Italië: armoede binnen tien jaar verdrievoudigd

Screenshot_43

Voor steeds meer Italianen dagelijkse gang van zaken: in Milaan zoeken mensen in het afval van een supermarkt naar levensmiddelen.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het aantal Italianen dat in absolute armoede leeft, bereikte in het jaar 2016 de hoogste stand sinds meer dan tien jaar. Dat berichtte het Italiaanse Nationale Instituut voor Statistiek. Vooral de jongere generatie is hiervan het slachtoffer.

RT

Volgens informatie van het instituut steeg het aantal in absolute armoede levende Italianen van bijna 1,7 miljoen in het jaar 2006 naar 4,7 miljoen. Dit komt overeen met 7,9% van de bevolking van het land. De armoede is geografisch ongelijk verdeeld en vooral aan te treffen in het zuiden van het land.

In het zuiden leeft 9,8% van de mensen in absolute armoede. In vergelijking met 7,3% in de regio´s in het midden van het land inclusief de hoofdstad Rome. In het noorden van het land inclusief de economische hoofdstad Milaan gaat het volgens het bericht om 6,7% van de bevolking.

Absolute armoede wordt gedefinieerd als een toestand die mensen eraan hindert goederen en dienstverleningen te kopen “om ernstige vormen van sociale buitensluiting te vermijden”, aldus ISTAT.

Het bericht toont ook aan dat vooral de jongere generatie het slachtoffer is van de toenemende armoede. Van de 18- tot 34-jarigen geldt 10% als absoluut arm. Het aantal armen in de leeftijdscategorie 65 jaar en ouder daalde echter naar 3,8%. In de periode tussen 2008 en 2013 maakte Italië de ergste en langste recessie sinds de Tweede Wereldoorlog mee. De crisis vernietigde meer dan 25% van de industriële productie van het land en deed de werkloosheid stijgen van 5,7% in het jaar 2007 naar 13% in het jaar 2014.

Hoewel het land drie jaar geleden aan de crisis kon ontsnappen, heeft de sindsdien bestaande langzame economische groei de situatie voor de armsten in de samenleving niet verbeterd. Ondanks een optimistische prognose voor een groei van ongeveer 1,1% dit jaar – vorig jaar bedroeg de groei 0,9% –  zal Italië tot de zwakste economieën van de eurozone blijven behoren. Onlangs werden in het land twee zieke banken met miljarden belastinggeld van het faillissement gered.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Italië, Krankzinnigheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

16 reacties op Italië: armoede binnen tien jaar verdrievoudigd

 1. Jean zegt:

  Het zal niet alleen voor Italië gelden maar voor heel Europa als gevolg van dat crimineel wanbeleid door die EU misdadigers.
  Leve Europa maar vooral “weg met die EU misdaadinstelling” geeft veiligheid en leefbaarheid en een miljardenbesparing voor de Europeanen een Europa zonder islamieten en Afrikanen puur uit veiligheidsoogpunt want dat volkje kent geen enkele norm & waarde en interesseert zich geen flikker in onze seculiere wetten.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Zorg eerst eens voor het eigen volk! Schande dat Italie zijn grenzen en havens niet dicht gooit nu ontelbare profiteurs het land overspoelen en daar bad, bed en brood plus medische zorg opeisen!
  Eigen volk eerst! Maar dat mag natuurlijk niet hardop gezegd worden.

  Like

 3. Statler & Waldorf zegt:

  Komt goed, in Brussel is men een nieuw Versailles voor Louis-de-XIV-drankorgel-Juncker aan het bouwen en de cuisine loopt daar als een malle met allerlei exquise gerechten.
  Het EU-volk moet niet zo zeuren en deze EU-lijfeigenen dienen keurig hun belastingcenten af te tikken.
  Irritant is al dat gemekker aldus Jean-Kloot Juncker.

