Strijd voor uw broeders, uw zonen en uw dochters, uw vrouwen en uw huizen

Screenshot_30

(Door: Wim van Schaik)

Over christelijke weerbaarheid

Nadat in 2014 christelijke vrouwen waren verkracht door moslimstrijders, was voor 600 Irakese christenen de maat vol. Inwoners van het christelijke dorp Bartella, vlakbij Mosul, namen de wapens op om hun gezinnen en zichzelf te verdedigen tegen de beestachtige jihadisten. Zij hielden van hun christelijke manier van leven, hun kerken en hun gemeenschap en waren ook bereid die te verdedigen.

Veel westerse christenen voelen zich vanuit hun (nog) comfortabele positie ongemakkelijk bij geloofsgenoten die naar de wapens grijpen. Ze zeggen het niet met zoveel woorden, maar het lijkt alsof zij liever zien dat zij zich zouden gedragen als schapen die op elk gewenst moment ter slachting gevoerd kunnen worden. In ieder geval hoor je zelden christenen die hun broeders aansporen om zich te verdedigen.

Nog niet zo lang geleden twijfelde geen christen aan de plicht om het leven van hen voor wie men verantwoordelijkheid draagt te beschermen. Ook als  daar geweld voor gebruikt moet worden. Maar nu zijn ze, net als het gros van de westerse mensen  – gelovig of niet – besmet met het LLDD-virus (Liever laf dan dapper): één van de symptomen is het verzaken van de plicht om jezelf, je dierbaren en je eigen manier van leven te beschermen.

Dat veel westerse christenen menen dat zij zich niet met geweld zouden mogen verdedigen, is onzin. Jezus zei wel tegen Petrus dat zijn zwaard weer in de schede moest, maar niet dat hij het maar weg moest gooien …  Om nog maar te zwijgen over het Oude Testament, waarin we legio voorbeelden vinden waaruit blijkt dat zelfverdediging met wapens niet alleen is toegestaan, maar zelfs bevolen wordt: “Strijd voor uw broeders, uw zonen en uw dochters, uw vrouwen en uw huizen.” (Neh.4:11-14).

Bij een wettige verdediging laat men het recht op leven van zichzelf of van anderen gelden. En als dan de ander die jou, je vrouw of je kinderen naar het leven staat, moet doden, dan moet dat maar … Dat is wat anders dan een primaire keuze voor geweld: bijvoorbeeld met geweld bekering afdwingen. Jezus zelf zei daarover: “Niet door geweld, noch door het zwaard, maar door Mijn geest zal het geschieden”. En als Hij zijn discipelen erop uit stuurt zegt Hij dat als zij ergens komen waar men hun boodschap niet aanneemt, ze gewoon verder moeten trekken. Dus ook niemand het evangelie door de strot duwen. Hoewel christenen zich niet altijd aan deze regel hebben gehouden, gebiedt de eerlijkheid te zeggen dat dit wel de christelijke leer is. Jezus leerde geen jihad.

Christenen moeten zich met geweld kunnen verdedigen. De vervolging van christenen neemt alleen maar toe en westerse leiders kijken daarvan weg. Zo konden de  ‘exotische’ vervolgde Yezidi’s direct op veel westerse sympathie rekenen, terwijl het moeilijke leven van christenen in islamitische landen slechts mondjesmaat aandacht kreeg.

Ondertussen bakken westerse christenen ook nog eens zoete broodjes met een organisatie die wil dat alle christenen zich aan de islam onderwerpen of opzouten. Doen ze dat niet, dan moeten ze volgens het islam-haatboek gedood worden. Onbegrijpelijk, dit soort christenen! Het lijkt wel of zij net als Wim v.d. Camp (CDA) ‘in een sterk deconfessionaliserende wereld’ de islam als bondgenoot zien. Christenen wat bezielt u?

Op veel plaatsen in Afrika en Azië ervaren christenen letterlijk aan den lijve wat leven onder de islam betekent. En dat is niet van vandaag of gisteren. Ze moesten altijd al veel over zich heen laten komen. Pleegden ze daarom bomaanslagen? Ontvoerden zij moslims? Staan er filmpjes op YouTube waarin christenen moslims onthoofden? Nee! Maar nu zijn ze het zat. In Irak, Syrië en de Centraal-Afrikaanse Republiek hadden christenen de afgelopen jaren zoveel te lijden onder islamgeweld dat zij hun families en gemeenschappen wel zelf moesten beschermen. Met wapens, welteverstaan.

