BREAKING!: Franse politie roept op tot staking van onbepaalde duur: “Dezelfde strijd als de ´gele hesjes´”

Screenshot_175

(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse politievakbond VIGI kondigt vanaf de 8e december een staking van onbepaalde duur aan en verklaart zich solidair met de strijd van de “gele hesjes”. Voor zaterdag 8 december staat een nieuwe “landelijke mobilisatie” van de “gele hesjes” gepland.

RT

“De eisen van de ´gele hesjes´-beweging gaan ons allemaal aan. Het wordt tijd om ons legaal te organiseren en solidariteit te tonen met hen, voor het welzijn van ons allen. Wij maken ons zorgen, omdat wij deel zijn van dit volk. Het is onze bedoeling om aan het einde van de maand de touwtjes nog aan elkaar te kunnen vastknopen en niet de tapijten in het Élysée-paleis voor € 300.000,- te wisselen”, aldus de officiële verklaring van de politievakbond.

“Het personeel van alle nationale politiekrachten is door een opeenstapeling van meer dan 25 miljoen overuren volledig uitgeput”, verklaart bovendien Alexandre Langlois, de secretaris-generaal van de vakbond VIGI, in een brief aan de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner.

Bron:
https://deutsch.rt.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in burgermoed, Elite, Frankrijk, Nationalisme, Patriottisme, politici, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

44 reacties op BREAKING!: Franse politie roept op tot staking van onbepaalde duur: “Dezelfde strijd als de ´gele hesjes´”

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Dit gaat de goede kant op. Ook de politie behoort tot het volk. Succes en hopelijk volgt de rest van Europa.

  Geliked door 5 people

 2. I.K. Bennurklaarmee zegt:

  Eens kijken hoe de ” zonnekoning ” nu reageert. Mobiliseert het leger waarschijnlijk.

  Geliked door 2 people

  • texel zegt:

   Waarschijnlijk wel, maar zodra het leger zich afkeert van Macron is het gebeurd met hem, exit Macron. Nu maar hopen dat hij zo dom en arrogant is om het leger te gaan inzetten en het leger zich tegen hem zal keren. Hopelijk kan mevr. LePen dan haar kansen grijpen.

   Geliked door 2 people

 3. trebor2110 zegt:

  Ja de politie doet mee maar nu het leger nog

  Geliked door 1 persoon

 4. trebor2110 zegt:

  Like

 5. Peter zegt:

  Zo,dat gaat ergens op lijken .je gaat je buren en familie toch niet in elkaar meppen ,voor dat schorum wat zich president noemt ,gekozen door het volk ,en nu als een tiran de lijnen gaat uitzetten ,en leegmelken .een schop onder zijn reet ,en ophoepelen met dat ouwe wijf ,hij laat zijn oren hangen naar Merkel ,blij dat de franssen zo reageren , rutte zouden ze ook niet overal zijn zin in moeten geven ,die steelt ook de bevolking leeg,en laat de rijken met rust .

  Geliked door 4 people

 6. delamontagne zegt:

  Ik had ’t vanmiddag enkele uren terug al gelezen, maar je kunt tussen de bomen ’t bos niet meer zien, zoveel wordt er geschreven.
  Het ene artikel na andere over de verslechterende toestand.
  Wat die Euro 300.000 betreft is niet helemaal waar want betreft niet alleen de tapijten, de hele stoffering moet er aan geloven in hun paleis.
  Brigitte vindt die niet meer bij deze tijd passen, teveel van voor de Franse Revolutie van 1789, Louis Quinze stijl, moet weg, mooie nieuwe designs van deze tijd wil ze………………

  Geliked door 2 people

  • ieznogoedh zegt:

   Ha, Louis Quinze stijl komt waarschijnlijk teveel bij haar eigen geboortejaar in de buurt.
   En zo zie je maar dat ‘nieuw’ oud bepaald niet altijd een goede keuze is.
   Overigens zou het zomaar kunen zijn dat de LQ stijl niet wordt gewaardeerd door de billenmaatjes van Macron en moet die ouwe doos de kolen uit het vuur halen.

