Open brief van een verontruste Nederlandse Realist aan Hanina Ajarai

Screenshot_26

(Door: Theresa Geissler)

Mevrouw Ajarai!

U ziet het: ik richt me tot U in de meest beleefde vorm. Ik tutoyeer U niet, wat niet eens bedoeld is als teken van achting, maar eerder om maar meteen tot uiting te brengen dat ik normaal gesproken met uw soort op geen enkele manier ‘on speaking terms’ verkeer. De afgelopen dagen heeft U reeds de nodige reacties geïncasseerd, zowel van rechts als van links – hoewel aan die laatste zijde de meningen (uiteraard) verdeeld zijn. Thans is het m i j n beurt en ik waarschuw U alvast dat U met mij bepaald niet iemand tegenover U heeft uit de meest milde hoek der verontruste Nederlandse Realisten!

Dit gezegd hebbende, ben ik mij ervan bewust dat de eerlijke bekentenis waarmee ik wens te beginnen (want U bent niet de enige die een poging kan wagen om op de “eerlijke” toer te gaan) U zal verrassen: Dat U bij Uzelf bespeurt geen emotie te voelen bij de gedachte aan de 298 doden in de MH17 verbaast mij op zichzelf totaal niet. En ik wil dit toelichten met behulp van een oude herinnering:

Decennia geleden alweer verscheen er op tv in het één of andere actuele praatprogramma tussendoor een artiest, die werd aangekondigd als ‘Sietse Dolstra.’ Zijn opkomst werkte al wat bevreemdend: Hij oogde als een wat onbeholpen, zeker niet ‘vlotte’, figuur, type “zingende onderwijzer”, die, zichzelf begeleidend met de gitaar, een vreselijk oubollig klinkende ‘tearjerker’ inzette…..om na enige zinnen af te breken, zgn. overmand door een vreselijke huilbui. – Want hij bleek niet slechts een zanger te zijn, maar tevens een cabaretier en naar zich later zou bewijzen een héél goede! De tekst van zijn conference van dat moment begon aldus:

“Dit krijg ik nou altijd, dames en heren: Als ik dit soort liedjes probeer te zingen….dan hèb ik het niet meer, dan-heb-ik-het-gewoon-niet meer….(grote snik). Ik kan dat zelf niet begrijpen: Wanneer ik naar het journaal zit te kijken en er komt zo’n bericht van een vliegtuig-crash voorbij, met een paar honderd doden, dan is het enige wat ik denk: (heel even op nuchterder toon)”Huh….blij dat ik er niet in zit. Maar zodra ik dan een nummer probeer te brengen als dít….(snik) of zo’n heel oud ding als ‘Het broekje van Jantje’….dan-heb-ik-het-niet-meer….enz., enz.” En de toeschouwers in de studio lagen dubbel, evenals de kijkers thuis, juist omdat dit zó herkenbaar en tevens zo volkomen de gangbare realiteit was. En ís:

Al is het nu eenmaal taboe om het tegenover elkaar te bekennen: Het is volkomen natuurlijk dat het bericht van een vliegtuigramp, behalve de oppervlakkige schok om het gebeuren, geen diepgaande emoties oproept zolang er zich onder de slachtoffers geen dierbaren of zelfs maar bekenden bevinden. Iets anders wordt het natuurlijk op slag als dit wèl het geval is; dat beseft ieder mens met een normale dosis empathie, waarna het medeleven dan normaal gesproken uitgaat naar de nábestaanden. Maar zolang slachtoffers noch nabestaanden ons niet persoonlijk iets zeggen, is het een normale zaak dat diepgaande emoties uitblijven. Daar is niets “vreemds” of “geheimzinnigs” aan, en ook niets “interessants,” zoals U in uw meer dan wansmákelijke column suggereert.

Het enige is, dat juist die normale dosis empathie met de nabestaanden, ook als men die niet persoonlijk kent, ons er normalerwijze van weerhoudt dit overigens natuurlijke verschijnsel (want het is niets dan natuurlijke selectie; zonder dat vermogen tot afstand nemen was de mensheid immers al van verdriet uitgestorven) breeduit bespreekbaar te maken. We houden dit natuurlijke vermogen tot “afstand houden” voor onszelf, we weten stilzwijgend héél goed dat het er is en waarvoor het dient.

