“Vluchtelingenquota”: Orbán nodigt Hongaren uit voor referendum – EU stribbelt tegen

screenshot_52

(Door: Marcello Dallapiccola – Vertaling: E.J. Bron)

Dat de Hongaarse minister-president Viktor Orbán nu niet echt bekendstaat als fervent aanhanger van vreemde overheersing en islamisering is genoegzaam bekend. Dat intussen – na ruim een jaar teugelloze migratiechaos – bijna alle landen van Europa de “Hongaarse oplossing” van strengere grensbewaking omarmden, doet de man bijna een waarzegger lijken. Nu vraagt Orbán zijn Hongaren dus om te stemmen – de kans voor de EUroholici om opnieuw om zich heen te bijten en tegen te stribbelen.

contra-magazine

“Wilt u dat de EU ook zonder toestemming van het Hongaarse parlement de verplichte vestiging van niet-Hongaarse staatsburgers in Hongarije mag voorschrijven?”

Zo luidt de vertaling van de vraag waarover de Hongaarse burgers morgen democratisch zullen stemmen. De stemming werd geïnitieerd uit de gelederen van de regeringspartij Fidesz onder haar minister-president Viktor Orbán, die, afhankelijk van het individuele standpunt, wordt gezien als woeste schrik voor migranten par excellence of als glorieus verdediger van het christelijke Avondland.

Eigenlijk niets bijzonders, zo´n referendum – zou je kunnen denken. Ook al beschikt de Fidesz samen met de wezenlijk kleinere, christendemocratische KDNP over een ruime twee derde meerderheid, toch regeert zij niet over de hoofden van de mensen heen, maar nodigt de bevolking uit om deel te nemen aan het democratische proces en haar mening te geven middels een referendum – dat zou toch eigenlijk een goed teken voor een gezonde democratie moeten zijn.

In de EU ziet men dit, niet echt verrassend, anders. Othmar Karas, een van de vicevoorzitters (ja, daarvan bestaan er meer – vraag me alsjeblieft niet waarom) van het Europees Parlement, jammerde op zijn onnavolgbare, hoofdmeester-achtige wijze van “een aanval op de Europese solidariteit”, dat dit democratische referendum van de Hongaren zogenaamd zou vormen. Waarover meneer Karas in zijn delirEUm het precies heeft als hij koortsachtig droomt van “Europese solidariteit” kan vermoedelijk alleen zijn therapeut ongeveer schetsen.

Martin Schulz, ook een hoogwaardigheidsbekleder in de Brusselse maffiosi-vereniging, probeerde het onlangs met cijfertrucs en beklaagde bitter de omstandigheid dat de Hongaren slechts 2.000 migranten volgens de door de eurocraten bedachte verdeelsleutel zouden moeten vestigen in de schilderachtige poesta´s.

Meneer Schulz had beter naar de toespraken van meneer Orbán moeten luisteren, want die heeft meer dan één keer verkondigd dat de tolerantiegrens van de Hongaren, juist wat betreft de vestiging van moslims, exact 0 (nul) bedraagt. Onlangs nog omschreef Orbán immigratie letterlijk als “gif”; in het verleden had hij al de uitspraak gedaan dat Hongaren wel degelijk het recht zouden hebben om zelf te bepalen of en met wie ze willen samenleven – en het zou ook hun goed recht zijn om niet met moslims te willen samenleven. Orbán, die overigens vader van vier dochters is, weet heel goed: bij 2.000 migranten heeft men met gezinshereniging binnen enkele jaren een hele divisie zich vervelende, tot geweld bereide jonge mannen op straat rondhangen.

Ook hier schijnt meneer Orbán, zoals reeds in het geval van de grensbewaking, over een bijna profetische gave te beschikken. En de Hongaren hebben tot hun geluk één groot voordeel die hen hun beslissing morgen aanzienlijk gemakkelijker zal maken: ze hoeven alleen maar naar de o zo internationale immigratieparadijzen iets verder westelijk (of in het geval van Zweden, noordelijk) te kijken en ze kunnen schetsen wat hen te wachten staat als ze morgen met “Ja” stemmen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marcello Dallapiccola

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, democratie, Eurabië, Eurofielen, EUSSR, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, Marxisme, Moslims, Multiculti, Oost-Europa, Patriottisme, Socialisten, socialistisch idealisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

16 reacties op “Vluchtelingenquota”: Orbán nodigt Hongaren uit voor referendum – EU stribbelt tegen

 1. Angie1968 zegt:

  Ik ga verhuizen naar Hongarije.