   Like

 7. Petra DeBoer zegt:

  Wow, goed zo en verdrijf die deep state vazal Macron.

  Like

 8. Lucas zegt:

  Revolutie! Eindelijk!!!
  1789 revisited

  Like

 9. gielah zegt:

  Dit gaat de goede kant op.

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Hee Gielah ,
   goed weer eens wat van je te zien !
   Waar zat je toch ?

   Like

   • BertG. zegt:

    Misschien heeft ze nog een preek voor je klaar staan.
    Daar kan geen hobby dominee tegenop hier als ze er zin in heeft.

    Like

   • gielah zegt:

    Dank je wel!
    Ik zit eigenlijk alleen nog maar op Twitter…. hoewel dat óók nog tamelijk riskant lijkt te zijn, gezien de politie-invallen vandaag bij diverse twitteraars, die niets revolutionairs geschreven hadden, maar die wél de hashtag #gelehesjes gebruikten.
    De politie dreigde zelfs de deur bij hen in te trappen!
    Rare tijden!
    En verder werk ik elke dag héél hard aan mijn boek over de kwaliteiten van het leven ná dit leven… ( inderdaad, ” zij kan het preken niet laten” , hoewel DIT boek hoogstwaarschijnlijk juist veel christenen nogal boos zal gaan maken,
    want wat de kerken over dit onderwerp geschreven hebben… zeg… verkeerd geschreven hebben….dat hoop ik daarin radicaal te kunnen weerleggen.
    Met een overleden echtgenoot, die tijdens zijn leven op aarde een non-believer was…
    en die mij nu meldt wat hij ( helemaal levend…, hoor… maar zonder zijn aardse ruimtepak…) daar doet en meemaakt die nu dus wél in God gelooft
    ( ‘ik ben IN God zegt hij… en ” er is maar één God….” )
    maar die ook nú nog nog steeds een blóedhekel heeft aan elke georganiseerde religie en aan wat daar allemaal aan onvrijheid en onderdrukking mee samenhangt…
    met wat ik van hem “hoor” móest ik wel tot revolutionair-andere gedachten komen en daarom wil ik deze realiteit…. van een leven dat nooit ophoudt…
    ook namens mijn Ger (@geweta)…. heel graag doorgeven aan een ieder, die daar interesse in heeft.
    Mijn man was van ons beiden altijd de politicus.
    Wat ik op Twitter neerzet, is in zekere zin het voortzetten van de strijd tegen (politiek) onrecht, waar hij zo hartstochtelijk mee bezig was.
    Het is wel grappig dat hij nu dus méér weet van het leven na de dood dan ik, de theologe…doe…
    ( ‘ik ben hier de ervaringsdeskundige’, gaf hij laatst door…) en dat ik hem nu op Twitter, waar het gaat over de opstomende dictatuur, vertegenwoordig.
    Maar ik groet jullie allemaal dus hartelijk en ik kom wel weer ’s wat vaker langs.

    Like

  • Wachteres zegt:

   Gielah, we missen je!

   Like

 10. Tistochwat zegt:

  Klinkt goed.

  Like

 11. Henk zegt:

  Politie agenten worden ook met een fooi afgescheepts als loon, Politieburo’s en auto’s zijn oud en vies en zeker niet representatief.

  Geliked door 1 persoon

 12. Perfide Albion zegt:

  Hier kan de Nederlandse politie een puntje aan zuigen! De Nederlandse politie die we vooral kennen als slaafse slippendragers van mensen als Rutte en zijn criminele organisatie aka de VVD.

  De Nederlandse politie is vooral druk met het struikroven van verkeersboetes en het bestrijden van *proest* drugs delicten.

  Geliked door 5 people

 13. ruud beijer zegt:

  Nou dat wordt lachen.