Sterker: Ik ben ervan overtuigd dat Ú dat allemaal weet, al is het instinctief. En juist dáárom heb ik mijn sterke vermoedens dat uw bedoelingen met die column bepaald níet zo zuiver zijn geweest als U, zij het op een tamelijk primitieve manier, voorgeeft:

Kijk, met dat argument van “eerlijkheid” veeg ik om te beginnen – ik zeg het maar even recht voor z’n raap- de vloer aan: Dat is een trucje, dat onder ons, westerlingen, helaas voor U, óók bekend is en maar al te vaak wordt gebruikt: Het begrip “eerlijkheid” aanwenden om maar moreel gedekt te zijn als je om welke reden dan ook de neiging voelt om een ander compleet de grond in te boren: Hij wordt psychisch neergesabeld en de ander wast zijn handen in onschuld, want hij is alleen maar “eerlijk.” Valt het tegendeel te BEWIJZEN? Nee, maar zoals bij zoveel dingen valt het wèl te VOELEN. En ik voel deze bedoeling úiterst sterk bij Ú, misschien wel sterker dan U zichzelf ervan bewust bent.

U noemt dit voor Uzèlf “eerlijk” en misschien vindt U het ergens ook wel eerlijk om de oorspronkelijke bevolking van dit land, waaraan U zich superieur voelt door uw afkomst, uw twee paspoorten, uw ‘religie’ en uw kopvod/hóófdbedekking door middel van deze in-gemene sneer eens publiekelijk stevig “op z’n plaats” te zetten: Daarom was het ook een geschenk uit de hémel dat juist die Marokkáánse voetballer, Nouri, door dat hartfalen moest worden getroffen: Een land- en mogelijk een gelóófsgenoot van U, wat U wèl emotioneel wist te raken, in tegenstelling tot de 298 “ongelovige” Nederlanders, van wie U hier even fijntjes te kennen kon geven dat ze U kóud lieten! Die twee Néderlandse slachtoffernamen, die er door U nog met de haren bijgesleept werden? Och, flauwekul. Een slinkse poging om U te rechtvaardigen voor het geval dát! Maar minder afdoende dan U aanvankelijk gedacht heeft, misschien wel, omdat de Nederlandse “ongelovige” iets minder stompzinnig in elkaar blijkt te steken dan in jullie niet-geïntegreerde gemeenschappen algemeen wordt aangenomen.

NIET-geïntegreerd? Nee! En U op de eerste plaats niet, ook al maakt U dat Uzelf waarschijnlijk nóg zo wijs: Omdat U – met hoofddoek – volgens uw opinie kunt gaan en staan waar U wilt. Omdat U iets denkt te zijn met uw baan als columniste bij het AD, wat U naamsbekendheid geeft. Nou, laat ik U even uit de droom helpen: Het niveau van uw columns – en ik ben niet de enige die er zo over denkt – is wel zó beneden de maat dat het gewoon niet anders kán of dat AD, tenslotte gewoon een onderdeel van de MSM, heeft U er tot nu toe alleen maar niet uitgesmeten omdat ze een kopvod nodig hebben in het kader van de multikul/islamisering en na wat híer nu is voorgevallen, mag U in uw handen knijpen als de maat niet tóch vol blijkt te zijn! Alles heeft nu eenmaal zijn grenzen, en voor U lijkt de grens geváárlijk dichtbij…..

En dan heb ik het nóg over de MSM met z’n landverraders als (zèlfs) een Peter R. de Vries, voor wie hier waarachtig de zee bij uitzondering óók eens te hoog bleek te gaan: Voor ons, de Nederlandse Realisten, is dat gevoelsmatig allang het geval!

Op een goede dag zult U ons tegenkomen, wees daarop voorbereid! En…… als ik U was, zou ik om te beginnen dat kopvod eens afdoen, met andere woorden: Hou op met ons te provoceren!

Dit bezweert U,

Een zéér verontruste Nederlandse Realist.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in gezond realisme, Hypocrisie, Islam, Nederland, Rotzakken. Bookmark de permalink .

84 reacties op Open brief van een verontruste Nederlandse Realist aan Hanina Ajarai

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Een goed stuk Theresa, daar valt niets aan toe te voegen.

  Liked by 1 persoon

 2. ReaGluurder zegt:

  CHAPEAU Theresa!!! Die Klote column van dit stuk Kopvod is het zoveelste bewijs van de VERKLOTING en AFBRAAK van ons eens zo mooie, welvarend en redelijk stabiel landje. Zeg niet dat er niet gewaarschuwd is!!

  Liked by 1 persoon

 3. delamontagne zegt:

  TWEE IR-REALISTEN IN FRANKRIJK…………..
  * * * * *

  Het was gisteren een jaar geleden dat een Katholieke Priester tijdens de Mis werd vermoord door 2 volgers van de pedofiele profeet, volgers van de islamitische staat.
  Het slachtoffer, père Hamel, behoorde tot één van de vele goedpraters van het geloof van de vrede.
  Hij was ook bevriend met de imam en schonk een deel van de grond die aan de kerk toebehoorde aan hem voor de bouw van een moskee.

  https://eurocalifat.files.wordpress.com/2017/07/temoignage-la-soeur-du-pere-hamel-n-ni-haine-ni-colere_3.jpg?w=640&h=360

  Vermoord door zijn kleine “protégees”, priester Hamel heeft een familie die in een droomwereld leeft..
  Want wat zei vandaag een van z’n zussen :”De dood van Jacques was als een oproep om samen te leven en elkaar te leren begrijpen”.

