Frankrijk: 29 arrestaties wegens verdenking van terreurfinanciering


(Vertaling: E.J. Bron)

De Franse autoriteiten hebben 29 verdachten wegens de beschuldiging van terreurfinanciering gearresteerd. Ze zouden de Jihadisten-militie Islamitische Staat (ISIS) en het terreurnetwerk Al-Qaida ondersteund hebben, zoals het Openbaar Ministerie vandaag in Parijs meedeelde. De verdachten zijn tussen 22 en 66 jaar oud.

 

Ze behoren volgens de onderzoekers tot een netwerk dat sinds verleden jaar “islamisten” in Syrië financieel ondersteunde. Daarvoor zouden de verdachten in Frankrijk anoniem zogenaamde vouchers van crypto-valuta gekocht hebben, die de Jihadisten daarna in Syrië verzilverden. Het ging om bedragen van tot € 150,- om niet in de gaten te lopen.

Netwerk een subgroep van Al-Qaida

Achter het netwerk vermoeden de antiterreur onderzoekers twee Franse Jihadisten, die gezocht worden via een internationaal arrestatiebevel. Mesut S. en Walid F. zouden in 2013 samen naar Syrië zijn vertrokken en behoren tot een subgroep van Al-Qaida. Ze werden in 2016 bij verstek veroordeeld tot tien jaar gevangenisstraf.

De onderzoekers voerden volgens het Openbaar Ministerie 55 huiszoekingen in 26 Franse bestuursdistricten uit. Advocaten van de verdachten geven aan dat zij alleen maar hun families of kinderen in kampen in Syrië willen ondersteunen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Frankrijk, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, kwaadaardige opzet, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Frankrijk: 29 arrestaties wegens verdenking van terreurfinanciering

  1. Blaffertje zegt:

    Zouden ze hier ook moeten doen.
    Ik ken er genoeg waar een luchtje aan zit.

    Draag je namen aan dan ben je een racist en val je zielige muzelmannetjes lastig die noooooit iets verkeerd doen.
    Dat ze geld cash uit Quatar kregen van sheiks en de bewoners van een flat het van hand tot hand zagen gaan en het melde werd niets mee gedaan.
    “want zielige minderheid hè”.

    Dat er bij de moskee in mijn buurt een blinde jihadist naar Syrië afreisde om daar als mascotte te (schieten lukte niet want hij ziet immers geen flikker) te dienen en voor de jihad geld wilde lospeuteren, melde je bij de burgemeester en wethouders en ze deden er niets mee “want zielige minderheid hè”.
    Die blinde is inmiddels doodgeschoten want hij zag de kogel niet aankomen.

    Dat ze bij dezelfde moskee een haatprediker uitnodigden, ene Kalbani, moesten we hemel en aarde voor bewegen om het tegen te houden wat gelukkig gelukt is, maar onze burgemeester vond het eigenlijk onzin van ons buurtbewoners omdat het niet bewezen was dat hij gewelddadig was.
    Die lul is in vele landen een persona non grata, maar hier in Groningen vond die lamstraal van een den Oudsten het niet bewezen “want zielige minderheid hè”.

    Dat de voorzitter van de moskee tig keer per jaar naar Quatar afreist en met de zakken vol geld naar huis keert, word niet naar gekeken “want zielige minderheid hè'”.

    Dat er door een haatprediker een benefiet gehouden werd voor de bouw van de nieuwe moskee, werd niet naar gekeken.
    Dat die zakkenwasser binnen een etmaal 70.000 euro binnenharkte waarvan het merendeel uit het buitenland kwam werd niet naar gevraagd hoe dat dan wel niet kon want terwijl er bewijs was van geldstromen uit het buitenland, maar je raad het al “zielige minderheid hè”.

    Met de informatie dat er een aanhanger van deze moskee in Londen loopt te bléren dat hij alleen luisterd naar de Sharia wet en de Nederlandse wet minacht, doen ze niks mee “want …..

    Deze regering en koningshuis heeft niets en dan ook helemaal niets voor eigen volk over.
    Wij zijn hun slaven, die hun aan hun rijkdom en welvaart moet helpen en Jan lul uit de biertent blijft maar op ‘verneuk de meuk’ Rutte stemmen.

    Geliked door 3 people

  2. Jules Vismale zegt:

    En de advocaten van dat tuig geven alleen als excuus aan dat deze terroristen-financiers dit alleen maar deden om hun vrouwen en kinderen in Syrië te helpen! Wie echter betaald om anderen te doden helpt daar hun families niet mee omdat die niet graag moordenaars daaronder willen hebben!

    Like

  3. John van antwerpen zegt:

    Ondertussen hebben de geheime diensten van Frankrijk en enkele andere landen
    dodenlijsten. Het wordt niet naar buiten gebracht maar ze hebben het wel.
    Als Iran hier hun vijanden dood dan doden wij daar onze vijanden.
    De vijand van mijn vijand is mijn vriend is alweer een oud credo.
    Nu is het nieuwe credo; Je kunt je wel voor ons verstoppen maar niet verbergen.

    Like

  4. Bob zegt:

    De EU en NL steunen terroristische groepen
    met allerlei middelen. Ze steunen daarmee indirekt
    de zgn. gevaarlijke jihadisten.
    Ze laten haat predikers toe.
    Door het straf systeem wordt terrorisme
    aangemoedigt.
    Kijk niet alleen naar pionnen die verschuiven
    kijk naar het gehele veld.

    Like

  5. Bas zegt:

    https://www.24hoursdna.com/2020/09/breaking-reports-of-shots-fired-towards.html?spref=tw

    BREAKING – reports van schoten op een moskee in Parijs. Er zijn momenteel zeer weinig details beschikbaar. Zal updaten.

    Like

Plaats een reactie