Theoloog: “Meer dan de helft van de priesters in het Vaticaan is gay”

Screenshot_92

Het Vaticaan

(Door: Edgar Schülter – Vertaling: E.J. Bron)

Ex-professor van het Vaticaan, David Berger, beweert dat de wijze waarop de kerk homoseksualiteit veroordeelt een uitnodiging is om het priesterschap aantrekkelijk te maken voor homoseksuelen.

Contra magazine

Nadat bekend werd dat Krzysztof Charamsa toegaf gay te zijn, zei de theoloog David Berger tegenover het tijdschrift “Stern” in een interview dat dit niet het enige geval in de priesterlijke hiërarchie zou zijn. “Het aantal homoseksuelen in het priesterdom is verbazingwekkend groot, ik ga er van uit dat meer dan de helft van hen homoseksueel is”, aldus de theoloog.

Berger was professor op de academie “Sint Thomas” in het Vaticaan, moest zijn functie echter opgeven toen bekend werd dat hij gay was. “Homoseksualiteit wordt in de kerk verboden, aan de andere kant is de positie als priester zeer aantrekkelijk voor homoseksuelen. Men is gewoon op grond van het celibaat een vrij man als priester, in een wereld die vrij van vrouwen is”, resumeert hij.

“Dat leidt er eveneens toe dat zich in de kerkelijke hiërarchie een groep mannen vormt, die weliswaar een slecht geweten hebben, maar zeer intelligent zijn en trouw zijn aan de paus. Ze klimmen snel op in deze hiërarchie. Eenmaal boven, ontdekken ze dan andere homoseksuele priesters en helpen ze elkaar.”

Berger beweert ook dat een van de belangrijkste regels in het Vaticaan het weliswaar toestaat seksuele handelingen in het privéleven uit te voeren, maar dat deze in het openbaar strikt verborgen moeten worden: “De priesters zelf zien zichzelf helemaal niet als gay, hoewel ze seks met andere priesters hebben en de homoscene strikt afwijzen. Er bestaat een scheiding tussen het gay zijn en de homoseksuele cultuur. Een priester zal nooit toegeven dat hij gay is.”

De theoloog beëindigt het interview met de bewering dat er niets in de Bijbel staat dat daadwerkelijk homoseksualiteit veroordeelt en hij denkt er over na wat er in de katholieke kerk moet veranderen: “Dit instituut moet beslissen of ze een machtssymbool zou willen zijn of de kerk die Jezus wilde oprichten. Dan zouden ze alle mensen moeten accepteren zoals ze zijn, dus hoe God ze geschapen heeft. Ook de homoseksuelen, die eveneens mensen zijn en aanspraak hebben op liefde en een seksleven.”

Katholieke kerk is niet hetzelfde als christendom, maar christenen kunnen katholiek zijn

De katholieke kerk ontstond ongeveer 300 jaar nadat het christelijk geloof door keizer Constantijn de Grote gelegaliseerd werd. Ze ontstond gewoon door een afsplitsing van de kerk in Constantinopel door de “paus” als hoofd en directe vertegenwoordiger van God op aarde te benoemen. Ze noemde zichzelf universeel en het enige ware christendom. De andere overige christenen werden orthodox genoemd. Veel orthodoxen noemen de katholieke kerk “het valse christendom”, omdat zij denken deze zich van de werkelijke leren van Jezus Christus afgewend zou hebben. In werkelijkheid trouwen orthodoxe priesters, net zoals de apostel Paulus in het Nieuwe Testament had beschreven. Bovendien worden orthodoxe christenen vanaf het 18e levensjaar gedoopt. Een leeftijd waarop men weet of men de geloofsbekentenis aanneemt of niet.

Misschien zou de katholieke kerk een keer van al haar arrogantie naar beneden moeten komen en datgene prediken wat de oer-christenen van de apostelen geleerd hebben in plaats van zichzelf de “enige ware” kerk te noemen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Edgar Schülter

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in homofobie, Hypocrisie, katholieke kerk. Bookmark de permalink .