  Als men haar dan goed begrijpt is de moord op haar broer een goede zaak voor begrip om “SAMEN-TE-LEVEN”.
  Zijn dood moet je gewoon zien als “collateral damage”, een bijkomend iets van de [on]vreedzame invasie van de islam in Frankrijk.

  Nou laat ik het dan zo stellen, waarom laten die 2 ouwe sukkels zich dan ook niet onthoofden.
  Want dan kan men zeggen dat de dood van Rosaline [ de oude zus van de Priester ], ook een oproep is om in vrede samen te leven.
  Kom op islamitische staat, doe iets. Zorg dat de omzet in de verkoop van kaarsen en waxinelichtjes stijgt.
  Maak meer reklame voor die bende moordenaars van jullie profeet en kom nog meer hier moorden in Frankrijk om ons mee te verlossen van dat stelletje “NUTTIGE-IDIOTEN” .

  door Leon, een realistische Fransman……………….

  Liked by 2 people

  • ReaGluurder zegt:

   Heel EU zit vol met dit domme volk, daarom is het mede zo uit de hand gelopen. Dom, naïef, religieus, zgn. barmhartig … dan weten ze je wel te vinden. Opgeruimd staat netjes!

   Like

 4. BigLJohn zegt:

  Recht voor zijn raap ! Nu ook nog je mening naar haar toesturen. Heb je dat al gedaan Theresa ? Anders is de kans levensgroot dat de boodschap haar niet bereikt. Wij weten wel wat voor persoon zij is, maar zij zelf moet met jouw mening (ook de onze) geconfronteerd worden !

  Liked by 1 persoon

 5. delamontagne zegt:

  Met provoceren zullen ze nooit ophouden, dat is inherent aan hun z.g.n. geloof.
  De dood van zovelen vond ik ook heel erg, maar ik was er niet echt emotioneel bij betrokken, WANT ik had er geen familie of bekenden bij.
  Dan ligt het anders. Maar zoiets ga je niet publiekelijk zeggen als wel familie./bekenden van de omgekomenen dit kunnen horen.
  Maar zo vond ik de dood van die Maroc voetballer ook erg. Hoewel een moslim, maroc en voetballer, waar ik zelf niet veel mee van doen heb.
  Maar zo’n jong iemand en als je dan de commentaren over hem las, was hij toch een UITZONDERING op die vele Marocs die NL ellende bezorgen.
  Als ik dan die berichten daarover lees denk ik:”waarom die jongen en niet een van die vele etters uit zijn gemeenschap die dag-in-dag-uit negatief in beeld zijn en voor veel overlast, ellende en woede bij de mensen opwekken.”

  Liked by 1 persoon

  • delamontagne zegt:

   Ik heb een vergissing gemaakt door te schrijven:……de dood van die Maroc-voetballer”.
   Ik bedoel uiteraard het ernstige ongeluk……………..

   Like

 6. Avidia zegt:

  Ja Theresa, dat heb je heel goed beschreven, wie denkt dat lelijke mens wel dat ze is, ba!!!!

  Liked by 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Avidia! Leef jij nog? Zo ongeveer sinds mijn bezoek aan jou, vorig jaar hebben we op de site niets meer van je vernomen!
   Hoe is het ermee en met je museum?

   Like

 7. N.E. Derlander zegt:

  Altijd als ik een mevrouw met zo’n hoofddoek zie, word ik vervuld met intens medelijden……..

  Like

  • Karen zegt:

   Ik neem aan meelijden met ons?

   Like

  • tippelaar zegt:

   en ik met intense haat. Dat voelt anders dan medelijden. Bij het zien van zoiets tast ik onwillekeurig naar mijn pistool

   Liked by 1 persoon

   • N.E. Derlander zegt:

    @tippelaar

    Mijn oma moest als meisje en jonge vrouw van haar geloof (RK) ook een hoofddoek op. Toen de Rooms Katholieke kerk successievelijk de ene eis na de andere eis (hoofddoek en hoed dragen; biechten; geen vlees eten op vrijdag; mannen en vrouwen gescheiden in de kerk zitten; enz.) ging afschaffen, zei mijn oma zeer telurgesteld: hebben ze mij dan al die jaren in de maling genomen? En zij stopte subiet met het naar de kerk gaan. Het is een kwestie van tijd en de moslims en moslima’s komen ook op dat punt, tenzij onze politiek leiders nog steeds door blijven gaan met het positief discrimineren van islamieten, dan worden de autochtonen een minderheid in Nederland of er breekt een revolutie uit. Intense haat moeten wij voor waken, want dat slaat op den duur terug op jezelf……

    Ik blijf bij mijn stelling: altijd als ik een mevrouw met zo’n hoofddoek of een man met zo’n gebreid vergietje zie, word ik vervuld met intens medelijden……..