  Geliked door 1 persoon

 14. Duchesne zegt:

  Nu Nederland !

  Geliked door 1 persoon

 15. guusvelraeds zegt:

  Nu gaat het beginnen.

  Gelijke patroon als in 1791.

  Elite is helemaal losgezongen van de gewone burger die alles moet opbrengen.

  Marie Antoinette zei in haar onschuld, “dan eten ze toch gewoon gebak als het brood op is”.

  Terwijl de elite volgestopt is met klimaat subsidies wordt de kleine werkende man een CO2 taks in de maag gesplitst. Bovendien ook nog voor een geheel onschuldig gas (CO2) dat van levensbelang is voor alles wat leeft op aarde. Een gas dat met een massa aan propaganda tot gif werd verklaard met als enige doel geld te persen uit de lege beurzen van de arbeiders en andere lage loon verdienders. Mensen die essentieel zijn voor de samenleving en waar alles op drijft. De elite kunnen we missen maar de arbeider niet.

  De hele neerwaartse spiraal van de Europese samenleving ging van klimaatwaan over de EU waan naar de multiculturele waan en nu is de toekomst van de Europese jeugd naar de knoppen en moeten we dansen naar de pijpen van de islamieten en ander onderontwikkeld volk uit het verloren continent genaamd Afrika.

  Allemaal projecten van de elite waar de gewone burger nooit om gevraagd heeft maar wel alles moet bekostigen.

  De politie heeft het decennia over zich laten komen. Werden voor racist uitgemaakt als ze ethnisch deden profileren en stonden met gebonden handen toe te kijken hoe eens welvarende stadsdelen over heel Frankrijk hand over hand overgenomen werden door islamitische clans.

  Macron heeft meer dan eens laten zien dat hij minachting heeft voor het volk en hij staat hierin niet alleen. Ook figuren als Timmermans, Verhofstadt en al die anderen met Merkel boven aan de lijst hebben minachting voor het volk.

  Vergeet vooral de mainstream media niet die in Macron de verlosser zagen. De verlosser van het gevreesde populisme.

  Ze hebben Europa en haar burgers de midden en de lage werkende stand volledig in de grond getrapt. In Nederland willen ze in hun waan de burger aan de warmtepomp brengen ä 20.000,00 Euro per stuk voor een klimaat verhaal dat kant nog wal raakt.

  Ze moeten hangen aan de hoogste boom.

  Geliked door 6 people

 16. Peter zegt:

  Goed nieuws ??
  Het reddingsschip Aquarius stopt met het zoeken en redden van migranten op de Middellandse Zee.!!!
  Aan deze illegale import van dobbernegers komt eindelijk een einde.

  Geliked door 2 people

 17. rony stokart zegt:

  Tijd dat Merkel haar vriendje te hulp schiet en troepen levert.

  Like

 18. Saskia Dubbeldam zegt:

  Dit zou nog weleens heel groot kunnen worden. Maar ik hoop voor de gele hesjes dat hun protesten ook effect hebben, want eerljjk gezegd twijfel ik daar een beetje aan.
  En wat krijg je terug als Macron opstapt? Gaat men dan wel nadenken voor men weer gaat stemmen?

  Geliked door 2 people

 19. Wachteres zegt:

  https://www.nu.nl/binnenland/5613965/onderzoek-pvv-en-fvd-verspreiden-extreemrechtse-samenzweringstheorie.html

  Onderzoek: PVV en FVD verspreiden extreemrechtse samenzweringstheorie
  06 december 2018 11:29 Laatste update: 15 uur geleden

  Uit onderzoek van het Verwey-Jonker Instituut, uitgevoerd in opdracht van de Anne Frank Stichting, blijkt dat extreemrechtse organisatie en extreemrechtse denkbeelden steeds meer ruimte in het maatschappelijk en politiek debat krijgen.

