De belediging “pariastaat” als middel van agressie tegen Israël

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

In de verbale strijd tegen Israël wordt een grote bandbreedte aan semantiek ingezet. Samen creëren ze een indrukwekkend front voor aanvallen met spraakgebruik. Deze zegswijzen moeten de een na de ander onderzocht worden. Dat is de enige mogelijkheid om te begrijpen hoe ze gebruikt worden en daarna hoe Israël zich er tegen teweer zou moeten stellen.

Je kunt met een niet vaak gebruikte extreme uitdrukking beginnen. Een concreet voorstel daarvoor werd bij de Verenigde Naties (VN) gepresenteerd. Het meest perverse voorbeeld creëerde iemand, die het woord “pariastaat” niet eens gebruikte. De dader was Michael Lynk, een speciaal onderzoeker van de VN-mensenrechtenraad. Hij gaf in 2017 bij de VN een persconferentie, waarin hij zei dat de organisatie “Israël´s status als wetgetrouw lid van de Verenigde Naties zou moeten controleren” door zijn bezetting illegaal te verklaren. Lynk zei dat zo´n stap Israël internationaal zou isoleren doordat het gedwongen wordt zijn bezetting van de Palestijnse gebieden te beëindigen. Hij zei ook dat een er een kentering in Israël´s houding tegenover de Palestijnen daardoor bereikt zou kunnen worden dat de vele vormen van militaire, economische, academische en andere samenwerking met Israël beëindigd worden.

Lynk stelde een resolutie van de voltallige vergadering voor, die het Internationaal Gerechtshof in Den Haag ertoe oproept om een deskundig standpunt over de status van Israël af te geven. In 1971 nam het Internationaal Gerechtshof ook een deskundig standpunt in dat Zuid-Afrika´s bestuur van Namibië illegaal zou zijn. Lynk zei dat het eenvoudiger zou zijn om te handelen bij Israël dan bij Noord-Korea, omdat Israël afhankelijk is van de internationale handel met de VS en Europa.

Juridisch uitgedrukt bestaat er geen Israëlische bezetting van de “Westelijke Jordaanoever”. Daar was nooit een Palestijnen-staat. Israël veroverde het gebied op Jordanië, waarvan de soevereiniteit alleen door Groot-Brittannië en Palestina werd erkend. Juridisch is de “Westelijke Jordaanoever” “omstreden territorium”.

Lynk´s meningen zijn ook antisemitisch. Je kunt ze naast de definitie van antisemitisme van de IHRA zetten. Deze geeft aan als een voorbeeld van haat: Met twee maten meten, in die zin dat van de Staat Israël een bepaald gedrag wordt geëist dat niet van andere democratische naties wordt verwacht of verlangd. En om het geheel nog te bekronen, verklaarde Lynk dat zijn houding niet anti-Israëlisch zou zijn.

Hillel Neuer, de directeur van de mensenrechtenorganisatie UN Watch met zetel in Genève, reageerde met de woorden: “Volgens elke definitie van mensenrechten, moraal en logica moet de heer Lynk, wanneer hij mensenrechtenwaarnemer van de VN voor de Palestijnse gebieden is, de folteringen en willekeurige arrestaties door de Palestijnse Autoriteit en Hamas, die zij tegen het eigen volk begaan, evenals de Palestijnse aanslagen met messen, auto´s en vuurwapens tegen Israëli´s aanspreken.”

Een andere belangrijke verbale agressor tegen Israël is Omar Barghouti, medeoprichter en belangrijk werver voor de campagne Boycot, De-investeringen en Sancties (BDS) tegen Israël. In een interview zei Barghouti in 2016 dat Israël langzaam een “pariastaat” zou worden. Hij verklaarde een aanhanger te zijn van een seculiere unieke staat ten westen van de Jordaan te zijn. In deze context zei hij dat de Palestijnen schadevergoedingen zouden moeten krijgen. Bovendien zou het de vluchtelingen van de Naqba en van 1967 toegestaan moeten worden om naar hun huizen terug te keren. Barghouti maakt er bovendien aanspraak op dat het Arabieren toegestaan zou moeten worden om te leven zonder de dreiging met geweld.  