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Wie had ooit gedacht dat die tijden van weleer waarin men de koning als de plaatsvervanger van God op aarde zou zien zo plotsklaps zouden terugkeren…
   Neem Macron.
   Amper ’n paar maanden in functie en reeds nu al vertelt hij iedereen dat hij
   de nieuwe “Zonnekoning” is.
   Je moet er maar op komen.
   Die zèlf gekroonde opperhoofden van héél Europa daar in Brussel zullen dat niet leuk vinden want als je dagelijks kunt eten van ’n servies van 3.000.000,- Euro hoort daar het koning zijn vanzelfsprekend bij.
   Het gaat die lieden om de macht.
   Hun rijkdom is allang vanzelfsprekend.

   Like

 4. Mirjam zegt:

  En dan worden ze ook nog, door de opgelegde druk door de Eu, overspoeld met gelukzoekers uit Afrikaanse landen en elders. Italië moet wel, want anders stopt daar ook de geldstroom via de Eu.
  Zogenaamde ‘banken’ redding. Ze hadden beter weer soeverein kunnen blijven, maar nu hebben ze zich totaal afhankelijk gemaakt van de financiële ‘redding’ door de Eu. Notabene een situatie die Brussel en de ECB eerst zelf gecreëerd hebben, zodat dit zou gebeuren.

  Berlusconi had beter aan kunnen blijven (ik had nooit gedacht dat ik dit nog zou zeggen), want hij heeft zich talloze keren tegen de Eu verzet, toen ze met debiele plannen kwamen om hun zin door te drijven. Berlusconi was en is een gek, maar ik denk niet dat hij had toegelaten dat dit allemaal met Italië zou zijn gebeurd. De Eu en Berlusconi: twee kwaden tegen elkaar, maar Berlusconi kon hen aan.

  Like

 5. Beschouwer zegt:

  In Rome wonen er heel veel zogezegde migranten. Er wonen miljoenen mensen meer dan officieel zeg maar. Vele migranten overleven daar in Rome door straatventen en ook vele migranten belanden in de criminaliteit. Het is voor vele migranten het leven van de hand naar de mond.

  Like

 6. delamontagne zegt:


  Een Italiaan komt bij een Charitatieve instelling in Rome vandaan met door hen verstrekte Hamburgers.
  ************
  Terwijl de z.g.n. Vluchtelingen uit Africa onderdak in Hotels krijgen, vroor afgelopen winter een “clochard” dood in de doos waarin hij de nacht door bracht.
  Dit gebeurde vlak voor het Hotel waarin de “immigrants” uit Afrika
  hun warme “prak” verorberden.

  http://www.ilgiornoaltoadige.it/?p=63438
  **************
  Op weer een andere plaats in Italië, waar weer andere asieligers zijn ondergebracht, namen deze “uitgehongerde” stumperts geen genoegen met het eten.
  Ze gooiden alles weg.
  Teveel patatos /aardappelen.
  WIJ WILLEN AFRIKAANSE ETEN…………..!

  https://vid.me/nMDu

  *****

  Weer ergens anders in Italië blokkeren zij de weg, omdat [ ook al ], het eten niet goed genoeg is

  *************
  Dan zijn er weer z.g.n. vluchtelingen die geen genoegen nemen met hun luxe Hotel en uit protest de matrassen uit de ramen flikkeren.


  *****************
  Dan zijn er nog de rellen tussen de Sicilianen en de import /Afrikanen op een markt in Sicilië.
  De ruzie loopt zo hoog op dan er met een vrachtwagen op de menigte wordt ingereden.

  https://tvs24.ru/cumulus/cc-content/uploads/h264/XLA4CLi5lNi0VRtv0jFw.mp4?_=1
  ***************
  ALS, ik dan al eens naar het NL-nieuws luister op de schotel, hoor ik een bekende stem vragen om geld te geven voor de “vluchtelingen”.
  Dan denk ik:”Ben ik nou gestoord of worden we belazerd ? ?”…………………..

