Sociale media: Gelekt document toont grote rol van Soros in censuurmaatregelen aan

Screenshot_353

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Een gelekte memo toont aan hoeveel invloed George Soros op de censuurmaatregelen in de sociale media uitoefent. Elke belangstellende weet dat de multimiljardair Georg Soros met zijn “Open Society Foundation” een grote invloed op de media en de sociale media ondernemingen uitoefent om zijn agenda door te drukken. Invloed, die eveneens tot toenemende censuurmaatregelen leidt tegen diegenen die zijn ideeën in de weg staan.

Contra magazine

Uit een gelekt 49 pagina´s tellend document ter bestrijding van de Amerikaanse president Donald Trump blijkt dat de beursspeculant ook nauw samenwerkt met de grote sociale mediaplatforms en internetconcerns om “rechts-extreme propaganda en Fake News te elimineren”.

De memo werd door David Brock, de oprichter van “Media Matters for America”, in het begin van het jaar 2017 geschreven en is een plan van de Amerikaanse Democraten om Trump´s presidentschap met alle middelen te bestrijden door een dagelijkse mediaoorlog te voeren. Deze organisatie wordt o.a. ook gefinancierd door George Soros, die zodoende ook graag de conservatieve tv-zender Fox News wil aanvallen. “Media Matters is een van de weinige groepen die proberen Fox News voor valse en misleidende informatie verantwoordelijk te maken, die ze zo vaak uitzendt”, verklaart Soros. En verder: “Ik ondersteun Media Matters in de inspanning de uitdaging, die Fox News voor het burgerlijke en geïnformeerde debat in onze democratie vormt, verder te verbreiden.”

Zo´n grote invloed op de in de media en de sociale media kanalen verbreide informatie door één enkel superrijk persoon is echter al een enorme ingreep in de persvrijheid. De Amerikaanse site WND vat het als volgt samen:

Het document beweert dat media-aangelegenheden en linkse groepen “toegang tot ruwe data van Facebook, Twitter en andere sociale mediasites” hebben, opdat zij deze ongefilterde data systematisch kunnen controleren en analyseren.

“Des te eerder we een vervalst bericht kunnen identificeren, hoe effectiever we dit kunnen opheffen”, staat er in de memo. “Met deze nieuwe technologie kunnen onderzoekers, die live nieuws controleren, de oorzaken van een leugen met wiskundige nauwkeurigheid identificeren en zodoende een vroegtijdig waarschuwingssysteem voor vervalste berichten en desinformatie creëren.”

Dat mag dan weliswaar (nog) vooral op de VS betrekking hebben, maar ook in Duitsland en andere landen zijn steeds meer (o.a. door Soros ondersteunde) censuurinstanties aan het werk, die de vrijheid van meningsuiting en de persvrijheid steeds meer beperken.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Weg met ons!", Barbarisme, belangenverstrengeling, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, Desinformatie, Elite, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Sociale media: Gelekt document toont grote rol van Soros in censuurmaatregelen aan

 1. Trucker zegt:

  Waar blijven de Russische special forces om dat rechtop lopend wezen Soros te neutraliseren?
  Ze kunnen het, hebben de middelen en de mensen en bovendien staat hij op Poetins lijst om opgepakt te worden.
  Spelen er belangen mee die wij aardse stervelingen niet kennen vanuit Poetins optiek, waarbij gewetens wroeging wel het laatste is dat belang heeft…

  Like

 2. tinekevanschagen zegt:

  Met als rechterhand Mabel (Los)Wisse Smit.
  Hoezo frisse familie,van oranje boven.

  Geliked door 1 persoon

 3. Thomasson zegt:

  @Trucker. Soros, Zuckerberg en alle anderen zouden nooit gepakt worden. Als iemand zal ooit Soros te pakken krijgen dan is het “Magere Hein” die routinematig komt om oude mensen naar de hiernamaals te brengen. Alle anderen kunnen binnen 10 minuten in het niets verdwijnen. Een helikopter staat al op het dak van hen huis om ze ergens naar een vliegveld te brengen en vandaar vliegen ze naar onbekende bestemmingen. Hen slachtoffers zouden met hen leven moeten betalen. Mensen die niet op tijd kunnen vluchten. Het enige wat wij als hen slachtoffers kunnen doen is, geen gebruik meer maken van social media. Zeker niet van Facebook en Twitter. What’s up alleen voor triviale zaken, ik ben hier, ik ben daar, Ik kom binnen 10 minuten langs enz. Meer niet. .

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Zoals grote bedrijven en internationale bedrijven landelijke Wetten em regels kunnen doen veranderen in hun voordeel, kan Soros van alles voor elkaar krijgen middels zijn geld. Pecunia non olet, geld stinkt niet. Een ieder heeft zijn prijs, en het geld wat stom is maakt alles recht wat krom is. En dat is wat die ouwe viezerik allemaal doet ! Als er ergens maar genoeg geld in word gestoken is alles mogelijk. Mensen omkopen, Wetten veranderen, censuur in laten stellen, linkse organisaties spekken. De lijst kan eindeloos lang worden van al het onheil wat het grootkapitaal in handen van misdadigers kan aanrichten !

  Like

 5. Mary zegt:

  Een ongelooflijk min en zielig mannetje die Soros dat je je “agenda” niet uit kunt voeren zonder de ander de mond te snoeren, inhoudelijk een grote nul, nee dan Trump die met open vizier zijn agenda afwerkt, dan hebben we het over een krachtige persoonlijkheid met heel veel inhoud. Fox news is uiteraard een doorn in het oog van de achterbakse Soros want die brengt de waarheid aan het licht.

  Like

 6. ieznogoedh zegt:

  Novichok for soros!
  Hij is een soort Berlusconi maar dan ter extreem-linker zijde. In tegenstelling tot Berlusconi wordt er bij soros niet over geklaagd dat hij teveel invloed op de media heeft.

  Like

 7. 1 kogel is genoeg voor deze idioot

  Like

 8. Elisah zegt:

  Iets anders,
  https://www.ad.nl/westland/tomatentelers-luiden-noodklok-wegens-groot-tekort-aan-co2~a2d079d9/

  Tomatentelers luiden noodklok wegens groot tekort aan CO2
  De tomatentelers van Prominent hebben de noodklok geluid vanwege een groot tekort aan CO2. Deze koolstofdioxiode hebben ze keihard nodig om hun planten goed te kunnen laten groeien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s