Aan deze 10 dingen zijn we tijdens de regeringsperiode van Trump gewend geraakt – en we zullen ze missen!

(Door: “FlinkFeed” – Vertaling: E.J. Bron)

Wanneer je alles optelt wat Trump voor de Amerikanen heeft gedaan (belastingverlagingen, creëren van arbeidsplaatsen, terughalen van de industrie uit China enz.), ontstaat er een hele lange lijst. Wij willen hieronder alleen datgene noemen wat ook voor ons van belang is en wat we na zijn presidentschap zullen missen.

1. Trump stabiliseerde in plaats van oorlogen te beginnen!

In de afgelopen decennia hebben de VS zichzelf in toenemende mate als een soort “wereldpolitie” gezien, die in elk plekje op aarde wil meeregeren – of de mensen dat nu willen of niet. Dat werd door links en rechts bekritiseerd. En het leidde tot meer dan 50 gesneuvelde soldaten van het Duitse leger alleen al in Afghanistan.

Met uitzondering van het doden van de Iraanse officier Qasem Soleimani voerde Donald Trump een politiek van de-escalatie in het Midden-Oosten. Wat politici als Obama al heel lang beloofden, voerde hij uit: hij trok consequent Amerikaanse soldaten terug en was de eerste Amerikaanse president sinds Jimmy Carter (1977-1981) die geen enkele oorlog is begonnen.

2. Trump zette zich voor de vrede in waar hij maar kon!

Over Trump wordt beweerd dat alleen al zijn heldere en duidelijke manier van uitdrukken tot oorlogen zouden leiden en onderhandelingen onmogelijk zou maken. In werkelijkheid heeft hij bewezen dat een strijdlustige retoriek vaak diplomatieke deuren opent en de weg vrijmaakt voor vredesonderhandelingen.

Hij was niet alleen de eerste Amerikaanse president die een ontmoeting had met een Noord-Koreaanse heerser, hij bracht zelfs een bezoek aan Noord-Korea. Hij sloot bovendien vrede met de Taliban, stabiliseerde de situatie in Kosovo en maakte een vrede tussen Israël met Soedan, Bahrein en de Verenigde Arabische Emiraten mogelijk. Dat Joe Biden deze vredespolitiek zal voortzetten, is eerder onwaarschijnlijk.

3. Trump trok ten strijde tegen linkse propaganda op openbare plaatsen!

In de hele westerse wereld is het al de standaard geworden: links-radicale leerstoelen over “blanke schuld” en feminisme tot aan masturbatie seminars toe worden via studenten en belastinggeld gefinancierd.

Trump maakte hier in ieder geval deels een eind aan door “Critical Race Theory”-scholingen voor ambtenaren als anti-Amerikaanse propaganda ontmaskerde en beëindigde. Bovendien dreigde hij universiteiten die de vrijheid van meningsuiting beperken met het intrekken van overheidsgeld.

4. Trump liet ons zien hoe weinig we nog gewend zijn aan duidelijke taal!

In tijden, waarin elk sneeuwvlokje zich door duidelijke mededelingen gekwetst voelt en elke grap een schandaal wordt, was de directheid van Trump echte balsem voor de ziel. Linkse mainstream media hielden helemaal niet meer op wanneer Trump een ruwe toon aan de dag legde.

Ook persconferenties waren plotseling veel spannender dan voorheen. Bijvoorbeeld wanneer hij liegende mainstream media recht in hun gezicht zei: “You are Fake News!”, en zodoende het begrip tegen hen gebruikte dat zij bedacht hadden om hem te bestrijden. Gewoon heerlijk!

5. Trump bood de Chinezen het hoofd!

Terwijl westerse landen door lockdown maatregelen en energietransitie hun economie in de vernieling helpen, beheerst China in toenemende mate de wereldmarkt. Inmiddels werden zelfs grote delen van Afrika door Chinezen ontsloten. Onze productie bevindt zich steeds meer in China.

Trump daarentegen is een handelsoorlog met China begonnen en als Europa zich daar bij zou hebben aangesloten, zou China überhaupt geen kans meer gehad hebben. In plaats daarvan betaalt bijvoorbeeld Duitsland honderden miljoenen euro´s ontwikkelingshulp aan China. Maar nu even serieus! Onder Biden, wiens vermeende corrupte familie twijfelachtige handelsrelaties met China onderhoudt, zullen ook de VS de westerse wereld aan China verkopen.  