    Like

  • Karen zegt:

   @ N.E. Derlander 10.51 uur. Ik word gelukkig niet onderdrukt. Maar als het aan deze mensen ligt zullen wij niet lang meer van onze vrijheid mogen genieten. Medelijden hebben met deze mensen die onze maatschappij op alle fronten zoveel geweld aan doen en voor zo verschrikkelijk veel overlast en leed zorgen, nee dat breng ik niet op.

   Like

   • N.E. Derlander zegt:

    @Karen

    “Maar als het aan deze mensen ligt zullen wij niet lang meer van onze vrijheid mogen genieten”.

    Ik denk, dat veel van de moslims en moslima’s niet beter weten, omdat hen het Koran verhaal wordt voorgehouden. Maar als zij (net als de christenen eerder) “ontdekken”, dat dat verhaal een verhaal is dat door nare mensen is bedacht, dan zullen zij afstand gaan nemen van de islam. Vandaar dat ik bij meneer of mevrouw tippelaar als antwoord schreef: het is een kwestie van tijd en de moslims en moslima’s komen ook op dat punt, tenzij onze politiek leiders nog steeds door blijven gaan met het positief discrimineren van islamieten, dan worden de autochtonen een minderheid in Nederland of er breekt een revolutie uit.

    Like

   • tjonge zegt:

    N.E. Derlander weet ook alles zo geweldig te relativeren, net als een goedmens…

    Like

   • Karen zegt:

    @13.44 uur N.E. Derlander. Volgens mij is het gros niet bijster intelligent dat kan je zien als verzachtende omstandigheid . Maar zelfs deze simpele zielen zien en merken toch wat zij teweeg brengen in onze maatschappij? En wat wilt u? Terwijl zij onze maatschappij ontwrichten dat wij rustig gaan afwachten tot zij eindelijk gaan “ontdekken” dat mohammed een enge pedofiele krijgsheer was en allah een verzinsel? Hartstikke fijn ALS zij dat ooit gaan ontdekken maar laat ze dat gaan ontdekken in de woestijn waar ze thuishoren en niet in ons Nederland of Europa. En die ontdekking zou zomaar nog honderden jaren op zich kunnen laten wachten in die tijd hebben ze alles gesloopt wat wij en onze voorvaderen hier hebben opgebouwd. Maar verder houd ik ermee op u en ik hebben in ieder geval over dit onderwerp wel een heel ander idee en gevoel.

    Like

   • N.E. Derlander zegt:

    @ Karen

    Ik denk dat wij er helemaal niet zo anders over denken. Waar ik me vooral boos over maak is, dat het politieke kartel (in Nederland) de islamieten op allerlei manieren voorrang geven t.o.v. de autochtone Nederlanders, en dat de allochtonen zich daardoor gaan gedragen zoals zij zich gedragen. De hoofddoekjes, gebreide hoofdvergietjes, de steeds meer toenemende shariagedragingen, enzovoorts irriteren mij ook. Ter vergelijking: een verwend kind kan strontvervelend zijn, maar het zijn zijn of haar ouders, die aangepakt zouden moeten worden. Daarom schreef ik in mijn antwoord op tippelaar: het is een kwestie van tijd en de moslims en moslima’s komen ook op dat punt, tenzij onze politiek leiders nog steeds door blijven gaan met het positief discrimineren van islamieten, dan worden de autochtonen een minderheid in Nederland of er breekt een revolutie uit. Het beleid van de politici is het schakelpunt. De getoonde verkiezingsuitslag van 15 maart jl. geeft mij weinig hoop. De verhoopte revolutie zal niet uitbreken achter het toetsenbord……………

    Like

   • N.E. Derlander zegt:

    @tjonge

    “N.E. Derlander weet ook alles zo geweldig te relativeren, net als een goedmens…”

    U kent mij niet, dat blijkt. Ik mijd Gutmenschen als de pest.

    Ik wil de realiteit niet weg relativeren, maar op de kern van het probleem wijzen. Nu eens een keer via een andere weg. (Ik ben PVV stemmer van het eerste uur).

    Liked by 1 persoon

 8. Latraviata zegt:

  Uitstekende brief Theresa!!!

  Liked by 1 persoon

 9. kruisridder zegt:

  Prima stuk Theresa. Ik onderschrijf jouw reactie volledig. Volkomen met je eens dus !!!

