Hulpverleners door “jongeren” bekogeld met vuurwerk in Utrecht, Groningen en Veenendaal

Screenshot_605

Meeste daders niet gepakt, maar goed, die krijgen toch hooguit een voorwaardelijke taakstraf

Op meerdere plekken zijn dit weekeinde hulpverleners die in actie kwamen bekogeld met vuurwerk. In Utrecht, Groningen en Veenendaal waren ambulancepersoneel, brandweer- en politiemensen doelwit van het vuurwerk.

Post online

In de Groningse wijk Paddepoel waren brandweerlieden zaterdagavond afgekomen op vreugdevuurtjes, die later groter werden toen er ook een auto in het vuur werd geduwd. De politie, die kwam assisteren, en de brandweer werden door een groep “jongeren” bekogeld met vuurwerk. Er is nog niemand aangehouden.

In Veenendaal werd zaterdagavond een politieauto bekogeld met zwaar vuurwerk. Een omstander werd hierbij geraakt. De politie weet niet hoe het met deze persoon is. Ook is niet duidelijk of en zo ja hoeveel schade er aan de politieauto is. Een 20-jarige man is aangehouden, hij zit nog vast.

Zaterdag waren in de Utrechtse wijk Kanaleneiland personeel van politie, brandweer en ambulances uitgerukt voor een brand in een flatgebouw aan de Stanleylaan. Tijdens hun reddingswerkzaamheden bestookten omstanders de hulpverleners met vuurwerk. De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft er zijn afschuw over uitgesproken. Ook hier zijn nog geen arrestaties verricht.

Bron:
https://tpo.nl
(h/t “Elisah”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Incidenten", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Barbarisme, Eurabië, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

37 reacties op Hulpverleners door “jongeren” bekogeld met vuurwerk in Utrecht, Groningen en Veenendaal

 1. Cathja zegt:

  Uiteraard heeft de burgemeester er “zijn afschuw over uitgesproken”. Wat kon hij anders doen?
  Misschien vreemd, maar de woorden van de burgemeester maken op mij geen enkele indruk. Uitspraken als deze zijn de laatste tijd standaard, dus krachteloos, en kunnen net zo goed achterwege blijven.

  Alleen in Veenendaal zit een 20-jarige ‘man’ (naar mijn mening: allochtoon) vast, maar in de andere plaatsen zijn geen aanhoudingen verricht. Die gasten hebben zoals gewoonlijk weer mazzel. Soms krijg ik de indruk dat autochtone Nederlanders snel aangehouden worden als ze over de schreef gaan, maar dat allochtonen de kans gegeven wordt om hem te smeren.
  Misschien niet juist, maar toch spookt dit beeld door mijn hoofd.

  Morgen is het Oudejaarsdag. Wat zal deze dag ons -inclusief de hulpverleners- weer aan ellende brengen?
  Maandagavond weten we meer. Ik heb er geen goed gevoel bij.

  Alle schrijvers, lezers en reageerders wil ik toch een goede jaarwisseling toewensen, en een rustige start in het nieuwe jaar!

  Geliked door 3 people

 2. QENQ6 zegt:

  Afschuw uitspreken, verontwaardigd zijn, dat helpt niet. Wat wel helpt? De knuppel; erop!

  Like

 3. RottenPikwick! zegt:

  Banlieue Paddepoel in Groningen;
  https://www.dvhn.nl/groningen/Massale-inzet-van-politie-in-Groningse-wijk-Paddepoel-vanwege-vuurwerk-en-straatbranden-24008633.html
  Mensen, in deze wijk zijn 10tallen, misschien wel 100en miljoenen GEDUMPT. Onze centen! En de zooi wordt alleen maar erger! Kutzooi!

  Like

  • Thomasson zegt:

   @RottenPikwick. Als jij met de zgn. street view in Paddepoel “wandelt” dan zie je dat in deze wijk worden miljoenen geinvesteerd om het super netjes eruit laten zien. Maar het zier er niet naar uit dat daar veel allochtonen wonen. Ik zag geen schotelantennes. Men ziet wel de “clusterpatroon” van naakte balkons met hier en daar paar balkonnen waar de mensen er iets mee doen; bijvoorbeeld bloembakken. Wat voor soort lui wonen daar? De gasten kunnen ook gewonen Nederlandse gajes zijn. Die zijn er niet veel- maar toch!.