  Like

 2. john zegt:

  Ik ben te oud en ziek maar ik zou met Angie eveneens voor Hongarije kiezen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @john: 17.00. uur. Mee eens, ik zou ook net als U en Angie verkassen naar Hongarije. Inhoudelijk ben ik het geheel eens met de visie, van Dhr. Orban. Het zou in ons land feitelijk hetzelfde moeten zijn. Ik maak toch verdorie in mijn eigen huis, toch ook zelf uit, wie ik binnen laat komen, en wie niet. Maar de linkse gekken, en de huichelaars te weten de christendemocraten en liberalen, verenigd in de Ellende Unie, bepalen dus WIE ik in HUIS dien te nemen. Wat mij betreft, ongezien de tyfus voor de roden, en de huichelaars te Brussel. Leve Hongarije! Leve de Visegrad landen!

   Like

 3. Ik zou mijn kinderen niet achter kunnen laten, anders waagde ik het er ook op.

  Liked by 1 persoon

 4. isidor zegt:

  ik woon in Hongarije en heb vrouw en kinderen mee genomen.
  en heb nog geen dag spijt gehad

  Liked by 1 persoon

  • Marlies zegt:

   Fantastisch. Op welke wijze kun je het beste de Hongaarse taal leren? Heeft u misschien tips?

   Like

   • Harry zegt:

    Uit ervaring weet ik dat je het beste een hongaar kunt nemen die leren je tussen de lakens in nó time de taal , Marlies .
    Hoef je na de les ook niet meer door de sneeuw naar huis te fietsen .
    En voor de heren wordt dat dan natuurlijk een Hongaarse .

    ( Met excuus aan de andersgerichten , anders wordt het zo ingewikkeld )

    Daarom sprak ik indertijd vloeiend Spaans . In negen maanden helemaal onder de knie .
    Ik heb daar ook geleerd dat Ay, ay, ay geen aanmoedigingskreten zijn , maar dat het pijn doet , ons AU! Godver , zeg maar .
    Maar na één keer weet je dat .
    Die temperamentvollen meppen er zó op !
    Dan vergeet je het nóóit meer .

    Liked by 1 persoon

   • Marlies zegt:

    Bedankt voor de tip;) Ik had het kunnen weten….. Alleen hoe zit het met de grammatica in een dergelijke situatie?

    Like

 5. Mary zegt:

  De EU heeft niks tegen te stribbelen, Orban staat voor zijn volk en heeft schijt aan de EU, wij zitten met een EU fanaat Rutte die heeft schijt aan het Nederlandse volk.

  Like

 6. Reint Meijer zegt:

  Hier hebben we niks te zeggen zolang de elite aan de macht blijft. De valse Christenen van het CDA, en de CU etc. huilen ook vrolijk met de linkse en islamitische horen mee.

  Like

 7. M.A.L. Sion zegt:

  Wat een enthousiasme om naar Hongarije te vertrekken. Ik vermoed dat er nog veel meer mensen met deze serieuze gedachte rondlopen. Ik ben in tweestrijd. Enerzijds de patriottische gedachte, waar u mij van kent en anderzijds de gedachte om op een plaats te willen leven waar de gemeenschap zich islamvrij wil houden. Wat dat betreft is Hongarije de ideale keus.
  malsion@orange.fr

  Like

 8. BertG. zegt:

  En daar hebben we haar ook weer, ze zal eens wat anders vinden over al die uitvreters.
  Hoeveel zal zij er al in huis opgenomen hebben.

  Like

 9. M.A.L. Sion zegt:

  Het is maar hoe je het bekijkt.
  In Nederland hebben we ook regels voor het houden van een referendum. Het is geldig als meer dan 30% van de stemgerechtigden hun stem uitbrengen. Kolder natuurlijk maar ja zo is het nu eenmaal geregeld. Het oekraine-referendum haalde 34%. Órban zit daar nog 11% boven. Dus naar onze maatstaven heeft hij dik gewonnen.
  Overigens is van de 55% die niet op kwamen dagen niet bekend hoeveel daar ook voor Órban zouden hebben gestemd. Zelfs als je dat op een bescheiden percentage schat dan wordt de grens van 50% wellicht overschreden of zeer dicht benaderd.
  Het percentage dat uiteindelijk tegen de mosliminvasie stemde van de kiezers die wel kwamen is indrukwekkend en reden voor Órban om door te gaan op de ingeslagen weg.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

 10. Jan zegt:

  Stand up to the “Sovietisation” of Europe – Orban

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s