Ariel Gold, die joods is, behoort tot diegenen die deze uitdrukking gebruikt hebben. Ze is de codirectrice van Code Pink, een door vrouwen geleide basisorganisatie die er aan werkt om een einde te maken aan Amerikaanse oorlogen en Amerikaans militarisme en vredes- en mensenrechteninitiatieven ondersteunt. Gold zei dat Israël een “pariastaat” zou worden, omdat het haar en haar medeactivisten de binnenkomst weigert. Dit heeft echter wel degelijk zin, omdat de beweging Code Pink BDS ondersteunt.

De bekende Amerikaanse journalist Jeffrey Goldberg heeft Obama´s ideeën geïnterpreteerd, waarin de mogelijkheid dat Israël een “pariastaat” wordt een rol speelt. Hij schreef over Israël: “En wanneer Israël, een kleine staat in een ongastvrije regio, nog meer een paria wordt – eentje, die zelfs de sympathie van de VS verspeeld, zijn laatste standvastige vriend – dan zal het niet overleven. Op de korte termijn vormt Iran een bedreiging voor het overleven van Israël; Israël´s eigen gedrag vormt er eentje op de lange termijn.

Goldberg heeft Obama uitvoerig geïnterviewd. De manier waarop hij Obama´s ideeën uitlegt, is een aanwijzing naar de enorm verdraaide denkwijze van deze voormalige president over het Midden-Oosten. De verkiezing van Donald Trump tot opvolger van Obama en diens handelingen daarna met betrekking tot Israël hebben laten zien dat Israël alles andere is dan een pariastaat.

Het meest treurige is wanneer deze extreem ophitsende uitdrukking door officiële Israëlische instanties gebruikt wordt. In 2016 zei de directeur-generaal van het Israëlische ministerie voor Strategische Aangelegenheden dat Israël door de internationale gemeenschap als “pariastaat” beschouwd zou worden. Je kunt er alleen maar verbaasd over zijn hoeveel begrip er voor dit idee van de kant van het ministerie bestaat. Zelfs als het waar zou zijn, zou een officiële vertegenwoordiger van Israël zoiets nooit moeten zeggen.

Als het ministerie even kijkt naar de talrijke en diverse internationale contacten die Israël heeft, met daarbij de samenwerking op deze terreinen met wereldleiders in het onderzoek en op vele andere terreinen, dan zou de directeur-generaal begrepen hebben dat diegenen die Israël als “pariastaat” waarnemen een door oogkleppen zeer beperkt zicht hebben.

Het is onbetwistbaar dat Israël vele vijanden heeft en dat de verbale strijd tegen Israël veelzijdig en heftig gevoerd wordt. Bij deze Israël-haters sluiten zich “fellow travellers” aan, die aan deze aanvallen mee kunnen doen. Dat is grotendeels mogelijk vanwege het feit dat de Israëlische regering bij de bestrijding van propaganda tegen de staat zulke slechte prestaties levert.

Hoofdzakelijk dankzij de politiek van president Trump is Israël´s situatie de afgelopen tijd verbeterd. Jeruzalem wordt nu door de VS als hoofdstad van Israël erkend. De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft al gezegd de Amerikaanse ambassade in Jeruzalem te laten. Israël heeft nu – eveneens dankzij Trump – diplomatieke betrekkingen met twee – wellicht weldra drie – andere Arabische landen. De betrekkingen zouden wel degelijk warmer kunnen worden dan die met hun voorgangers Egypte en Jordanië.

