Trump wijst nieuwe lockdown bij tweede Covid-19 golf af

Screenshot_32

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president wil geen nieuwe lockdown, mocht er een tweede Covid-19 golf komen. Bovendien roept hij de gouverneurs van de Amerikaanse staten ertoe op om de corona-restricties snel te versoepelen.

epoch times

Gisteren appelleerde president Donald Trump opnieuw aan de gouverneurs van de deelstaten om tempo te maken bij de versoepeling van de corona-restricties. Het zou het land “stukbreken” wanneer dit niet zou gebeuren, waarschuwde de president tijdens een bezoek aan de staat Michigan.

Verder verklaarde hij dat de VS niet opnieuw een lockdown zouden instellen, mocht het tot nog een Covid-19 golf komen. “Of het een gloed of een vlam is, we zullen haar blussen. Maar we zullen ons land niet op slot doen”, zei de president tijdens een bezoek aan een Ford-fabriek in Michigan.

Trump vertrouwt erop dat de VS in staat zullen zijn om toekomstige virus-uitbraken van de Communistische Partij van China in te dammen.

“Om de gezondheid van onze bevolking te beschermen, hebben we een functionerende economie nodig”, zei Trump. Hij was er opnieuw van overtuigd dat de Amerikaanse economie zich uiterlijk vanaf het 4e kwartaal zou herstellen. “We zullen volgend jaar een ongelooflijk jaar hebben.” Hij voegde er aan toe: “Dit land staat voor een epische comeback.”

In de Ford-fabriek in Ypsilanti produceert de Amerikaanse autobouwer op dit moment beademingsapparatuur vanwege de corona-crisis.

Unieke instorting van de arbeidsmarkt

Op dit moment blijkt uit de cijfers dat er tot nu toe al meer dan 90.000 mensen in de VS aan het virus zijn gestorven. Sinds maart heeft een serie gouverneurs strenge verboden opgelegd, die geleid hebben tot ontslagen en sluiting van bedrijven. Alle 50 staten zijn echter in bepaalde omvang weer begonnen met de heropening, waaronder ook New York, de staat met de meeste Covid-19 sterfgevallen.

Het aantal Amerikanen dat in de eerste twee maanden sinds het virus voet vatte in de VS een werkloosheidsuitkering aanvroeg, is tot bijna 39 miljoen gestegen, berichtte de regering gisteren, ook al openen alle staten langzamerhand hun economie en de mensen weer laten werken. Meer dan 2,4 miljoen mensen hebben in de afgelopen week in het kader van de nieuwste golf van ontslagen i.v.m. de sluiting van ondernemingen, die op de knieën werden gedwongen door de economie, een werkloosheidsuitkering aangevraagd, zei het ministerie van Arbeidszaken.

Zodoende bedraagt het aantal ontslagen zegge en schrijve 38,6 miljoen, een qua snelheid unieke instorting van de arbeidsmarkt.

Het aantal wekelijkse sollicitaties is zeven weken lang afgenomen. Desondanks blijven de cijfers nog steeds adembenemend hoog – tien keer hoger dan normaal gesproken voor de uitbraak van de crisis.

Vlaggen halfstok

Als officiële geste van rouw om de dodelijke slachtoffers van de corona-virus pandemie in de VS zullen de vlaggen in het hele land drie dagen lang halfstok hangen. Dit gebeurt in opdracht van president Trump, zoals hij donderdag op Twitter meedeelde. De Amerikaanse vlaggen op overheidsgebouwen en nationale monumenten zullen volgens hem van vrijdag tot zondag vanwege de corona-crisis halfstok hangen.

Ook maandag zullen de vlaggen halfstok blijven hangen – dan echter ter ere van de in dienst gesneuvelde Amerikaanse soldaten. Maandag is het in de VS Memorial Day, de dag die gewijd is aan in de oorlog gesneuvelde Amerikaanse militairen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Trump wijst nieuwe lockdown bij tweede Covid-19 golf af

