Nitwit-Nederland: Ouders zonder eigen oordeel

Screenshot_163

(Door: Theresa Geissler)

Wederom viel ik gisteravond op op deze site midden in iets zeer verontrustends: het Telegraaf-artikel van Wierd Duk: “Onvrede over moskee-schoolreis.

“Tja, ernstig”, zal menigeen onder u, beste mede-reageerders, nu misschien denken, “Maar verontrustend…. We behandelen dit onderwerp toch bepaald niet voor de eerste keer; we wisten, met andere woorden, al dat het bestónd.” En dat klopt natuurlijk, mensen: ikzelf heb er alweer een tijdje geleden nog een zogeheten ‘Open Brief-artikel‘ aan gewijd. Maar over deze tendens in het algemeen wilde ik het dan ook niet direct hebben; eerder over een ander aspect, dat me nogal pijnlijk trof, en wel dit hier:

Aan het begin van het artikel worden de Eindhovense ouders ‘Idema’ aan het woord gelaten. Niet hun eigen naam, want dat durven ze niet aan. (dus dat begint al goed. Enfin…) Vervolgens krijg je dan dit te lezen:

“Dat deze salafistische moskee omstreden is, omdat hier strijders voor de jihad zouden worden geronseld en omdat er aartsconservatieve predikers optreden, werd er niet bij vermeld. De Idema’s wisten dit alles niet, maar zij zagen het moskeebezoek van begin af niet zitten om principiële redenen. Vader Idema: ´Ik wil niet dat mijn zoon rare bewegingen moet maken in opdracht van een of andere geestelijke, die gelooft in iets dat niet bestaat.´ Mevrouw Idema was al net zo sceptisch, maar net als haar man zag zij er tegenop om kritische vragen te stellen, want ´dan word je gelijk gezien als rechts´. Dus ging zoonlief mee op excursie. Vader Idema: ´Gelukkig was het alleen een rondleiding met hapjes en hoefden ze niet te bidden´.”

Nou, meer geluk dan wijsheid dan, wat trouwens ook direct daarop uit de rest van het artikel blijkt. Maar wat ik er maar mee wil zeggen: dat het overgrote deel van pedagogisch Nederland nu eenmaal tot de softe – dus linkse – sector behoort, wísten we tot ons leedwezen al: vandaar ook dat dergelijke onzalige initiatieven als paddenstoelen uit de grond schieten. Maar dat nu ook nog moet blijken dat de óuders er geen weerwoord op blijken te hebben….

Lees nog maar eens na: De “Idema’s” – die om te beginnen al geen benul blijken te hebben van de omstreden achtergronden van de excursiebestemming- verklaren tamelijk stoer dat zij het moskeebezoek niet zagen zitten “om principiële redenen”. Welke principiële redenen? Dat blijft tamelijk vaag, al krijg je aan de hand van de uitlatingen van Pa de indruk dat het hier om zoiets als een agnostische/atheïstische levensovertuiging gaat: “….een of andere geestelijke, die gelooft in iets, wat niet bestaat”. Oké, maar daarvoor rond uitkomen, durven ze dan weer kennelijk níet, omdat ze bang zijn “als rechts (bedoeld wordt hier waarschijnlijk: als PVV’ers) te worden gezien.” Ja, dáár moet je toch zeker niet aan dénken! Dus het eind van het liedje is dat de “principiële redenen” even gemakkelijk bij het grof vuil worden gezet als dat ze in eerste instantie van stal werden gehaald, en hun zoon even zo vrolijk het hol van de leeuw werd ingestuurd. Gelúkkig dat het met een sisser afliep…!

