Acht, Israël in een kwaad daglicht stellende, afleveringen van een serie van de Nederlandse publiekrechtelijke omroep

Screenshot_204

Bromet (links) en Heertje, de makers van de tv-serie “Het Israël van Heertje en Bromet”. 

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

Deze feiten verdraaiende tv-serie is uitdrukking van een veel dieper liggend probleem van Nederland. Het land profiteert internationaal van een veel te positief imago, ook omdat maar weinig mensen de taal kennen.

De Nederlandse publiekrechtelijke tv-zender NTR heeft onlangs acht wekelijkse afleveringen over Israël uitgezonden. Deze werden door twee Nederlandse journalisten gemaakt, die Israël eigenlijk niet kennen. Ze presenteerden ook een kroongetuige, Raoul Heertje, een joodse komiek die Hebreeuws spreekt. Hij studeerde enkele tientallen jaren geleden in Jeruzalem en keerde na drie jaar naar Nederland terug zonder zijn eerste eindexamen te hebben gedaan. Heertje beweert dat hij Israël verlaten zou hebben, omdat hij zich verzette tegen de Israëlische houding tegenover de Palestijnse Arabieren.

Frans Bromet, die in deze documentaire hoofdzakelijk het camerawerk voor zijn rekening nam, heeft een joodse vader. In 2007 zei hij: “Ik ben woedend over de oorlog in Israël en woedend over de muur in Israël. Dat houdt me bezig. Ik vind het bijna schandalig om je een Jood te voelen.” Bromet heeft ook zijn afkeer van Israël politiek genoemd. Hij grijpt regelmatig in de documentaire in. Een fatsoenlijke tv-zender zou hem zijn gang niet hebben laten gaan.

Heertje zegt dat hij als scholier in de joodse jeugdbeweging Habonim, een hartstochtelijk Zionist in Nederland was. Het belangrijkste excuus voor de tv-serie was om erachter te komen of hij gelijk had om Israël te verlaten.

In de serie wordt veel waarde gehecht aan het lijden van de Palestijnse Arabieren, dat door Israëli´s veroorzaakt wordt. De onvermoeibare antisemitische haatpropaganda van de Palestijnen maakte geen deel uit van de documentaire. Ook werd niet genoemd dat de Palestijnen bij de enige democratische parlementsverkiezingen in 2006 de Hamas-beweging, die de volkerenmoord op Joden bevordert, aan een meerderheid hielpen. De enige andere belangrijke Palestijnse partij is de Fatah, die de Palestijnse Autoriteit (PA) controleert. Deze partij bedrijft een “Pay for Slay”-politiek, die terroristen betaalt – of, als ze gedood worden, hun families. De PA krijgt aanzienlijke financiële ondersteuning van de Nederlandse regering en ook terroristen, die oorspronkelijk uit Nederland afkomstige Israëli´s vermoord hebben, worden betaald.

In de uit acht afleveringen bestaande serie wordt niets over de oproepen tot geweld door de grootmoefti van Jeruzalem, de belangrijkste leider van de Palestijnse Arabieren uit de tijd voor de oorlog, voor 1948 genoemd. Hij was een oorlogsmisdadiger, die de nazi´s hielp bij de opbouw van islamitische SS-eenheden in Bosnië en Kosovo.

De serie noemt niet dat op drie vierde deel van het territorium van het Britse mandaat Palestina de Palestijnse staat Jordanië bestaat. Ze noemt ook niet de Arabische weigering van 1948 om een tweede Palestijnse staat op te richten.

Er wordt niet genoemd dat Arabische landen – deels ondersteund door enkele Palestijnen – in 1948 een oorlog begonnen om de lokale Joden uit te roeien. De afwijzing van de PA van de genereuze vredesvoorstellen van de Israëlische ministers-presidenten Ehud Barak en Ehud Olmert wordt ook niet genoemd.

De Nederlandse journalisten corrigeerden ook niet de overduidelijke valse uitspraken van de geënquêteerden. De interviewers mogen dan vooringenomen zijn, maar dat is eerder van secundair belang, omdat hun ignorantie zo overweldigend is. Een Nederlandse blogger, Martien Pennings, heeft alle acht delen van de serie gedetailleerd geanalyseerd. Veel van zijn kritische opmerkingen zijn juist. Elk onderzoek naar de geldverkwisting voor deze ver beneden de standaard liggende documentaire zou ook de rol van zijn makers moeten insluiten. Wellicht zal een ijverige Nederlandse parlementariër vragen waarom voor dit hoofdzakelijk incompetent uitgevoerde project op grond van de frustratie van één individu aanzienlijke sommen belastinggeld werden verspild. NTR heeft veel uit te leggen.

