Marine Le Pen opnieuw op Rusland-koers: “Het was geen annexatie”

screenshot_52

(Vertaling: E.J. Bron)

De presidentschap-kandidate van het Front National, de Europarlementariër Marine Le Pen, heeft nogmaals benadrukt dat zij de aansluiting van de Krim aan de Russische Federatie in maart 2014 als “niet illegaal” beschouwt. Dat verklaarde de cheffin van het Front National in een interview met de tv-zender BFM TV uit Parijs.

duits-zuerst

Letterlijk zei de rechtse politica: “Ik geloof absoluut niet dat het een illegale annexatie was. Er vond een referendum plaats. De bewoners van de Krim wilden toetreden t0t Rusland.” Marine Le Pen noemde de Krim een vast bestanddeel van Rusland: “Ik heb niet het recht om vraagtekens te plaatsen bij het referendum.”

Ook in het verleden liet Marine Le Pen zich meermaals positief over de Russische buitenlandse politiek met betrekking tot de Krim-kwestie uit. Zo zou er een “tamelijk heldere en zelfs tamelijk geloofwaardige kans” bestaan dat Frankrijk het schiereiland de Krim onder leiding van Marine Le Pen als deel van Rusland zou erkennen.

Critici brengen de pro-Russische uitspraken van de cheffin van het Front Natioan onmiddellijk in verband met vermeende Russische kredieten aan het Front National. Zo wordt de Republikeinse Amerikaanse afgevaardigde Mike Turner door media geciteerd met de woorden: “In februari 2016 heeft het Front National Rusland verzocht om een krediet van $ 30 miljoen om de presidentschap-campagne van Marine Le Pen in 2017 te financieren. In mei had Le Pen in een interview verklaard om in geval van haar overwinning de Krim als deel van het Russische territorium te willen erkennen.” Dat Marine Le Pen eerlijk overtuigd zou kunnen zijn van de politiek van de Russische president Poetin is voor de Amerikaanse afgevaardigde blijkbaar niet voorstelbaar.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Frankrijk, Front National, Marine Le Pen, Rusland. Bookmark de permalink .

22 reacties op Marine Le Pen opnieuw op Rusland-koers: “Het was geen annexatie”

 1. rony stokart zegt:

  In haar onvolprezen boek “Rusland Begrijpen” legt de befaamde Duitse journaliste en TV figuur Gabriele Krone-Schmalz haarfijn juridisch uit waarom inzake de Krim niet van een annexatie gesproken kan worden. Maar wat baat den uil een bril als de Lügenpresse niet zien en wil…

  Geliked door 1 persoon

 2. Ivan Chapka zegt:

  Marine heeft volkomen gelijk. De Krim maakte al deel uit van het Russische Tsarenrijk, net als Oekraïne overigens dat van datzelfde rijk 600 jaar deel uitmaakte.
  Het paste niet in het straatje van de Yanken, die dachten met de omverwerping van de democratisch gekozen regering van Janoekovitsch , tevens de Russische marinehaven Sevastopol in handen te krijgen.
  Ze hadden echter buiten de slimme staatsman Putin gerekend, die ze net een stap voor was.
  En nu janken?? Zieligerds.
  Overal waar de moslim Obama zich mee bemoeid heeft is op een zepert voor de Amerikanen uitgelopen. Typisch des moslims. Janken en anderen de schuld geven.

  Like

 3. De Kim is altijd van Rusland geweest en nooit anders.

  Geliked door 1 persoon

 4. Thom zegt:

  Annexatie of niet, dat maakt niks uit. Feit is dat Sevastopol de Russische marinehaven aan de Zwarte Zee is. Als De Krim bij de Oekraïne gebleven was dan was de Russische marinehaven in handen van de NAVO gevallen. Dat kan Rusland niet laten gebeuren.
  Elke gek begrijpt dat, waarom snappen de dwazen van de EU dat niet. Nee, die dwazen moeten zo nodig sancties instellen tegen Rusland en snijden zichzelf daardoor economisch in hun eigen vingers en brengen Europa in gevaar door de kans op een militair conflict..
  Het Hollandse fruit wordt gewoon opgekocht en vernietigd. In België wordt het als bemesting op het land uitgereden. En maar verder met je sancties jongens, het kan niet op in die onbenullige koppen.

  Like

  • henk der niederlander zegt:

   Ze snappen dat maar al te goed en in het westen had de politiek waarschijnlijk verwacht dat Poetin in zou binden tav de Krim.
   Nou ben Ik geen politiekus maar zelfs Ik had hen op voorhand kunnen uitleggen waarom Poetin de Krim onder alle omstandigheden zou behouden welke consequenties dat ook zou hebben.