Christenen in Sednaya en de ruim 1 miljoen christenen in de Syrische ”Vallei der christenen” namen de wapens op. Assyrische christenen in al-Hassakeh vochten zij aan zij met de Koerden. We hoorden daar weinig over. Daardoor is het algemene beeld ontstaan dat christenen watjes zijn. Horen we er wel over, dan worden christen milities steevast in een kwaad daglicht gesteld. Dat is met de kruistochten ook gelukt. Zodra christenen, jongeren, ouderen en ook vrouwen naar de wapens grijpen om  zich te verdedigen of terug slaan, wordt er moord en brand geschreeuwd.

Wordt een moslim ook maar een haar gekrenkt, dan wekt dat over de hele wereld de toorn op van moslims en hun sympathisanten (inclusief de media). En het blijft niet bij woede. Karikaturen, onwelgevallige romans, islam-kritische films, ontheiliging van de Koran, bekering tot een ander geloof, liefdesrelaties met mensen met een ander geloof, geloofsafvalligheid of simpelweg een westerse levensstijl zijn ‘bedreigingen van de islam’ die al veel mensen met de dood hebben moeten bekopen. Maar o wee als een christen noodgedwongen zijn leven en dat van zijn dierbaren verdedigt!

Christenen die zich met wapens verdedigen, doen niets fout. Ze herinneren ons slechts aan een simpele waarheid: wie het leven van anderen daadwerkelijk bedreigt, mag en moet worden tegengehouden. Desnoods door de aanvaller zelf te doden. Voor de verwesterde gristen is dat een ongemakkelijke waarheid, want die houdt van iedereen, veroordeelt niemand en beweegt mee op de golfslag van politieke correctheid. Ondertussen sterven standvastige christenen duizend doden.

Van de zichzelf moreel en theologisch superieur achtende westerse kerken hoeven vervolgde christenen geen steun te verwachten. Die zijn de weg kwijt. Ze flirten uit welbewuste politieke correctheid of uit pure, maar schuldige onbenulligheid met de islam. Willen christelijke feestdagen schrappen. Halen christelijke symbolen weg. En dat, terwijl de vijand van hun geloofsgenoten ook hun vijand zou moeten zijn. Dag in dag uit zouden zij het voor hun zwaar vervolgde broeders en zusters moeten opnemen. Vooral voor hen die de gewapende strijd met de islam moeten aangaan.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

24 reacties op Strijd voor uw broeders, uw zonen en uw dochters, uw vrouwen en uw huizen

 1. koosv8 zegt:

  Goed stuk, het zou eigenlijk op alle scholen moeten worden uitgedeeld, en er over te praten. Maar dat weten we wel met de linkse kerk, zoals Pim Fortuyn dit altijd zo mooi wist te verkondigen.

  Like

 2. BertG. zegt:

  Het zal een keer worden ook dat ze er zelf iets aan doen.
  Want als ze op hun onzichtbare vriend moeten wachten waren ze allang allemaal afgeslacht, daar hoeven ze niet op te rekenen.

  Like

 3. boorzalf zegt:

  Saoedi-Arabië. Dit land is de grootste financier van het islamterrorisme wereldwijd. Dit land is nog nooit voor hun ongeëvenaarde decadentie en corruptie ter verantwoording geroepen. Saoedi-Arabië is op politiek gebied een der meest onbeholpen landen in de wereld. Hier wordt de olierijkdom misbruikt om de hele wereld te chanteren en de gewelddadige Wahhabitische Apartheidsideologie te propageren. De stroming werd gevestigd in het midden van de achttiende eeuw en is vernoemd naar haar stichter: Mohammed ibn Abdal Wahhab. Wanneer de moslims, waar ook ter wereld bidden, richten zij hun gezicht naar Mekka in Saoedi-Arabië, waar de ka’aba het centrale punt symboliseert van de religie. In dit land wassen fanatieke moslims hun handen in het bloed van christenen als een offer aan Allah.
  En dan te bedenken dat ons koningshuis hier graag op bezoek komt.

