Klimaat gezever

Screenshot_162

(Door: “Henk V.”)

Wie had kunnen denken dat een niet al te briljante, links en islamitisch georiënteerde Amerikaanse president het voor elkaar zou krijgen dat na zijn presidentschap twee thema’s die hij had aangesneden zo’n grote invloed zouden hebben op het linkse denken in de westerse wereld? Barack Obama voerde een twijfelachtig buitenlandse politiek. Hij verzwakte het Amerikaanse leger, remde Israël af toen dat land zich afdoende wilde teweerstellen tegen de steeds agressiever wordende buitenlandse politiek van Iran en hij faciliteerde zelfs de bouw van kernreactoren van dat land, nadat die hem de verzekering had gegeven dat deze een vreedzaam doel dienden en hij liet tegen het einde van zijn ambtstermijn het Midden-Oosten instabieler achter dan het was bij zijn ambtsaanvaarding.

Vervolgens deed deze president een uitspraak die tot leidraad is geworden van de hedendaagse linkse politiek: hij stelde dat zijns inziens het grootste probleem waarvoor de wereld geplaatst zou worden de klimaatsverandering zou zijn. Op zich was dit een handige manoeuvre, omdat dit probleem de aandacht succesvol afleidde van zijn zeer middelmatig optreden op buitenlands gebied.

Vervolgens gooide hij ook nog een steen in de vijver van de binnenlandse politiek door te stellen dat de rassenproblemen die het land in haar geschiedenis had gekend nog lang niet beëindigd waren, waarbij hij als illustratie het gedrag van de Amerikaanse politie als voorbeeld nam.

Tijdens zijn bewind had zich een revolutie voltrokken op de Amerikaanse universiteiten. Acht jaar regering-Obama was genoeg geweest om de centra van de wetenschap in de Verenigde Staten te zien veranderen in radicaal-linkse bolwerken, waarin onder meer de thema’s racisme en tenachterstelling van vrouwen en alternatieve seksuele geaardheid een dominante plek in de discussies hadden verworven.

Net als ‘’Het klimaat’’ veroverde hernieuwd besef van racisme het politieke besef in het Westen. Alle gezeur over achterstelling van rassen komt voort uit de politiek erfenis van Obama

Van de twee ‘’springladingen‘’ die Obama plaatste, is de klimaatkwestie de meest ingrijpende geworden. Zolang het linkse denken aan de macht is en de toon in de politiek gaat zetten, moeten wij het ergste vrezen voor ons land. Ik stel dat de speculatieve klimaatpraat zich buitengewoon nuttig zal maken en wel in die zin: de EU kan nu op allerlei manieren haar destructieve politiek doorzetten, terwijl bij velen de blik zal zijn gericht op dat vreselijke probleem dat EERST moet worden aangepakt… Klimaatpraat leidt af van een zeer ongewenste politiek die de EU wil bedrijven.

Nederland wil alvast geen aardgas meer….

Wanneer Nederland daarvan had willen afzien vanwege de gevolgen van de aardgaswinning voor de provincie Groningen, dan had ons land kunnen besluiten ook gas te importeren uit Rusland…Invoer uit Rusland is gemakkelijk te realiseren! Voor alle duidelijkheid: het zogenaamde groene beleid ( tegengaan van de CO2-productie) heeft echt heel weinig te maken met bescherming van het milieu of veranderingen in het klimaat, om een simpele reden: ELKE verbranding van NET GELIJK WELKE fossiele brandstoffen leidt tot een uitstoot van CO2! De ‘’CO2-vervuiling ‘’verschilt van brandstof tot brandstof. En van die brandstoffen is aardgas het MINST vervuilend….. En juist daarvan wil Nederland af.