 1. Pingback: Trump wijst nieuwe lockdown bij tweede Covid-19 golf af! | eunmask

 2. Julia zegt:

  De algehele lock down is het meest erge virus voor de economie en banen. Duizenden doden worden verwacht hier alleen al in Nederland door de achterstallige gezondheidszorg. Wanneer komen de daadwerkelijke cijfers hoeveel mensen hier al reeds aan gestorven zijn en nog zullen sterven. Hier hoort men van RIVM totaal niets over sterker nog het wordt bewust dood gezwegen. Dit allemaal om een virus? Wie nu nog niet beseft dat het een grote HOAX is mist toch echt wel gezond verstand en realiteitszin. De ellende is nu pas begonnen en zal nog heel veel jaren meer ellende veroorzaken voor velen onder ons. Alles is bewust kapot gemaakt om een nieuwe Wereldorde door volkeren te onderdrukken en onder bewind en controle van overheden te stellen. Het nieuwe normaal is abnormaal en onmenselijk. Agressie en tweedeling binnen de samenleving zal van kwaad tot erger worden. De virus is momenteel afgenomen zoals elke virus in de zomer afneemt en in de winter toeneemt. Het is dus te maf voor woorden en onbegrijpelijk dat hierom een algehele economie kapot is gemaakt met heel veel faillissementen als gevolg. Het aantal werklozen kan straks niet meer worden betaald. Miljarden worden weggesmeten en de euro zal klappen zodat zelfs dit ten koste zal gaan van onze spaartegoeden. Voor ons land is hier Rutte en de RIVM schuldig aan en gaan schaamteloos verder. Geheime agenda wordt achter de ruggen van de kiezer er doorheen gedramd vandaar nu al het idee om de komende verkiezingen uit te stellen. Dat geeft de corrupte politici de tijd alle agendapunten af te ronden met alle gevolgen van dien. Kortom we worden flink belazerd dat ons vrijheid, welvaart en gezondheid kost. Is dat het offer dat men massaal voor deze machtswaanzin wil geven die wordt uitgevoerd in opdracht van o.a. van Bill Gates en niet te vergeten de Bilderberg elitaire club.

  Geliked door 2 people

  • LUCIA zegt:

   We zijn helaas een onbewapend volk en ook niet bepaald gezegend met een opstandig gen, het zal denk ik er op neerkomen dat de militairen en de politie de macht moeten grijpen (wellicht in combi met enkele politieke figuren) dit zijn sociale instituties die georganiseerd zijn en wapens hebben derhalve Organistie en Macht .
   De vraag is of ze dat doen zullen, je medeburger zal hooguit meedoen aan een protest-actie, een petitie of proefproces maar ik heb het idee dat ze in den Haag, daar niet wakker van liggen , het loopt niet uit de hand we hebben geen tractors en geen machinegeweren dat is net zoals eten zonder bord en bestek, al happend vanaf het tafelblad of met je handen, het is te doen maar het is rommelig en ongemakkelijk en er zal veel mis gaan.

   Like

 3. Htsk day zegt:

  Goed zo,.. Trump is goed bezig.

  Trouwens,
  Als je weinig, of helemaal niet weet hoe het precies zit met virussen, is onderstaande video een aanrader.

  En lees daar vooral ook de comments van “in a strange land”.
  Heel interessant!

  Viral Misconceptions.
  “The True Nature of Viruses”

  Geliked door 2 people

 4. Htsk day zegt:

  @Julia
  En of het een hoax is!
  We worden allemaal vreselijk belazerd.
  Kijk de video die ik hier gepost heb op 13:13
  Dan wordt het je heel duidelijk wat virussen zijn, en wat ze wel en niet doen.

  Om een tipje van de sluier op te lichten: virussen zijn helemaal niet besmettelijk!
  Virussen zijn zelfs een belangrijk deel van je verdediging tegen vergiftiging van je lichaam, om erger te voorkomen!

  Weinig mensen weten iets over virussen

  Geliked door 3 people

 5. LUCIA zegt:

  Ga maar googelen Virus or exosome, vreemd genoeg zijn 3 a 4 jaar geleden veel virologen,en microbiologen op bizarre manieren om het leven gekomen in behoorlijke aantallen… was dat vanwege de COVID-Voorbereiding of wilden ze het eerder doen plaatsvinden, hebben ze die mensen uitgemoord… en kwam er een andere kink in de kabel, waardoor het niet doorging??
  Ik had het allemaal opgeslagen maar door computerellende ben ik een behoorlijk deel van mijn opgeslagen zaken kwijtgeraakt maar het feit an sich, herinner ik me wel het was trouwens een fenomeen over de hele wereld..

  Like

 6. Bas zegt:

  Ondertussen, racist biden….
  https://pbs.twimg.com/media/EYo5OCrUYAAzFrg?format=jpg&name=medium

  Like

 7. Jan zegt:

  De Roden gaan letterlijk over lijken als zij zich kunnen verrijken

  Gouverneur Whitmer stuurde coronapatienten kriskras door de staat naar lokale opvangcentra terwijl 1000 bedden in TFC gebouw van Detroit beschikbaar waren

  ….most of the facilities never treated a single patient.

  On April 15, Governor Gretchen Whitmer signed Executive Order 2020-50. The order required nursing homes to care for any current residents who test positive for COVID-19 but aren’t sick enough to require hospitalization, in a dedicated area of the facility.

  Nursing homes are getting paid handsomely for taking in the coronavius patients.
  Whitmer’s administration offered $5,000 per patient they took in.


  …..
  https://www.thegatewaypundit.com/2020/05/governor-whitmer-sent-covid-19-patients-across-state-seed-nursing-homes-coronavirus-kept-patients-1000-bed-tcf-center-detroit/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s