“Bedreigers” worden alleen door de week bewaakt

Screenshot_71

Fotocollage van de plek des onheils (rechts de islamitische moordenaar Anis Amri).

(Vertaling: E.J. Bron)

Aanslag op de kerstmarkt in Berlijn: compleet falen van de hele staat

Donderdag publiceerde de voormalige procureur bij het hoogste federale gerechtshof in Duitsland, Bruno Jost, zijn rapport over het onderzoek naar de terreuraanslag op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn op 19 december 2016. Zijn oordeel is vernietigend. Zijn woorden voor het schandalige falen van de autoriteiten zijn o.a.: “gebrekkig”, “ontoereikend”, “te laat”, “achterwege gebleven”, “met fouten” en “onprofessioneel”.

PI News (2)

De speciale onderzoeker komt tot het vernietigende oordeel dat de islamitische aanslag, waarbij 12 mensen om het leven kwamen, wel degelijk verhinderd had kunnen worden. Mits er niet “met fouten”, “ontoereikend”, “onprofessioneel”, of helemaal niet gewerkt zou zijn geworden.

Ook al zouden de bewijzen niet hebben volstaan om Amri wegens vermeende “radicaalislamitische activiteiten” op te sluiten, dan zouden de autoriteiten toch in ieder geval de mogelijkheid gehad hebben om hem wegens drugshandel op non-actief te zetten. Dat is echter blijkbaar op grond van ontoereikende communicatie of gebrekkige samenwerking tussen de verschillende verantwoordelijke instanties niet gebeurd.

Men zou het er blijkbaar niet eens met elkaar over eens zijn kunnen worden wie uiteindelijk voor een procedure verantwoordelijk zou zijn. “Deze onduidelijkheid”, aldus Jost, zou “tot een regelrecht verantwoordelijkheidsvacuüm” hebben geleid.

Ondanks meerdere vervalste identiteiten werd er geen arrestatiebevel uitgevaardigd

De autoriteiten hadden hem ook kunnen opsluiten vanwege zijn meerdere vervalste identiteiten. Amri werd weliswaar in de zomer van 2016 wegens twee vervalste identiteitsdocumenten gearresteerd in Friedrichshafen, maar korte tijd later weer, zoals bij ons gebruikelijk, vrijgelaten.

Wat betreft de speciale onderzoeker is het onbegrijpelijk dat hier geen arrestatiebevel werd uitgevaardigd. Een bijzonder fraai voorbeeld van dit eclatante falen van de staat is echter in deze vaststelling van het rapport te vinden:

Alle observaties beperken zich tot dagen door de week van maandag tot vrijdag, en wel ook in de weken waarin Amri bovenaan de lijst van Berlijnse bedreigers staat. In de weekenden en op feestdagen vinden er geen observaties plaats.

Uiterlijk hier zou het voor de laatste dromer duidelijk moeten worden dat de gevarensituatie waarin wij ons bevinden óf niet werkelijk serieus genomen wordt óf dat dit soort “uitdunning” van “diegenen die hier al langer leven” simpelweg op de koop wordt toegenomen.  Wellicht had op het tijdstip van de aanslag, maandag even na 20.00 uur, de dagploeg al vrij en kon men het niet eens worden over de verantwoordelijkheid van de nachtploeg. Alles is mogelijk in het gekkenhuis Duitsland.

Anis Amri werd op 23 december 2016 in Milaan bij een controle doodgeschoten.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, Bureaucratie, cultuurrelativisme, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

9 reacties op “Bedreigers” worden alleen door de week bewaakt

 1. Statler & Waldorf zegt:

  ‘Alles is mogelijk in het gekkenhuis Duitsland.’

  Als ik het goed herinner heeft deze Amri o.a. via Nederland zijn vlucht met de trein naar Italië kunnen volbrengen.
  Dus Duitsland is niet het enige gekkenhuis in Europa, Nederland is net zo’n open inrichting.

  Like

 2. Elisah zegt:

  Er is met meerdere zaken zeer onzorgvuldig en nonchalant omgegaan.
  De man had al lang uitgezet moeten/kunnen zijn, echter, daar waren handafdrukken voor nodig. Men had alleen de vingerafdrukken doorgegeven naar Tunesië, terwijl men de handafdrukken wel had maar daar werd niets meer mee gedaan….dat heeft men laten slingeren.
  Die 12 mensen zijn gestorven door zware nalatigheid van de betreffende ambtenaren.

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  Naïefheid, domheid en mogelijk zelfs luiheid liggen aan de basis van dat amateuristische gedoe met en in ‘beveiligingssystemen. Wanneer wordt er eens nagedacht?

  Hier nog zoiets: Heeft men ooit écht nagedacht over de ‘proefalarmen’ met sirenes die in Nederland vanaf 1992 maandelijks plaats vinden, telkens op de eerste maandag van de maand om exact 12:00 uur?
  Een uitgelezen moment voor kwaadwilligen met grootschalige plannen, iedere maand weer, om een grote aanval te plegen precies op zo’n moment. Want men denkt: ‘Proefalarm’……

  Eind 2017 zal die mogelijkheid er niet meer zijn, gelukkig. Het luchtalarm gaat verdwijnen.
  Maar eerst…..”Het Veiligheidsberaad (het samenwerkingsverband van alle veiligheidsregio’s) moet nog laten weten wat het van het verdwijnen van het luchtalarm vindt en wanneer dat mogelijk is.”…
  Het valt te hopen dat aan dat beraad ook iemand met werkende hersens deelneemt.

  Like

 4. Wolf zegt:

  Linkse bureaucratische Ambtenarij op zijn best dus.

  Like

 5. Pingback: Interne documenten: Syrische asielzoeker waarschuwde autoriteiten voor Amri | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s