Nu weet elk mens die iets over plantkunde heeft geleerd dat de natuur een heel goed middel ter beschikking heeft om de CO2 te reduceren: de zogenaamde koolzuurassimilatie. (zoek dat maar eens na op Google) Simpel gesteld: Groene planten nemen ’s nachts CO2 op en geven ons daarvoor onder meer zuurstof terug. Herbebossing van gebieden kan dus bijdragen tot de oplossing het probleem waarmee links zo ”in zijn maag zit”

Links springt hoe dan ook al wat eigenaardig om met gegevens over het klimaat, want men suggereert nogal nadrukkelijk dat de rol van de mensheid verantwoordelijk zou zijn voor dramatische veranderingen in ons klimaat op onze planeet. Omdat ‘’WIJ’’ zoveel CO2 uitstoten.. Nu onderschrijf ik voor een deel de opvatting dat mensen het klimaat kunnen verzieken. Ik ben er namelijk stellig van overtuigd dat het linkse gedachtegoed het leefklimaat op onze planeet totaal verziekt.

Puur klimatologisch is er iets heel anders aan de hand. Uit de vondst van fossielen kunnen wij opmaken dat in het gebied waarin wij wonen vele duizenden jaren geleden een zeer warm klimaat heerste: bijna tropisch, na verloop van tijden afkoelend naar een subtropisch niveau, verder afkoelend naar wat wij nu een gematigd klimaat zouden noemen, om in onze gebieden over te gaan naar een Poolklimaat, waarin grote delen van noordelijk Europa onder een dikke laag ijs lagen. Onze noordelijke provincies lagen gedeeltelijk onder een ijskap. De Noordzee bestond toen niet en men kon door de toen nog waterloze vallei naar een bergrug (het huidige Verenigd Koninkrijk) trekken. Vondsten van dinosaurusresten op de Noordzeebodem wijzen uit dat er sprake was geweest van een trek van oost naar west, richting ‘’Engeland’’en mogelijk vice versa.

Klimaatwijzigingen treden dus na verloop van tijden dus wel degelijk op, maar in al deze genoemde grote veranderingen in het klimaat was de rol van de toenmalige – geringe – bevolking van geen enkele betekenis. Het gedram over het nemen van ”noodzakelijke ” maatregelen die diep zullen ingrijpen in het dagelijkse bestaan, met het doel om het ”klimaat te redden”, is een voorbeeld van linkse fixatie.

MENSEN ZIJN NIET IN STAAT OM EEN KLIMAAT TE WIJZIGEN. Men kan wel veranderingen aanbrengen die naar een gezond milieu leiden: gezonde lucht, water, grond. En wat de veranderingen in een klimaat betreft: daar is de enige remedie: aanpassen aan die veranderingen, zoals Nederland bijvoorbeeld al doet door de dijken te verhogen.

Het is opmerkelijk dat op dit ogenblik alle kaarten worden gezet op elektriciteit als enige energiebron in huis, waarbij even uit het zicht wordt gehouden dat er eigenlijk maar één relatief schone methode voor het opwekken van stroom bestaat: kernenergie , waar veel mensen grote bezwaren tegen hebben vanwege het kernafval en de mogelijkheid van een ramp in een kernreactor

Wie dat niet aandurft moet toch echt net zo lang de kaarten zetten op aardgas totdat er een afdoend alternatief is gevonden.

De door de groene politici bejubelde windmolenparken zijn verre van milieuvriendelijk, want zij richten een enorme slachting aan onder de dieren die de pech hebben tijdens hun vlucht door de ronddraaiende wieken gegrepen te worden

Bij de productie van zonnepanelen worden materialen gebruikt die men met geen mogelijkheid  goed voor het milieu kan noemen.

Het overhaaste besluit om op korte termijn de huishoudens afhankelijk te laten worden van aanlevering van elektriciteit maakt mij echt achterdochtig! Ik herinner mij nog al te goed hoe uit de huizen alle kolenhaarden moesten verdwijnen en vervangen moesten worden door gashaarden. Dat was schoner en HEEL voordelig, heette het en toen de laatste kolenhaard was afgevoerd, gebeurde er iets met de aardgasprijs: die ging meteen flink omhoog… We hadden het kunnen weten in Nederland. En nu moeten wij alleen maar elektrisch koken en verwarmen?

