15 jaar Angela Merkel: een catastrofe voor ons land!

(Door: Alice Weidel – Vertaling: E.J. Bron)

Op 22 november 2005 werd Angela Merkel in het Duitse parlement gekozen tot bondskanselier. Na vijftien Merkel-jaren is Duitsland diep gespleten, tot in zijn fundamenten aangetast en ver naar links afgedreven. Haar kanselierschap heeft de fouten van de voorgaande regeringen niet gecorrigeerd, maar verergerd. Een redelijk veilig land met een functionerende economie en een stabiele energieverzorging is een land van wantrouwen geworden, waarin de straten niet meer veilig zijn en geïmporteerde criminaliteit en “islamistische” terreur de dagelijkse bedreiging zijn geworden.

In het 15e jaar na Merkel´s ambtsaanvaarding verwaarloost de staat zijn kerntaken en mengt zich steeds dieper in het leven van zijn burgers. Voor honderdduizenden dreigen faillissement en werkloosheid. Sleutelindustrieën vluchten naar het buitenland, terwijl men burgers en ondernemingen laat bloeden met de hoogste prijzen voor energie, belastingen en heffingen van alle industrielanden. Radicaal-linkse ideologieën zijn mainstream geworden, socialistisch dwaalleer en planeconomische waanzin worden steeds meer de maatstaf voor politiek handelen.

De regeringsjaren van Angela Merkel zullen voorgoed verbonden blijven met de fundamentele wetschendingen van de euro-schuldengemeenschap, de mislukte “energietransitie” en de ongecontroleerde asielimmigratie. Onder het voorwendsel van de pandemiebestrijding zijn daar ook nog enorme ingrepen in de fundamentele rechten sinds het bestaan van de Duitse naoorlogse democratie bijgekomen. Toekomstige generaties zullen de nalatenschappen van de hopelijk weldra ten einde gaande Merkel-jaren nog lang en zwaar moeten dragen.

Bron:
facebook.com/aliceweidel/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

20 reacties op 15 jaar Angela Merkel: een catastrofe voor ons land!

 1. George van der Sluis Perth WA. zegt:

  De grootste CATASTROVE is het Duitse volk zelf , want zij kozen voor deze CATASTROVE MERKEL.

  Geliked door 4 people

 2. Monalisa zegt:

  2002-2010 Balkende CDA Minister-president en minister van Algemene Zaken
  2010- 2020 Rutte VVD.Minister-president

  18 verloren jaren dat zegt al genoeg

  Geliked door 2 people

 3. klaas zegt:

  Like

 4. leo1 zegt:

  Effe off topic maar de moeite waard !!
  Ondertiteling aanbevolen.

  youtu.be/uEo3rnU12jw

  Geliked door 2 people

 5. Fran zegt:

  Nog even doordrammen angela, dan heb je adolf ingehaald.

  Geliked door 2 people

 6. Peter zegt:

  Duitsers worden eerst wakker als ze straks allemaal hun auto niet meer kunnen rijden,en van narigheid moeten inleveren,vergeet niet dat in de oorlog ze tot in de laatste dagen in hun overwinning geloofde,media belazerd de boel ,maar binnen 1 maand komen ze erachter ,dat Trump gewoon eerlijk gewonnen heeft ,ook dat wordt ze weer niet verteld ,omdat Merkel met haar DDR clubje gewoon de boel uitmaakt,maar haar einde is in zicht .

  Geliked door 2 people

 7. Peacepipe zegt:

  Dat de rechtsstaat en democratie in Duitsland op grote schaal geschonden wordt door Merkel is al jaren bekend. Dat weet men in Brussel ook maar al te goed. Het probleem is echter dat Merkel ook in Brussel de dienst uit maakt. Daar gaat niemand tegen in, die voor zichzelf nog een mooie toekomst in Brussel voor ogen had.
  Maar gelukkig hebben we Hongarije en Polen nog die we als democratie schenders de les kunnen lezen. Wat natuurlijk een mooie manier is om de aandacht van van de grote problemen in Duitsland af te leiden.

  Like

 8. BigLJohn zegt:

  U zegt; al 15 jaar Merkel ? hoe is het toch mogelijk dat Duitsers toestonden dat zij al die lange tijd hun land door Merkel naar de kloten lieten helpen ! Met Duitsers heb ik net zoveel medelijden als met Zweden. Ook die laten heel gedwee hun land naar de kloten gaan. Zo trouw als de Duitsers waren aan Adolf Hitler, zo trouw blijven ze aan Angela Merkel. De Duitser staat immers bekend om zijn gezagsgetrouwheid. Dus Duitsers; niet klagen graag, want als jullie het echt gewild hadden dan was die vreselijke Merkel allang van het politieke toneel verdwenen….

  Like

 9. vangie1206j zegt:

  Stembus fraude of niet de Duitsers hebben in grote getale CDU-CSU GESTEMD.
  En ik denk ook om het AFD buiten de deur te houden.
  Dus eigen schuld dikke bult.

  Geliked door 1 persoon

 10. Julia zegt:

  Merkel met haar NAZI streken had allang uit de EU moeten worden getrapt en voor een tribunaal worden gedaagd. Deze machtswellustelinge is een catastrofe voor de algehele EU met haar wir schaffen das. Uiteraard zijn miljoenen Duitsers en zelf schuldig dat zij ook met name hun land langzaam hebben omgevormd naar een Islamitische Staat en er een enorme puinhoop heerst. Maar ja Duitsers hebben nu eenmaal een machtswellust in de genen. Het is voor de derde maal dat Duitsland heel Europa naar de ondergang brengt maar gelukkig zal dat niet blijvend zijn en tekenen ook zij hun eigen ondergang en wel verdiend.

  Geliked door 1 persoon

 11. ieznogoedh zegt:

  Duitsers (ik woon in hun land maar gelukkig in juni 2022 vertrek ik voorgoed) hun grootste probleem is hun volgzaamheid en onvermogen (of onwil?) om zelf na te denken over de grote en simpele dingen des levens.
  Een Duitsers denkt niet na over de zin van regels, hij volgt ze gewoon want dat is hem zo aangeleerd.
  Er zijn natuurlijk uitzonderingen maar niet genoeg en dan ontbreekt weer vaak het lef om daadwerkelijk hun twijfel te verkondigen. Je kan het ze niet eens echt kwalijk nemen want het is het resultaat van honderden jaren conditionering.
  Ik denk dat de laatste echte actie van verzet tijdens de opstand tegen de RomeinseVarus in het Teutoburger Woud was. En dat is al even geleden.

  Geliked door 1 persoon

 12. Torsten Himmelstoss zegt:

  Der Merkel ist ein richtige Voll-Depp.

  Like

 13. Jan zegt:

  Waarom Merkel een crimineel is

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s