Kamer: scholier mag religieuze handeling weigeren

Screenshot_44

DEN HAAG – Openbare scholen kunnen niet van hun kinderen vragen te knielen in een moskee of andere religieuze handelingen te verrichten. Het kabinet moet regelen dat kinderen met gewetensbezwaren een vrijstelling kunnen krijgen, vindt de Tweede Kamer.

De Telegraaf

De SGP, die bijval kreeg van regeringspartijen VVD, CDA en ChristenUnie en van PVV, 50Plus en Forum voor Democratie, maakt zich zorgen over berichten dat kinderen op excursie in een moskee „moeten knielen voor Allah.” Volgens de partij melden zich steeds vaker ouders die klagen dat hun kind zo’n uitstapje van school niet mag weigeren. Eenmaal in de moskee zouden ze opdracht krijgen islamitische rituelen uit te voeren.

Ouders kunnen een openbare school al wel vragen om een vrijstelling voor hun kind, maar die is niet verplicht zo’n verzoek in te willigen.

De PVV wil dat scholen helemaal niet meer op bezoek gaan bij moskeeën, maar daarvoor was in de Kamer niet genoeg steun.

Bron:
www.telegraaf.nl
(h/t “Tistochwat”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

37 reacties op Kamer: scholier mag religieuze handeling weigeren

 1. Hovawart zegt:

  Verplicht muilkorven en een gedragsevaluatie laten ondergaan…..bijtgevaar blijft bijtgevaar.

  Like

 2. alwine kerkhof zegt:

  Een openbare school, de naam zegt het toch al, is toch bij geen enkel geloof betrokken?
  Wat moeten die in een moskee??

  Geliked door 3 people

 3. Joannes den Hollander zegt:

  Bezoek van leerlingen aan een moskee dient een verbod op te komen. Met als maatstaf dat de islam in tegenstelling tot religies, geen religie is. Het is een moordlustige sekte die erop uit is om de hele wereld te veroveren. Zoals Geert Wilders al diverse malen aangaf, er dient een verbod op de islam en de koran te komen. Dit soort van waanzin past niet in landen als Europa.

  Geliked door 2 people

 4. Harry willemse zegt:

  Hoe haal je het als leraar in je hoofd om kinderen te dwingen een moskee of kerk of wat dan ook te betreden met als oogmerk deze kinderen te beïnvloeden? Als mijn kind op die school zat zou wel even een gesprekje met betreffende slappe zak hebben. Die lulhannesen in de tweede slaapkamer hadden hier direct een eind aan moeten maken. Als ouders vinden dat hun kind religieus gehersenspoeld moet worden doen zij dat zelf wel.

  Geliked door 2 people

 5. orelius zegt:

  Vrijstelling vragen ? Als mijn kind van zo,n school naar een moskee mee zou moeten , dan haalde ik meteen mijn kind van zo,n school af . In zo,n haathut leert een kind niets goeds . Van die troep moet je zo ver mogelijk vandaan blijven , dat geld zeker voor kinderen . De brutaliteit is ongekend . Ben vroeger ook nooit door school mee genomen naar een kerk . Opdringerig klote geloof , laat ze dat maar in hun eigen land doen . Maar handen af van onze kinderen ,die worden al genoeg geintimideerd en lastig gevallen door dat gespuis.

  Geliked door 7 people

 6. Marc zegt:

  Ongelooflijk, deze uitslag. 77 voor, en maar liefst 73 tegen. 73 parlementsleden die, in principe niet-godsdienstig onderwijs aanhangen, maken een knieval voor de islam?

  Ik vind dat ongehoord!

  De verraders van ons land, maar juist ook van hun eigen principes, zijn te vinden bij PvdA, D66, GL, SP, PvdD en CU.

  DENK is natuurlijk een geval apart.

  Geliked door 3 people

 7. Thoth zegt:

  Kijk eens aan. De linkse partijen er tegen, t.w. PvdA, D’66, GL, SP en PvdD.