45 reacties op Theoloog: “Meer dan de helft van de priesters in het Vaticaan is gay”

 1. Japio zegt:

  Meer dan de helft van de priesters is gay en de andere helft is pedofiel.

  Geliked door 3 people

  • Jean zegt:

   Japio, met de eerste helft kwattadraaiers heb ik persoonlijk geen problemen, ze doen maar onder en met elkaar maar met de tweede helft des te meer, pedo’s horen thuis in zwaar geïsoleerde cellen met dagelijks water en brood en dat tot aan hun dood.
   Wij beschermen onze kinderen want onze kinderen zijn onze toekomst.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Daarom pleit ik er al langer voor om ’n aantal decennia onder het bewind van Poetin te zuchten.
   Poetin heeft geen last van Jezuïeten met prachtige blauwe ogen die TV-persoonlijkheid zijn en af en toe zelfs bij Pauw komen vertellen dat God wel bestaat als je maar wil!
   En het daarna stiekem met kleine jongetjes doen.
   Poetin brengt zijn eigen mannen met baarden mee.
   In de Russisch-orthodoxe kerk mag de Pope trouwen en doet hooguit aan veelwijverij.
   Maar daar is hij ook ’n èchte man voor, dus niet zeuren.
   Zo heeft God de man nu eenmaal geschapen.
   Het is simpelweg Gods wil. En zijn vrouw knikt.
   Wat een heerlijk gezicht!
   Deze vrouwen zijn het met hun man eens!
   Kom daar hier eens om…
   Ik bedoel maar, en zo zijn er zoveel voordelen.
   De “Rijdende Rechter” wordt afgevoerd doordat de doodstraf weer wordt ingevoerd, alwaar direct ruim gebruik van zal worden gemaakt om oude vetes met de buren te vereffenen!
   De monarchie is direct afgeschaft en alle goederen die Alex samen met die Argentijnse heeft gestolen zijn weer van ons.
   Natuurlijk spreekt het voor zich dat je geen kopdoek meer op straat zult zien en mannen in jurken moeten voortaan in korte broek.
   Feministes mogen eindelijk weer doen waar ze voor geboren zijn en dat is terug achter het houtvuur in de keuken.
   Kolen zijn te duur, dus elke dag wordt er al heel vroeg hout gesprokkeld.
   Dan hebben ze ook geen tijd om van die idiote dingen zoals “Genders” te bedenken.
   Zo snijdt het mes aan twee kanten.
   Het eten wordt een stuk smakelijker omdat er voortaan echte ouderwetse stoofpotten met bloemige aardappelen op tafel komen, en omdat we zullen weten dat het voortaan uit liefde voor de man wordt klaargemaakt!
   Het Parlement wordt naar huis gestuurd en als ze toevallig toch weer nèt op reces waren hoeven ze niet meer terug te komen.
   Alle Ministers van Staat mogen kiezen, als portier dienst doen of NS-stations dweilen.
   D66-rechters worden als “Lover-Boy” voor extreem gevaarlijke misdadigers ingezet.
   Klaver van Groen Links en de drie glanspakken van DENK worden in een lekke
   roeiboot in IJmuiden richting Turkije gestuurd.
   Baudet zal met Marine le Pen trouwen en President van Frankrijk worden.
   Zo is iedereen weer gelukkig

   Like

 2. Pietersen zegt:

  En de andere 50% is pedofiel.

  Geliked door 1 persoon

 3. elisah zegt:

  De kerk was een mooi toevluchtsoord voor mannen met andere voorkeuren, die niet pasten in het vaste plaatje. Het priesterschap was een soort alibi voor het niet hebben van een vrouw en kinderen.

  Like

  • Latraviata zegt:

   Precies. Dit is niets nieuws, ik heb ooit korte tijd voor een bisdom gewerkt, je moest eens weten…..

