Oostenrijkse bondskanselier Kurz: ‘Schrap duizend EU-verordeningen en geef bevoegdheden terug’

Screenshot_233

(Door: Wout Willemsen)

De Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz (foto) laat er geen gras over groeien. Twee weken voor de Europese verkiezingen zet hij flink druk op de ketel: ‘Schrap duizend Europese verordeningen of geef de bevoegdheden terug aan de lidstaten. Dat meldt het ANP via The Post Online.

In heel heldere taal ligt hij zijn opmerkingen toe: “Geen mens heeft Europese richtlijnen nodig over de bereiding van schnitzels en frieten”, aldus de regeringsleider. Het moge duidelijk zijn dat Kurz het helemaal heeft gehad met “regelwaanzin” en “betutteling” vanuit de EU.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in betutteling, EUSSR, gezond realisme, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, moralisme, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

16 reacties op Oostenrijkse bondskanselier Kurz: ‘Schrap duizend EU-verordeningen en geef bevoegdheden terug’

 1. Rensk. zegt:

  Die regel en bemoeizucht komt voort uit grenzeloze verveling van ambtenaren.Steeds meer ambtenaren steeds meer regels. Ik weet wel zeker dat het zo werkt. Merk het al op microniveau. Als mensen zich de pleuris vervelen (ook vaak omdat ze het werk wat ze moeten doen niet leuk genoeg vinden of grenzeloos lui zijn) gaan ze op anderen letten en overal tegenaan bemoeien. Zo werkt het in het klein en net zo goed in het groot. Dus het mes er in (figuurlijk) wat betreft het drastisch verkleinen van het ambtebarenkorps.

  Geliked door 5 people

  • Astrid zegt:

   @Rensk. zegt:
   13 mei 2019 om 12:33
   ———
   Helemaal mee eens. Ze zouden zich beter bezig kunnen houden met de vraag waarom zij almaar ontevreden en verveeld in het leven staan.
   De Europese volkeren zijn al die ongevraagde bemoeizucht i.i.g. flink zat en willen de lasten en beperkingen niet langer dragen. Brussel heeft geen democratisch-legitieme poot om op te staan. De EU is dus sowieso gedoemd om in elkaar te storten en dat gaan we nu meemaken. De Europese landen zijn prima in staat om zonder al die extra ambtenaren handel met elkaar te drijven. Dat hebben we namelijk heel lang gedaan. Het zijn steeds weer de controlfreaks die de harmonie van de ander komen verstoren, een ravage achterlatend. En zo is het altijd geweest.

   Geliked door 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ik stel voor die duizenden ambtenaren allemaal pèr persoon op ’n onbewoond atolletje in de Stille Oceaan uit te zetten.
   Er zijn duizenden van die atolletjes.
   Kunnen ze daar hun EU-richtlijnen op de inboorlingen uitproberen.

   Geliked door 1 persoon

  • Jean zegt:

   Ik heb eens gelezen dat er voor dat EU circus +/- 55.000 leeglopers aan de vreet worden gehouden excl. de decadent betaalde gemensioneerden….
   Heel snel dat circus opdoeken.
   Denk er maar aan op 23 en 26 mei….

   Like

 2. Ruud zegt:

  Terug naar af en behoudt wat werkelijk en noodzakelijk gemeenschappelijk is en BOVENDIEN stel referenda in ter voortdurende toetsing van regels aan de mening van de mondige burgers die het aangaat. Indien deze maatregelen niet genomen worden is de EU als organisatie ten dode opgeschreven. Wij worden NOOIT de Ver. Staten van Europa!!! Nooit!! En tot slot; wie hier niet thuis hoort gaat er uit binnen 30 dagen en voor het vervolg de grenzen dicht voor de islam want die ideologie staat haaks op de gedurende eeuwen bevochten verworvenheden van het vrij liberale westen..

  Geliked door 4 people

  • Oeps zegt:

   @ Ruud (13 mei 2019 om 12:37)

   Dames en Heren.

