Groen licht voor islamitisch meisjesinternaat in Blerick

Screenshot_226

In het internaat moeten circa 20 meisjes gaan verblijven.

(Door: Daan de Hulster)

De Stichting Islamitisch Centrum Venlo mag in een voormalig kantoorpand aan de Alberickstraat in Blerick een meisjesinternaat realiseren. De gemeente Venlo verleent de benodigde vergunning. Volgens de gemeente Venlo staat niet vast dat het initiatief een negatieve invloed heeft op het woon- en leefklimaat in de omgeving. Ook sluit het meisjesinternaat aan bij de doelstellingen van het gemeentelijk beleid en kan dit een positieve bijdrage leveren aan de doorontwikkeling van de wijk Vastenavondkamp.

Godsdienstles

De Stichting Islamitisch Centrum Venlo (SICV) heeft sinds de jaren negentig al een jongensverblijf in de Rutgerusgang in Blerick en wil haar activiteiten uitbreiden in het gebouw Alberickstraat 3C. Dit ligt naast basisschool Mikado. Plan is dat in het eigen pand aan de Alberickstraat doordeweeks circa twintig meisjes van circa 12 tot 18 jaar oud gaan verblijven. De meisjes gaan overdag naar de middelbare school. In het internaat krijgen ze buiten schooltijd onder andere godsdienstles en huiswerkbegeleiding.

In maart 2018 uitten circa driehonderd mensen in een brief aan het gemeentebestuur hun zorgen over het internaat. Zo zou er door het initiatief groepjesvorming in de wijk ontstaan. Bestuursvoorzitter Hans Soentjens van Kerobei, waar school Mikado onder valt, vroeg zich ook af of het initiatief past in de wijk.

Huseyin Culdur van initiatiefnemer SICV liet eerder al weten dat zijn stichting geen slechte bedoelingen heeft. „Onze kinderen zijn hier geboren en wij zijn al tientallen jaren in Nederland. Wij willen onze kinderen binnen ons geloof laten leren.”

Bron:
www.limburger.nl
(h/t Marijke)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Apartheid", "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Linkse Kerk, Moslims, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, political correctness, politici, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op Groen licht voor islamitisch meisjesinternaat in Blerick

 1. Jules Vismale zegt:

  Stel dat het potentiële meisjesinternaat in Blerick (Venlo) nou eens een gestoorde vrouwenhater op bezoek krijgt in de vorm van een moslimextremist of een bloeddorstige seriemoordenaar zoals Peter Kürten, de Vampier van Düsseldorf, dan zullen die meiden vast niet eens meer willen integreren in deze Maasstad! Veel moslimextremisten willen sarcastisch genoeg juist NIET dat vrouwen en meisjes onderwijs krijgen daar zij dezen alleen maar als huissloof, seksmachine, babyfabriek. proefobject etc. zien en willen hen hierdoor intelligentie onthouden!

  Like

  • Piet Snot zegt:

   Stel dat peter pan ze nou eens zou bezoeken.
   Dan gingen ze allemaal over de knie voor een pak billenkoek, en moesten ze verplicht de hele dag in korte strakke spijkerbroekjes lopen.

   Like

   • Jules Vismale zegt:

    Peter Kürten had daarentegen al die meiden van hun kleren ontdaan, hen allemaal verkracht, hierna hun kelen doorgesneden en uiteindelijk hun bloed opgedronken!

    Like

  • Republikein zegt:

   Volgens mij misvatting inzake intelligentie, dat is bij geboorte bepaald.
   Je bedoelt kennis?

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Ken het internaat. Fiets er geregeld langs. Zit nu een zorginstelling in.

   Deze zogenaamde Napola’s waren er ook voor jongens van alle rangen en standen. De Nationaal Socialisten wilden hiermee een nieuwe mens scheppen die geheel los was komen te staan van de oude burgerlijke samenleving.

   Like

 2. Henk der Niederlánder zegt:

  Wat zal het worden dan.
  Een hok voor een stel oplichters die de belastingbetaler weer miljoenen euro’s gaat kosten of een hok waar zwaar geradicaliseerde kutten vandaan komen.
  We wachten maar weer eens af want de ambtenaren zullen het wel weer weten.
  Uiteraard halen ze de wetenschap uit ons belasting geld.
  Hebben we dat eerder gezien???
  Ja dat hebben we eerder gezien bij elk project wat die kutmoslims gestart zijn.

