Interne documenten: Syrische asielzoeker waarschuwde autoriteiten voor Amri

Screenshot_116

(Vertaling: E.J. Bron)

BERLIJN – De politie heeft concrete waarschuwingen voor de dader van Berlijn, Anis Amri, genegeerd. Dat blijkt uit interne politiedocumenten, die in het bezit zijn van het ZDF-programma “Frontal 21”.

Volgens de documenten werden de autoriteiten tweemaal door een asielzoeker voor Anis Amri als gevaarlijke radicale islamiet gewaarschuwd. Al in de herfst van 2015 zou de Syriër Mohamed J. zich tot een medewerker van zijn vluchtelingenonderkomen hebben gewend, nadat Amri  daarvoor tegenover hem heel openlijk zijn radicaalislamitische overtuigingen had geschetst.

“Anis heeft niet gesimuleerd”, meldt Mohamed J. tegenover “Frontal 21”. Zo zou hij o.a. zijn bedoelingen hebben verteld om zich aan te sluiten bij de zogenaamde Islamitische Staat (ISIS): “Ik wil naar Syrië om in de Jihad te vechten”.

 Getuigen pas gehoord na de aanslag

De vreemdelingendienst zou de waarschuwingen van de asielzoeker aan de politie hebben doorgegeven, die daarop op 28-10-2015 een “controlegeval islamisme” zou hebben aangelegd. Tot een ondervraging van Mohamed J. als getuige zou het echter nooit gekomen zijn.

In juli 2016 vertelde deze in het kader van zijn asielprocedure opnieuw aan een instantie van de staat wat hij wist – deze keer aan het Federale Bureau voor Migratie en vluchtelingen (BAMF). In een protocol van een verhoor van 27 juli 2016 wordt Mohamed J. geciteerd: “De Tunesiër [Anis Amri] is zeer radicaalislamitisch. (…) Daarna is hij naar Berlijn vertrokken en heeft daar een nieuwe asielaanvraag ingediend met een nieuwe identiteit.”

Ook hierna werd Mohemed J. echter blijkbaar niet door de politie verhoord. Pas op 30 januari 2017 – dus na de aanslag door Amri op de kerstmarkt op de Breitscheidplatz in Berlijn – zou het tot een verhoor door de politie gekomen zijn.

Vorige week al had een speciaal onderzoeker in een expertise talrijke “grove fouten” door de autoriteiten bewezen en vastgesteld dat op enkele plaatsen alles fout gegaan zou zijn wat fout kon gaan.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, Barbarisme, Berlijn, Bureaucratie, Censuur, cultuurrelativisme, Desinformatie, Duitsland, Eurabië, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Justitie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, praatjesmakers, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Interne documenten: Syrische asielzoeker waarschuwde autoriteiten voor Amri

 1. leefbarbaar zegt:

  Duh. Meneer Wilders waarschuwt al jaren voor de islam en dat heeft geen enkel effect op de regering gehad. Het enige resultaat is dat meneer Wilders is opgesloten. En nog steeds iedere pvda-stemmer hier welkom is.

  Like

 2. delamontagne zegt:

  http://www.lexpress.fr/actualite/societe/justice/proces-merah-la-gaffe-secret-defense-du-policier-qui-avait-repere-le-terroriste_1952849.html

  Process Merah [ is de moslim-schoft die ’n paar jaar terug 3 onschuldige Joodse kinderen en een volwassene vermoordde in Toulouse ].
  Par Claire Hache, publié le 16/10/2017 à 16:56

  Een politieman had tijdens de zitting zijn mond moeten houden maar blunderde door te zeggen dat enkele dagen voor de moord in Montauban [ ligt iets ten Noorden van Toulouse ] 2 soldaten werden vermoord.
  Op een lijst die men van vermoedelijke Jihadisten had, kwam ook de naam van Merah voor.
  Merah pleegde 4 dagen later de aanslag.
  Men had dit dus kunnen weten. De politieman had zijn mond moeten houden, maar versprak zich.
  Een broer van Merah staat terecht in Parijs voor weer andere onfrisse muslim affaires.
  Zijn moeder, Zoulikha Merah,

  heeft van de gemeente in de buurt van gevangenis waar de zoon zit, een sociale-gemeente-woning aangeboden gekregen.
  Het is n.l. heel ZIELIG als die erg vröme islam vrouw helemaal van Toulouse naar Parijs moet reizen.
  Verontwaardiging alom:
  http://peupledefrance.com/2017/10/exclusif-la-mere-de-mohamed-merah-a-obtenu-un-logement-social-prioritaire-a-tremblay.html

  Like

 3. Sabeltant zegt:

  Een ding is zeker.

  Op onze politie, media, politiek, regering, nep-leiders hoef je niet te rekenen.

  De enige verdediging die zij aandragen is een flutverhaaltje, downplayen, geen terreur, heeft niets met de islam te maken. etc. ect.

  Nee we laten ons niet bang maken , wij zijn met meer…. we gaan gewoon door, we zullen niet buigen voor terreur….
  Mensen, dat verhaaltje kennen die terroristen al 1400 jaar, elk land wat zo begint is zo overwonnen.
  Stille marsen, niet in beeld bij de overheid….

  Maar wanneer mogen WIJ ons nou eens verdedigen tegen al dat tuig?

  Like

 4. Rensk. zegt:

  Ik begin me toch echt af te vragen of het echt fouten zijn hoor. Ik geloof er helemaal niets van. Ze willen express niets doen aan preventieve beveiliging. Krijgen opdracht van hogerhand!!!!!!! Het gebeurt mij te vaak, die zogenaamde fouten.

  Like

 5. ReneKampers zegt:

  Hij begon zijn carriere als een kleine lieve knuffelbare zwarte krullebol .Dank zij de opvoeding in het teken van Allah werd hij naar de kl…geholpen , zoals die andere paar miljoenen baardsoepjurken

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Ik vrees idd. dat het niets helpt als men verdachten doorgeeft, omdat ik denk dat men dan minstens de helft als verdacht kan beschouwen.
  Hoe ga je die controleren???

  Like

 7. Elisah zegt:

  Zo zie je dat er ook wel goedwillende vluchtelingen zijn, die man heeft veel risico genomen om de dader te verlinken, maar het wordt ijskoud genegeerd.
  Is het niet eens de hoogste tijd om falende figuren, zoals bij die vreemdelingendienst, ter verantwoording te roepen en te straffen voor hun wandaden?

  Like

 8. M. zegt:

  U mag maar 1 vrouw trouwen voor de wet voor de gelukzoeker geldt de wet niet die mag er 4 anders schiet het verneuken van het eigen volk niet op.
  Handhaven van die wet zou een miljardenbesparing opleveren en heel wat kinderen beschermen maar dat is niet de bedoeling.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s