  Geliked door 4 people

  • tinekevanschagen zegt:

   @boorzalf
   Ons koningshuis……laat dat ONS maar zitten,ik heb er helemaal niets mee.
   En “onze” oud vorstin is de grootste aandeelhouder van koninklijke shell.
   Dat zegt toch wel genoeg.
   Goeie reactie van U

   Geliked door 3 people

 4. Peacepipe zegt:

  Er zijn “christenen” die beweren dat het christendom veel overeenkomsten heeft met de islam!? Als dat zo zou zijn, waarom moeten er dan moskeeën gebouwd worden? Dan kunnen de moslims hier toch zo bij een kerkgenootschap aansluiten! Keus genoeg in Nederland!
  Je ziet en hoort om je heen dat dat grote onzin is en toch blijven ze het zeggen. Hoe dom kun je zijn? Ja, zelfs “hoog” opgeleiden!

  Like

 5. cor leonis zegt:

  Een realistisch stuk en Bijbels onderbouwd. Zelf ben ik 4 jaar geleden op Krav Maga gegaan (een Israëlische verdedigingssysteem קרב מגע wat contactgevecht betekent). Zeer effectief. Als burger volg ik de diens overeenkomstige lessen.

  http://www.kravmaga-ikmf.nl/specialisaties/burgers
  Wat je zoal leert:
  – Vermijden, voorkomen, ontsnappen en ontwijken
  – Worpen en valbreken in alle richtingen en vanuit alle hoeken.
  – Aanvallen en tegenaanvallen op allerlei doelwitten, op allerlei afstanden en met diverse ritmes, uitgevoerd vanuit alle posities en houdingen.
  – Gebruik van alle mogelijke voorwerpen om jezelf te verdedigen.
  – Verdedigen tegen alle ongewapende aanvallen: stoten, slagen, trappen en schoppen.
  – Bevrijdingen uit alle mogelijke grepen en verwurgingen.
  – Verdedigen tegen alle gewapende aanvallen en bedreigingen: messen, scherpe voorwerpen, stokken en andere botte voorwerpen, alsmede alle mogelijke vuurwapens.
  – Verdedigen tegen aanvallen vanuit alle mogelijke richtingen en posities, door één of meerdere aanvallers; op alle mogelijke plaatsen, in open en besloten ruimten; op alle typen ondergrond; met veel of juist weinig bewegingsruimte; stilstaand, in beweging, zittend, liggend op je rug, op je zij of op je buik, etc.
  – Fysieke en mentale beheersing.

  Krav Maga bereidt de leerlingen voor om zich te redden onder ALLE omstandigheden en in ALLE gevechtssituaties. Krav Maga bevat technieken, oefeningen en trainingsmethoden voor mannen, vrouwen, kinderen, justitie-, defensie-, gevangenis-en beveiligingspersoneel, alsmede voor antiterreur-eenheden, air marshals en allerlei commando- en speciale eenheden.

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Leer je daar ook alle soorten vuurwapens te hanteren en leer je daar ook om doelgericht op iemand te schieten met de bedoeling hem/haar te doden zonder met je ogen te knipperen? Leer je daar ook om een compleet moslimgezin te doden, mannen, vrouwen, kinderen, alles? Zo nee, stop met dit ongewapende gevecht want dat heeft totaal geen zin.
   Die technieken hebben pas zin als je in een closecombatgevecht zit waarbij je je tegenstander kan voelen en ruiken en hoort schreeuwen als je hem het mes tussen de ribben steekt. De meeste mannen durven nog geen kip de nek om te draaien of een konijn te slachten, laat staan een mens te doden. Koop een levende kip en laat zien wat je waard bent. Als het goed gaat eet je savonds kip. De eerste stap is dan gezet.

   Like

 6. Frans Brassens zegt:

  Zowel de ‘D’ als de ‘C’ kunnen we gevoeglijk doorstrepen.
  Geen van beide heeft meer recht van bestaan.