   Like

   • Thomasson zegt:

    Op gegeven moment kan het gebeuren dat ambulancedienst, politie, brandweer- of postbodes niet meer naar bepaalde buurten zouden komen, omdat ze het te gevaarlijk achten. Hetzelfde kan ook gebeuren met openbaar vervoerdiensten die niet meer in gevaarlijke buurten willen rijden. Zover ik weet, dat gebeurde in ghetto-buurten van Amerkaanse grote steden. Bijvoorbeeld Haarlem New York, vele buurten in Detroit, Watts in Los Angeles etc. De bevolking daar leefde (misschien nog steeds) letterlijk afgesneden van de buitenwereld. Dat vinden ze niet erg, Hoelang zou de bevolking van zulke buurten hier in Nederland het volhouden? Wat de burgemeesters betreft het volgende. Men heeft niets aan het geouwehoer over verontwaardiging, afschuw spreken, enorm schrikken enz. het is tijd dat zij OPHOUDEN MET SCHRIKKEN! In plaats daarvan kunnen zij beter de autochtone bevolking uit de gemengde buurten herplaatsen in wijken die bestemd zijn voor autochtonen en fatsoenlijke niet-moslims (geen schooiers met een strafblad). Deze mensen lopen gevaar voor hen leven die steeds groter wordt. Als de Moccro’s van Kanaaleilanden en Overvecht willen niet dat de ambulance of brandweer naar hen buurt komen…OK! Dat is hen recht en dat is prima! Ze mogen uit vrije wil doodgaan of levend verbranden. Hoe zegt Wilders het ook alweer? Minder, Minder, Minder!.

    Like

   • RottenPikwick! zegt:

    Excuus; het is vooral de wijk Selwerd waar men zich in een banlieue waant. Die wijk ligt er voor. Paddenpoel is meer een mixwijk, ook met veel ehhhh…. gastarbeiders en vluchtelingen. Paddenpoel is dankzij wijkvernieuwing flink opgepept. Net als een andere oudere probleemwijk, de Indische buurt. Maar Groningen heeft een heel groot Sociaal Domein. Maw. heel veel bijstandsgezinnen, solomoeders etc. Vandaar dat de gemeentekas leeg is!

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Vinkhuizen, Lewenborg, Beijum??? . . .

    Like

 4. Charles Martel zegt:

  Multiculturele weldaden van barbaarse zwijnen.

  Like

 5. P peters zegt:

  Afschuw uitspreken , en alles weer als vorig jaar. Volgend jaar weer afschuw uitspreken.

  Like

 6. RottenPikwick! zegt:

  ‘k Heb familie in banlieue Paddepoel. Al weken gaan daar vuurwerkbommen af. De politie bellen doen de mensen al niet meer. Je staat eerst lang in de wacht en als je eindelijk contact hebt, moet je eerst je hele doopceel lichten. Deze zooi hebben we te danken aan de Zachte Heelmeesters! Er zijn bakken met geld tegenaan gegooid en de zooi wordt alleen maar groter. De gemeentekas is leeg. Vanwege een breed Sociaal Domein. Verbloemende woorden voor Groot Aantal Geímporteerde Kanslozen!

  Like

 7. A.Ruygrok zegt:

  Nou ik begrijp de ” geschoktheid ” niet dit is toch wat .. rutt met z’n ‘ vaasje ‘ en will met dat goede leefbare nl bedoelen.. door zvm rassen en culturen te importeren die dan lekker kunnen keten en dat ‘ vaasje ‘ voorgoed de vernieling in trappen…, bedankt rutt.., bedankt will…, een land met zulke .. stakkers zoals jullie als lijders.. heeft geen vijanden meer nodig .., dat verramponeert zich zelf wel..,
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 8. Peter zegt:

  Kut-Marokkanen ?

  Like

  • boorzalf zegt:

   Het zijn figuren die jaarlijks om een zwarte tent heen rennen. 🕋

   Like

   • delamontagne zegt:

    rennen ?, ik zou ’t eerder schuifelen noemen, die hysterié.
    En onder die figuren zitten ook z.g.n. “westerse” notabelen zoals de Abu Talib, burgemeester van Rotterdam die ook om de zoveel tijd halfnaakt rond dat kalkstenen gebouwtje schuifelt.
    Een MOSLIM- burgemeester van de ooit grootste havenstad ter wereld.
    Hoe zouden mijn ouders als echt Rrotterdammers van begin vorige eeuw dat gevonden hebben ?
    De mosliminvasie hebben ze gelukkig nooit meegmeaakt.