  Etterbuilen.

  Geliked door 2 people

 8. Heniusz zegt:

  Wat ik telkens mis in deze discussie: Gaan deze scholieren ook op bezoek aan een lokale synagoge of christelijke kerk? Op de een of andere manier vermoed ik van niet, er zou geen enkele kansparel mee gaan.

  Geliked door 3 people

  • Peter zegt:

   Met een kerstviering met moslimkindjes naar een katholieke kerk lijkt mij een fijn plan.
   De kindjes horen dan mooie kerstliedjes die melodieuzer in het gehoor liggen dan het allahoehakbar/geschreeuw. Ook worden hun neusjes verwend met hele wierookdampen en hoeven ze de vieze voetengeur van hun gebedstapijten niet in te snuiven.
   Ben echter bang dat ze niet mee hoeven te gaan………………..

   Geliked door 1 persoon

 9. guusvelraeds zegt:

  Naar de moskee maar dan ook moslim kinderen naar de kerk, naar de synagoge en naar de boedhistische tempel. Zijn ze helemaal van de pot gerukt.

  Geliked door 3 people

 10. Flo zegt:

  Gewetensbezwaren ,rot op ,,laat kinderen zo blijven hoe ze zijn ,niks naar een moskee,dat is provoceren .zolang die lui nergens iets aan toevoegen ,negeren .

  Geliked door 2 people

 11. Dirk Stam zegt:

  onze kinderen horen niet in een moskee ze horen op school rekenen en taal te leren maar geen geloof wat niet in ons land thuis hoort hier horen geen moskeeën te staan er staan al genoeg kerken ER gaat veel bouwgrond aan verloren waar we huizen op kunnen bouwen er wachteb veel mensen op een huis en wat doet het rijk ze bouwen moskeeën, moeten we daar straks moderne stallen van maken voor b.v. varkens en koeien ?

  Geliked door 1 persoon

 12. Elisah zegt:

  Off topic,
  https://tpo.nl/2018/11/06/video-arnold-karskens-biedt-tweede-kamer-zwartboek-nos-journaal-aan-nepnieuws/

  VIDEO – Arnold Karskens biedt Tweede Kamer ‘Zwartboek NOS Journaal’ aan #Nepnieuws
  ‘NOS Journaal is vooringenomen naar Israël, Donald Trump en christenen’

  Geliked door 1 persoon

 13. Petra DeBoer zegt:

  Heel mooi dat kinderen nu niet meer hoeven te knielen voor de maangod Allah maar ik had liever gezien, evenals de PVV, dat de bezoekjes aan moskeeën verboden werden.

  Like

 14. leefbarbaar zegt:

  De omgekeerde wereld weer. Scholen moeten aan de ouders uitleggen waarom ze kinderen willen laten bidden in een haathut en niet andersom.

  Like

 15. Tistochwat zegt:

  De PVV wil dat scholen helemaal niet meer op bezoek gaan bij moskeeën, maar daarvoor was in de Kamer niet genoeg steun.

  ‘niet genoeg steun’.
  Dit zegt toch alles?
  De islamisering dendert hoe dan ook heel gewiekst door.

  Like

 16. Arnold J. Meijer zegt:

  Ik snap dit niet… ik snap dit echt niet….

  Is er nu van al die ouders die zich hierover “beklagen” he-le-maal niemand die een eventuele boete vanwege een weigering (zijn/haar kind “religieuze” handelingen te laten verrichten) bij de rechter wil aanvechten?
  Geen een??????
  Er is vrijheids van godsdienst maar ook vrijheid hiervan verschoond te blijven. Een bezoek kan mogelijk worden verplicht maar “religieuze handelingen” toch echt niet. En mocht zo’n D66 Freisler vinden van wel dan schreeuw je toch moord en brand? Dan zoek je toch de media???

  Wat is dat voor een achtelijk k*tvolk? Wat een gore lafbekken… Het volk krijgt wat het verdient!