   Like

   • Jean zegt:

    Latraviata, u weet toch waar het woord bisschop en bisdom van komt?
    bisschop wil zeggen: 2x een schop onder zijn klokkenspel.
    bisdom wil zeggen: 2x domme instelling.

    Like

   • Aegolius cs zegt:

    Zo’n losse flodder,Latraviata, acht ik niet passend voor u. Vertel en geef uitleg waarop u zich baseert. Mogelijk met vanuit uw kant, rekening houdend wat u kunt schtijven.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Vertel….!

    Like

 4. Mary zegt:

  Dat ze gay zijn is prima, dat er binnen dat zogenaamde priesterschap heel veel kindermisbruik heeft plaatsgevonden is walgelijk, vrij man onder celibaat?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hoe kun je nu schrijven dat het Gay-zijn prima is, en tegelijk dat het walgelijk is dat ze kleine kinderen misbruiken.
   Het een staat direct in verband met het ander.
   Een normale geestelijk gezonde kerel heeft geen enkele sexuele belangstelling voor kleine kinderen. Integendeel. De gedachte er aan doet hem walgen…!
   En voor diegenen die menen dat in dit geval homo zijn moet en mag zeg ik: “Fuck You!”
   NIET als je een invloedrijke positie hebt in de opvoeding van kleine kinderen die
   een onmetelijk vertrouwen in je hebben, en geen enkele ervaring bezitten…

   Like

 5. lilith zegt:

  De politiek en religie worden door gays gedomineerd; een verdere voortzetting van de patriarchen! Homoseksuelen zijn slecht nieuws voor vrouwen ook al dartelen zo vele vrouwen om gays heen; voor hen zijn zij slechts decorvoorwerpen. Alles draait om hen. De noden van vrouwen tellen in het geheel niet. Ik kan het weten; was 35 jaar getrouwd met wat na 35 jaar en kinderen een gay bleek te zijn. Leugenaars en misbruikers in de politiek en religie! Echte mannen doen dit niet!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   En dan te bedenken, dat ik zo’n 35 jaar geleden nog ergens las, dat vrouwelijke toeristen, die het Gay eiland Mykonos bezochten, óf lesbisch waren, óf zich wel goed konden vinden in het homo-wereldje, want “met homo’s kon je tenminste rustig dansen zonder dat er direct allerlei toestanden van kwamen.”
   Nou, ik weet nog, dat ik toen al dacht: “Als je vóór je 70ste op dit punt al rust wilt, al betekent het, dat je seksueel totaal wordt genegeerd, dan ben je toch wel èrg ver heen.”

   Like

  • trebor2110 zegt:

   dan heb je 35 jaar je ogen dicht gehouden en echte mannen liegen ook hoor .

   Like

 6. Johan zegt:

  Alles wat niet christelijk orthodoxe is, iseen sekte. Net alsde islam.

  Like

 7. Muoi zegt:

  “De theoloog beëindigt het interview met de bewering dat er niets in de Bijbel staat dat daadwerkelijk homoseksualiteit veroordeelt”
  Er staat niets in de bijbel over? Ik zou mijn collegegeld terugvragen als afgestudeerd theoloog!
  Lev 20 “Een man die gemeenschap heeft met iemand van het mannelijk geslacht, zoals men gemeenschap heeft met een vrouw, – beiden hebben een gruwel gedaan”

  Geliked door 2 people

  • Taljaard zegt:

   @Muoi
   In de Bijbel wordt actieve homoseksualiteit inderdaad in niet mis te verstane bewoordingen veroordeeld, en niet alleen in het OT. Maar vergeet dan niet dat ongebreidelde heteroseksualiteit eveneens, en nog veel vaker, wordt veroordeeld; in het bijzonder prostitutie.
   De reden daarvoor is dat ongebreidelde heteroseksualiteit in bijna alle gevallen uitmondt in onverkwikkelijke conflicten en machtsspelletjes tussen mannen over vrouwen en vaderloze gezinnen. Dat laatste lijkt op het eerste gezicht misschien niet zo bezwaarlijk wanneer deze kinderen nog jong zijn.
   Maar de problemen komen pas echt aan het licht wanneer deze kinderen, en dan vooral jongens, eenmaal de pubertijd hebben bereikt, omdat kinderen van die leeftijd, naast een moeder, dan meer dan ooit ook een (betrokken, liefdevolle, maar daarnaast ook corrigerende en leidende) vader nodig hebben.
   En prostitutie ontaardt maar al te vaak in mensenhandel en machtsmisbruik, wat de reden is dat de Bijbel ook dit fenomeen strikt afwijst.

   Het probleem is niet zozeer de aard van de seksualiteit, maar de manier waarop mensen hier vaak mee omgaan. Seksualiteit in Bijbels perspectief wijst ons namelijk op daarmee verbonden wederzijdse verplichtingen en verantwoordelijkheden, die onverenigbaar zijn met promiscuiteit en eenzijdige, egoistische lustbevrediging.
   En omdat de mannelijke seksualiteit hier veel meer vatbaar voor is dan de vrouwelijke worden homoseksuele relaties hier ook veel meer, want wederzijds, door gedomineerd dan het geval is met heteroseksuele relaties. Hetgeen maar al te vaak resulteert in eindeloze relatieproblemen en een afschuwelijke eenzaamheid tijdens de oude dag. Want niet langer meer seksueel attractief, noch actief, en zonder kinderen en kleinkinderen. Met naaste verwanten, die van hen zijn vervreemd, dan wel afsterven, of reeds zijn afgestorven.

   Kortom, de Bijbelse richtlijnen aangaande de menselijke seksualiteit hebben in de eerste plaats te maken met de praktische gevolgen en implicaties van de wijze waarop men deze seksualiteit invult en beleeft. Want wanneer seksualiteit niet wordt verbonden met voornoemde wederzijdse verplichtingen en verantwoordelijkheden, en slechts is gericht op eenzijdige en egoistische lustbeleving/lustbevrediging (wat NOOIT genoeg zal zijn!) is dit een garantie voor een staalkaart van problemen en ellende, zowel op de korte, maar vooral op de langere termijn, voor alle daarbij betrokkenen.

   Celibatair, ongehuwd leven dus, waarbinnen men vrijwillig afziet van actieve seksualiteit, wordt in de Bijbel slechts aangeraden wanneer men, vanwege andere en meer dringende prioriiteiten, niet in staat is om te voldoen aan de daarmee onverbrekelijk verbonden verplichtingen en verantwoordelijkheden. Dat was o.a. het geval bij de apostel Paulus, Johannes de Doper en de profeet Elia.
   En dat is iets heel anders dan de manier waarop de RKK dit invult, want de historische oorsprong van het Roomse celibaat ligt in het feit dat de nalatenschap van gestorven priesters aan de kerk moest toevallen in plaats van aan hun kinderen of weduwen.

   Geliked door 2 people

 8. Paters en politici zitten in dezelfde business. Dus als ik het goed zie worden we niet alleen door flikkers keer op keer in het pak maar ook nog eens vol in het hol genaaid.

  Ik zeg u, flikker alles wat in de zieltjes- en de zeteltjeshandel zit op Rottummerplaat neer, laat ze 6 keer daags watertrappelen en door een roedel geile zeehondje voor hoer worden uitgescholden en bij eb worden verkracht. Ja, ik heb de schurft aan dat volk. Eigenlijk nekschot, maar ja, da magnie

  Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Alles wat niet mag is dubbel lekker als je het stiekem doet.
   Ik zou zeggen probeer het eens.
   Geeft heel veel voldoening en het lucht zo lekker op.
   Een dubbelleven houdt ook in dat je dubbel zo lang leeft.
   Kan niet anders.
   Dat betekent meer rendement uit je pensioen en je kunt doen waar je zin in hebt.
   Zo zijn er veel mannen die in het geniep ook nog met een andere vrouw zijn getrouwd.
   Hoe dàt kan heb ik nooit begrepen.
   Dat je dààr zin in kunt hebben.
   Al die spanningen, en 2 X per nacht of tenminste 1 X te moeten horen dat je ’n lul bent die te impotent is…om
   Enfin, de rest is boven de 18 en daar zijn ze hier te jong voor.