   Like

 5. Mary zegt:

  Marine le Pen heeft gelijk, natuurlijk was het geen annexatie maar dat kwam de oorlogszuchtige Obama regering niet uit die heeft er alles aan gedaan (omringd met leugenpers) om niet alleen de Oekraïne maar juist ook de Krim bij Europa in te lijven, voor wat betreft de Oekraïne had dat ook nooit mogen gebeuren. De Russen hebben gekozen voor aansluiting bij de Russische federatie wat ook ruimschoots te verwachten was alleen dat kwam de Obama regering en die smerige EU club niet uit net zoals de Brexit ze niet uit kwam en een Nederlands referendum daar weten ze het antwoord op voorhand ook al van.

  Like

 6. Harry zegt:

  Was het niet zo dat Chroestjov de Krim in een dronken bui aan Oekraïne geschonken had ?
  Als iemand een cadeautje krijgt voor zijn verjaardag zou iedereen het gek vinden als de gever dat terug zou willen hebben .
  Maar als je een landdeel weggeeft en de bewoners zijn daar zeer ongelukkig over , mag je dat dan terugdraaien ?
  In het geval van een corrupte rotstaat zoals Oekraïne , die daar gewoon land in beslag genomen heeft van boeren aldaar en de boeren zonder vergoeding weg heeft gejaagd , om er megavilla’s voor de leden van de corrupte regering te bouwen , dan ligt het toch een beetje anders , dunkt me .
  Denk dat Marine le Pen hier weer groot gelijk heeft .

  Like

 7. dees zegt:

  De enige die in het referendum om niet meer bij de Oekraine te willen horen waren de Islam-aanhangers. Na het referendum heeft de Krim om aansluiting gevraagd bij de Russische Federatie.
  Dat het Westen en vooral de EU het een annexatie vinden is hun probleem en niet het probleem van de Russen en de Krimmers

  Like

 8. tippelaar zegt:

  De Krimbewoners hebben zelf voor Rusland gekozen,. Dat staat vast. Dus, geen annexatie, zo mag je dat niet noemen. Ik ben ook niet blij met de keuze van de ukrainers die kiezen voor aansluiting bij het westen. Laat de russen hun territorium en dwing ze niet tot agressie. De NAVO staat wel heel dicht in de russische achtertuin. Daar wordt niet alleen Poetin nerveus van. Rusland kan geen slijtageslag winnen van het westen. Poetin weet dat ook wel. De Krim is voor Rusland van levensbelang. Voor de “annexatie”van de Krim had Rusland van de Ukraine de zwartezee haven Sebastopol voor de komende 25 jaar gehuurd. Sinds een paar honderd jaar is Sebastopol de thuishaven van de russische zwartezeevloot. Na Moermansk in Rusland, de 2e ijsvrije zeehaven van Rusland. Dat is ook de enigste reden waarom Turkije navo-lid is. Om te voorkomen dat de russische zwartezeevloot, via de Bosporos uitbreekt richting het westen. Nu Rusland niet meer onze vijand is, moet he Navolidmaatschap van turkije worden opgezegd. Dictator Erdogan is levensgevaarlijk voor de europse vrede. Met zo,n bondgenoot heb je geen vijand meer nodig.

  Like

  • Taljaard zegt:

   @tippelaar
   Moermansk is bepaald niet ijsvrij en Sebastopol soms ook niet.
   De Krim is in het midden van de XVIIIe eeuw onder Catharina de Grote op de Ottomaanse Turken veroverd en dat zit de Turken natuurlijk nog steeds dwars.
   De West Europese mogendheden, de Britten en de Fransen voorop, hebben nooit gewild dat Rusland een opening naar de Middellandse Zee zou krijgen en willen dat nog steeds niet. Dat was destijds aanleiding voor de Krim-oorlog.
   En dat is, onder Amerikaanse dominantie en in samenwerking met Turkije, tegenwoordig nog steeds het geval.

   Like

 9. kruisridder zegt:

  De Amerikanen kunnen zeggen wat ze zeggen, maar de Krim was van Rusland en heeft onder Oekraiens bestuur gestaan gestaan waar de laatste twee wel hun invloed hadden vanwege de Russische Zwarte Zee vloot. Toen in Oekraine de Amerikanen een coup pleegden en de regering omverwierpen en een pro-Washington regering installeerden en de NAVO oprukte richting de Zwarte Zee, waren de Russen gedwongen een referendum te organiseren onder de Krim-bevolking om bij Oekraine te blijven of weer onder Rusland te komen. Onder Oekraine betekende een wisse dood want ze zagen wat er gebeurde in de Donbass met hun landgenoten, dus stemde meer dan 99% voor aansluiting bij Rusland. Trouwens, de Amerikanen zelf hebben officieel geen enkel bestaansrecht. Zij hebben als kolonisten, als bezetters, het land van een inheems volk bezet met geweld op de indianen, de échte Amerikanen.

