EU-burgers wijzen EU-toetreding van Turkije merendeels af

Screenshot_157

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Uit een in meerdere EU-landen uitgevoerde peiling blijkt dat veel mensen een toetreding van Turkije tot de EU afwijzen. Erdoğan heeft deze kaart blijkbaar verspeeld.

Contra magazine

Turkije heeft onder leiding van Recep Tayyip Erdoğan in Europa aanzienlijk aan sympathie ingeboet. Een in opdracht van de Europese Volkspartij (EVP) uitgevoerde peiling in negen grote EU-landen laat zien dat veel mensen daar een EU-toetreding van Turkije afwijzen.

Volgens de peiling vindt 77% van de geënquêteerden het belangrijk om duidelijk te maken dat Turkije niet tot de EU zal toetreden. De peiling vond plaats onder 1000 burgers in Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Nederland, Polen, Roemenië, Zweden en Spanje. De vraag luidde: “Hoe belangrijk vindt u het om definitief vast te leggen dat Turkije geen volwaardig lid wordt van de EU”.

In Duitsland was het aantal mensen dat hierop met “belangrijk” of “zeer belangrijk” antwoordde met 86% het grootst. Daarna volgde Nederland met 84%. Het laagst was dit percentage in Spanje met 60%.

Waarschijnlijk hebben hier de islamiseringspolitiek van Erdoğan, de enorme politieke zuiveringen in het land en de zich aftekenende burgeroorlog in het Koerdisch gedomineerde zuidoosten van Turkije  ede aan bijgedragen. Ook de voortdurende verbale ontsporingen tegenover diverse Europese landen droegen vast en zeker niet echt bij aan een positief beeld.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, gezond realisme, islamofascisme, Rotzakken, Turkije. Bookmark de permalink .

11 reacties op EU-burgers wijzen EU-toetreding van Turkije merendeels af

 1. Hendrik M. zegt:

  Turkije in de €U lijkt me geen probleem als wij er al uit zijn….

  Geliked door 1 persoon

 2. Aegolius cs zegt:

  Vergeet de geschiedenis van Hitler niet!
  Binnen het megalomane Duitsland, gesteund door het Vaticaan en Chamberlain, vraag ik me heden ernstig af of de geschiedenis met Erdogan zich niet zal herhalen. Politieke signalen als Merkel en EU-Islam te over.

  Als ik wat droom is het niet waar.

  Geliked door 1 persoon

 3. Jean zegt:

  Europa zit “helaas nog even” met die EU misdaadorganisatie opgescheept die er alles aan doen om die islamtroep bij Europa te halen met alle nefaste gevolgen voor ons Europeanen maar dat is hun laatste zorg, hun bankrekening is goed gevuld en wij zitten met de ellende en het barbaars geweld.

  Like

 4. Marcf zegt:

  Er wonen nagenoeg geen Turken in Spanje. Zij (h)erkennen daarom het probleem niet waar wij hier in het noordwesten van Europa mee te maken hebben niet.

  Overigens zal ik nooit de Spaanse gevoeligheid tav. islamitische intimidatie vergeten: in 2004 vond de aanslag op de treinen van Madrid plaats, twee dagen voor de nationale verkiezingen. Als motief voerde Al Qaida het werpen van Spaanse bommen op Irak. Tot het moment van de aanslag stond de regerende conservatieve partij op een stabiele riante winst. Na de aanslag wonnen de socialisten, die onmiddellijk hun troepen uit Irak terugtrokken.

  So much for the Spaniards!

  Geliked door 2 people

 5. Harry Willemse zegt:

  Sinds wanneer laten de dictators van de EU zich iets aan het volk gelegen liggen?
  Reken maar dat Erdoğan met open armen ontvangt wordt. Het probleem is nu alleen hoe verkoop ik deze idioterie aan het klootjesvolk.

  Geliked door 2 people

 6. Harry Willemse zegt:

  * Moet natuurlijk ontvangen zijn.

  Like

 7. Steven zegt:

  Maar weet je wat altijd het rare is in de EU…dat ze altijd neigen dingen te doen of toe te staan wat ze beter kunnen laten.
  Dus zal mijn conclusie zal zijn…. Ze laten de Turken t.z.t. gewoon toe tot de EU..en sturen straks al die Turken waar ze vanaf willen Europa in.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s