   Geliked door 2 people

 9. Voer voor theologen. 50 jaar tussen de poten hebben geleefd, er zelf ook eentje zijn en dan net voor het sterven gaan de beschuldigende vinger priemen.
  Kennen we dat niet uit die tijd net na de oorlog dat de grootste Nazi’s overal liepen te schelden en te vloeken dat hullie, de nazi’s nazi waren en zullie allemaal bij het verzet hadden gezeten, in Engeland dan wel,, maar toch… Wat een volk.

  Like

 10. elisah zegt:

  Toen ik nog een kind was hadden we een aardige pastoor. Op schoolkamp bijv ging hij mee en ik heb nog, bij de moeilijk begaanbare stukken, aan zijn hand door de bossen gelopen. Voor zijn pensioen kreeg hij een vriendin van zijn eigen leeftijd en trouwde met haar. Niemand sprak er schande van, men vond het eerder fijn voor hem. Er zijn dus gelukkig ook uitzonderingen.

  Like

 11. Asgard zegt:

  Dat is het leven Breinbrouwsels,…niemand ontkomt aan ellende, scheve wetten, kromme regels,..wij leven nu eenmaal het leven wat we hebben,…In ons leven gebeurt zoveel dat wij nog van geluk mogen spreken dat wij in dit deel vd wereld leven, okay het Europa of Nederland van 25 jaar geleden is niet meer te vergelijken met het Nederland van nu, ben ik geheel met je eens,…maar lig niet wakker van wat de kerk doet,…Jezus sprak zelf over de grote schoonmaak die moest plaats vinden voor hij opnieuw zou terug keren naar de aarde,dit kan bij de grote schoonmaak behoren omdat Jezus naam wel degelijk misbruikt word door deze lieden,…ik heb zelf ook niets met de kerk absoluut niet, iig niet de RK kerk, en weet zeker dat er ongetwijfeld ook goeie geestelijken zijn,…net zoals in de wereld waarin wij leven veel goeie maar ook slechte personen leven,…groei gewoon naar geestelijk bewustzijn en geniet van de kleine dingen (dieren, natuur, enz),…..Het Universum bestaat misschien al wel Miljoenen jaren zoniet Miljarden,…wij leven hier maar in a split of a second, d.w.z als je geluk hebt 70 of 80 jaar vergeleken bij het Universum,….wellicht is de dood wel een overwinning want ontkomen eraan doen we toch niet, en het wiel hoeven we ook niet meer uit te vinden, want die is wellicht wel 100x uitgevonden voordat wij het uitvonden paar duizend jaar geleden,..er is niets nieuw onder de zon Breinbrouwsel,..zit je tijd hier op deze aardbol gewoon lekker uit, en zie dit als een halte waar je ff bent uitgestapt,…nou op naar de volgende halte.