  Geliked door 1 persoon

 10. tjonge محمد هو المتحول جنسيا zegt:

  ” Dat Marine Le Pen eerlijk overtuigd zou kunnen zijn van de politiek van de Russische president Poetin is voor de Amerikaanse afgevaardigde blijkbaar niet voorstelbaar.”
  .
  hoe gek ik ook ben op mevr le pen, gebied mij de eerlijkheid te moeten zeggen dat een eventueel dealtje inruil voor gunstige voorwaarden van het verstrekte krediet niet helemaal ondenkbaar is ?
  .
  ze heeft iig de schijn tegen wat dit betreft…

  Like

 11. Thoth zegt:

  Ja, maar de van Baalen was er errug op tegen hoor…. Hij behoorde tot de VVD c.q het Europese parlement. En, hij heeft veel secundaire baantjes naast het parlement….

  Klootzak.

  Geliked door 1 persoon

 12. Henk.V zegt:

  De tot mekkeren geneigde regering van Obama en de EU kliek zouden moeten beseffen dat het van essentieel belang voor de Russen is dat zij nooit het gevoel krijgen dat hun grondgebied wordt ingesloten door landen die Rusland slecht gezind zijn.
  Rusland heeft grote invasies meegemaakt in het verleden die een verwoestend effect hadden op haar grondgebied en waarbij vele Russen omkwamen. Alleen al in de Tweede Wereldoorlog kwamen er zo’n zestig miljoen Russen om.
  Het enorme land wordt gehinderd in haar vermogen tot zelfverdediging ,omdat het over weinig havens beschikt die het hele jaar ijsvrij blijven.

  Rusland heeft het gevoel dat het andermaal wordt ingesloten. Dat is werkelijk vragen om grote problemen, omdat de Russen inmiddels weer zeer intensief samenwerken met China….
  Zowel de Obama administratie blijkt – op het allerlaatste moment (!!)- het nog op een confrontatie met Rusland te willen laten aankomen en de kennelijk steeds gekker geworden leiding van de EU lijkt eveneens te dromen van een conflict met Rusland..
  Wat wij nu zien is de waarheid ten top, want Rusland bedreigt het Westen beslist niet in het minst en Poetin heeft herhaaldelijk aangegeven op zoek te zijn naar VRIENDEN..
  Mensen met gezond verstand doen er goed aan de uitgestoken vrienden hand van Rusland niet te negeren.

  En wat Obama aangaat: ik vrees dat deze manipulerende moslim in het Witten Huis hoopt op een crisis die hem in staat zal stellen een tijd langer aan de macht te blijven.
  Dat zou met recht een rampzalige, levensgevaarlijke gok zijn.

  Like

  • Henk.V zegt:

   CORRECTIE!!!!
   ”Wat wij nu zien is de waarheid ten top,” moet natuurlijk zijn “‘Wat wij nu zien is de waanzin ten top!!!” Excuus voor de verschrijving!!

   Like

 13. Pieter G zegt:

  Clinton werd gekocht en gemanipuleerd door Saudi Arabie, waar gaat meer dreiging van uit?
  De Fundamentalistische islam of Rusland?
  De VS mag wel een toontje lager zingen met de agressie tegen Rusland. Net als de EU. Oorlogshitsers.

  Like

 14. Williaan zegt:

  10 januari 2017 om 22:40 Marian van Cranenbroek zegt: De Kim is altijd van Rusland geweest en nooit anders.

  Het is veel complexer! Lees eens het boek van Orlando Figes – De krimoorlog of de vernedering van Rusland (1853-1856). Dan merk je gelijk dat de geschiedenis zich lijkt te herhalen met alle smerige streken van de Westerse en Ottomaanse mogendheden én van de geestelijke leiders. waardoor Constantinopel Istanboel is geworden.

  Like

 15. elisah zegt:

  Even tussendoor,
  Ik krijg geen verbinding met Chroom en krijg de melding: fout met SSL verbinding.
  Wat kan hier de oorzaak van zijn?

  Like

 16. john zegt:

  @tjonge Schijn voor of tegen zal Poetin noch Marine geen slapeloze nachten bezorgen . Zeker nu niet meer met die uitslag van de rondvraag in Duitland waar Frauke Petry 70% van het volk achter zicht krijgt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s