Maar even alle gekheid op een stokje: dat is bepaald niet aan zijn ouders te danken: hoe dúrven zulke ouders het nog over “principiële redenen” te hebben! Het enige waar ze zich uiteindelijk écht zorgen over maken, is of ze door het stellen van “kritische vragen” voor “fout” worden aangezien, wat voor hen kennelijk zwaarder telt dan hun kind ergens op afsturen waarvan ze zéggen er niet achter te staan. Bovendien maken ze de indruk op geen enkele, maar dan ook écht op geen enkele manier bekend te zijn met de islamitische materie, nog niet eens de klók te hebben horen luiden, getuige het feit dat Pa spreekt over een “geestelijke” en aldus de indruk maakt het woord “imam” niet eens te kénnen. En dat, terwijl we inmiddels toch al decennialang worden overvoerd met moslims en moslimgemeenschappen! Dan vraag je je tóch af: zijn zulke mensen stekeblind? Hebben ze al die tijd bewust weggekeken van wat ons zo ongeveer dagelijks door de strót wordt geduwd?!

En zo, valt te vrezen, zijn er tálloze Nederlandse ouders: soft, besluiteloos, ongeïnteresseerd en daardoor automatisch zonder eigen oordeel. Beginnen heel fink over hun “principes,” maar laten die principes vallen bij het eerste zuchtje tegenwind, in casu de linkse, softe sector, die met dubieuze excursies naar moskeeën komt aanzetten: knikkende knieën en ze dúrven al niets meer te vragen!

Wie beweerde ooit dat Nederland vanaf de “Babyboom-generatie” “mondiger” was geworden? Dan toch níet als het om de islamisering gaat: vroeger ging men niet tegen de “pedagogen” in, omdat ze tóch een stuk gezag vertegenwoordigden, nu, omdat ze de….”maakbare samenleving” vertegenwoordigen? Er is minder veranderd dan we lang dachten. Alleen staat er tegenwoordig meer op het spel, namelijk onze IDENTITEIT… Maar ik begin me af te vragen of een groot deel van de ouders en opvoeders (pedagogen inbegrepen) dat woord überhaupt kan spéllen.

Door:
Theresa Geissler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islamisering, lafheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Naïviteit, Nederland, onwetendheid, Overheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

42 reacties op Nitwit-Nederland: Ouders zonder eigen oordeel

 1. Republikein zegt:

  Alle gekheid op een stokkie, een moslim met een houten (hoofd) been is een hoop stront aan een stok.

  Geliked door 1 persoon

 2. Doornroosje zegt:

  Groot gelijk Theresa. Het is net zoiets als ” Ik heb niets met de PVV, maar ze hebben wel gelijk. Het is alsof ze leven bij de gratie van “links”

  Zucht. En daar moet je de oorlog mee winnen.

  Like

  • Daan Kranenburg zegt:

   Doornroosje jij hebt niets met de PVV, maar ze hebben wel gelijk laat je weten. Gelijk in wat? Met wie en of wat heb je dan wel iets? Wat mij betreft kun je beter de afwas gaan doen, dan je tijd te besteden aan het typen van onbenullige zinnetjes als commentaar hier.

   Like

   • Doornroosje zegt:

    Goed lezen Daan Kranenburg . En wat hebt u te vertellen over het prima artikel van Theresa

    Geliked door 2 people

   • Thom zegt:

    Doornroosje zegt helemaal niet, dat zij niets met de PVV heeft. Ze praat in algemene zin over degenen die beweren niets met de PVV te hebben.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Even beter lezen lijkt me verstandig. Dornrossje heeft hier alleen een voorbeeld aangehaald. Ze bedoelde niet zichzelf. Zucht….

    Like

 3. Republikein zegt:

  Goed gezegd Trees, trouwens.

  Like

 4. GT zegt:

  De ouders van nu zijn kinderen met kinderen, complete zeikbakken over van alles en nog wat en zich spiegelen aan goede tijden slechte tijden, en van die andere hoerige programma,s daar spiegelen ze zich aan tot het bed, neuken is dan het devies want anders tel je niet mee.
  Het is een grote waardeloze maatschappij, O ja de Smart Phone waren ze nog vergeten.
  En nog wat, wordt er bijv een Turkse vreetschuur in het dorp geopend door de Burgemeester moet heel het dorp er zitten vreten, loop je er dan langs weten ze niet wat voor kant ze moeten opkijken dat is de maatschappij van tegenwoordig, ze hebben geen mening meer want dan zijn ze zo genaamd rechts en tel je niet mee, dat is het grote probleem ja beste mensen van mij mag er een Bom op!