  Geliked door 1 persoon

  • Dank je, @Asgard het is de bedoeling dat ik meer naar de bloemetjes en de bijtjes kijk en er contact mee heb maar ja, die jongens en meisjes van het internet zijn zo verdomd goed in het brengen van opruiende en schuimbekopwekkende woorden en zinnen dat ik het toch moeilijk laten kan:-)

   Like

 12. Beschouwer zegt:

  Vroeger werden jongens van wie vermoed werd dat die homo waren al aan de kerk “gegeven”. Eerst werden die dan als knapen door pedopriesters “ingewijd” en later konden die zich dan uitleven met andere priesters. Vele nonnen zullen waarschijnlijk lesbisch zijn. Zo zie je maar weer dat de heterowereld door valse nichten om de tuin wordt geleid. Echte nichtenstreek zeg maar. Ook zitten er vele pedofiele homofielen bij hoge plaatsen op justitie en dergelijke. En als zoals vorige week een ouwe poot betrapt wordt bij justitie voor betaalde seks met een minderjarige jongen dan doet men heel schijnheilig verbaasd en geschokt. Sja het blijven toch valse nichten. Net als Washington is het hier ook een vies en goor moeras.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Beschouwer: 10.25. uur. Bijvoorbeeld Demmink, die door D66, de bazen van het OM in Nederland, gewoon niet wordt aangepakt.

   Like

   • Beschouwer zegt:

    Ja die ook maar vorige week was er ook een bericht over een pedofiel die hoog geplaatst is binnen Justitie.

    Like

 13. Alex Delarge zegt:

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou ik vind dit filmpje van die zak die hier met z’n vinger omhoog langs het prachtige Vaticaan loopt, wat toch een symbool is van de enige en ware Godsdienst en Kerk,
   absoluut niet kunnen.
   Ik ben helemaal geen enthousiaste fan van de RK-Kerk maar dit is bull-shit.
   Nogmaals, zo maar doelloos met je vinger omhoog lopen langs het symbool van de eeuwige en waarachtige kerk waar de Nederlandse cultuur op gestoeld is, doet héél dom en super-grof aan.

   Misschien is de maker van dit stompzinnige videootje een moslim?
   Ik denk het.
   Hetzelfde niveau…

   Like

 14. john zegt:

  Gewoon elke vorm van godsdienst bij wet verbieden ipv ze te bepamperen zoals hier de islam.

  Like

  • Jean zegt:

   1.000% mee eens. Ik vraag dat zelfs al jaren.

   Like

  • Muoi zegt:

   Je bent een totalitaire fascist, die anderen jouw wereldvisie wil opdrukken! Ga maar eens de geschiedenisboekjes doorbladeren om te zien wat dat oplevert. Alleen al in de 20e eeuw kun je eens gaan kijken bij Stalin, Mao, en Pol Pot. Die hadden ook zulke fijne ideeen zoals jij.

   Like

  • Asgard zegt:

   John,..geloof kan je niet uit een mens krijgen met geen enkele mogelijkheid,..wij zijn universele wezens met universele wetten, die zitten bij de geboorte van een kind al stevig verankerd,…geloven doen we allemaal in iets of wat dan ook dat zit in ons DNA,…dat velen de kerken verlaten is omdat hen een godsdienst is opgedrongen, of zelfs een hekel aan hebben gekregen,….je kunt er gewoon niet omheen dat er een werkende kracht bestaat die dit alles heeft gemaakt/ontworpen,..denk eens na hoe groot het heelal is, het sterrenstelsel waarin wij leven met onze planeten en miljarden sterren, en dan heb ik het alleen over ons sterrenstelsel, en dan wetende dat het Universum oneindig is met miljarden planeten en miljarden sterrenstelsels, hoe groot het Universum is dat alles op zn plek staat al miljoenen/miljarden jaren, hoeveel vacuum aanwezig moet zijn om alles vanaf het begin zo te houden zoals het nu nog is,…planeten zoals de aarde wat 100x groter als de aarde is, waar mogelijk nog meer intelligenter leven aanwezig kan zijn en bestaat,….de Bijbel is beslist geen verkeerd boek, prachtig boek zelfs met een prachtige boodschap,….wij mensen maken er een puinhoop van daar kunnen wij een boek niet de schuld van geven,..wij zijn zo idioot om er een teringzooi van te maken,….maar zoals altijd zullen wij idioten blijven omdat we verblind zijn en niet inzien waar het werkelijk om draait/gaat, gelukkig krijgen we een helper daarbij in de toekomst want dat heeft de wereld dringend nodig, en dat is geloven John.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Onzin.
   We leven hier niet in een Stalinistische samenleving.
   Iedereen mag geloven wat hij/zij wil !

