Syrische regeringstroepen in opmars: Na Aleppo nu Idlib

screenshot_90

(Vertaling: E.J. Bron)

De Russische president Vladimir Poetin heeft na de succesvolle herovering van de Syrische miljoenenstad Aleppo door het Syrische regeringsleger nu opgeroepen tot een wapenstilstand voor het hele land. Poetin, die op dit moment op staatsbezoek in Japan is, verklaarde dat na de herovering van Aleppo een “volledige wapenstilstand voor heel Syrië de volgende stap” zou moeten zijn.

duits-zuerst

Verder zegt Poetin: “Wij onderhandelen actief met de bewapende oppositie, onder bemiddeling van Turkije.” Men zou praten over vredesonderhandelingen, wellicht in de hoofdstad van Kazachstan, Astana. Dat werd vrijdag eveneens bevestigd door de Turkse minister van Buitenlandse Zaken, Mevlüt Çavuşoğlu. Van de kant van de zogenaamde “oppositie” kwamen al signalen van bereidheid tot onderhandelingen.

Westerse media en politici zien nu als volgende stap van de geallieerde Syriërs en Russen de herovering van de zich op dit moment nog in handen van de “rebellen” bevindende provincie Idlib. Idlib zou het volgende Aleppo kunnen worden, wordt ook in VN-kringen gevreesd. De stad Idlib en de omringende gelijknamige provincie zijn nu het laatste grote bolwerk van de opstandelingen. Het rebellen-bondgenootschap daar bestaat uit meer dan 10.000 strijders, dat gedomineerd wordt door de radicaalislamitische Jabhat Fatah al-Sjam. Ze worden nu door meerdere duizenden strijders versterkt, die het regime uit Oost-Aleppo heeft laten vertrekken. In de weken daarvoor werden er al opstandelingen uit voorsteden van Damascus naar Idlib overgebracht.

De Syrische regering bevindt zich na de herovering van Aleppo nu in de naar verhouding comfortabele positie dat het grootste deel van haar bewapende vijanden nu geconcentreerd is in een gebied van ongeveer 6000 km². Zodoende hoeven het leger en geallieerde milities niet meer op verschillende fronten tegen de opstandelingen te vechten. De slag om Aleppo bond ongeveer 30.000 regeringsmilitairen en militiesoldaten aan zich. Dit potentieel komt nu vrij voor de opmars naar Idlib.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Syrië. Bookmark de permalink .

12 reacties op Syrische regeringstroepen in opmars: Na Aleppo nu Idlib

 1. Poetin rooit het wel..Door Rutte wordt hij voor ons als de boeman voorgesteld de, vuile leugenaar..

  Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  Asscher begreep het al: islam is vrede.

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  Uitroeien van al die barbaren.

  Geliked door 1 persoon

 4. Johan zegt:

  Slimme strategie van Assad en de Russen om alle “gematigde rebellen” en overig islamitisch tuig te concentreren op één plek. Nu zullen ze definitief verslagen worden. Nu maar hopen, dat ze niet naar West-Europa kunnen vluchten

  Geliked door 1 persoon

 5. Elena zegt:

  Zomaar even iets leuks…..

  Een man loopt een seksshop binnen en vertelt de verkoper dat hij een opblaaspop zoekt.
  Verkoper, “Wilt u een mannen of vrouwen versie?”
  Klant, “vrouw”.
  Verkoper “wilt u een blanke of donkere?”
  Klant, “blanke”.
  Verkoper, “Wilt u een Christen of moslim?”
  Klant, ” huh? het zijn toch opblaaspoppen, wat heeft geloof ermee te maken”?
  Verkoper, “nu, de moslim-versie blaast zichzelf op”.

  Geliked door 2 people

  • Ongelovige zegt:

   Niet te geloven hoe waardeloos die Arabische legers toch zijn; als ze al niet vluchten met achterlating van al hun materiaal bij het naderen vd vijand, dan laten ze wel 20 bussen rijden in zowat de gevaarlijkste regio ter wereld onder bescherming van …de buschauffeurs. De Amerikanen hadden het ganse traject afgezoomd met legervoertuigen.

   Like

 6. john zegt:

  Laat geen enkele ontsnappen. Dank bij voorbaat Poetin.

  Geliked door 1 persoon

 7. Harry zegt:

  Als het is zoals ik denk , dat ze al dat tuig centraliseren en er dan een enorme bom op donderen om overal van af te komen , dan is het onvoorstelbaar dat die mossels zo stom zijn om daar in te trappen .
  Zou wel mooi opruimen .

  Like

 8. kruisridder zegt:

  Wapenstilstand? Maar daar hebben de Amerikanen geen zin in. Dat schiet hen als een hete aardappel in de keel. Want de Amerikanen kennen maar één economie in hun land en dat is de oorlogseconomie waar het land zijn inkomsten voornamelijk uit haalt. Als men in Syrie een wapenstilstand gaat afkondigen, en het wordt goed nageleefd, staat de Amerikaanse economie op instorten en gaat men weer achter de koeien en paarden aan…………

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s