve Europa met zijn Onafhankelijke Republieken (met gesloten grenzen) en weg met die EU misdaadorganisatie én zijn misdadigers.

    Like

  6. Bas zegt:

    Fantastisch als de EU zichzelf vernietigd ! Zijn we hopelijk verlost van een juk dat ons is opgelegd om een kar met lekke banden te trekken. Het wordt nog spannend.

    Like

  7. biebie zegt:

    “Brussel beschuldigt Warschau ervan illegaal de benoeming van meerdere rechters van het constitutioneel gerechtshof ongedaan te hebben gemaakt en besluiten van het gerechtshof niet gerespecteerd te hebben. De Europese commissie bekritiseert bovendien de verandering van de mediawet, waardoor de bazen van de publiekrechtelijke zenders in het vervolg rechtstreeks door de regering benoemd of ontslagen kunnen worden.”
    Deze besluiten van de poolse regering lijken toch zeer veel op wat er in Turkije gebeurd.
    Ik ben het maar zeer zelden eens met wat er in de Europese Commissie besloten wordt maar deze keer geef ik ze toch groot gelijk dat dit niet kan.

    Like

  8. jantjeuitnl zegt:

    Snel terug naar de EG. Dat werkte prima. De EU is een nazistisch gedrocht.

    Like

  9. Mirjam zegt:

    Brussel heeft helemaal geen macht, dat denken ze wel, maar dit is een illusie. Ze hebben de waan willen scheppen en creëren en waren daarin al ver op weg voor zichzelf, om één staat en één regering te creeren (net zoals Hitler dit wilde) over alle Europese landen, om daar dan de baas over te zijn. HOOGMOEDSWAANZIN! Alle landen zijn, zoals ik al zo vaak heb gezegd, landen op zich, met eigen regeringen en eigen burgers en eigen beleid, waar geen ander land in Europa en al helemaal géén Europese Unie het recht op heeft om over te regeren en voor te beslissen.
    De samenwerking van onze landen zijn, vanaf de beginne, alleen gebaseerd op vrij handelsverkeer in Europa en eventuele bescherming van onze landen tegen aanvallen van buiten Europa, maar nooit bedoeld om de soevereiniteit weg te vagen van elk land binnen Europa.

    Deze samenwerking was de bedoeling van de burgers van Europa, terwijl dat andere, de totale overheersing en controle, de bedoeling was van Brussel, toen de EU ontstond. Kortom: het veroveren en onder één overheersing plaatsen, net zoals Hitler dit wilde. Het is goed dat alle landen in opstand komen en dit niet pikken. De Brusselse elite moet gedegradeerd worden tot het minimum, en als ze daar niet mee kunnen leven, dan maar verdwijnen en de landen onder elkaar, net zoals vroeger, de handel zelf bedrijven. Het scheelt ons miljarden van weggegooid geld voor het ‘redden’ van verloren projecten van de EU en het spekken van bankrekeningen van nutteloze ambtenaren in Brussel. Dit geld kunnen we soeverein in onze landen goed aan onze noden besteden.

    Like

  10. Jules Vismale zegt:

    Wat echter niet bekend is voor talloze Europeanen is dat Polen, dat na WO I onafhankelijk werd, toen zelf allerlei minderheidsgroepen tussen zijn grenzen kreeg waaronder vele miljoenen (Volks)Duitsers, Oekraïners, Wit-Russen, Litouwers en joden en zij (niet heel onterecht)in die tijd een razende bloedhekel aan de Poolse regering kregen omdat de laatsten hun soevereiniteit en onafhankelijkheidsdrang wilden onderdrukken. Hierdoor ontstond in Oost-Polen het Oekraïense Opstandelingenleger (UPA), geleid door Stepan Bandera, dat probeerde verzet te plegen tegen de Polen en later, nadat de Russen in 1939 het oosten binnenvielen en daar een nog gruwelijker schrikbewind zaaiden, ook tegen de Stalinisten. In 1941 wilde het UPA samenwerken met de Duitsers maar kregen van deze grotendeels ook nul op het rekest. Zowel de nazi-gezinde Oekraïners, Het UPA als de Duitsers zouden toen gruwelijk gaan huishouden onder de joden en Polen en er honderdduizenden van afslachten!
    En dit lot treft de gehate EU eveneens omdat ze niets dan haat en verdeeldheid zaaien in Europa met hun ondemocratische regeringsstijl en het kunstmatig samenvoegen van vreemde volkeren die, gelijk aan het bovengenoemde, GEEN eenheid vormen met de grote verschillen onderling.

    Like

Plaats een reactie