  Like

 7. Taljaard zegt:

  Het culturele marxisme heeft zich vanaf de jaren `60 van de vorige eeuw diep in de West Europese christelijke kerken ingevreten, Enerzijds had dit een (bewust vooropgezette?) enorme ontkerkelijking en secularisatie tot gevolg en anderzijds een al even zo grote uitholling van de theologische fundamenten van de Bijbel en de leer.
  Verreweg de meeste theologische faculteiten zijn net zulke linkse indoctrinatie-machines als de rest van de universitaire alfa-wetenschappen. En in de PKN is het sinds 2006 zelfs zo erg dat ook gevestigde predikanten daarin zich eens in de zoveel tijd aan het seminarie moeten laten ”doorlichten”, c.q. geestelijk en mentaal programmeren, om ze bij de linkse les te houden,
  Dat wil zeggen dat zij getrouwe papegaaien van de Bilderberg/NWO/EU agenda zullen blijven.
  Wie zich daartegen keert wordt met de psychologische teerkwast bewerkt, of zodanig geintimideerd dat zij vanzelf wel opkrassen.
  Nederland is nog een van de meest christelijke landen in West Europa.
  Ga dan maar na hoe het elders gesteld is.

  (Voor wie het na wil zoeken; Deut, 28:43-51. LEES en HUIVER!)

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Taljaard 6 april 2018 om 21:35

   Ik heb het voor de aardigheid even opgezocht:

   43 De vreemdelingen die bij jullie wonen, zullen steeds machtiger worden dan jullie, terwijl er van jullie niets overblijft.
   44 Zij zullen aan jullie uitlenen, maar jullie niet aan hen. Zij zullen de leiding hebben, zoals een hoofd, en jullie zullen achteraan komen, zoals een staart.
   45 Als jullie niet luisteren naar de Heer God en jullie je niet aan de wetten en leefregels houden die Hij jullie heeft gegeven, zullen al deze vervloekingen over jullie komen. Ze zullen jullie achtervolgen, totdat jullie helemaal zijn vernietigd.
   46 Al die rampen zullen voor altijd een bewijs zijn voor jullie en voor jullie familie ná jullie dat jullie God verlaten hebben.
   47 Want toen het goed met jullie ging, wilden jullie je Heer God niet met blijdschap dienen.
   48 Daarom zullen jullie de vijanden dienen die de Heer op jullie af zal sturen. Jullie zullen honger en dorst hebben, gebrek aan kleren en gebrek aan alles. Hij zal jullie zwaar onderdrukken, totdat Hij jullie heeft vernietigd.
   49 De Heer zal een ver volk waarvan jullie de taal niet verstaan op jullie afsturen. Het zal jullie aanvallen als een neerduikende arend.
   50 Het zal een wreed volk zijn dat geen genade heeft met oude mensen en kinderen.
   51 Het zal jullie oogsten en jullie vee opeten. Het zal geen graan, wijn, olijf-olie of vee voor jullie overlaten. Het zal jullie vernietigen.

   Like

   • tinekevanschagen zegt:

    @ Tistochwat
    Mijn maag draait hiervan om.
    Maar stuurt God dit dan op de Christenen af,of lees ik het verkeerd…..

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ tinekevanschagen 7 april 2018 om 22:54

    Ik denk dat Taljaard hier een beter antwoord op kan geven dan ik. 😉

    Ken je deze?

    Like

 8. Haksteeg Anton zegt:

  Die mensen hbben volkomen gelijk weg met de islam de koran wenst de dood van alle niet moslims al 1400 jaar ik heb dat vervloekte boek 2 keer gelezen omdat ik m’n ogen niet kon geloven

  Like

 9. Gerrit zegt:

  Twee jaar geleden heb ik mij tot Yeshua en Zijn Hemelse Vader bekeerd. En ik zelf kan ook maar een Bijbelse passage vinden uit het Nieuwe testament waar uit je zou kunnen opmaken dat een Christen zich zelf zou mogen verdedigen.2 Ths 1:6 Hierbij wordt in aanmerking genomen dat het van God’s zijde rechtvaardig is verdrukking te vergelden aan hen die voor u verdrukking veroorzaken.
  Het oude verbond is met het nieuwe verbond teniet gedaan.
  Maar ik zal mijzelf en geliefden verdedigen als ik de kans krijg.