  Geliked door 1 persoon

 5. spoorinmiddelsbijster zegt:

  Afschuwelijk en dan kom ik maar weer met mijn standaard wedervraag. Als het nou eens andersom is.? Mag een mohammedaans kind wel weigeren om naar een kerk of synagoge te gaan? Geeft het dan ook trammelant omdat het bij het lesprogramma hoort? Oh nee natuurlijk we gaan niet naar kerk of synagoge juist om dit soort lastige discussies, waar we toch al van weten dat we het gaan verliezen, te vermijden.
  En deze ’Idemas’, je commentaar op hun vind ik meer dan terecht maar we moeten wel bedenken dat dit dan nog de slimmere ouders. Zij geven in ieder geval nog aan dat ze er niet erg achter staan, de rest van de ouders laat het gewoon gebeuren.

  Geliked door 1 persoon

 6. Realistische ouders die hun kinderen staande proberen te houden in een hel van elkaar beconcurrerende sociale drukkers. Als ze de confrontatie kiezen worden hun kinderen op het schoolplein getandjestuft en komen er houten platen voor de ramen. Altijd makkelijk om commentaar te hebben op het brave Volk dat alleen maar de bus wil halen.

  Like

 7. King Arthur zegt:

  @Theresa,
  Bedankt voor dit duidelijke stukj, helaas kent het gros van de mensen de pislamgeschiedenis niet, lezen alleen de krant en kijken naar het 8 uur (h)joernaal en zijn soort van zombies zonder eigen waarde en altijd maar bang voor de (r)overheid. Hooguit 5% is wakker op dit gebied en alternatieve websites brengen alleen maar fake nieuws. NL is niet meer te redden ben ik bang voor.

  Wat te denken van deze wereldvreemde luiden, welke ons opzadelen met de halve zielige booslimwereld vanwege hun vreemde jezuscomplex:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2149535/vertrouwen-burgers-in-overheid-herstellen

  Knettergek die idiote club!!!!!!!!

  Like

 8. Hendrik M. zegt:

  Ai Theresa, helmaal raak! Stelletje labbekakken van ouders, die zelfs niet voor hun eigen (indien aanwezig) mening uit durven komen; lafbekken van de ergste soort.

  Like

 9. Bob Fleumer zegt:

  Morele moed is ver te zoeken Theresa, in een seculier land verplicht moskee bezoek is echt van de gekke, het is als zelf de strop om je nek leggen. Mijn kinderen zijn volwassen maar zo niet dan kwamen ze niet in de moskee, alleen als de moslim kinderkes verplicht naar de mis moeten.

  Like

 10. Elisah zegt:

  Kwam dit moskeetbezoekje tegen…

  Geliked door 2 people

 11. kruisridder zegt:

  Ik zou mijn dochter NOOIT toestemming hebben gegeven om naar een haatkeet op schoolreis te gaan. En wel om de volgende redenen: Het fundamentele extremistische karakter van de islam, het is geen religie maar een gewelddadige veroveringsideologie met door de geschiedenis heen honderden miljoenen doden op hun geweten, waar de nazi’s ”slechts” kleuters bij waren, op alle punten overeenkomsten hebben met het nazisme, totale uitroeiing van iedere niet-moslim. Mijn doel is om de wereld te zuiveren van de islam. Te beginnen in ONS land.

  Geliked door 2 people

  • Daan Kranenburg zegt:

   Reken er maar op, dat je dat niet gaat lukken. De autochtone Nederlanders zijn lafaards en sporen naar wat de elite en media ze wijs maken. Altruïsme, socialisme/collectivisme is hun moraal. Ze kunnen of willen er niet over na denken want ze voelen zich er schijnbaar gelukkig mee. De islam is een wereldwijd maatschappelijk woekerend kanker gezwel. Ze faciliteren en voeden het tot hun dood er door volgt. Ik noem dat in Nederland het blinde masochisme van het calvinisme. Succes met je strijd. Daan Kranenburg

   Geliked door 1 persoon

 12. Jjf zegt:

  Resolutie 1743

  Geliked door 1 persoon

 13. koddebeier zegt:

  Misschien helpt het om zachtjes in het schoolhoofd z’n oor te fluisteren Dat je z’n poten breekt als…………!!