   En ook alle naturalisatiegevallen nog eens een keer heel goed bekijken. Net zoals destijds alle WAO-ers opnieuw werden bekeken en beoordeeld. Degenen, die de buitenlandse nationaliteit hebben behouden, mogen hun Nederlands paspoort inleveren. Ja toch !!!
   En asielzoekers, die op vakantie naar huis gaan, hebben daarmee aangetoond, dat het thuis veilig is. Die behoeven dus geen asiel meer. En voor vluchtelingen kan hetzelfde gelden. Geen misbruik maken van de Nederlandse goedheid !!!
   En buitenlanders, die met politie en justitie te maken krijgen, als “persoon non grata” uitzetten. Nederlands is geen opvangcentrum voor buitenlandse criminelen !!!
   Vluchtelingen verblijven in principe tijdelijk in Nederland en hoeven dus geen woning in eigendom, geen vaste dienstbetrekking, geen eigen bedrijf en geen recht op naturalisatie en geen stemrecht te hebben. Dat staat immers de terugkeer naar eigen land in de weg !!!

   Niks geen deugmensen politiek meer, maar pragmatiek !!!

   Geliked door 1 persoon

 3. Peter zegt:

  Mensen die nog normaal kunnen denken,,er zijn er steeds minder

  Geliked door 1 persoon

 4. Klaas zegt:

  Geliked door 2 people

 5. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Chapeau voor de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz !!!
  Eindelijk iemand in Europa, die wèl kan nadenken. Nu nog even samen met Hongarije en Italië in het achterkamertje wat bijkletsen en dan de knuppel in het Brusselse hoenderhok gooien.

  Geliked door 1 persoon

 6. Pietersen zegt:

  Wij zijn helaas op weg naar een EU-superstaat. De EU zal alles wel even oplossen (op haar manier dan). Uiteindelijk wordt de burger de dupe en is voorgoed zijn vrijheid kwijt. De politici leunen tevreden achterover, hun ‘intellectuele’ doel is bevredigd (zou het lukken alle macht naar zich toe te trekken zonder dat de burgers dat kunnen tegenhouden), louter als spelletje, en de media helpen daaraan mee.
  Je merkt het iedere dag weer. Vaak is het subtiel verborgen, maar de roep om een sterke EU hoor je steeds meer.
  Zo zou bijv. een Russische trolberichtenfabriek in St. Petersburg destijds 40.000 tweets verstuurd hebben dat de MH17 door Oekraïne was neergehaald. Met een sterke EU had dat natuurlijk niet kunnen gebeuren, want die legt gewoon het mobiele verkeer met Rusland plat zodat u geen vervelende tweets kunt ontvangen.
  Volgens mij zeult Rutte de onderste steen met zich mee, dus het is niet raar dat hij hem niet boven krijgt en wij er niets meer van horen.

  Like

 7. Aegolius cs zegt:

  Ik weet niet precies wanneer de ontsporing van de EU is begonnen, maar het plaatje is wel leuk:

  EU komkommergekte http://www.standaard.be/cnt/dmf20140513_01104246#

  **In heel heldere taal ligt hij zijn opmerkingen toe** Ligt moet zijn licht.

  Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Ja natuurlijk terug halen die hele handel aan soevereiniteit. We hebben de zuiplap uit Luxemburg en de dweil uit Heerlen niet nodig om ons land te besturen.

  Like

 9. Steven zegt:

  Heeft Timmerlapzwans al met opgeheven vingertje, die zo uit de kont van Van Rompuy komt een waarschuwing gegeven? LOL

  Like

 10. koddebeier zegt:

  90% van de Europese richtlijnen waanzin kunnen rechtstreeks de vuilnisbak in.
  Ze berusten op de totale waanzin van de EU regel neefjes, geflipte ambtenaren die niets beters te doen hebben dan het leven zuur te maken voor de inwoners en bedrijven van de EU.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s