  Zo stellen onderzoekers in het donderdag gepubliceerde rapport dat PVV en Forum voor Democratie (FVD) de extreemrechtse samenzweringstheorie dat er sprake zou zijn van een bewuste strategie van ‘omvolking’ van de Nederlandse samenleving verspreiden.

  Geliked door 2 people

 20. Wachteres zegt:

  https://nos.nl/artikel/2262300-frankrijk-op-scherp-voor-nieuw-gele-hesjesprotest-eiffeltoren-en-louvre-dicht.html

  Frankrijk op scherp voor nieuw gele-hesjesprotest; Eiffeltoren en Louvre dicht

  Geliked door 1 persoon

 21. Bert zegt:

  Macron is een socialist en dus heeft hij minachting voor het volk. Want het volk is niet socialistisch. Het volk wil welvaart. Marx schreef al in het communistisch manifest , dat ‘de communisten het meest actieve deel van de arbeidersklasse waren en daarom de leiding namen’. Macron heeft een Ministerie voor Energie Transitie opgericht met als doel in de reglementen: het scheppen van meer gelijkheid in de samenleving.

  Like

 22. Jackholland zegt:

  Het Franse volk heeft toch zelf gekozen voor macron? Of zie ik dit nu verkeerd. Het geldt eveneens voor voor ons land. Onlangs is weer gebleken dat nl regering toch weer achter het maracech pact staat . Als PVV en fvd een meerderheid hadden was dit niet gebeurd. Dus niet fvd en niet PVV stemmers straks niet jammeren als er weer een een hoop dobbernegers en ander islamitisch gespuis extra het land inkomen om levenslang op uw kosten aan het uitkeringsinfuus te gaan hangen. Wie niet horen wil moet het maar voelen op zijn loonstrook.

  Geliked door 2 people

  • mahoog zegt:

   Inderdaad,het volk koos zijn onderdrukkers zelf….Hier in Brasil van het zelfde,maar dat is nog niet zeker.Zelf zal ik daar geen last van hebben….had ik ook niet teidens het millitair regiem.

   Like

 23. Tistochwat zegt:

  Ik ben pas écht tevreden als het leger aan de kant van de burger gaat staat.
  Anders is de revolutie gedoemd te mislukken.
  Ongewapende burgers en politieagentjes met een ‘wapenstokje’ kunnen het niet winnen van een (tot de tanden bewapend?) leger. Of moet het Franse leger ook ‘pang pang’ roepen?

  Wie weet wat die gore Macron met de hulp van zijn EU-dictatorvriendjes nog uit de kast trekt?
  Onderschat nooit een rooie rat!

  Geliked door 1 persoon

 24. Blaffertje zegt:

  Omvolking is een feit, dat is geen samenzweringstheorie.
  Diegene die dat durft te ontkennen heeft een blinddoek voor.
  Het gekleurde volk vloeit als een olievlek uit over heel wereld en dan zijn er van die sneuneuzen van het Verwey-Jonker Instituut die dit willen bagatelliseren door te stellen dat het een samenzweringstheorie is.

  Geliked door 2 people

 25. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  de Franse Politie met vakbond VIGI
  staat achter de hesjes, is ’t geweld nu fini ?
  of zijn er toch stiekem nog Macron-getrouwen
  die de kans op geweld het liefst open houen ?
  we gaan morgen beleven hoe ver ’t Volk dus zal gaan
  als Macron toch weigert z’n plaats af te staan…
  de spanning blijft stijgen, want er is geen brug
  want de Vrede komt hier met Macron niet terug…
  .

  Geliked door 1 persoon

 26. Aegolius cs zegt:

  Is dat al uitbetaald, pak weg z’n half miljard Euro, of mag dat alleen worden gecompenseerd door verlofdagen/uren? Dan allen gedurende één maand alles opnemen en bestuurlijk Frankrijk heeft een “nieuw land” nodig!

  Like

 27. Jacob zegt:

  Weinig van gezien van die staking. Wel veel traangas en zwaaiende knuppels!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s