  Geliked door 2 people

 14. Raymond zegt:

  Wat is er mis aan het ziekmelden van je kind.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Raymond 10 juni 2018 om 14:45

   Wat is er mis aan het ziekmelden van je kind.

   Dat betekent dat je te laf bent om te zeggen dat je onder geen enkele voorwaarde wilt dat je kind in aanraking komt met die verderfelijke islam!
   Daar moet je geen smoesje voor gebruiken.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Bovendien leer je je kind liegen.
   Wij zijn geen allochtonen die hun kinderen met leugen en bedrog opvoeden!

   Geliked door 1 persoon

 15. BigLJohn zegt:

  Ouders die hun kinderen naar een club van pedofielen en kinderlokkers sturen. Ze zouden het nooit doen. Maar wel naar zo’n moskee, waar lieden met dezelfde instelling rondlopen. Daarnaast worden de kinderen geindoctrineerd met Koran teksten, en voorbereid om een nieuwe generatie Nederlandse Moslims te gaan worden die ooit hun eigen roots zullen gaan vervloeken. Ik heb het al vele keren geopperd op deze site; Nederland is reddeloos verloren, en we stevenen linea recta af op de Sharia. Niet alleen de E.U. en alle overheden, de media, justitie en politie, en de rechtbanken zijn tegen ons, want nu begint het volk ook al zijn medewerking aan de islamisatie te verlenen. Dit word nu niks, dan niks, en nooit meer iets !

  Geliked door 1 persoon

 16. Jules Vismale zegt:

  Veel ouders hebben jammer genoeg hun eigen autoriteit tot de grond toe afgebroken, hun kinderen amper normen en waarden bijgebracht, verwaarloosd door oververwennerij en -bescherming, de lasten zoveel mogelijk aan anderen overgelaten en zelfs nog verkeerde dingen van hun kroost gedoogd!
  Soms zou je haast gaan denken dat bepaalde ouders niet eens meer de naam van hun kinderen meer goed kunnen uitspreken en verbasteren, gelijk aan Kapitein Wal Rus (Tom Poes) Bianca Castafiore (Kuifje) en Lambik (Suske & Wiske), en anderen steken alleen hun geld in zaken of plannen om anderen te dwarsbomen zoals dat ook in de Tina of Suske & Wiske voorkwam. En er zijn ook bepaalde mensen die hun familie en vrienden zodanig overheersen en -praten of hun mening niet accepteren en alleen maar willen opleggen of horen wat de opdringers willen (zoals in Bollie & Billie of Donald Duck, Willie Wortel enz.) dat het soms een verademing is als dit soort lui eens een keer ZELF het slachtoffer wordt van wat ze anderen aandoen!
  Zouden er niettemin toch nog ouders zijn die het lef hebben om leraren en leraressen (het is al jaren bekend dat bepaalde ouders het niet eens meer pikken als hun kinderen op school straf krijgen of onvoldoendes halen dat ze daarna leraren bedreigen of mishandelen!), die schoolkinderen juist verplichten naar moskeeën te gaan, eens goed de les te lezen en met hun vuist op tafel te slaan en uitroepen: “Ons kind gaat voor geen 100% mee naar een dergelijke haathut!”

  Like

 17. M.A.L. Sion zegt:

  In de meeste commentaren lees je dat we de strijd eigenlijk al verloren hebben. Daar lijkt het ook op als je om je heen kijkt in de samenleving. We moeten een niveau dieper kijken dan wat hier besproken wordt door schrijfster en commentatoren.
  Wie bepaalt wat de gemiddelde Nederlandse ouders van schoolgaande kinderen voor opvattingen huldigt??????????????
  Juist, ja.
  Datgene wat deze lieve ouders op hun scherm te zien krijgen (na het voetballen en vóór “boer zoekt vrouw”). Een heel enkeling leest op een onbewaakt ogenblik ook nog even iets in de Volkskrant, het AD of de Telegraaf.
  Als we in de heersende ‘strijd’ niet als verliezers ten onder willen gaan moeten we onze pijlen richten op de echte oorzaak. Op naar Hilversum en val de NOS aan. Dwing ze de waarheid te laten zien in plaats van dienaren van de islam te spelen. Weg met dat linkse tuig.
  malsion@orange.fr