   Like

   • En gij geleuft da. Gij zult hier geloven in de joods-christelijk-socialistisch-groene maakbaarheid van deze samenlevingsparodie en anders zulde gij voor fascist, nazi, rechtsradicaal of hoerenloper worden uitgescholden en over een tijdje van het hoofd worden ontdaan danwel van een flat af worden gepleurt of uzelf terugzien, hangend aan een hijskraan. Nog zie ik de snikkende protestantse vrouw door onze complete kleuterschool schelden achtervolgt worden omdat de godsdienstpater had verteld dat ’t allemaal communisten en joden waren die onze moeders zouden verkrachten. We wisten niet wat ’t was maar ’t klonk zo eng dat we maar meteen begonnen te schelden.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik vond dit wel goed staan zo.
    Ook met dat uitroepteken er bij.
    En dat terwijl iedereen weet dat ik het meen.
    Ik meen het ook, maar dàt is weer een héél andere zaak.
    Nee, ik kreeg plotseling een aanval van geloofsgekte en ja toen kwam dat er uit.
    Vond ik eigenlijk wel goed.
    Zo vlak voor het doodsbed je toch tot God bekeren heeft mij altijd iets gedaan.
    Dan moest ik een traan weg pinken.
    En te weten dat je ziel dan gelijk naar de hemel gaat.
    Waar vindt je dat vandaag de dag nog?
    En die mensen die dat niet willen geloven, ja die zijn het waard dat ze scheldend worden achtervolgd.
    Zeker die protestanten…

    Geliked door 1 persoon

 15. delamontagne zegt:

  Voordat hij Egypte verliet, deden ze samen nog een gebedje.;

  /////////////
  Paus Franciscus en zijn geliefde broeder, de imam, prediken samen VREDE EN TOLERANTIE….
  ****************
  Losgeslagen van zijn Christelijke wortels werd het gedrag van de Paus, tijdens zijn eerste bezoek aan Egypt 27 – 28 April, gedicteerd
  volgens het recept van de wereld:”vrede en tolerantie”.
  dit geheel in tegenspraak met de vrede vanChristus, bekering van volkeren en naties uit zijn heilige naam.
  Samen [ de Paus en de imam ], bevestigen wij de onverenigbaarheid tussen Religie en ,t aanhangen van denkbeelden, tussen geloof en haat.
  Als religieuze leiders zijn wij geroepen de pogingen om enige vorm van haat uit naam van een religie te rechtvaardigen, te veroordelen………
  Dit zei de Paus op een van de meeste symbolische plaatsen van de Soenitische islam, de Universiteit van Al Alzar in Cairo in aanwezigheid van de grote man, Imam “Al Tayyeb”, die zijn gastheer was bij deze “Internationale conferentie voor vrede”.
  Deze was georganiseerd door de instelling “De Coran als Baken”.
  Het heeft geen zin om de toespraak van de Paus, die nog steeds gedreven wordt door de zorg voor interreligieuze dialoog, te overdenken.
  Hij ziet nog steeds de dialoog als enige manier om de wereldvrede te bereiken.
  Het grote laatste woord van deze conferentie kwam er voornamelijk op neer dat alle religies in vrede moeten leven.
  De vergadering werd door imam Al Tayyeb vooral gebruikt om de islam van enige aansprakelijkheid in het huidige terrorisme te ontdoen, onderwijl het Christendom beledigen/beschuldigen van gewelddaden in het verleden.

  Like

 16. bert zegt:

  en wat vinden de moslims hiervan??

  Like

 17. Jan zegt:

  Daar wordt je ook niet vrolijk van

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s