Viktor Orbán: “Immigratiepolitiek is geen EU-taak”

Screenshot_5

(Vertaling: E.J. Bron)

De Hongaarse minister-president Viktor Orbán wil geen rechten aan de EU geven wat betreft immigratiepolitiek. Orbán waarschuwt ook voor een door Frankrijk aangevoerde Europese Unie, waarin Duitsland betaalmeester zou zijn.

Contra magazine

Wat betreft migratiepolitiek en het EU-debat over hoe men het probleem kan oplossen, verzet de Hongaarse minister-president zich tegen plannen om deze agenda over te dragen aan Brussel. “Immigratiepolitiek is geen gemeenschappelijke taak van de EU. Ze is een nationale aangelegenheid van iedere individuele lidstaat. Sinds 2015 heeft men geprobeerd om een gemeenschappelijke taak van haar te maken – en dat is mislukt”, zei Orbán tegen de “Bild-Zeitung”.

“De Hongaren hebben beslist: zij willen geen immigratie. Vrouwen en kinderen aan onze grens krijgen natuurlijk hulp, economische migranten nemen we echter niet op”, aldus Orbán. Als hij de catastrofale asielpolitiek van de Duitse bondskanselier in Hongarije zou vertegenwoordigen, “dan zouden de mensen me nog dezelfde dag uit mijn functie verjagen”, aldus Orbán. Per slot van rekening kent hij zijn volk beter dan wie ook.

Het zou niet zijn taak zijn om het werk van de Duitse bondskanselier te beoordelen, maar Merkel zou in de kwestie wie er in Hongarije zou mogen leven, niet verantwoordelijk zijn. “Ik zou het mezelf ook niet veroorloven om te beslissen wie er in Duitsland leeft en wie niet. En dat zeggen we in alle hoffelijkheid.” Dit standpunt zou hij ook tijdens de laatste EU-top in juni tegenover Merkel hebben ingenomen, maar zich desondanks op navraag van de bondskanselier bereid verklaard hebben om te onderhandelen. “Mijn regel luidt: wanneer Duitsland´s bondskanselier graag wil onderhandelen, dan zegt Hongarije ja, Of beter nog: jawohl.”

Hij waarschuwt echter voor een Franse leiding van de EU. Vooral de Duitsers zouden waakzaam moeten zijn. Er zou een Frans concept bestaan, dat zou voorzien in een Franse EU-leiding betaald met Duits geld, zei de minister-president van het Oost-Europese netto-ontvangerland. “Zoiets wijs ik af. Wij willen geen door Frankrijk aangevoerde Europese Unie. En we willen ook niet van het geld van anderen leven.” Voor de verkiezingen voor het Europees Parlement zouden er geen belangrijke beslissingen binnen de EU meer moeten worden genomen, aldus Orbán.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Elite, establishment, EU-critici, Eurabië, Eurofielen, Europa, EUSSR, Frankrijk, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Moslims, Multiculti, Patriottisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

17 reacties op Viktor Orbán: “Immigratiepolitiek is geen EU-taak”

 1. Elisah zegt:

  Kijk eens aan,
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/07/slechts-vier-landen-willen-dat-eu-macht-uitbreidt-duitsland-belgie-luxemburg-en-frankrijk-rest-allemaal-tegen/

  Slechts vier landen willen dat EU macht uitbreidt: Duitsland, België, Luxemburg en Frankrijk. Rest allemaal tegen

  Er is in Europa nauwelijks draagvlak voor een machtsuitbreiding van de EU. Van de 28 landen die momenteel deel uitmaken van de Brusselse landenclub zijn er slechts vier te vinden waar de bevolking zich in meerderheid een voorstander toont van een EU die haar tentakels spreidt.

  Nederland blijkt in dit onderzoek een aparte rol te spelen; wij eindigen van alle EU-oprichtende landen helemaal onderaan de grafiek. Ook is Nederland het enige land in West-Europa waar ook de eigen onderzoekers niet hoog opgeven over de EU-ambities van ons land.

  Er is nog hoop?

  Liked by 1 persoon

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Viktor Orbán heeft natuurlijk gelijk maar mist schijnbaar de intentie van Brussel.
  Brussel wil juist een EU waarin nationale staten ontbreken, er geen grenzen zijn, iedereen mag binnenlopen en de bouw van de Verenigde Staten van Europa een feit zal zijn.

  Wat Viktor Orbán feitelijk wil is geen EU maar een EEG construct.
  Dus waarom de Hongaren (lees Vise-grad) überhaupt bij de EU zijn gekomen is mij een raadsel.

  Like

 3. Hovawart zegt:

  Wat heeft een mens aan een belofte van vrede, als men zijn huis niet meer uit durft……..
  Het Europese Project is nooit bedoeld voor de westerse samenleving, de grootste leugen ooit.

  Liked by 2 people

 4. Alphons Mantel zegt:

  de EU streeft naar federale dictatuur, dus levensgevaarlijk

  Like

 5. hendrikush zegt:

  De Zuidelijke EU staten chanteren de Noordelijke EU staten om hun failliete economiën overeind te houden. Onze pensioenpotten zijn nodig om de Franse, Italiaanse, Spaanse pensioentekorten te camoufleren.

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Europa heeft het over “verbinden” maar in werkelijkheid spelen ze met die miljoenen analfabete barbaren de Europese landen tegen elkaar uit.
  De EU is bezig Europa te vernietigen door jaarlijks miljoenen barbaren te importeren die ons intrinsiek haten.
  Onze steden zullen islamitische getto’s worden en de oorspronkelijke bevolking zal worden uitgeroeid, ongeveer op de wijze waarop het nu al in de grote steden gaat.
  De grote steden zullen de eerste gebieden worden waar de islam zichzelf autonoom verklaard en de sharia uitroept.
  Terwijl de EU Europa vernietigt is President Donald Trump bezig met het versterken van de economie in Amerika, meer banen, meer bedrijven en een rem op parasiterende migranten die NOOIT iets zullen toevoegen.
  Luister eens naar zijn geweldige speech in Granite City, Illinois, waar de staalfabrieken weer draaien en de hele regio opleeft. https://www.youtube.com/watch?v=SDeqjqywaS0
  Wát een contrast, een opgewekt verhaal van groeiende economie en mensen die weer een doel in het leven hebben en die zogenaamde “verbindende” EU die NIEMAND kan uitleggen waarom er om dit doel te bereiken MILJOENEN analfabete barbaren nodig zijn, die meestal tot hun dood met de hele familie in de bijstand komen te zitten. De achterlijkheid van een totalitair systeem als de EU en een land waar de mensen in vrijheid leven en trots op zijn om er te wonen.
  Wat zou ik graag een man als Donald Trump aan het roer hebben in de EU.

  Liked by 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Joost Niemueller: De verlate collectieve zelfmoord van het Duitse volk.

   Like

  • De groep mensen die dit gegeven onacceptabel vind wordt steeds groter ! Als het ooit zo ver komt dat het niet meer houdbaar is, rest oorlog ! Steeds meer autochtonen hebben steeds minder moeite om de situatie met geweld om te keren ! Een koekje van eigen deeg !

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Recht in eigen hand nemen en knokploegen et cetera? Kwestie van tijd. Kan niet anders.

    Like

 7. Van zulke speeches krijg ik weer hoop !

  Like

 8. tinekevanschagen zegt:

  Vooralsnog houdt Victor Orban zijn rug recht.
  Hoe lang nog…….met de hete adem in zijn nek van Brussel.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s