6. Trump neemt het op tegen de machtigste concerns van de wereld!

Trump berispte grote concerns openlijk voor hun onverantwoordelijkheid. Hij bekritiseerde de onderdrukking van de vrijheid van meningsuiting door de grote technologische concerns en stelde aan de kaak dat steeds meer bedrijven hun productie naar landen als China zouden verplaatsen.  

7. Trump nam het op tegen de machtigste politici ter wereld!

Nauwelijks een staatshoofd heeft Angela Merkel, Emmanuel Macron en andere antipatriottische politici zo scherp bekritiseerd als Donald Trump. Tegelijkertijd heeft hij dat altijd gescheiden van zijn houding tegenover het desbetreffende volk. Zo bekritiseerde hij bijvoorbeeld zowel Merkel als Xi Jingping, benadrukte echter zijn sympathie voor zowel de Duitsers als de Chinezen.

8. Trump liet de westelijke wereld zien dat grensbewaking moreel juist en uitvoerbaar is!

De meest uitgesproken verkiezingsbelofte van Trump was het bouwen van een muur langs de Mexicaanse grens, de grensbewaking te reorganiseren en een einde te maken aan illegale immigratie. De muur werd niet alleen gebouwd, maar zelfs duizenden Mexicaanse soldaten hielpen erbij de Amerikaanse grens te beschermen.

Door het ingrijpen van Trump werd een einde gemaakt aan de moeilijke en levensgevaarlijke vluchtelingenmarsen en hadden de mensen een mogelijkheid om een legale aanvraag in hun eigen land in te dienen. Kort voor de ambtsaanvaarding van Biden begon de ellende opnieuw, toen duizenden migranten in de hoop op een grensopening vanuit Honduras in de richting van de VS marcheerden.

9. Trump verzette zich tegen globalistische reuzenorganisaties!

Het is  al lang standaard geworden dat politici zich alleen maar inzetten voor hun eigen of voor globale belangen. Het welzijn van het volk interesseert niemand meer. Alleen nog maar (zogenaamd) het welzijn van de “mensheid”, van de “volkerengemeenschap” of van de “Global Players”.

Deze ideologisch gedragen globalistenorganisaties liet Trump een toontje lager zingen. Onder Trump verlieten de VS zowel de WHO als het “klimaatakkoord van Parijs”. Het laatste motiveerde Trump met de woorden: “Ik werd gekozen om Pittsburgh te vertegenwoordigen, niet Parijs.” Pittsburgh is een belangrijke industriestad in de VS. Van zulke beslissingen kunnen we hier in Nederland alleen maar dromen.

10. Trump hield zich aan zijn belofte!

Is dat niet fantastisch? Een staatschef die werkelijk doet wat hij belooft? Wiens woorden gewicht in de schaal leggen? Al in zijn eerste toespraak als presidentskandidaat heeft Trump aan de kaak gesteld dat de politici alleen maar “all talk, no action” (“alleen maar geklets, geen actie”) zouden hebben. Hoe je ook tegenover hem staat – van dat laatste kun je hem niet beschuldigen!

Bron:
flinkfeed.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Aan deze 10 dingen zijn we tijdens de regeringsperiode van Trump gewend geraakt – en we zullen ze missen!

 1. Hendrik M. zegt:

  Met een impeachment wil Biden een bijna zekere herverkiezing van Trump voorkomen, hij weet nu al dat de Amerikanen, na de Biden periode, Trump weer graag terug willen…

  Like

 2. paulzwueste zegt:

  En nooit is een staatshoofd in dank voor dit alles zo beschimpt, zwart gemaakt, vervolgd en te schande gemaakt als Trump…!!!

  Geliked door 2 people

 3. Frits zegt:

  1 belofte heeft hij jammer genoeg niet waar gemaakt. De Clintonclan opsluiten en de sleutel weggooien.

  Geliked door 1 persoon

 4. Peacepipe zegt:

  “Geen woorden maar daden!”

  Komt Trump eigenlijk uit Rotterdam dan???

  Like

 5. Wim zegt:

  De officier Soleimnie was gehaat in eigen land en coördineerde als opperterrorist terroristische aanslagen in Arabië en daarbuiten. De gerichte actie van Trump laat zien dat hij niet burgers de dupe laat worden, maar het brein,de hoofddader raakt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s