  Geliked door 1 persoon

 17. Williaan zegt:

  Maarten van Rossum: “De immigratie in de Verenigde Staten dat zelfs de moeilijkst integreerbare immigranten zich na vijftig tot vijfenzeventig jaar volledig hebben aangepast. We moeten gewoon geduld hebben en zeker niet in paniek raken”. Een analyse van niks! De immigranten van 75 j. terug zijn wel andere dan de huidige. De oude man is duidelijk stil blijven staan!
  https://historiek.net/maarten-van-rossem-moord-theo-van-gogh/84662/?utm_source=mailpoet&utm_medium=email&utm_campaign=nbrief-wk45-2018

  Like

 18. Helena zegt:

  “Ouders kunnen een openbare school al wel vragen om een vrijstelling voor hun kind, maar die is niet verplicht zo’n verzoek in te willigen.” Zijn kinderen eigendom van de staat of van de school of hebben de ouders er ook nog wat over te zeggen?? Welke ouder met een gezond stel hersens accepteert dit, waar blijven de protesten!! Hieruit kun je alleen maar concluderen dat het ze allemaal geen bal kan schelen, de kinderen zijn onder de pannen en pa en ma hebben er geen omkijken naar!

  Geliked door 1 persoon

 19. dolphin zegt:

  ach daar hebben we het beroemde water bij de wijn doen weer , je hoeft (nog) niet te knielen maar je moet er wel heen , zo kennen we de laffe onderkruipsels in den haag weer.
  Alsof er geen andere religies zijn dan islam……. en het lijkt me sterk dat ze ze allemaal bezoeken , niet naar allemaal ? dan naar geen een.

  leer ze maar rekenen taal en schrijven en weet ik wat voor basic lesmateriaal afijn datgene wat hun latere broodwinning behelst , en in religieuze organisaties hebben ze vanuit scholen geen reedt te zoeken (zeg ik als christen).
  Evenzo kappen kinderen te confronteren met extreme types en hun verrotte visies leren te accepteren als normaal of zelfs toe te juichen en te volgen wat “accepteren” tegenwoordig schijnt in te houden.

  Geliked door 1 persoon

 20. BertG. zegt:

  En die regel geldt alleen voor openbare scholen?
  Dus op een katholieken of protestanten school ben je nog steeds de lul als de directie dat bedenkt, en heb je niks te vertellen als leerling of ouder.

  Like

  • P4 zegt:

   Gisteren was ik aan het lunchen in een cafe. Ik zag een blad liggen en las een interview met een of andere PvdA-juf. Ze ergerde zich eraan dat rechts-nationalisten, zoals zij dat noemde, het altijd maar hebben over de Nederlandse identiteit en de Joods-Christelijke traditie, want volgens haar moet er plaats zijn voor iedereen.
   Wat een ongekende domheid van dat juffie. Het is duidelijk: de Joods-Christelijke traditie moet en zal kapot!

   Geliked door 1 persoon

 21. cmaas zegt:

  Spreken we over een land waar democratie is.
  Mooi niet waar

  Like

 22. Wachteres zegt:

  Als in verband met de Maatschappijles kinderen GEZAMENLIJK een kerk, een synagoge of een moskee bezoeken en daar informatie krijgen: Prima, wat mij betreft!

  Maar NIET ALLEEN naar een moskee en de islamitische kindertjes vrijstellen van het gaan naar een kerk of een synagoge. Want dat is wat er gebeurt, vermoed ik.

  In Amsterdam werd de kinderen trouwens – een aantal jaren geleden – door een imam verteld dat zij ongelovige honden waren.

  ’t Zal je kind maar gezegd worden.

  https://www.parool.nl/binnenland/scholieren-geschokt-in-moskee~a13385/

  Geliked door 1 persoon

 23. kampersrene zegt:

  Stel je voor een jongen in de moskee weigert zijn achterwerk in de lucht te steken ter ere van Allah. .Die jongen is zoals zijn ouders diep Christelijk..Hoe zou die imam reageren ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s