  Like

 18. Wachteres zegt:

  Het merkwaardige is dat ouders tegenwoordig wel – vaak onterecht – voor hun kinderen opkomen en de leraar de schuld krijgt, als een leerling zich vervelend gedraagt.

  In mijn tijd kon je thuis ook nog op je donder krijgen als je op school straf had, dat is nu wel anders.

  De ouders beschermen hun lievelingetjes koste wat het kost tegen de hardvochtige leraren, die de tere zieltjes niet begrijpen.

  Een collega van mij, een lerares, had bonje met een leerling die twee koppen groter was dan zij.

  Hij weigerde – na herhaald verzoek – de klas uit te gaan zij greep hem even aan zijn mouw en duwde hem de klas uit.

  De ouders kwamen hevig verontwaardigd hun beklag doen: ‘Hun lieverd van 17/18 jaar had zich ‘bedreigd’ gevoeld”.

  Blijkbaar maakt de islam op hedendaagse ouders ook een intimiderende indruk.

  Geliked door 1 persoon

  • spoorinmiddelsbijster zegt:

   Ja zo ging dat. Als mijn vader er achter kwam dat ik straf had gehad van de meester dan mocht ik vertellen waarom. Kwam niet aan met smoesjes want dan waren de rapen pas echt gaar. Maar als ik eerlijk was dan kreeg ik van mijn vader nog eens dezelfde straf als van de meester. Een ding is zeker je leerde wel luisteren want het was echt niet leuk straf op school en ook nog eens thuis voor 1 en hetzelfde ‘vergrijp’.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 10 juni 2018 om 18:38

   Blijkbaar maakt de islam op hedendaagse ouders ook een intimiderende indruk.

   Dat betekent dat we verloren zijn, want die geïntimideerden zijn ver in de meerderheid.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Helaas,@Tistohwst, want ik geloof er niets van dat de huidigie ouders hun mond niet durven te openen tegen de learen of de directie als het om iets anders gaat.

    Waarschijnlijk zijn ze bang om voor racist te worden uitgemaakt.

    Geliked door 2 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Wachteres 10 juni 2018 om 20:47

    Maar het is juist van het grootste belang dat ze ook zo assertief en stoer zijn als het gaat om een bezoek van hun kinderen aan een moskee, wat die ouders eigenlijk niet willen.
    Als ouders hun mond hierover houden, loopt de islamisering (van de kinderen) op rolletjes.

    Als zij hierdoor ‘racist’ genoemd worden, moeten ze hun mond maar even opentrekken over wat er in de koran staat. Ze zouden altijd een een notitieboekje met wat passende koran-haat-verzen bij zich moeten hebben om daaruit te kunnen citeren.

    Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Toch , Wachteres ,

   Ik was op de lagere school een heel braaf timide jongetje , zoals je je wellicht voor kunt stellen .
   Ben pas op latere leeftijd wat assertiever geworden , denk ik .

   Maar wij hadden in de vijfde klas een juffrouw , oud en verrimpeld , een oude vrijster ,
   die zó smerig vals was, die kneep op een bepaald plekje in je wang , dicht bij je oor , dat deed zó vreselijk zeer , dat ik op een gegeven moment een bokshouding aannam , en ze had , als ze het nog een keer gedaan had , beslist een stomp voor haar kanis gekregen .
   Afijn , ik dat thuis geventileerd , maar eerlijk gezegd kreeg ik dan meestal iets in de geest van : dan zal je het er wel naar gemaakt hebben , of iets dergelijks naar je hoofd .
   Eigenlijk lag het altijd aan mij .