    Like

 9. A.Ruygrok zegt:

  Begrijp de ” geschoktheid ” niet.. dit is toch wat ..rutt en will .. met hun ..vaasje.. en fijn nl .. bedoelen… door zvm rassen en culturen te importeren om ..vaasje nl.. zsm de vernieling in tehelpen…, trouwens met zulke stakkers als lijders van nl.. heb je geen vijanden nodig om alles te verramponeren …,
  A.Ruygrok, Monster.

  Like

 10. Jade zegt:

  Mensen die een rotje naar de moskee gooien,
  krijgen wel een peloton ME over zich heen…
  Hoeveel gele hesjes gaat de politie doodschieten
  voordat ze in de gaten hebben dat er een stel
  satanische idioten hier aan de knoppen zit,
  die het land zonder met de ogen te knipperen
  de vernieling in helpt.
  Wat hebt u uw eigen kinderen en kleinkinderen
  eigenlijk te bieden, meneer of mevrouw agent?
  Zet die hersens toch eens aan het werk!

  Geliked door 2 people

 11. A.Ruygrok zegt:

  Nou ik begrijp die ” geschoktheid ” niet .. , dit is toch wat die rutt en will bedoelen ..met hun ‘ vaasje ” en ” fijn leefbaar nl “…, door zvm rassen en culturen te importeren het aller liefst natuurlijk alla fans zodat die de boel fijn kunnen verramponeren…, trouwens.., met zulke stakkers als lijders zoals rutt & will heb je geen vijanden meer nodig om je ” vaasje ” en ” fijn nl ” de vernieling in te helpen..,
  A.Ruygrok,Monster.

  Like

 12. Wijze van Zion zegt:

  Met gericht schieten knapt die hele multiculti- illusie uit elkaar.

  Like

 13. leefbarbaar zegt:

  Leuk voor de burgemeesters en meneer Rutte, nu kunnen ze weer doen alsof ze dit erg vinden en keihard gaan aanpakken.
  Voor wie er in trapt natuurlijk, want het is hun schuld dat de allochtoon zich niet weet te gedragen en hier onderhouden wordt.

  Like

 14. BertG. zegt:

  Het bekogelen van mensen met vuurwerk is toch al jaren een soort van nieuwe volkssport geworden onder de jeugd.
  Vroeger waarschuwde men mekaar nog als er vuurwerk bij iemand in de buurt kwam.
  Tegenwoordig zoeken ze juist het moment op zodat je niks in de gaten heb om je te raken met vuurwerk.
  Dat maakt het ook zo gevaarlijk op straat met al die achterlijke met bommen.

  Like

 15. Peter zegt:

  Aan VVD:
  Vijf mannen uit Enschede zijn veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar voor het gooien van molotovcocktails naar een moskee in Enschede. De rechtbankOverijssel oordeelt dat de mannen daar een terroristisch oogmerk bij hadden. Zij wilden namelijk met geweld de gemeente Enschede en de moslimgemeenschap angst aanjagen om er voor te zorgen dat er geen asielzoekerscentrum zou komen in die stad.

  Hulpverleners door “jongeren” bekogeld met vuurwerk in Utrecht, Groningen en Veenendaal

  Rutte: laat hulpverleners met Oud en Nieuw veilig hun werk doen ????

  Waarom roept Rutte niet op om deze ” jongeren” voor het gerecht te dagen wegens een terroristische aanslag op de Nederlandse verzorgingsstaat ??
  Deze “jongeren ” ( wellicht licht getint met niet-westerse achtergrond ) hebben onze hulpdiensten schade toegebracht !!
  De oproep van Rutte is in mijn ogen slap en nietszeggend zoals het gezemel over een vaasje.

  Like

  • Steven zegt:

   Tja…4 jaar zitten (autochtonen)
   Steek je een kerk in de fik als allochtoon..dan heeft men niet zo’n haast om achter je aan te zitten, en is de dader nooit te vinden…hadden de camera’s net een storing..of het beeld was ineens erg slecht…..
   Je krijgt in deze DEBIEL geworden samenleving al gevangenisstraf als je een plakje vlees op het grasveld van de moskee legt. Maar schop je als allochtoon iemand bijna dood..dan krijg je een reprimande…
   Kijk maar naar dat Turkse meisje van 16 die is doodgeschoten door haar ex vriendje van 31….dan ga je je afvragen, ex vriendje..16 en 31?
   Was het nou een autochtoon geweest, dan had je overal in het nieuws gehoord dat een PEDOFIEL een jong meisje had doodgeschoten.
   Maar het leeftijdsverschil was in dit geval geen aanleiding om het woord pedofiel ten gehore te brengen.
   Er wordt al lange tijd met twee maten gemeten, en dat is waar de meeste Nederlanders zich de PEST aan ergen. En het wordt alsmaar erger het ongestraft laten van allochtoon TUIG terwijl de autochtonen de hoogt mogelijke straf toebedeeld krijgen voor vrij onbenullige zaken.

