Irakezen zijn Jeanine Hennis zat

Screenshot_25

(Door: Ralph Dekkers)

“Blondje in designerkleding is slaaf van olie, geld en bloed”

BAGDAD – Irakezen eisen massaal het ontslag van Jeanine Hennis, de hoogste VN-gezant in het land dat al weken in de greep is van bloedige protesten. Hennis ligt onder vuur na uitlatingen op Twitter, waarin zij volgens de demonstranten het belang van olie laat prevaleren boven dat van de gewone bevolking. In de bewuste tweet schrijft Hennis: „Bedreigingen/sluitingen van wegen naar olie-installaties en havens veroorzaken miljardenverliezen. Dat is schadelijk voor de economie van Irak en ondermijnt de inwilliging van de legitieme eisen van de demonstranten.”

De Irakezen zijn nu online een petitie gestart waarin zij het vertrek eisen van Hennis, wier beeltenis op het platform is doorgehaald met een groot rood kruis. Zij wordt weggezet als een lakei van de Iraakse autoriteiten, westerse olieproducenten en zelfs van het Iraanse regime, dat via lokale milities verantwoordelijk is voor een groot deel van de dodelijke slachtoffers.

Ook wijzen Irakezen via sociale media op haar verleden als minister van Defensie. In die rol ontkende zij in 2015 dat er bij een Nederlandse aanval op Irak burgerdoden waren gevallen, al was zij daar eerder al wel over geïnformeerd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

15 reacties op Irakezen zijn Jeanine Hennis zat

 1. rottenpikwick zegt:

  Als ik sympathiseer met de familie / achterblijvers / slachtoffers van dat bombardement in Irak, dan zeg ik dat het wél ‘moord’ was! Door de achterbakse handelswijze van Rutte, Sjaniene H. en anderen is de slachtpartij nóg groter geworden dan het al was. Ze wisten dat dit drama vroeg/laat op hun bordje zou komen, maar hebben dit 4 jaar lang op z’n beloop gelaten. Zoveelste Dikke Faal!! Genoeg is genoeg, WEG met deze PRUTSERS, gaan over lijken!

  Like

  • Nou Ik denk dat het toch wel iets anders zit @ Rotten.
   Daar werd een fabriek van de “rebellen” gebombardeerd maar Ik geloof niet dat die “rebellen” de luchtmacht hadden geinformeerd dat dat pand helemaal vol lag met explosieven met het gevolg dat een paar straten tegen de grond gingen met het gevolg van een 70 tal doden.
   Je moet de dingen wel even op de juiste wijze bekijken

   Like

  • Nemesis zegt:

   Toe maar geef die F16 piloten nog een hele grote trap na, shame on you !!!

   Like

 2. django zegt:

  Opdonderen hele regering met opperhoofd W.A. Von Amsberg erbij.
  Wil men bij M17 daders berechten en onderste steen boven.(TV show met rouwauto’s)
  Terwijl ze zelf honderden burgers dodelijk treffen en daarover LIEGEN & BEDRIEGEN

  Geliked door 3 people

 3. andre zegt:

  Jeanine Hennis (VVD) was in NL onhoudbaar geworden en uitgelogen.Jeanine Hennis (VVD) wist dit ook maar Jeanine Hennis (VVD) hoefde zich geen zorgen te maken want haar liegen was haar functie in de VVD en ze wist dat ze prima opgevangen zou worden door het baantjes carousel achter de VVD. Weet je wie ze ook naar Irak hadden gestuurd na een grote dikke error? Dat was PvdA loser Ad Melkert.

  Even voor de duidelijkheid er waren geen massa vernietigingswapens in Irak maar wel heel veel olie. Petronas en Shell kregen zomaar een kontrakt om maarliefst 1.8 miljoen vaatjes olie per dag te mogen pompen. En Petronas (twin towers Kuala Lumpur) is BP is Shell.

  Geliked door 1 persoon

 4. ruud beijer zegt:

  Berechten die opgedirkte poederdoos.
  Waardeloos wijf!

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Het was toch te verwachten dat die akelige heks van een Jeanine Hennis daar wordt uitgekotst door de Irakezen! Velen van hen zijn moslims en die laten zich echt niet de les lezen door zo’n stomme muts uit Nederland die, gelijk naar een aantal vrouwelijke ministers voor haar, meende dat de islam toch zo leuk was voor vrouwen om erachter te komen dat als je van de ene partij naar de ander overloopt iedereen je daarna zal verwerpen!

   Like

 5. rottenpikwick zegt:

  Kan die misdadige RutteBarbie even heel snel OPRUTTEN!! Door haar toedoen en Rutte ea. zijn de F16-vliegers in een bedenkelijke positie terechtgekomen! OpRutten die leugenaarsbende!

  Like

 6. Tistochwat zegt:

  Het is een Premium-artikel:

  ’Blondje in designerkleding is slaaf van olie, geld en bloed’
  Irakezen zijn Jeanine Hennis zat

  Door RALPH DEKKERS
  Updated 33 min geleden
  1 uur geleden in BINNENLAND

  BAGDAD – Irakezen eisen massaal het ontslag van Jeanine Hennis, de hoogste VN-gezant in het land dat al weken in de greep is van bloedige protesten. Hennis ligt onder vuur na uitlatingen op Twitter, waarin zij volgens de demonstranten het belang van olie laat prevaleren boven dat van de gewone bevolking. In de bewuste tweet schrijft Hennis: „Bedreigingen/sluitingen van wegen naar olie-installaties en havens veroorzaken miljardenverliezen. Dat is schadelijk voor de economie van Irak en ondermijnt de inwilliging van de legitieme eisen van de demonstranten.”

