Erdoğan veroordeelt Russische luchtaanvallen op “islamistische” pro-Turkse strijders in Syrië

Een lid van het oppositionele Nationale Bevrijdingsfront van Syrië vuurt op 28 oktober 2020 een 155 mm geschut op Russische stellingen af als vergelding voor een vermeende Russische luchtaanval op een trainingskamp twee dagen geleden, waarbij tientalleen rebellenstrijders in de noordwestelijke provincie Idlib om het leven kwamen.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, lid van de wereldwijd agerende Moslimbroederschap, heeft de Russische luchtaanvallen op pro-Turkse strijders in Syrië veroordeeld. In Ankara beschuldigde hij Moskou er van geen “duurzame vrede en stabiliteit” in Syrië te willen. De Russische aanvallen waren maandag tegen een trainingskamp van pro-Turkse milities in de regio Idlib in de buurt van de Turkse grens gericht.

Bij de aanval in het begin van de week werden volgens informatie van het Syrische Observatiepunt voor de Mensenrechten 78 strijders gedood en meer dan 90 anderen verwond. Volgens de activisten doodde de aangevallen Failak-al-Sham-groepering daarop in een vergeldingsaanval 15 pro-Syrische strijders. De soennitische groepering, die verbonden is aan de voormalige tak van Al-Qaida, Hajat Tahrir al-Sham (HTS), zou ook pro-Turkse huurlingen naar Libië gestuurd hebben.

Idlib laatste “islamistische” bolwerk in Syrië

De regio Idlib in het noordwesten van Syrië is het laatste “islamistische” bolwerk dat nog niet onder controle van Damascus is. De HTS was vroeger deel van het netwerk van Al-Qaida en controleert nu grote gebieden in de provincie Idlib. In de regio zijn echter ook andere pro-Turkse “islamistische” milities actief.

De Russische aanval van afgelopen maandag was de dodelijkste sinds acht maanden in de regio. In maart had een Russisch-Turkse wapenstilstandovereenkomst een nieuw offensief van de troepen van de Syrische machthebber Bashar al-Assad gestopt. Assad, die bekendstaat als een nauw bondgenoot van Moskou, was het binnen enkele maanden gelukt om met zijn bondgenoten een serie regio´s onder zijn controle te brengen.

Bron:
epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", islamofascisme, Moslimbroederschap, Rusland, Syrië, Turkije. Bookmark de permalink .

10 reacties op Erdoğan veroordeelt Russische luchtaanvallen op “islamistische” pro-Turkse strijders in Syrië

  1. vangie1206j zegt:

    Goed zo van de Russen hoe meer van dat schorem vernietigen hoe beter.
    Opgeruimd staat netjes.

    Geliked door 10 people

  2. oudmarinier zegt:

    Doorgaan zo , Erdowaanzinnige…..dan heb je binnenkort ook MOT met de Russen. Dan nog de Grieken een beetje lopen klieren….en dan zou het me NIET verbazen als TRUMP je uit de NATO flikkert….en dan sta je er dus ALLEEN voor …(Insya Allah) …sarcasme !!!

    Geliked door 1 persoon

  3. Lord of Hosts zegt:

    De VN zal zich wel achter de oren krabben. Een van de takken van de VN organiseert veilige vluchtroutes richting Europa voor deze ‘getraumatiseerde’ hordes. Maar nu zijn ze te laat…
    Te laat voor deze moordenaars om zacht en kalm, allahuakbar schreeuwend, de hoofden van dat tolerante Europese volkje te kunnen afsnijden.
    Maar Amerikaanse huurlingen mogen nu werken onder de Turkse vlag… Wat zullen deze koppensnellers de overkoepelende bescherming van de Amerikanen missen….
    Tranen met tuiten janken ze…
    https://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&pto=aue&rurl=translate.google.com&sl=ru&sp=nmt4&tl=nl&u=https:%2F%2Fcolonelcassad.livejournal.com%2F6274525.html&usg=ALkJrhimyEArXF4ylg6AkoDGV_R-6UNOCQ

    Like

  4. bobzelf zegt:

    JA, en als je dan AL= QUAIDA LEEST , WHAHAHAHAA

    DAN MOET HET WEL GOED ZIJN TOCH ??? WHAHAHAHA

    Volgens de activisten doodde de aangevallen Failak-al-Sham-groepering daarop in een vergeldingsaanval 15 pro-Syrische strijders
    DUS DE VRIENDEN VAN ASSAD …..
    De soennitische groepering, die verbonden is aan de voormalige tak van Al-Qaida, Hajat Tahrir al-Sham (HTS)

    dus , weer niet geluistert ,NAAR MIJN OOM VLADIMIRICH ,, HE ???
    EN
    HOPPA…..
    DAN KOMT HIJ EVEN LANGS , KABOEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    DE ISLAM STRIJDERS, ??
    EN JE HEBT :
    DE GEMATIGDE ISLAMSTRIJDERS ,
    DAT ZIJN DUS ISLAMSTRIJDERS DIE ALLEEN JE KOP ER AF SNIJDEN
    DAN WEL JE HANGEND , EN LEVEND IN BRAND STEKEN TUSSEN 12.00 EN 17.00 UUR
    HOE JE ZE OOK NOEMT …

    KABOEMMMMMMMMMMMMMMMMMM ,MIJN GOD WAT HOUD IK VAN DIE MAN ……..

    MIJN OOM RIEP OPZOUTENNNNNNNNNNNNNN ,OPPLEUREN EN WEGWEZEN !!!

    HIER IS UW MAAGD VAN 72 , KABOEMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM

    SILENCE OR I KILL YOU WHAHAHAHA

    THE SUICDE BOMBER ACHMED https://youtu.be/6iv_UWbK1aI

    oom valery saitchev

    Like

  5. karton zegt:

    MEER MEER MEER MEER luchtaanvallen op islamistische “strijders” , niet alléén in Syrië !!!!!

    Like

  6. Peter zegt:

    Eindeloos ouwehoeren en debateren ,daar moet je bij Putin niet mee aankomen ,de beuk erin,dat schrikt Erdogan wel af .

    Like

  7. Heniusz zegt:

    Alles wat Erdogan boos maakt is mijns inziens uitstekend. Bombardeer er nog maar een zootje naar Allah. Opgeruimd staat netjes. Kunnen ze tenminste hier geen moorden plegen.

    Like

  8. koddebeier zegt:

    Chapeau Rusland !!

    Like

  9. Groene Leeuw zegt:

    Mooi. Goed dat de Russen opruiming houden onder de pro-Turken.

    Like

  10. Julia zegt:

    Die Russen weten wel van doorpakken daar ontbreekt het hier in Europa aan. We mogen hopen dat de Russen de EU eens willen gaan bijstaan om ons te verlossen van de Islam barbaren door ze te verdrijven naar open zeer richting Erdogan. Dan kunnen daar gaan moorden en huishouden.

    Like

Plaats een reactie