   Like

 16. Steven zegt:

  Kanaleneiland…nou dan weet je wel dat dit de lievertjes van Merkel zijn…
  Autochtonen vallen geen hulpverleners aan (tenzij ze alleen met allochtonen omgaan)

  Vanavond weer Oud & Nieuw…zullen we morgen de duizenden verkrachtingszaken wel weer te lezen krijgen.

  Like

 17. Wachteres zegt:

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/2971059/premier-in-de-bres-voor-hulpverleners?utm_source=telegraaf-nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_campaign=20181231120001_update_a&utm_content=telegraaf_update&utm_term=&EMAIL_SK=SK2168485

  Premier in de bres voor hulpverleners

  Door Valentijn Bartels & Koen Nederhof
  Updated Vandaag, 07:50
  Vandaag, 05:30 in BINNENLAND

  Den Haag – Het is onacceptabel dat hulpverleners met angst en beven aan het werk gaan tijdens de jaarwisseling. Premier Rutte roept iedereen in Nederland daarom op om ambulancebroeders, brandweerlieden en de agenten tijdens oud en nieuw veilig hun werk te laten doen.

  ALLES KOMT GOED, MENSEN. Rutte neemt het op voor de hulpverleners, EN HOE!;

  „Ik heb grote bewondering voor de ambulancebroeders, de brandweerlieden en de agenten die er met elkaar voor zorgen dat wij allemaal op een feestelijke manier oud en nieuw kunnen vieren. Hulpverleners verdienen ons applaus”, zegt Rutte. „Ik vind het onacceptabel dat sommige idioten ervoor zorgen dat ze hun werk niet in veiligheid kunnen doen.”

  Hij vindt het gedrag van “sommigen’ ONACCEPTABEL.

  POEH POEH, NOU NOU, DAT SLAAT ER IN.

  Like

 18. Willem Sterk zegt:

  Elk jaar is het hetzelfde liedje. Als je dit dus weet, kan je er ook iets aan doen, Toch? Maar het gebeurt niet. Hoe hoog zijn de jaarlijkse schade posten? Materieel en emotioneel? Wat kost het om in deze tijd van het jaar, 2 of 3 dagen lang, een paar stevige jongens in te huren om ambulance personeel, brandweerlieden en politie te versterken en te beschermen? Het gebeurt niet. Waarom niet? Het is een onacceptabel zwak beleid, dhimmie gedrag, want onze leiders hebben contracten getekend waarin staat dat de islam geen enkel strobreed in de weg gelegd mag worden en alle ruimte moet krijgen. Resultaat, moslim wijken, halal overal, moskeeen teveel, hoofddoekjes in lagere functies bij de gemeentes, boerka verbod niet handhaven. Zij zijn in de eerste plaats moslim, dan turk of marrokaan, en dan pas Nederlander en de moslim wet is toch wel even belangrijker dan de Nederlandse wet. Bovendien dit niet moslim land dient verovert te worden en er moet angst gezaaid worden in de harten van de ongelovigen/niet-moslims. Oud en nieuw is natuurlijk de grote kans om weer eens lekker jihadistisch los te gaan.

  Like

 19. Thom zegt:

  Nederland was heerser op de wereldzeeën. Europa en vooral Groot-Brittannië en Frankrijk hadden bijna overal een grote vinger in de pap. Bijna heel Azié en Afrika hoorde bij hun.
  Je moet eens terugdenken hoe machtig wij en Europa toen was en wat een stelletje stumperds we geworden zijn.

  Een paar lui die amper kunnen lezen en schrijven uit voor namelijk (Boord)Afrika kunnen doen en laten wat ze willen. Als ze dat bijvoorbeeld in Marokko zouden doen werden ze invalide geslagen door de politie. Protesteren ze daartegen worden ze de kist in gemept. Hier spreekt de burgemeester zijn afschuw uit. Om je rot te lachen toch zo’n efficiënte aanpak.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s