  Jeanine Hennis wordt door de Irakese bevolking verfoeid. Haar aftreden wordt geëist.

  De Irakezen zijn nu online een petitie gestart waarin zij het vertrek eisen van Hennis, wier beeltenis op het platform is doorgehaald met een groot rood kruis. Zij wordt weggezet als een lakei van de Iraakse autoriteiten, westerse olieproducenten en zelfs van het Iraanse regime, dat via lokale milities verantwoordelijk is voor een groot deel van de dodelijke slachtoffers.
  Ook wijzen Irakezen via social media op haar verleden als minister van Defensie. In die rol ontkende zij in 2015 dat er bij een Nederlandse aanval op Irak burgerdoden waren gevallen, al was zij daar eerder al wel over geïnformeerd.

  Hennis verkeert nu in een onmogelijke positie: zij roept in Irak op tot een nationale dialoog tussen de regering en de demonstranten, maar kan daarin zelf als ‘onpartijdige bemiddelaar’ moeilijk meer een rol spelen. Zij wordt niet langer geaccepteerd door de woedende betogers, die dagelijks met gevaar voor eigen leven de straat op gaan om onder meer het vertrek van de regering te eisen. Tot dusver zijn er meer dan 250 doden gevallen.

  Daarmee toont Hennis volgens de woedende Irakezen het ware gezicht van de ‘corrupte’ Verenigde Naties: het gaat de organisatie volgens hen niet om de mensen, maar het geld. De timing is ook ongelukkig: de Verenigde Staten verklaarden de afgelopen weken alleen nog in buurland Syrië te blijven om de oliebronnen daar veilig te stellen. Zo wordt het beeld verscherpt dat het Westen alleen maar uit is op het zwarte goud en geen zier geeft om de creperende bevolking.
  Winsten verdwijnen
  Hennis heeft het over miljardenverliezen als gevolg van blokkades (volgens de regering gaat het al ook 6 miljard dollar), maar de betogers wijzen erop dat die winsten doorgaans verdwijnen in de zakken van corrupte politici. De bevolking van een van de belangrijkste olieproducten ter wereld – murw geslagen door een opeenvolging van oorlogen – profiteert er nauwelijks van.
  Hennis probeerde later nog de schade te beperken met een nieuwe tweet, waarin zij zich verdedigde tegen de ‘beschuldigingen van vooringenomenheid’. Volgens haar zijn de Verenigde Naties de ‘partner van iedere Irakees die naar verandering streeft’.
  Maar het kwaad was al geschied. Irakezen omschrijven haar als een ‘verrader’ die zich ‘moet schamen’ omdat zij de ‘slaaf is van olie, geld en bloed’. Ook wordt ze weggezet als een ‘blondje in designerkleding’ dat wel even komt vertellen hoe het allemaal moet. Een dame bezweert dat zij wanneer zij Hennis ziet een schoen naar haar hoofd zal gooien, de ultieme belediging in de islamitische wereld. George W. Bush kreeg er ooit een van Iraakse journalist om de oren.

  Hennis wordt ook verweten te close te zijn met Iran, dat een kwalijke rol speelt in het neerslaan van de protesten. De betogers eisen een totale verandering van het politieke systeem, waardoor Iran zijn invloed in gevaar ziet komen.
  Hennis is sinds vorig jaar de hoogste VN-gezant in Irak. Een lastige functie in een verdeeld land dat nog altijd probeert te herstellen van de oorlog tegen Islamitische Staat. Zij bezocht vorige week nog de demonstranten op het Tahrirplein in Bagdad, waar zij hun ‘legitieme eisen’ erkende.

  Ook veroordeelde Hennis het geweld, al zou zij zich volgens velen in het land veel harder moeten uitspreken over de verschillende bloedbaden. Door de aanhoudende chaos in het land zou premier Mahdi inmiddels bereid zijn op te stappen, maar zijn vertrek wordt door Iran tegengehouden.

  Geliked door 1 persoon

  • henk verhoef zegt:

   is wel het zelfde volk dat werk wil en geen corruptie meer en een toekomst voor hun kinderen
   En kijk als die in nederland verwelkomt zijn met open armen en benen door die lieve linkse meisjes dan willen ze niet werken – via leugen en bedrog oetkering en kinderen hoeven niet te leren maar moeten de drugs handel in
   Dat volk is boos
   En jan Kaas- die loel – die is alleen maar verworden tot een aanhangsel zonder enig nut

   Like

  • Nemesis zegt:

   Ik begrijp die Irakezen best wel, maar wat ik niet begrijp, dat ze plastic, opgespoten, met een secretaresse opleiding daar op zo’n gevoelige positie, daarheen hebben gestuurd, Wat alweer een afgang voor de ruttige regering,

   Like

 7. Johan zegt:

  Irakezen zijn Jeanine Hennis zat : Dan zal ze waarschijnlijk wel gelijk met die IS-aanhangers op het vliegtuig gezet worden. Hoera ! Terug naar Nederland !

  Like

 8. Scarlatti Bombatti zegt:

  Nee die HENNIS heeft haar opvolgster niet ingelicht…
  haar mond opentrekken deed zij vrnl bij YabYum en nu ws in Irak hoewel ze haar DAAR ook spuugzat zijn!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s