Het begrip “pariastaat”is een uitdrukking tegen Israël, die niet in sterke mate gebruikt is. Maar deze analyse kan als model voor gedetailleerd onderzoek naar andere hatelijke uitdrukkingen tegen Israël gebruikt worden.

Bron:
heplev.wordpress.com
Door: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Barbarisme, demoniseren, Israël, Israël-vijandigheid, Jodendom, Jodenhaat, kwaadaardige opzet, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken. Bookmark de permalink .

6 reacties op De belediging “pariastaat” als middel van agressie tegen Israël

 1. scherpschutter1943 zegt:

  Leve Israël en dood aan de palestijnen (en hun handlangers, ook in nederland)

  Like

 2. Jan zegt:

  Hoe de EU en extreem-linkse ngo’s proberen de Israëlische regering van Benjamin Netanyahu omver te werpen

  Net als Spygate in de VS proberen extreemlinkse ngo’s de conservatieve regering van Benjamin Netanyahu in Israël ten val te brengen. De Israëlische vertegenwoordiger Ariel Kallner heeft onthuld dat deze radicale anarchistische organisaties worden gefinancierd door de EU – niets minder dan een oorlogsverklaring aan een soevereine staat.

  De linkse organisaties die protesteren voor het huis van premier Benjamin Netanyahu in Balfour Street in Jeruzalem worden gefinancierd vanuit het buitenland, voornamelijk door de EU en Duitsland, zoals ngo Monitor’s Itai Reuveni heeft verklaard.

  🏴🇮🇱 Voor de 18e week op rij verzamelen duizenden anti-Netanyahu-demonstranten zich buiten zijn officiële residentie in Jeruzalem pic.twitter.com/RVriVRT6Mp

  – Noga Tarnopolsky (@NTarnopolsky) 24 oktober 2020

  Op 30 september th , Likud MK en voorzitter van de partijbijeenkomst voor de bestrijding van delegitimisering & Anti-semitisme Ariel Kallner schreef aan de Duitse ambassadeur Dr. Susanne Wasum-Rainer om te klagen over de Duitse financiering van linkse mensenrechtenverdedigers Fund (HRDF), die biedt juridische verdediging aan de gewelddadige demonstranten.

  „Recente berichten in de Israëlische media ontrafelden de juridische bijstand (HRDF) die onder andere werd verstrekt aan een minderheid van gewelddadige protestanten die demonstreerde voor de ambtswoning van de premier van Israël. Deze minderheid is zwaar bekritiseerd vanwege haar oorlogszuchtige gedrag, waarbij ze eerst politieagenten bedreigde en vaak verwondde, en ten slotte de regels voor het dragen van maskers en sociale afstanden negeerde, waardoor de algemene volksgezondheid in gevaar kwam ”, schreef Kallner.

  In Israel National News zei de begrotingsrapporteur van het EU-parlement Joachim Kuhs (AfD): “Ik ben geschokt en geschokt door deze onthullingen en zal dit grondig onderzoeken, inclusief de geheime bestanden. Als deze beschuldigingen waar zijn, wordt dit in mijn budgetrapport terechtgewezen. ”

  lees verder google-vertaling op: https://tinyurl.com/y5vzcsfr

  zie ook:
  Hoe de EU probeert de Israëlische regering omver te werpen
  ….
  Volgens persberichten is de ngo HaMoked – Centrum voor de verdediging van het individu ook betrokken bij de juridische verdediging van gewelddadige anti-Netanyahu-demonstranten. Volgens ngo Monitor ontving HaMoked in 2018 € 884.164 van de door belastingen gefinancierde kerkelijke liefdadigheidsinstelling Misereor Duitsland en € 667.049 van de EU.

  Deze informatie is in Duitsland niet algemeen bekend. Toen mijn kantoor contact opnam met verschillende vooraanstaande Duitse kranten die met deze explosieve informatie gewoonlijk eerlijk over Israël berichten, waaronder “Die Welt” en ” Bild” , werd ons verteld dat ze hiervan op de hoogte waren en eraan werkten. Toch heeft niemand hierover in Duitsland bericht, zelfs niet een maand na de brief van Kallner.