  Like

  • Wim zegt:

   Er zijn van die zaken die vanzelfsprekend zijn (en abnormaal als het anders is). De Bijbel heeft het in het Nieuwe Testament bijvoorbeeld over ‘natuurlijke liefde’ (2 Tim.3:3), waaronder we gerust de liefde tot onze dierbaren mogen rekenen en ziet het als ‘zware tijden’ wanneer die natuurlijke liefde verdwijnt (zeg maar als de ‘weg-met-ons’ mentaliteit heerst). Vandaar ook dat u zich – terecht – niet kunt voorstellen dat u zichzelf en uw geliefden niet zou verdedigen. ‘Natuurlijke’ liefde weet u wel…
   Ook de bescherming van het bezit is vanzelfsprekend. En het is abnormaal om je spullen af te geven, te laten stelen of anderen op je te laten parasiteren. Lees de gelijkenis van Jezus daarover Matth. 24:43 e.v.

   Like

 10. kampersrene zegt:

  En de Paus …hij klopt overuren met bidden voor de Christenen te beschermen….maar vraagt toch om de Europese grenzen open te houden voor de opvang van al die sukkels tenslotte zijn het onze broeders

  Like

 11. bozeoudeman zegt:

  Ik ben geen christen maar onderstreep alles wat u stelt. Het is iemands recht, zelfs wellicht wel meer dan dat, iemands plicht om zijn leven en dat van de zijnen te beschermen.
  Geweld is absoluut te rechtvaardigen als je door een ander wordt aangevallen. Niemand hoeft zich te laten aanvallen en vermoorden zonder zich te verdedigen als je dat kunt.
  Maar helaas heeft Saoedi-Arabië de wereld via hun olie en nu ook via de VN in de tang en denken de oliemaatschappijen en hun achterban anders dan veel burgers denken. Een nieuwe Franse revolutie lijkt dus op z’n plaats als de mislukte en vaak corrupte managers uit de EU, de VN en de westerse landen niet uit zichzelf wensen te vertrekken. Genoeg wordt op een gegeven moment echt genoeg!

  Like

 12. Anna zegt:

  Een goed stuk. !

  Like

 13. Gerrit K zegt:

  voorbeelden genoeg christenen moeten hun wapens gebruiken, ter bescherming van een ieder, die hen lief is helaas als verder ieder andere gelovige of niet.
  Als ik kijk hoeveel mensen in Afrin zijn gedood vermoord onder leiding van oa die terrorist gruwelijke man Erdogan, en Nnederland ook nog met hem een deal wil sluiten Nnederland en ook andere landen( europa ,amerika jerusalem noem maar op hadden best veel meer kunnen betekenen voor Afrin, ik denk de tijd zal t leren , als HIJ terug komt slaat we wit uit van verbazing hoe fout de mens is alles draait om Grote sommen geld olie en macht

  Like

 14. cor leonis zegt:

  @scherpschuttert,

  Het gaat juist om “closecombatgevecht”, want dat is waar Krav Maga om draait 😉 En daarop wordt je getraind. Ik denk niet dat je de essentie van dit verdedigingssysteem begrijpt…….
  Wanneer je het gevecht kan vermijden is dat prioriteit nummer één. Maar wanneer je dat niet meer kan, moet je het gevecht wel aangaan.In een situatie dat je je moet verdedigen tegen een “allahu akbar” schreeuwende en bedreigende terreur parasiet die jou met een mes aanvalt en je van het leven wil beroven, is het juist zaak om de tegenstander zelf eerder effectief uit te schakelen. Dit mag alleen uit noodweer. Dát leer je bij Krav Maga. En natuurlijk leer je niet om een moslimgezin (?) te doden. Dat Krav Maga door Israëliers is ontwikkeld wil niet zeggen dat het ontwikkeld is om mensen doelbewust af te slachten. Dat is jouw interpretatie.

  Een kip de nek omdraaien stelt niets voor. Dat heb ik bij de commando’s in dienst ook moeten doen bij oefening “Pantserstorm” tijdens mijn militaire dienst. Anders kreeg je geen eten. Als je honger hebt of krijgt doe je dat gewoon.

  Wanneer jouw leven wordt bedreigd kun je een paar dingen doen:
  1- vluchten (als het kan)
  2- bevriezen of
  3- vechten
  Nummer 2 is een natuurlijke eigenschap als je niet weet wat je moet doen.
  Nummer 3 leer je met Krav Maga onder druk en stress. Je leert letterlijk overleven.
  Het is hij of ik …….en ik ben het niet 😉

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s