Een adviseur van de N.V.B , een energiebedrijf uit Nordhorn, vertelde mij dat de Duitse leveranciers van elektriciteit naar de beurs waren gegaan. Stel je voor: de leverantie van elektriciteit in de prijsbepalende klauwen van de beursspeculanten. Wat zal er met die prijs gaan gebeuren? In sommige delen van Duitsland was de prijs van elektriciteit inmiddels met wel 75% gestegen.

Zou graaiend Nederland achterblijven bij zo’n wonderschone, verrijkende gedachte?

De ouderwetse NUTS-bedrijven koesterden ooit de mooie droom van goeddoen voor iedereen. Over het welzijn van iedereen zou door de nutsbedrijven worden gewaakt..

De EU wordt helaas niet meer gerund door nutsbedrijven…

Door:
“Henk V.”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", Bananenmonarchie Nederland, Barbarisme, belangenverstrengeling, EUSSR, Graaien, Groenen, Hypocrisie, klimaat, klimaatfascisme, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, machtswellust, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, Obama, onwetendheid, Overheid, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Klimaat gezever

 1. bigljohn zegt:

  Ik geloof niet dat we de doldrieste avonturen van de E.U. en de linksen nog kunnen tegenhouden. Wij hebben een hoog rendement combi-ketel die al op leeftijd begint te raken. Mocht hij de geest geven, dan hoop ik dat er de mogelijkheid aanwezig is van stadsverwarming. Liever niet de aanschaf van zo’n peperdure en zeer onrendabele warmtepomp. Maar soms kun je niet kiezen, soms kun je je vrienden niet uitkiezen. De gemeenten hebben het recht gekregen complete wijken gas-loos te gaan maken en de bewoners voor het blok te gaan zetten. Hout stoken mag ook al niet meer, kolen is niet goed meer verkrijgbaar, duur, en was al verboden. Een grote tank butagas achter het huis voor de centrale verwarming en de 4 gaspitjes ? En barbecueën mag alleen nog maar elektrisch. Wat Obama in gang heeft gezet eindigt voor velen met een lege portemonnee of zelfs nog veel erger. Huis uit gezet door enorme schulden, dakloos, onder een brug moeten slapen….

  Geliked door 2 people

 2. arjope zegt:

  Groen gekken die meningen belangrijker vinden dan feiten domineren het klimaatdebat
  Staatsomroepen in Europa steunen die boodschap massaal en de zogenaamde social media doen ook nog eens een grote duit in het zakje.
  Waar zijn de rationeel denkende nuchtere Nederlanders gebleven?
  Ik zag laatst een demonstrant met een bord waar de tekst op stond “co2 weg ermee”
  Hoe gek wil je het hebben.
  https://www.climategate.nl/2016/01/mensheid-ademt-40-maal-meer-co2-uit-dan-nederlandse-kolencentrales/

  Geliked door 1 persoon

 3. Pingback: Klimaat gezever! | eunmask

 4. kanaloa01 zegt:

  Allemaal aan de elektrische warmtepomp, vloerverwarming begane grond en 1e verdieping, extra isolatie van muren, vloer en dak, inductie kookplaat(andere meterkast +groep) glas met hogere isolatiewaarde, elektrische auto en ga zo maar door. De grap kost zonder de elektrische auto zomaar €50.000. De vele windmolens en zonnepanelen zullen hooguit 10% van de energie gaan dekken. Er moet ook een compleet nieuwe elektriciteitsnet moeten komen want het huidige net kan al die piekspanning niet aan, dat gaat vele miljarden kosten die u en ik moeten betalen.
  Omdat 1/2 Nederland aan de elektriciteit gaat moeten er 100% zeker centrales bijgebouwd moeten worden en waar worden die mee gestookt? Of met vervuilende houtpellets, met gas of met kolen.
  In Duitsland, net over de grens, krijgt de bevolking SUBSIDIE als ze overschakelen op gas voor verwarming en koken.
  Kortom, Nederland is volstrekt krankzinnig geworden.