  Liked by 1 persoon

 10. ieznogoedh zegt:

  Tsja, zo ondervindt ik geen enkele diepgaande emotie als in het nieuws komt dat er weer een boot met honderden Fürchterlingen naar de bodem van de Middellandse Zee gezonken is.
  Ik ken die mensen niet, dus voel ik ook niets. Hooguit denk ik dat diezelfde honderden geen uitkering nodig zullen hebben (behalve dan die ene keer als hun lichaam begraven wordt) en geen problemen in onze samenleving zullen veroorzaken.
  Overigens, zo ook bij de slachtoffers van MH17. Ik ken die mensen niet en voel ook niets voor hen. Ik kom niet verder dan medeleven met hun nabestaanden voor wie het natuurlijk wel een grote schok en een groot gemis moet zijn. Maar zelfs dat gevoel van emphatie is van voorbijgaande en niet al te diep liggende aard.
  Eigenlijk het enige dat me elke keer weer raakt is als ik hier (BRD) weer een programma op de tv zie waarin de erbarmelijke omstandigheden worden getoond van 6 miljoen Joden die uitgeroeid zijn (een ander woord kan niet tot uitdrukking brengen wat toen gebeurd is en zelfs het woord uitgeroeid kan eigenlijk geen recht doen aan hetgeen toen is gebeurd. Dat woord is zelfs nog niet ernstig genoeg), enkel en alleen omdat ze Jood waren. Dat raakt me, elke keer weer omdat die mensen zo vreselijk geleden hebben en zij die het overleefd hebben, het elke dag met zich mee (hebben) moeten dragen.
  Ik heb de colum van dat kopvod niet gelezen en ik kan me eigenlijk ook nauwelijks voorstellen dat ze iets kan schrijven dat lezenswaardig zou zijn.

  Liked by 4 people

 11. tjonge zegt:

  ” als ik U was, zou ik om te beginnen dat kopvod eens afdoen,”
  .
  niet afdoen aub, anders kunnen we niet meer zien met hoeveel ze zijn !
  die vlag op hun kop werkt naar 2 kanten….

  Like

 12. peter zegt:

  Ze zullen er van schrikken , hoeveel mensen er zijn die het niet zo goed als u kunnen neerzetten Theresa, maar er precies zo over denken. 2 miljoen kiezers ,weggezet als populisten, ze doen er niks mee, maar het aantal zal blijven groeien .

  Liked by 1 persoon

 13. Sjaak zegt:

  Op een goede dag zult U ons tegenkomen, wees daarop voorbereid!

  Maar dan zitten we wel midden in een burgeroorlog Theresa !
  Dankzij de rooie linkse ratten, die zich pal achter deze kopluiersvolkje
  stellen en hun eigen bevolking in richting afgrond bevorderen !

  Liked by 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Sjaak:

   “Maar dan zitten we wel midden in een burgeroorlog Theresa !”

   Ik kan niet wachten! Hoe laat begint dat? Waar kan ik me aanmelden?

   Herinnert u zich deze nog?

   ‘t Is de plicht dat ied’re jongen aan d’ onafhankelijkheid
   Van zijn geliefde Vaderland zijn beste krachten wijdt.
   Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee!
   Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee!

   Als Vaderlandse jongens beminnen wij de grond,
   Waarop het graf der Va-d’ren staat en onze wieg eens stond.
   Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee!
   Hoezee, hoezee! Voor ‘t Vaderland hoezee!

   Komt ooit de vijand naken, is ‘t Vaderland in nood,
   Dan staan wij pal en blijven het getrouw tot in de dood.
   Hoezee, hoezee! Voor Nederland hoezee!
   Hoezee, hoezee! Voor ‘t Vaderland hoezee!
   Ja Nederland, wij allen zijn U trouw tot in de dood.
   Ja Nederland, wij allen zijn U trouw tot in de dood…

   Even later zong Bob Dylan: The Times They Are-a-Changin’. Ja Nederland, wij allen zijn
   U trouw tot in de dood. Dat betekent dat wij trouw zijn tot u dood bent. Dan worden we trouw aan een ander.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 3 people

   • tjonge zegt:

    ““Maar dan zitten we wel midden in een burgeroorlog Theresa !”
    Ik kan niet wachten! ”
    .
    je bent toch redelijk ziek als je op een burgeroorlog zit te wachten hoor….

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Tjonge:

    “je bent toch redelijk ziek als je op een burgeroorlog zit te wachten hoor…”

    Dat ben ik vast en zeker: redelijk ziek, maar dan van de moslimsprinkhanen. Dus hoe eerder we ons mobiliseren en de strijd aangaan, hoe liever het me is.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Tjonge.
    Je moet niet zo vaak alles alléén maar van de negatieve kant zien…

    Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Het AD gebruikt moslims alleen vanwege hun onzin. Ze roepen maar wat en dan wordt de krant tenminste nog gelezen. Voor het nieuws hoef je er niet te zijn; alles is propaganda.Niet voor niets geven ze een criminele scooterdief uit Zaandam ook een podium. Zonder lezers geen inkomsten, dus ze moeten wat. Het zal nog wel erger worden.

