Duitse katholieke kerk bekent schuld voor collaboratie met Hitler-regime vóór en tijdens WO-II

Screenshot_35

Op 20 juli 1933 ondertekende in Rome kardinaal-staatssecretaris Eugenio Pacelli (de toekomstige Pius XII) namens paus Pius XI het Reichskonkordat (Rijksconcordaat) tussen nazi-Duitsland en het Vaticaan. Daarmee bezegelde de Duitse katholieke kerk de facto het lot van de Joden en zette het licht op groen voor de Holocaust.

(Door: “Brabosh”)

In een nieuw rapport na decennia van ambivalentie heeft de Duitse raad van katholieke bisschoppen eindelijk toegegeven dat de kerk medeplichtig is aan de acties van het nazi-regime tijdens de Tweede Wereldoorlog, meldde The Times op vrijdag 1 mei 2020.

In het 23 pagina’s tellende document van de raad staat naar verluidt: “Aangezien de bisschoppen niet met een duidelijk ‘nee’ tegenover de oorlog stonden en de meesten van hen de wil van de [Duitse natie] ondersteunden, maakten ze zich medeplichtig aan de oorlog.”

Lees verder>>>
een ander Israëlisch geluid

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", antisemitisme, Barbarisme, belangenverstrengeling, collaboratie, cultuurrelativisme, dictatuur, discriminatie, Duitsland, Historie, Holocaust, Hypocrisie, Joden, Jodendom, Jodenhaat, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, machtswellust, nationaalsocialisme, nazisme, Rotzakken, Vaticaan, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Duitse katholieke kerk bekent schuld voor collaboratie met Hitler-regime vóór en tijdens WO-II

 1. Gienekehado zegt:

  De geschiedenis herhaalt zichzelf! Nu heult de RK-ZOOI met de ‘religie van de vrede’!! Soepjurk vs Soepjurk! En het St. Pietersplein vulde zich weer met Dom Volk!

  Geliked door 1 persoon

 2. Ton Ruygrok zegt:

  Ach .., niets nieuws onder de Zon .., de katholieke kerk met hun pausen heeft van alle tijden al een pest hekel aan Joden gehad en voor onnoemelijk leed gezorgd aan deze mensen .. die hele pausen kliek is dan ook niets anders dan een religie uit de hel.. ook nu kan het pausen gedrocht het prima vinden met de Joden haters bij uitstek .., de moslims.
  A.Ruygrok, Monster

  Geliked door 1 persoon

 3. Betty Boob. zegt:

  Verschrikkelijk, zag laats ’n docu, betreft Westerbork, wat in eerste instantie ’n vluchtelingen kamp was, toen Duitsland Nederland bezet hield, werd het ’n door gangs kamp naar de gaskamers.
  En dit gebeurden dus met weg kijken, oftewel goedkeuring van de RKK.

  heel triest.

  Geliked door 1 persoon

 4. koosv8 zegt:

  Nou geweldig hoor, dan kunnen nu de moslims er ook meteen een krantenkop bij maken. Met de mededeling dat het antisemitisme van vandaag de dag vrijwel alleen maar door moslims gepredikt wordt, en de Katholieke kerk WEER WEGKIJKT!!!!! Dus wat hebben we aan die slappe hap praat. HELEMAAL NIETS!!!!!

  Geliked door 1 persoon

 5. droevige mof zegt:

  De schuld van de voorvaderen toegeven is één ding.
  Het bekennen van de eigen huidige schuld zou een prestatie zijn die deze organisatie of bank nooit zou leveren: het bevorderen van een vijandige religie, corruptie, georganiseerde pedofilie en kindermishandeling, uitbuiting van vrouwelijke ondergeschikten (nonnen) enz. enz.
  De lijst kan zo lang zijn als pagina’s.
  Ze hebben ook hun oprichters, Jezus en Paulus, verraden. Maar dat is niet mijn onderwerp.

  Geliked door 3 people

  • Jules Vismale zegt:

   Paulus had voorheen, hij was ooit een Farizeeër geweest en vervolgde toen fel de hele christengemeenschap in Jeruzalem na de hemelvaart van Jezus Christus, pas letterlijk het Licht gezien toen hij met blindheid werd geslagen! Toen bekeerde hij zich en dat werd Paulus zeker NIET in dank afgenomen door de overige Farizeeërs en evenmin door de Sadduceeërs toen Paulus jaren later terugkeerde naar Jeruzalem.
   Hij wist hierna beide groeperingen tegen elkaar op te zetten waarna de laatsten zwoeren dat zij niet zouden eten en drinken totdat ze Paulus zouden hebben vermoord! Dit werd echter door zijn neef, een zoon van zijn zuster, verijdeld daar deze achter het complot kwam en de procurator hiervoor waarschuwde.
   Daarna werd hij verbannen naar Caesarea en pas onder keizer Nero werd Paulus onthoofd!

   Geliked door 2 people

 6. Gienekehado zegt:

  Hahahahaha… Het Vaticaan was / is 1 Grote Nichtenkit!! Wat zal daar een zaad verkwist zijn!! Meen dat er in de bijbel staat dat er geen zaad verloren mag gaan! Hahahahaha…. Wat een GILLER! (p.s. geen hekel aan homo’s hoor!)

  Geliked door 1 persoon

 7. Kuu zegt:

  De katholieke kerk zal op deze site niet gauw populair worden….

  Like

 8. Republikein zegt:

  Ach, nog maar een keer.
  http://www.bishop-accountability.org/

  Like

 9. koosv8 zegt:

  maar ze horen bij onze geschiedenis, en weg is pech. wat krijgen ze er voor terug….het ergste van het ergste…..ISLAM.

  Geliked door 1 persoon

 10. fleckie zegt:

  Vandaag, do. 19 november 2020, op HISTORY, uitzending betr. HITLER, + Amerikaanse ZAKENLIEDEN !! (Hitlers goud)>>>>>>>>>>> op ejbron 21.3.2015, Onder.: Amerikaanse financiers + Hitler.>>>>>>> op ejbron 2.8.2017 onder ‘Zou een film over Auschwitz ook het lijden v.d. families van SS- wachters tot……. …….<~<~<~<~<~<~<~

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s