Deze feiten verdraaiende tv-serie is uitdrukking van een veel dieper liggend probleem van Nederland. Het land profiteert internationaal van een veel te positief imago. Maar weinig mensen kennen de taal. Als middelgroot land, dat niet met grote problemen geconfronteerd wordt, bestaat er weinig internationale media-aandacht.

Dit betekent dat de huichelachtige instellingen van delen van zijn elite niet ontmaskerd worden. Dit ondanks het feit dat deze mensen de grote mislukkingen en misdaden van het land in het verleden grotendeels verdoezelen. Het land heeft een compleet oneerlijke houding van morele superioriteit gecreëerd. Zijn koloniale misdaden in het huidige Indonesië onderscheiden zich niet radicaal van die van andere koloniale machten. Desondanks werden ze waarschijnlijk veel minder onderzocht.

De rol van de Nederlanders in de Joegoslavië-oorlog in Srebrenica is typisch. De VN-soldaten waren betrokken bij de enige volkerenmoord in deze oorlog. Nederlandse soldaten hielpen de Bosnische Serviërs om islamitische jongens en mannen van vrouwen te scheiden. Daarna werden naar schatting 8000 van hen vermoord.

Daarvoor reisden ze naar de Kroatische hoofdstad Zagreb. In aanwezigheid van de Nederlandse minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken evenals van de huidige Nederlandse koning, destijds nog kroonprins, werd daar voor hen een feest georganiseerd. De socioloog Henry Beunders schreef: “Terwijl de moslims tot aan de knieën in het bloed stonden, stonden de Nederlanders tot aan hun enkels in het bier.”

In plaats van een buitengewoon incompetente documentaire over Israël te maken, zou de NRT een uit twintig of dertig delen bestaande documentaire over de Nederlandse misdaden in Indonesië moeten produceren. Bovendien zou er nog een andere serie gemaakt kunnen worden: hoe de Nederlandse cultuur ertoe leidt dat misdaden en mislukkingen uit het verleden verdoezeld worden.

Daarin zou plaats zijn voor een programma over hoe de Nederlandse regering in ballingschap in Londen tijdens de Holocaust volledig ongeïnteresseerd was in de discriminatie van en de moord op Nederlandse Joden in het bezette Nederland. Een ander programma zou gedetailleerd beschrijven hoe de Nederlandse regering na de oorlog de terugkerende Joden in de steek liet. Een derde programma zou verklaren hoe Nederland als laatste West-Europese land het falen van zijn Londense regering tijdens de oorlog tegenover de Joden hebben toegegeven en hoe elkaar opvolgende ministers-presidenten eerlijke antwoorden op deze vragen hebben vermeden.

Van tijd tot tijd is ook de Nederlandse arrogantie tegenover Israël te zien. In 2019 gaf de Nederlandse regering geld aan de linkse extremisten van de Israëlische B´Tselem-beweging om een kritisch rapport te schrijven over het Hoogste Gerechtshof van Israël. De Nederlandse regering had zelfs de doelen vastgesteld.

Geen verstandige Israëli zou publiek geld voor een documentaire over de meervoudige mislukkingen van Nederland gebruiken. Voor iemand met veel meer kennis van zaken dan Heertje en Bromet zou het echter niet moeilijk zijn om zo´n film te maken, die de volledige waarheid over de mislukkingen van het land onthult. Hij zou met Nederland als de drugsdealer in Europa kunnen beginnen, omdat er zoveel drugs via de haven van Rotterdam gesmokkeld en over het continent verdeeld worden. Een vergelijking van de in het rioleringssysteem van grote Europese steden gevonden drugs laat zien dat de hoogste concentratie drugs zich in Amsterdam bevindt.