  Liked by 2 people

 15. fleckie zegt:

  Misschien begrijpt die moslima nu, dat de ongelovigen…’anders’denken, en reageren als de ..soort.. waar zij uit voortkomt………..( THERESA bedankt voor die heldere ‘uiteenzetting’ aan dat mens)

  Liked by 1 persoon

 16. Erik zegt:

  Beng, die zit!
  Goed geschreven.

  Like

 17. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wie zo’n kopvod waardeert
  zit in Ons Land verkeerd !!
  .
  Jasterke
  .
  .

  Liked by 1 persoon

 18. Karen zegt:

  Wat een geweldige brief Theresa. Zou mooi zijn als ze die ook bij het AD zouden lezen. Ik vermoed namelijk dat mevrouw Ajarai je brief niet helemaal zal begrijpen. Daarom zou het fijn zijn als een collega uitleg aan haar zou kunnen geven.
  Ja het zou echt jammer zijn als alleen wij Bronlezers deze brief lezen.

  Liked by 2 people

 19. Cathja zegt:

  Klasse, Theresa!
  Ik hoop dat dat stuk onbenul je brief leest en herleest, en dat de scherpe woorden diep in haar ziel zullen snijden!
  Vriendelijkheid heeft ze niet verdiend. Ik -en met mij zeer velen, daarvan ben ik overtuigd- kotsen van dit soort ‘mede-landers’.
  Wat mij betreft hoeft ze niet te integreren. Mensen die niet te vertrouwen zijn en niet loyaal zijn aan het land wat hen zoveel kansen biedt, mogen wat mij betreft doodgezwegen worden!

  Nogmaals: klasse Theresa!
  Bedankt!

  Liked by 1 persoon

 20. Asgard zegt:

  Theresa,…mocht die Pinguin de brief lezen dan haakt ze al af na de eerste alinea, te confronterend en te moeilijk voor haar,…Bij RTL zat ze al naar antwoorden en adem te zoeken, haar lichaamstaal dat sprak meer als haar woorden, over en uit met deze Pinguin, al zal ze binnen haar geloofsslaven goed ontvangen worden, maar voor Nederland is ze volledig ongeschikt.

  Like

 21. Lis zegt:

  Touché! Wat een geweldige analyse, Theresa. Vooral die alinea over Peter R. de Vries is scherp.

  Liked by 1 persoon

 22. ildiko zegt:

  en zo is het ! dat koopvod geeft jullie nog geen recht in een niet koopvoden land.

  Liked by 1 persoon

 23. BertG. zegt:

  Mooie brief maar zonde van je tijd om zo iets te richten aan zo’n zak stront die het nooit zal begrijpen waar jij het over heb.
  Daar heb je namelijk hersens voor nodig die werken.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ BertG.

   Deze brief toont duidelijk het intellectuele gehalte van de briefschrijfster aan, en als ‘mevrouw’ Ajarai niet begrijpt wat Theresa haar duidelijk wil maken, terwijl zij meent dat ze echt iemand is, dan is het in elk geval te hopen dat ze in het vervolg haar domme en kwetsende taal voor zich houdt. Wij accepteren het niet dat er op zo’n onverschillige manier over onze (verongelukte) mensen wordt gesproken.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, dan doe ik het toch zeker om ánderen te laten zien, dat ik hersens heb, die werken:
   Dat is namelijk de bedoeling van een OPEN brief!
   De ontvanger is daarbij tenslotte niet veel meer dan een object.
   En vergis je niet; dat is het geval met ALLE open brieven.

   Like

 24. Tistochwat zegt:

  Applaus voor Theresa!
  Jij zou columns moeten gaan schrijven en er passend voor betaald moeten worden, geniale schrijfster!
  Wat heb je het verschil tussen empathie voor nabestaanden die je niet kent, en diep verdriet om bijv. verloren familieleden goed uitgelegd.
  Bij een vliegramp denk je: och, wat erg, maar als je ouders na een lange lijdensweg sterven, ga je zelf ook voor een groot gedeelte dood. Soms komt dat nooit meer goed.

  Een bootlading verzopen parasieten laat me volkomen koud. Sterker nog, ik denk dan: eigen schuld, dikke bult en: er zijn er nog genoeg over want heel Afrika puilt uit. Bovendien komt al dat spul hierheen om ons uit te vreten, te terroriseren en af te slachten.

  Maar als een piepklein pimpelmeesje zich tegen mijn raam dood vliegt, ben ik in tranen.
  In de ogen van de linkse ratten ben ik dus een slecht mens.

  Liked by 2 people

 25. Wachteres zegt:

  Hanina Ajarai draagt een hoofddoek. En als dat haar bewuste eigen keuze is – dus niet opgedragen door een man – dan maakt haar dat tot een fundamentaliste.

  En moslimfundamentalisten hebben geen gevoel voor het leed van ongelovigen. Dat blijkt wel uit het feit dat zij moeiteloos andersdenkenden vaak op de meest gruwelijke wijze ombrengen en daar zeker geen traan om laten.