   Gelukkig had mij oudere zus dezelfde ervaringen met dat mens en tot mijn grote verbazing kwam er alleen iets van ” zeker iets van sadisme of zo ” , uit mijn ouwe heer .

   Wat er gebeurd is weet ik niet , maar het is nóóit meer voorgevallen , ineens .

   Niet voor het één of ander , maar onderwijzeressen zijn ook heus niet heilig .
   Ik bezie ze nog steeds met enige argwaan .
   Zelfs na pensionering blijven ze enigszins verdacht .

   Geliked door 1 persoon

   • Wachteres zegt:

    Ik zeg niet dat het vroeger ideaal was, @Harry.

    Ik deed ook nooit iets en ik kreeg altijd de schuld. 😦

    Henk heeft een dergelijke ervaring als jij op de kleuterschool gehad.. Een kreng van een juf, hij haatte de school. Jaren later zag hij haar in de bibliotheek waar zij boeken uitleende. “Was ik daar nu zo bang voor” dacht hij, Een zielig oud mensje.

    En als je mij bedoelde: Ik was een heel lieve juf. [ahum] De jongens van de technische middelbare school hadden er net één weggepest en toen kwam ik voor haar in de plaats.. Ging prima.

    Geliked door 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Harry 10 juni 2018 om 21:33

    Ik was op de lagere school een heel braaf timide jongetje , zoals je je wellicht voor kunt stellen .

    Tuurlijk, Harry, tuurlijk. 😛

    Arme jongen, had je maar bij mij in de klas gezeten. 😛
    Ik had onder de jongetjes diverse fans, die me bijna aanbaden. Ze zaten ruim voor schooltijd al in mijn klaslokaal om te vragen of ze me ergens mee konden helpen. Ook na schooltijd wilden ze allerlei klusjes voor me opknappen.
    Er waren zelfs een paar vaders die elke dag even een praatje kwamen maken terwijl ik aan het lesgeven was.
    ‘Met juffrouw ……… kan je altijd leuk praten.’
    Ach, waar blijft de tijd. Ik was vroeger een ‘leukje’ die onbewust mannen om haar vingers kon winden. Het gebeurde gewoon. Ik was altijd benaderbaar, zat vol humor en nam voor iedereen de tijd. Ik liet iedereen in zijn waarde.

    Maar o wee, als ik bij iemand achterbaksheid of andere rottigheid ontdekte!

    Like

 19. Wachteres zegt:

  3x een tikfout in één zin. Grrr. Toch maar mijn nieuwe typedinges eronder zetten.

  Geliked door 1 persoon

  • fleckie zegt:

   Komt bij mij ook geregeld voor!: heb stomverbaasd kunnen ‘bekijken’ hoe goedgeformuleerde zinnen, …gewoonweg veranderden, in bijna iets ‘onbegrijpelijks’, …….
   ( net alsof DAT van ‘buitenaf’ bestuurd wordt?)

   Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Wachteres 10 juni 2018 om 20:47

   Helaas,@Tistohwst

   Vooral met mijn naam schijn je nogal wat moeite te hebben. 😆

   Like

 20. kampersrene zegt:

  In mijne jonge tijd maakten wij ook schoolreisjes , naar de Efteling bv .Ik zie wel een verband tussen een moskee en dat sprookjespretpark . In de moskee worden sprookjes verteld over Allah , maar de pret ontbreekt . Geef mij maar De Efteling

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ kampersrene 11 juni 2018 om 10:35

   Toen ik achttien was, heb ik in De Efteling dubbel gelegen van de lach toen ik het richtingaanwijsbordje naar de ‘Put van Vrouw Holle’ zag.Iemand had de ‘P’ van Put veranderd in een ‘K’. 😆

   In de jaren ’80 heb ik in De Efteling een rondleiding achter de schermen gehad. Ik heb vooral de (mechaniekjes van) de poppen van de attractie ‘Fata Morgana’ goed kunnen bekijken. Het piratenschip daar bestaat slechts uit een voorkant, de rest is nep.
   Er was toen ook een maansteen onder een stolp aanwezig in het kader van een expositie over de maanlandingen, als ik het me goed herinner.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s