  Geliked door 2 people

 3. Seger Weehuizen zegt:

  De Islamieten lopen zo’n 50 à 70 jaar achter op de Roomschkatholieken. Vooral jongens die het gymnasiumonderwijs volgden gingen naar een internaat. Veel ouders dachten dat verblijf op een internaat de kansen later in de maatschappij vergrootten. Gratis bijles en huisewerktoezicht!! Een oplossing voor onbemiddelde ouders met vele kinderen. Je zult dat in je oordeel moeten betrekken.

  Like

  • delamontagne zegt:

   In het Roomsch Katholieke Brabant/Limburg werd dat niet alleen gedaan om de kansen in de maatschappij te vergroten, maar ook om te laten blijken dat men tot de bovenlaag van het dorp behoorde [ of dacht te horen ].
   Eigenbelang, egoïstische paternalistische trekjes van de huisvader !’
   Hoe ik dat weet ? eigen ervaring, hoewel het niet mijzelf betrof maar je krijgt wel met de naweeën te maken “eufemistisch” gezegd.

   Like

  • fleckie zegt:

   Hebben die ambtenaren weleens gehoord, en kennis genomen van HET. koran-‘boek, en DE. SHARIA? Met wetten, en DE levenswijze( leugens, getolereerd!!moet zelfs)! etc?*~*~*~*~*~*~*~

   Like

  • Frans Brassens zegt:

   Leg eens uit waarom dat in ons oordeel moet (?) worden betrokken, S.W.
   Het is een soort met de haren erbij gesleept ‘sociaal’ verhaal dat waarschijnlijk voor geen of nauwelijks een van die moslima’s zal gelden als het over gymnasia gaat.
   Welke opleidingen volgen die moslima’s? is dat bekend?

   Er zijn heel wat belangrijker zaken die voor beoordeling in aanmerking komen. Enkele daarvan staan al in de reacties boven je tekst.
   Van de zo nodige integratie komt er met zo’n internaat al helemaal niets terecht.
   Bovendien zullen die moslima’s naar ervaring en verwachting spoedig in de huwelijkse moslimslavernij belanden.

   Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Je moet wat doen om de kudde bij elkaar te houden. Vooral de meiden moeten niet te Nederlands worden want dan loopt de islam gevaar.

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Gelukkig zijn er al een hele hoop moslim-meisjes en -vrouwen die de vrouwendiscriminatie zo zat worden dat ze sluiers afgooien, zich soms tot het christendom bekeren en de radicale islam gaan verketteren!

   Like

 5. Pietersen zegt:

  Duidelijker bewijs dat deze groep nooit zal integreren, ook al zijn ze hier geboren, kun je niet vinden.
  Merkwaardig dat zij vasthouden aan binnen ‘hun geloof’ leren ipv Nederlander te worden met de Nederlanders. Maar voor hen is dat juist niet merkwaardig want de koran zegt dat je je niet mag inlaten met de kuffars en dat de islam superieur is.
  Dit is in een notendop een internaat in Venlo, maar staat in wezen voor hetgeen alle moslims in Nederland vinden. Er wordt ronduit gezegd : Wij integreren NOOIT en hebben schijt aan jullie wetten ! De Nederlandse overheid staat erbij en kijkt ernaar met zijn bek vol tanden over integratie
  en andere lulverhalen, en laat alles gewoon toe vanwege vrijheid van godsdienst.

  Like

 6. David zegt:

  Ik ben tegen de islamisering van Nederland en Europa. Die meisjes zijn niet bepaald nonnetjes, niet zo n goede foto hierboven naar mijn idee

  Like

 7. Piet Snot zegt:

  Was er niet iets met dat het je ook dubbel kinderbijslag opleverde, of meer, als ze ook op een internaat zaten.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Er zijn al veel van dit soort haatinternaten.
  Meisjes worden onbedorven geïsoleerd van onze maatschappij om verhandeld te worden als haatbruid. In strijd met alle rechten van het kind, maar linkse partijen juichen dit toe, want geheel de weg kwijt. Ontwikkelingshulp is keihard nodig in Nederland, maar niemand wil dit zien.

  Like

 9. koddebeier zegt:

  De achterlijke waanzin ten top !!
  Langzaam maar zeker glijden we steeds verder af, met dit rotzooitje aan de macht die geen besluiten durven te nemen en dhimmitude gedrag vertonen !
  Ons land is verloren !

  Like

 10. Ruud zegt:

  We leren het gvd nooit!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s