Denk moet achterin blijven zitten

Screenshot_102

DEN HAAG – De drie leden van de politieke partij Denk moeten op de zetels in de Tweede Kamer blijven zitten die al voorlopig waren toegewezen. Denk had geprotesteerd tegen de indeling, omdat de partij achteraan en niet aan een gangpad zit. Het presidium (bestuur) van de Tweede Kamer besloot woensdag de indeling te handhaven en het protest van Denk naast zich neer te leggen.

De Telegraaf

Fractievoorzitter Tunahan Kuzu van Denk noemt het besluit schandalig. „Wij staan voor onze zaak. Wij leggen ons niet neer bij deze beslissing.” Volgens Kuzu is het besluit „exemplarisch” voor hoe grote partijen omgaan met nieuwgekozen kleine partijen. In de woorden van het Kamerlid wordt daar „totaal geen rekening mee gehouden.”

Hij stelt dat het presidium zich bezig moet houden met bestuur, maar in plaats daarvan bevoordelen de partijen in het presidium zichzelf, volgens Kuzu. Het presidium bestaat uit de Tweede Kamervoorzitter en alle ondervoorzitters van de Kamer.

Uit protest tegen de toebedeelde zetels waren de Denk-afgevaardigden even blijven staan aan het begin van de installatie van de nieuwe Tweede Kamer, eind vorige maand.

Een plek aan het gangpad is handiger als een parlementariër iets wil zeggen en naar de interruptiemicrofoon moet.

De verdeling van de stoeltjes in de Tweede Kamer gebeurt min of meer ideologisch: de SP zit helemaal aan de linkerzijde van de plenaire zaal en de PVV aan de rechterkant.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Jan Wandelaar”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "DENK", Hypocrisie, islamofascisme, Krankzinnigheid, Moslims, Nederland, Rotzakken, Turken. Bookmark de permalink .

19 reacties op Denk moet achterin blijven zitten

  1. scheermes zegt:

    Foute beslissing ;Denk hoort niet achterin de kamer maar erbuiten !! VOORGOED!!

    Geliked door 1 persoon

  2. Japio zegt:

    Hahahahaha die lullo’s moeten achterin blijven zitten. Zelfs daar horen ze niet, schop dat rapaille de 2e kamer uit.

    Geliked door 1 persoon

  3. wauso zegt:

    Ach, niet zeuren, Malle Babbe zat ook Achterin de Kerk !

    Like

  4. fransdewit zegt:

    Ze moeten blij zijn dat ze uberhaubt in de 2e kamer mogen gaan zitten.

    Like

  5. Wachteres zegt:

    Tja, moslimmannen en dan achteraan moeten zitten, dat kan natuurlijk niet.

    Het wordt tijd dat de ongelovigen zoiets gaan begrijpen en hen een prominente plaats aanbieden.

    Enfin, nog even geduld tot jullie partij de grootste is.

    Like

  6. Mary zegt:

    Ze hadden er helemaal niet mogen zitten het Erdogan/Turken clubje in de Nederlandse regering!!!.

    Like

    • Annette/Gerald zegt:

      Sorry Mary, maar ze zitten niet in de regering, God beware me! Maar goed, wat mij betreft hadden ze ook niet in de Tweede Kamer mogen zitten.

      Like

  7. Henk der Niederlànder zegt:

    Nog even wachten en dan gaat hij eisen stellen want dat hoort zo bij een goeie moslim.
    Het zal me niet verbazen als hij dan de voorzitterstoel op eist.
    Niet dat zulks veel uit maakt want daar zit toch al een andere moslim.

    Geliked door 1 persoon

  8. de bezemkast in, daar hoort dat clubje……………….of nog beter , helemaal WEG uit de tweede kamer………………grrrrrrrrrrr
    En anderen moeten dan wel langs het gangpad zitten ? Dus egoisme ten top!

    Like

  9. abouneenee zegt:

    Denk heeft nog nooit iets gedaan voor Nederland, maar blaast wel hoog van de toren dat de partij benadeeld wordt. Net Sylvana Simons met Artikel 1, de zwarte Nederlander zou gediscrimineerd worden. Discriminatie is de omstandigheid dat iets of iemand anders behandeld wordt zonder dat daarvoor een rechtvaardige grond bestaat. Als je niet iets hebt betekend voor Nederland, mag je niet verwachten dat Nederland iets terug doet voor jou.

    Economische vluchtelingen hebben net zo hard geen enkel recht op hulp van Nederland, laat staan de vele miljarden die het Nederlandse belastingbetalers zal kosten om vooral geen racist genoemd te worden door mensen die niet weten wat dat betekend, maar het woord gebruiken om hun zin te krijgen.

    Like

  10. C.Onsequent zegt:

    De verdeling van de stoeltjes in de Tweede Kamer gebeurt min of meer ideologisch: de SP zit helemaal aan de linkerzijde van de plenaire zaal en de PVV aan de rechterkant.

    Waarom zitten die erdosnordrollenineenpak
    dan niet gezamenlijk in een kliko bak?

    Like

  11. Frerik zegt:

    Ach wat zijn ze toch altijd zielig en wat zijn ze toch weer het slachtoffer. Meelijwekkende figuren. Doet me denken aan een mop. Er was eens een bus vanuit Utrecht richting Hilversum en voorin zaten blanke mense en achterin de donkere. Nu zaten de mensen achterin heel erg te morren zodat onderhand de buschauffeur geiriteerd raakte en enorm boos een parkeerterrein op reed. Toen ze stil stonden schreeuwde de chauffeur “Eruit allemaal eruit. Diep onder de indruk van de chauffeur stond iedereen beduusd buiten. “Alvorens we verder rijden maken we een afspraak. We spreken af dat niemand blank en zwart is. VANAF NU IS IEDEREEN GROEN, BEGREPENNN. Iedereen stemde ermee in. Mooi dan gaan we nu weer in de bus. De donkergroenen achterin en de lichtgroener voorin.

    Like

  12. Theresa Geissler zegt:

    Arib als Kamervoorzitter, die zag ik óók liever buiten dan binnen, maar nu deze drenzende peuters zes bij negen hebben laten weten, dat ze zich gekrenkt voelen door de hen toegewezen plaatsen, vind ik het opeens best een lollig idee, om ze daar voorlopig júist te laten zitten!
    Elke dag weer op het strafbankie, zoals zij het kennelijk zien, dat zal ze even met de neus op de feiten drukken! Ha, wat een primitieve sukkels zijn het toch, om zich op deze manier weer te laten kennen!
    Ik ga eens extra op de You Tube-filmpjes over de Kamerdebatten letten; misschien zie ik ze daar dan zitten! Drie lastige kleuters in het verdomhoekie! LOL!

    Like

  13. sara zegt:

    Ach met de huidige instroom van moslim gelukszoekers zal het max. 30 jaar duren en bestaat de hele regering uit moslims, wat ben ik blij dat ik geen kinderen heb zeg pfff

    Like

  14. ieznogoedh zegt:

    Een plek aan het gangpad is handiger als een parlementariër iets wil zeggen en naar de interruptiemicrofoon moet.
    Kennelijk is dat niet het geval voor niet-denk leden.
    Althans, dat zou je zomaar kunnen denken als je die klagende turcro’s hoort.

    Like

  15. Pietersen zegt:

    Is er dan geen hondenhok aanwezig voor dit rapaille ?

    Like

  16. Anna zegt:

    Hebben ze een poot tussen de deur in de tweede kamer, willen ze nog voorin zitten ook….. dit soort volk is nooit tevreden…… ze willen altijd meer meer meer ISLAM

    Like

Plaats een reactie