  Haar walgelijk gedrag heeft dus alles met de fundamentalistische islam te maken en omdat er volgens de islamitische theologen maar één islam bestaat, kunnen en mogen wij die veroordelen als een godsdienst/ideologie die niet thuis hoort in onze beschaafde westerse samenleving.

  Vervloekt zijn degenen die deze gewelddadige leer hier toelaten en die nog steeds toestemming geven om binnen te dringen in onze vrije wereld die stap voor stap door de islam wordt veroverd.

  Ook zij – en vooral zij – zijn het niet waard dat ze deelnemen aan iets heel goeds – onze westerse maatschappij – dat/die zij willens en wetens vernietigen.

  Hoe slecht kan een mens zijn!

  Liked by 4 people

  • Cathja zegt:

   Volledig mee eens, @Wachteres!

   Like

  • N.E. Derlander zegt:

   @Wachteres

   “Vervloekt zijn degenen die deze gewelddadige leer hier toelaten en die nog steeds toestemming geven om binnen te dringen in onze vrije wereld die stap voor stap door de islam wordt veroverd”.

   Helemaal mee eens Wachteres, maar helaas: slechts een breed in de media uitgemeten truc tussen Mark Rutte en de Turken waren voldoende ons ons na 15 maart jl. een verkiezingsuitslag voor te toveren, die ons nog verder tot wanhoop zal drijven, want het thans formerende politieke kartel zal in opdracht van de EU doorgaan met het verder (laten) islamiseren van Nederland. En zoals ik vandaag al eerder in reactie op tippelaar, Karen en tjonge schreef: dan worden de autochtonen een minderheid in Nederland of breekt er een revolutie uit.

   Theresa Geissler schrijft zeer terecht aan Hanina Ajarai (de columniste van het AD, dus vraagtekens bij het niveau) in haar artikel hier: op een goede dag zult U ons tegenkomen, wees daarop voorbereid! En…… als ik U was, zou ik om te beginnen dat kopvod eens afdoen, met andere woorden: Hou op met ons te provoceren! Dit bezweert U, een zéér verontruste Nederlandse Realist.

   Er zal nog wat water door de Rijn moeten stromen eer de waarschuwing van Theresa Geissler bewaarheid wordt, zeker zolang onze politici in meerderheid de koers kunnen blijven varen, die ze inmiddels al decennia lang varen. Dat wil zeggen: lief zijn voor en vooral steeds thee blijven drinken met de niet-westerse immigranten, de niet-westerse asielzoekers, de niet-westerse “vluchtelingen”, de niet-westerse allochtoon (allen met islamitische achtergrond), hen milde straffend en hen keer op keer voorrang verlenen t.o.v. de autochtone Nederlander.

   Er zijn dan ook tal van problemen te overwinnen, bijvoorbeeld: het zaad van de Nederlandse man is in de afgelopen jaren enorm verzwakt (wat betekent dit demografisch en hoe verwerken de Nederlandse vrouwen dit?), en de Nederlandse man is de laatste jaren zozeer vervrouwelijkt, dat het nodig is om spotjes uit te zenden (Sire), waarin ouders worden aangemoedigd om hun zoontjes weer jongens te laten worden.

   Ik schrijf dit niet om het tumelt rond de harteloze column van Hanina Ajarai (met symbool van onderdrukking op haar hoofd) over de slachtoffers van de MH-17 te relativeren, maar om er op te wijzen dat het probleem, dat Theresa Geissler aanstipt, eigenlijk inmiddels zo groot is dat aanpak in feite niet langer uitgesteld kan worden. Of we moeten met z’n allen accepteren dat Nederland volledig islamiseert. Was ik niet van plan. Ik stem dan ook al vanaf het eerste uur PVV.

   Like

   • N.E. Derlander zegt:

    Oep, laatste alinea: tumelt moet zijn tumult.

    Overigens de navolgende vraag: hoe pakt u een verwend kind van een ander aan, dat zich zo gedraagt dat u er hinder van heeft. Hij of zij weet toch wel dat hij beschermd wordt door zijn (slecht opvoedende zogenaamd humane) ouders? En geloof mij maar, hoe langer wij blijven zwijgen, hoe meer ruimte het verwende kind zal gaan innemen.

    Bij hinderlijk gedrag van verwende kinderen, hoor je de ouders aan te spreken. In het hier besproken geval is dat dus het politieke kartel.

    Like

 26. franco bollo zegt:

  Hoe is het in vredesnaam mogelijk dat dit kopvod een drs. titel heeft????!!! Ze komt verbaal niet verder dan een klein kind. Stotteren en stamelen….Zeker die titel cadeau gekregen omdat ze een kopvod is. Gebeurt wel vaker.