Zo´n film zou ook het mislukken van de Nederlandse rechtstaat kunnen aantonen, waarin de politie in 2018 27.500 zaken niet behandeld heeft, hoewel ze aanwijzingen naar de daders had. Een andere film in de serie zou discussiëren over de intimidatie van meer dan de helft van de vrouwen in Amsterdam op straat. In de leeftijdscategorie 15-34 jaar bedraagt het intimidatiepercentage 81%. Bijna iedere vrouw in Amsterdam wordt op straat, in het openbaar vervoer of tijdens het uitgaan lastig gevallen. Een andere film zou zich bezighouden met de mislukte integratiepolitiek, die ertoe leidt dat veel Turkse burgers van het democratische Nederland voor de afbouw van de democratie in Turkije stemmen en Erdoğan ondersteunen.

Zo´n film zou ook kunnen laten zien dat 54% van de in Nederland geboren jongeren en mannen met minstens één Marokkaanse ouder tot hun 22e jaar minstens één delict gepleegd hebben. Dat staat tegenover 14% van de totale bevolking. De film zou ook de leuzen van “Hamas, Hamas, Joden in het gas” in Nederlandse voetbalstadions kunnen bevatten wanneer Ajax uit Amsterdam daar speelt. Bovendien zou de film beelden van aanhangers van ISIS kunnen laten zien die door Den Haag marcheren en “Dood aan de Joden!” schreeuwen.

In de dagen voor de laatste NTR-uitzending over Israël werd bekend dat het aantal antisemitische incidenten in Nederland in het jaar 2019 hoger was dan in de laatste dertig jaar daarvoor. Uit een studie van de Universiteit Bielefeld uit het jaar 2011 is ook bekend dat 38% van de volwassen Nederlandse bevolking of 5 miljoen mensen het eens zijn met de uiterst foutieve uitspraak dat Israël een vernietigingsoorlog tegen de Palestijnen voert. Dit is het resultaat van de wijdverbreide ophitsing tegen Israël in Nederland.

Jammer dat de tv-serie van Heertje en Bromet in het Nederlands is. Als die in het Engels zouden zijn, dan zouden de afleveringen internationaal gebruikt kunnen worden om studenten bij te brengen hoe incompetente en vooringenomen journalisten Israël in een kwaad daglicht stellen door veel belangrijke informatie weg te laten.

Bron:
www.israel-nachrichten.org
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "goedmenschen", "Lügenpresse", "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", achterlijkheid, antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, demoniseren, Desinformatie, establishment, Geschiedvervalsing, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, Nederland, nieuw fascisme, onwetendheid, praatjesmakers, propaganda, publieke omroep, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

22 reacties op Acht, Israël in een kwaad daglicht stellende, afleveringen van een serie van de Nederlandse publiekrechtelijke omroep

 1. Republikein zegt:

  Man bijt hond_ontwikkelingen?

  Like

 2. Rensk. zegt:

  Ik scheer die twee over dezelfde kam als Asscher.

  Geliked door 2 people

 3. Pieter zegt:

  Ik dacht dat Pennings dood was, al jaren niets meer van hem gelezen.
  Iemand die weet waar hij blogt?

  Like

 4. klaas zegt:

  Like

 5. Nemesis zegt:

  Bromet hoeft zich aan te matigen een Jood te zijn, want dat is hij niet, daar had hij een Joodse moeder voor nodig. En over de familie Heertje? Wat kun je daar anders van verwachten als alleen maar kwaadaardige rotzooi uitspuien.

  Geliked door 1 persoon

 6. Alex Delarge zegt:

  Goed geschreven stuk. Ook maar eens In Europa van Geert Mak analyseren. Tenenkrommend.

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel zegt:

  Heb de serie niet bekeken, af en toe een klein stukje slechts.
  Waarom ?
  Omdat er tegelijkertijd met de serie een andere serie te zien was (weet zo gauw niet meer welke) en omdat het een serie van de VPRO was waardoor de invalshoek al op voorhand vaststond.
  Waarom ik dan toch een paar stukjes heb gekeken ?
  Omdat ik reuze benieuwd was hoe een jood als Heertje erin zou slagen Israël in een verkeerd daglicht te stellen.
  Afgaande op de heer Gerstenfeld had ik gelijk de serie te vermijden.
  Maar dan.
  Dan dwaalt hij af naar de “Misdaden door Nederlanders in Indonesië gepleegd”.
  Toevallig las ik onlangs een artikel waarbij iemand uitleg gaf hoe gewone Nederlandse jongens die zich door omstandigheden gedwongen zagen dienst te nemen tot zulke daden konden komen.
  Allereerst waren de Indonesische ‘vrijheidsstrijders’ nou niet bepaald de lieverdjes waar ze nu toe gebombardeerd zijn geweest.
  De man vertelde dat een goede kameraad na jaren zijn relaas deed aan hem.
  Lange tijd had hij over de hele kwestie niet willen praten.
  Hij vertelde dat er iets met een mens gebeurt als je legerkameraad naast je sneuvelt, dat doet echt heel veel met een mens, wat nog vele malen meer doet is als je ziet wat een gevangengenomen kameraad is aangedaan, als je hem terugvind vastgebonden op een stel bamboepalen terwijl de vreselijke martelingen nog duidelijk herkenbaar zijn.
  Zulke ervaringen maken dat een mens tot dingen in staat is waar hij zelfs na jaren nog niet zonder groot verdriet over kan denken.
  Maar alleen van de Nederlanders worden excuses verwacht.
  Niet van de Indonesiërs uit de Bersiapperiode, die de scharminkels die uit de Jappenkampen kwamen afslachten, kennelijk mag dat als je ‘vrijheidsstrijder’ bent.
  Dat is op zijn minst meten met twee maten.

  Geliked door 2 people

 8. Jan zegt:

  Het islamitisch uitschot

  Anti-AIPAC Protest in DC: The Holocaust Will Come Back to You; Hitler Will Come Back and Burn You

  Like

 9. Jan zegt:

  Was ook van de VPRO

  De VPRO heeft vandaag eindelijk het antisemitische spel ‘de kolonisten van de Westelijke Jordaanoever’ van haar website verwijderd. Likoed Nederland bracht het spel onder de aandacht in een opinie artikel in de Volkskrant op 23 februari j.l. ‘VPRO speelt gevaarlijk spel met ontmenselijking van Joden’.

  Maar de antisemitische VPRO-kliek stond er volledig achter:
  “niet omdat we er niet achterstaan, maar omdat het satirische doel nu wordt overschaduwd door beschuldigingen van antisemitisme”.
  ..
  https://likoed.nl/2012/03/actiesucces-vpro-verwijdert-antisemitisme-van-haar-website/

  Like

 10. die hele publieke omroep is doorgaans van marginale kwaliteit; nooit een woord over de immigratiegevolgen; hoge kosten en natuurschade. En nooit excuus vragen van Indonesie voor de misdaden jegens Molukkers en Europeanen tijdens bersiap tijd

  Geliked door 3 people

 11. Marijke zegt:

  Ah, bedankt voor de bevestiging! Ik heb een aflevering gezien en had zo mijn bedenkingen.

  Like

 12. Gienekehado zegt:

  Wat, 8 afleveringen????????? Over zo’n klein stukje grond! Ya’allah wat een hoop gezemel zal dat geweest zijn. Ik heb 1 aflevering min/meer gezien, de eerste?? Het was direct al duidelijk, Jood 1 en Nep-Jood 2 gingen voorgeprogrammeerd naar Israel! Israel te kakken zetten! Ik herinner mij nog het “optreden” van Heertje bij oudere Israeliers. Afgezien van het vuil wat er uit zijn bakkes kwam, vond ik het “optreden” ronduit amateuristisch. Tuurlijk is Israel ook niet het paradijs-op-aarde, daar wonen immers ook mensen. Maar alles is bespreekbaar in Israel. Aangezien ik maar 1 aflevering half heb gezien, kan ik er verder weinig over zeggen. Zijn er nog positieve zaken geventileerd, of was het alleen maar negatief? Er is vast niet gezegd dat Tel Aviv veiliger is dan Den Haag, Utrecht, Groningen etc. Nogmaals, ik wist niet dat er 8 afleveringen zijn geweest. IK had het uit mijn ‘systeem’ gewist. ‘Nou nou, aan die verkapte vakantie zal een pittig prijskaartje hangen!! Israel is een reteduur landje. De Belastingbetaler wederom een poot uitgetrokken! 1 ding weet ik wel; het chagrijn wat in NL overheerst, kom je ondanks alles in Israel niet tegen. Israel bruist!!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 13. flecken zegt:

  ‘ EIGEN. NESTBEVUILERS’!!,,;;; …anti- semieten zullen de allergrootste tevredenheid. ‘beleven’, van. ‘zie je. wel!’

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s