  Geliked door 1 persoon

 5. pat kotie zegt:

  Helaas, Henk V. heeft iets teveel gedroomd over zijn CO2.
  Hij schreef: Groene planten nemen ’s nachts CO2 op en geven ons daarvoor onder meer zuurstof terug.
  Planten kunnen s’nachts geen CO2 opnemen, want dan schijnt de zon niet !
  Planten kunnen OVERDAG wel CO2 opnemen, want dan schijnt de zon weer !
  Zon + planten + CO2 + H2O –> O2 + andere stoffen.
  Groetjesss…

  Like

  • Qvic zegt:

   @ pat kotie,
   Zelfs jij maakt hier een fout, want planten en bomen kunnen geen CO2 opnemen enkel CO met water H2O. Alleen in het ultraviolet vacuüm gebied (170nm frequentie) of in het plasma gebied van bliksems bij onweersbuien, of bij een verhitting van 800 tot 1200 graden Celsius. Kan het CO2 molecuul ontbinden en met andere moleculen een andere samenstelling aan gaan, in andere omgevingen reageert dit CO2 met niets. Het gedraagt zich dan ook als een soort van edelgas.

   Like

 6. Qvic zegt:

  Het probleem van de linksdenkende is dat zij niet naar de toekomst gericht zijn. Dat maakt hun volkomen blind voor de toekomst. Zij kunnen het niet simpelweg overzien, zo kunnen zij ook niet met geld omgaan. Dat komen zij chronische te kort, omdat zij niet naar de toekomst gericht zijn. Daardoor overzien zij ook niet wat zij nu propageren. Dit komt doordat zij alle een hersenafwijking hebben, dit is erfelijk en zo krijgen zij een narcistische persoonlijkheidsstoornis met soms ook in combinatie met antisociale persoonlijkheidsstoornis. Deze mensen kunnen geweldig uit een boekje leren, behoeven er ook vaak geen enkele moeite te doen om met vlag en wimpel te slagen voor hun examens, maar hun theorie omzetten in de praktijk snappen zij niets van. Maar vinden zich zelf wel de beste en willen ook altijd de beste zijn. Maar zij gaan dan ook over lijken, want ze denken echt dat zij alles beter weten dan andere, zonder dat zij dat zelf uitgezocht of kennis ervan hebben. Daar zij ook totaal geen verantwoordelijkheidsgevoel hebben en hun eigen fouten altijd afschuiven op andere, leren zij ook nooit van hun eigen fouten. Daardoor blijven zij constant de zelfde fouten maken keer op keer. Zonder dat zij het zelf beseffen. Dat komt mede doordat zij zich zo arrogant en hooghartig opstellen naar de anderen. Hen erop aanspreken en in discussie te gaan heeft geen enkele zin. Want zij blijven consequent hun eigen zienswijze verkondigen, omdat zij zelf zo overtuigd zijn dat zij de beste in alles zijn. Want zij kunnen absoluut niet tegen kritiek. Daar zij iedereen willen overheersen en machtsgeil zijn, vind je deze mensen in de hogere lagen van het bedrijfsleven en in de politiek. Zij maken van hun werk altijd een puinhoop van, keer op keer zonder uitzondering. Al geef je hen 100 kansen, dan gaat het 100x fout. Zij mogen eigenlijk helemaal geen leidinggevende functie bekleden, waar hun gedrag tot grote problemen lijdt.
  https://mens-en-samenleving.infonu.nl/psychologie/9918-antisociale-persoonlijkheidsstoornis-asps.html

  Like

  • Henk.V zegt:

   Dat is een hoogst interessant verhaal, Qvic,zeg maar rustig verpletterend voor het linkse denken: LINKS DENKEN als een erfelijke hersenafwijking zien…
   Wat mij fascineert is dat de huidige linkse denktrant zo’n kolossale greep op het hedendaagse denken heeft gekregen.
   Ik weet ook wel dat door de decennia durende infiltratiepogingen van de ultralinkse Frankfurter Schule bijna iedereen zich in meer of mindere mate linkse gedachten heeft eigengemaakt, maar je bent altijd geneigd om te denken dat er nog correctie mogelijk moet zijn in het denken. Volwassenheid impliceert het hebben van een wendbare geest, waardoor een mens steeds wat bij leert. Uw opmerking over een erfelijke hersenbeschadiging die tot links denken leidt, plaatst de zeer schadelijke ontwikkelingen, waarvan de westerse wereld zwaar de dupe gaat vormen, in een heel dreigende context!
   Wat u beschrijft is namelijk de geestestoestand van lieden die niet volwassen kunnen worden.
   Wijze lieden schreven in de oudheid eens en waarschuwing op ”Wee jou, o land,
   als je koning een kind is….”
   Een onvolwassen persoon kan zich inderdaad niet werkelijk op de toekomst richten, omdat het vermogen om de consequenties van de gekoesterde gedachten te zien ontbreekt.
   Een persoon met zo’n stoornis jaagt een beeld over de toekomst na, dat zich slechts in het eigen hoofd bevindt.De toetsing van het beeld aan de realiteit kan niet plaats vonden.
   Laat je dit soort lieden aan de macht, dan blijken ze niet beïnvloedbaar , omdat ze zich in een ontoegankelijke denkwereld bevinden.

   Ik denk dat u gelijk heeft, Qvic.Het ziet er echt naar uit dat onvolwassen denken momenteel de toon zet. Dat wij daar grondig van af moeten spreekt voor zich.
   Maar dat is gemakkelijke gezegd dan gedaan.
   .

   Like

 7. Republikein zegt:

  We noemen het fotosynthese, gewoon de natuur, zoals mama Obama laatst zei dat het kleintje in Kenia was geboeren, gewoon de natuur, echter, dat maakt het presidentschap van kindje ongrondwettelijk, o.i.d.!
  Iedereen is ergens geboren, is natuur, een vogel die je na tatuur[t]. en als klap op de vuurpijl een nat uur, allemaal natuur natuurlijk.
  Ugh.

  Like

 8. Jan zegt:

  Verandering van klimaat zorgt er voor dat de hajj levensgevaarlijk wordt (volgens klimaatdeskundologen)

  Climate change could make the sacred annual Muslim pilgrimage of Hajj ‘extremely dangerous’ with unbearable heat and humidityMIT researchers looked at how climate change will affect the annual pilgrimage Hajj is a major religious event and it occur at a different time every year When it occurs during hottest months of the year it can cause health concerns
  ……
  https://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-7383747/Climate-change-make-sacred-Muslim-pilgrimage-Hajj-extremely-dangerous.html

  O vreselijk, 1 miljoen verzopen en van dorst omgekomen. Een feestmaal voor de gieren en de hyena’s

  Like

 9. Jan zegt:

  Pocahontas, alias Elizabeth Warren, beroepsleugenaar: Wij gaan allemaal dooooood!

  Democrat Doomsday Cult Leader Elizabeth Warren: We Only Have 11 Years Left…Maybe (VIDEO)

  video/1

  Like

 10. Jan zegt:

  Geschift

  VVD en D66: Nederland moet koploper elektrisch vliegen worden

  Elektrisch vliegen naar Londen of Oslo? Volgens de VVD en D66 in de Tweede Kamer behoort dit binnenkort tot de mogelijkheden. Om dat te bereiken willen ze dat Nederland veel meer gaat doen om elektrisch vliegen te stimuleren en ook ermee gaat experimenteren. Dat voorstel doen Kamerleden Dijkstra (VVD) en Paternotte (D66) vandaag in een Kamerdebat over de luchtvaart.
  ….
  https://nos.nl/artikel/2301201-vvd-en-d66-nederland-moet-koploper-elektrisch-vliegen-worden.html

  Like

 11. Jan zegt:

  Hoe de Groenen de dierenwereld om zeep helpen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s