  Liked by 1 persoon

 27. Lucie zegt:

  Geweldig verwoord,ben het er helemaal mee eens.
  Woon gelukkig in een dorp maar in de stad zie ik steeds meer van die voddezakken rondlopen.
  Ons hele straatbeeld wordt erdoor verziekt.

  Liked by 1 persoon

  • N.E. Derlander zegt:

   @Lucie

   “Woon gelukkig in een dorp maar in de stad zie ik steeds meer van die voddezakken rondlopen”.

   Ik vrees echter, dat het vollopen van onze Nederlandse dorpen eerst geleidelijk en dan ineens in sneltreinvaart zal gaan.

   Maar in 2018 kunnen wij, bij de gemeenteraadsverkiezingen in veel gemeenten, een partij kiezen, die er alles aan zal doen om de tsunami te stuiten.

   Ik stem al vanaf het eerste uur PVV.

   Like

 28. Bob Fleumer zegt:

  Je zal maar in zo’n hoofdje moeten leven zoals die mevrouw Ajarai wat een haat wat een leegte, hier is een oud Hollands spreekwoord van kracht”holle vaten klinken het hardst!
  Dank Theresa voor je heldere betoog!

  Liked by 2 people

 29. anna zegt:

  ik ben bang dat moslima Ajarai niet voldoende Nederlands kent dat zij uw brief zal begrijpen … het niveau zal hoogsten 4e klas basisschool halen …

  Like

 30. anna zegt:

  hoogstens …

  Like

 31. Republikein zegt:

  Trees kan best aardig schrijven, chapeau en h/t.

  Like

 32. Jade zegt:

  Korte zinnen, Theresa.
  Je schrijft een brief aan een holbewoner…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja en de mijne zijn nu eenmaal langer omdat ik geen holbewoner bèn èn omdat een open brief nu eenmaal niet alléén voor de holbewoner bestemd is.
   Als ze het niet pakt, jammer dan voor háár. Dat het geen liefdesverklaring is, zal ze evengoed wel begrijpen.

   Liked by 1 persoon

 33. Vroeger participeerde de samenleving niet met paria’s en ander raar volk. Ze werden met den reedt aangekeken, er werd niet met of tegen ze gepraat en nooit werd er een ook maar een speldeknop gekocht bij deze figuren, ze konden met hun nering de tering krijgen. En een ieder die zelfs maar vond dat dit heul errug was kreeg dezelfde beurt. Doodzwijgen gaat misschien wat langzamer dan doodknuppelen maar is wél legaal..

  Liked by 1 persoon

 34. Marian zegt:

  Goed neer gezet met de juiste woorden Theresa.

  Like

 35. kampersrene zegt:

  Ik ga het wagen ….ondanks de kans dat ik voor de rechter zal gesleept worden met een strenge en voorbeeldige veroordeling , wegens racisme , respectloos , Islamofobie , het opzetten van de ene tegen de andere en dergelijke , nog uit te vinden beschuldigingen.
  Madame Ajarai , wat kan mij het schelen dat uw broeders , broederinnen en kinderen verzuipen tijdens hun tocht op de Middellandse op zoek naar een leefloon Het doet me niets , helemaal niets Integendeel Het zijn weeral zoveel minder tafelschuimers , niksnutten en avonturiers die wij verplicht moeten onderhouden .Hoe voelt dat Madame Ajarai die taal tegenover uw zusters en broeders. Ik ben gerustgesteld dat je geen Nederlandse bent , misschien op papier , want dergelijk
  krapuul vindt je alleen achter slot en grendel

  Liked by 3 people

 36. E. Zichternan zegt:

  Absoluut terechte pak op dr sodemieter. Goed geplaatste opstoot gevolgd door snoeiharde direkte op het lijf afgemaakt door drie dodelijke hoeken; links-rechts laag-links.
  Het bit vloog er bij de eerste hoek al uit. Resultaat: geen gelul meer maar eerlijk, stilzwijgend ontzag voor een ogenblik waarna euforisch gejuich en geklap voor deze kampioen!

  Hulde!

  Like

 37. Jolanda zegt:

  U heeft helemaal gelijk , ik vindt deze persoon walgelijk . Hoe haal je het onder die kopdoek om zulke uitingen te doen . Schaamte en gevoel hebben jullie niet ik geef deze briefschrijfster groot gelijk

  Like

 38. rudie vdf van willigen zegt:

  Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw, raak ik het AD niet meer zonder handschoenen aan.De slechtste krant van de afgelopen eeuw. De Telegraaf heeft de naam, maar als het AD uitkomt gaan ook alle bellen in de hemel rinkelen.

  Like

  • tippelaar zegt:

   In het winkelcentrum stonden jongelui met een AD.shirt aan, gratis AD.kranten weg te geven. Viel mij op dat de meeste die krant niet aannamen. Ik ook niet

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s