  Toen de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas in juni Israël bezocht, protesteerden families van boze slachtoffers tegen Duitse en Europese financiering voor HaMoked, dat terroristen en moordenaars verdedigt, zoals Arutz Sheva meldde . Volgens NGO Monitor wordt HaMoked gefinancierd door de EU (2018: € 667.049; 2017: € 605.615) en door Misereor Duitsland (2018: € 884.164). Dit werd ook niet gemeld in de Duitse reguliere media, alleen in alternatieve ‘rechtse’ media.

  De ngo Standing Together die de gewelddadige protesten organiseert buiten het ouderlijk huis van de Israëlische premier, wordt ook gefinancierd door de Duitse regering en de partijstichtingen van de Duitse linkse en groene partijen, zei Kallner op basis van informatie van de Israëlische griffier van Verenigingen. Standing Together werd gefinancierd door de Rosa Luxemburg Foundation (Linkse Partij) met € 38.825, de Heinrich Böll Foundation (Groenen) met € 10.075 en de Civil Peace Service (ZFD) van de Duitse regering met € 11.200.
  …..
  https://tinyurl.com/y4e8pe8v

  Like

 3. overigens staat de Koran vol met jodenhaat, christenhaat en hindoehaat: alle niet-moslims zijn minderwaardig volgens de Koranschrijver

  Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  De wraak van Aeolus.
  Verbranden van de Israëlische vlag op Quds-dag verloopt niet naar wens

  video

  Like

 5. Jan zegt:

  De in Jordanië gevestigde Egyptische islamitische geleerde Zaghloul Al-Naggar via de Turkse tv-zender van de moslimbroederschap: de tijd is gekomen om de joden uit te roeien, Palestina te zuiveren van alle joodse vuil en wel van de rivier tot de zee

  …..
  “Het bestaan ​​van een buitenlandse entiteit in deze regio is als een kankergezwel dat de regio in zijn geheel met vernietiging bedreigt. Degenen die zich haastten om vrede te sluiten met deze entiteit die Palestina plundert, hebben een misdaad begaan tegen Allah, tegen de islamitische natie, tegen de islam , en tegen de mensheid in haar geheel. Totale vernietiging is de enige oplossing voor deze entiteit. Het moet van de aardbodem worden ontworteld. Daarom prijs ik de rol die het Palestijnse verzet in de Gazastrook speelt. Ondanks hun magere capaciteiten, zij vernederden deze entiteit die Palestina plundert. Als Allah het wil, zal het land spoedig van hen worden gezuiverd.”
  ….
  Al-Naggar: “Niet alleen Jeruzalem, maar elke vierkante centimeter van Palestina moet worden gezuiverd van het vuil van deze criminele bendes, die deze regio hebben verontreinigd en die al een eeuw strijd en problemen verspreiden.
  ….
  “Als Allah het wil, zal onze Heer ons helpen om het land Palestina – van de [Jordan] Rivier tot de [Middellandse] Zee – te zuiveren van al het Joodse vuil. Opgemerkt moet worden dat we geloven in vrijheid van godsdienst, en dat elke persoon kan geloven in wat hij wil, zolang hij zijn aanwezigheid niet aan andere naties opdringt.”
  https://www.memri.org/tv/zaghloul-naggar-time-to-annihilate-jews-purify-palestine-from-river-to-sea

  Like

 6. Jan zegt:

  De SP, een antisemitische kliek

  Motie van het lid Jasper van Dijk over terugtrekken van investeringen van Nederlandse pensioenfondsen in bezet Palestijns gebied

  Indiener
  Jasper van Dijk, Kamerlid Socialistische Partij

  Aangenomen met handopsteken
  https://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/moties/detail?id=2021Z13381&did=2021D28525

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s