Nieuwe grenzen in het zuidoosten? Servische minister van Buitenlandse Zaken stelt deling van Kosovo voor

Screenshot_62

(Vertaling: E.J. Bron)

Beweging op de Balkan: de Servische minister van Buitenlandse Zaken, Ivica Dačić, heeft zich nu uitgesproken voor de deling van het nu al negen jaar lang formeel onafhankelijke Kosovo. Zo zou het al decennialang durende conflict om de bijna alleen nog door Albanezen bewoonde voormalige Servische provincie kunnen worden opgelost, schreef de minister maandag in een gastbijdrage voor de Servische krant “Blic”.

Duits - Zuerst

De Servische minister-president Aleksandar Vučić had enkele dagen al opgeroepen tot een binnenlandse Servische dialoog om eindelijk voorstellen uit te werken om de chronische Kosovo-crisis op te lossen. Kosovo is sinds negen jaar een onafhankelijke staat en wordt door 111 van de 193 VN-lidstaten erkend. Anderzijds is Kosovo het oudste Servische vestigingsgebied en hier vond in 1389 de Slag op het Merelveld tegen de Turken plaats. De regio is onmisbaar voor de Servische identiteit. Als gevolg van een massale immigratie van Albanezen en het voortdurende treiteren van de resterende Servische minderheid is de overwegende bevolkingsmeerderheid nu echter Albanees.

Alleen in het noorden van Kosovo is nog sprake van een compacte Servische bevolkingsgroep. Volgens het Servische delingsplan zou de regio aangesloten kunnen worden bij Servië. In dit geval werd van Albanese zijde geopperd om de op ongeveer 100.000 geschatte Albanese minderheid in Zuid-Servië bij Kosovo te voegen.

De historische kloosters in Kosovo, die ook op de lijst staan van wereldcultuurerfgoed, dienen in het geval van een gebiedsdeling een autonome status te krijgen, stelde minister van Buitenlandse Zaken Ivica Dačić nu voor.

Bron:
http://zuerst.de
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Balkan, Kosovo, Servië. Bookmark de permalink .

9 reacties op Nieuwe grenzen in het zuidoosten? Servische minister van Buitenlandse Zaken stelt deling van Kosovo voor

 1. Williaan zegt:

  Die problemen zijn hoe dan ook de erfenis van de Ottomaanse veroveringen van de Balkan en de meedogenloze overheersing door de islamieten. We zullen er in de toekomst er nog veel meer mee te maken krijgen, maar dan wel in geheel Europa.

  Liked by 1 persoon

 2. Pietersen zegt:

  Lijkt mij wel een goed idee Kosovo op te delen, moslims en Serviers apart want dat mixed ook al voor geen meter. Bovendien krijgen de Serviers dan toch nog een stukje genoegdoening voor het onterecht afpakken van hun regio Kosovo.

  Liked by 1 persoon

 3. Waarom kunnen de Albaniërs niet terug naar Albanië in plaats van het eeuwenlange landjepik via immigratie naar door Mohammed voorgeleefd Mohammedaans gebruik te belonen? Kosovo is voor zover ik het kan zien Servië. Bill Clinton had zich nooit met de regio moeten bemoeien en ook de NAVO had zich niet moeten lenen voor islampleasing waardoor het probleem van narcostaten met IS-aanhang op de Balkan is gecreëerd.

  Het lijkt me goed om eens te gaan peilen hoe er in Oost-Europa over deze situatie gedacht wordt. Daar zal vast meer zicht op de eigen buren bestaan dan wij in onze regio door een strak geregisseerde massamediacampagne hebben.

  Liked by 2 people

 4. koddebeier zegt:

  Trap dat moslimtuig Kosovo uit !

  Like

 5. Marian zegt:

  Gewoon heel Kosovo teruggeven aan de Sërven, het hoort bij hun en is van hun geroofd,

  Like

 6. Republikein zegt:

  Wel leuk voor het voetballuh, weer een nieuw team erbij.
  Ook voor het Eurovisiesongfestival, of hoe heet die teringzooi?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s