  Like

  • Claudia M. zegt:

   Ach, je wordt toch helemaal simpel van al die bedelacties! Het ene na het andere zielige verhaal komt langs. Ik ben er niet langer gevoelig voor. Ja, het is absoluut afschuwelijk allemaal, maar ik betaal heel veel belasting en daarvan wordt al een groot gedeelte (mij veel te veel) besteed aan allerlei vormen van hulp. Daar doen ze het maar mee, mijn knip is leeg! Als ze mij toch de weg gaan blokkeren, geef ik gas! Opgesodemieterd met je bak ellende, het is niet mijn probleem, had je maar in eigen land moeten blijven!

   Liked by 1 persoon

 7. Republikein zegt:

  Ja, banken gaan failliet maar worden kunstmatig overeind gehouden.
  Bij import van de neuknegert misschien straks ook de spermabank naar de klote want overbodig.
  En blijft alleen de voedselbank bestaan.

  Nou wil ik niet kristelijk zijn maar mensen denken dat ze God zijn?
  Mijn overtuiging is volgens natuurlijke evolutie dus moet potje op dekseltje, en lukt het niet, jammer, de volgende keer beter, na je reïncarnatie.

  Maarruh, doet me denken aan geldpatronen, want geld stinkt nooit, toch, niet dan?
  Zoals een leuk artikel aangaf, nou leuk, ’t is maar hoe je er tegen aankijkt.

  Tegenwoordig is het mogelijk dat een alleenstaande vrouw naar de spermabank gaat, daar sperma van een bepaalde man uitkiest en zich ermee laat bevruchten.

  Sinds kort gaat men nog wat verder en kunnen er in het labo kinderen gemaakt worden van 3 ouders. Dit zogezegd om gezondheidsredenen.

  Men denkt dan men God is!
  Amen en I rest my case.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Republikein

   Maar als je als alleenstaande vrouw sperma van een BLANKE man wilt hebben, omdat je zelf ook blank bent en hartstikke tegen rassenvermenging bent, dan loop je het risico dat jouw wens niet gehonoreerd wordt, omdat de NWO voorschrijft dat blank en zwart zich moet vermengen. Krijg je misschien een kwakkie van een gitzwarte neger…..!!
   Ben je dan mooi klaar?

   Like

 8. Republikein zegt:

  Er zijn al veel varianten langs geweest, de “bom”moeder ken ik ook nog wel, heb het altijd een rare situatie gevonden maar het schijnt natuurlijke aandrang te zijn voor een vrouw, die kinderwens.
  Dat repecteer ik wel, heb je aan mijn vrouw overgelaten om kinderen te krijgen en wist bij begin, we kenden elkaar maar nog geen verkering, die is gek op kinderen, en ze zijn er ook gekomen.
  Nu ze er toch waren was ik best trots op die kleintjes, eerst meisje, daarna ellende, en toch nog een jongetje.
  Gelukkig lijken ze uiterlijk sterk op hun moeder.
  De binnenkant?
  Ga ik hier niet zeggen, niemand heeft interesse, en gelijk hebben ze.
  Toch nog een klein tipje van de sluier:K kan er een boekenkast mee vullen.
  Dekseltjes schroef je op potjes, maar andersom kan ook.
  Thans heeft mijn lievve vrouw, want zeeeer lievvv, een wens om oma te worden.
  Dat had allang door de Grote Geitenbreier gerealiseerd kunnen worden, echter, voor alles staat een tijd, en tijd bestaat niet.
  Mijn idee is dat een kind een moeder en een vader nodig heeft.

  Like

 9. Johan zegt:

  Iedere drie jaar komen er zo een miljoen sprinkhanen bij in Italië. Dat kan natuurlijk nooit goed blijven gaan. Het land wordt volledig naar de verdommenis geholpen.

  Like

 10. jantjeuitnl zegt:

  Ben er op vakantie. Een klein stadje.
  Voor elke supermarkt staat een grote negeren zijn hand op te houden.
  Dat zijn degenen die onze aow gaan bekostigen in de toekomst.
  Onze regering wast zijn handen in morele onschuld. Hypocrieten!

  Like

 11. Jan zegt:

  Hersenchirurgen aan het werk, allemaal ‘contenti’, tevreden

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s