Aan Hugo de Jonge

(Door: Jan Dijkgraaf)

Meneer De Jonge,

Toch weer gelukt! Een uitlachmomentje. “Ja natuurlijk!”, riep u bij Ricks Koffiekransje op de vraag of u ook in Rutte-IV minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wilde worden. “Als er een beroep op je gedaan wordt, moet je beschikbaar zijn.”

Alsof er onder uw bewind ook maar íets goed is gegaan. Behalve de definitieve sloop van het CDA, de demonstratie van het WK zakkenvullen voor familie, vrienden en partijgenoten en tijdelijke hoogconjunctuur in de lijkkistenbranche dan. Helemaal níets.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Aan Hugo de Jonge

 1. Rien E zegt:

  Omroep wnl is idd een theekransje met kirrende kakelende vrouwspersonen en altijd dezelfde vvd koppen ’s ochtends en op zondag een look alike koffiekransje met wederom vvd koppen. Saai, vvd partij van grote woorden, nul daden. De zombie partij ten voeten uit, wat moet je er eigenlijk mee? En dat wnl moet een omroep voor de ‘rechtse’ mens voorstellen? Ik zou zeggen poging mislukt, stop er maar mee. En dan de jonge, doet me denken aan “haha said the clown” door de Yardbirds en iets later Manfred Mann.

  Like

  • hannah zegt:

   Vrouwspersonen ….. domme barbiepoppen …… elke 5 minuten wensen ze elkaar “goede morgen” in het koffiekransje …. meer wil ik er niet over zeggen ….

   Like

 2. karton zegt:

  Zielig kereltje deze Hugo de Jonge. In Rotterdam maakte hij een puinzooi gedurende z’n wethouderschap en nu , als “minister” is ‘t niet veel beter. Wég met dit soort onnutte ijdeltuiten !

  Geliked door 2 people

 3. Hugo: ”Schoenen maken de man… gelukkig maar, anders stelde ik helemáál niks voor… En de kiezers, ze zijn er weer met beide voeten ingetrapt… ze nemen ook maar alles voetstoots aan hè. Ik blijf bescheiden maar ben toch de absolute topminister van het CDA en mijn tegenstanders komen met lood in de schoenen naar de Kamer om met mij te debatteren. Oeps, loop ik nu alweer naast mijn schoenen…? Ook het kritisch verplegend personeel zinkt voortdurend het hart in de schoenen als ze mijn persco’s horen. Terugkijkend naar de strijd om het lijsttrekkerschap: dat is erg spannend geworden, hoewel Mona duidelijk te grote schoenen had aangetrokken. Toen ze zich kandidaat stelde dacht ik nog ‘je moet geen oude schoenen weggooien voor je nieuwe hebt’ maar ik zal haar zeker gist in de schoenen strooien, dat heeft ze toch wel verdiend! Dat Pieter op het laatste moment ook nog de stoute schoenen durfde aantrekken om mee te dingen, had niemand verwacht bij het CDA. Maar fijn dat hij is gebleven na zijn nipte verlies; hij had zich ook uit de voeten kunnen maken natuurlijk. Hij heeft in elk geval voet bij stuk gehouden en me bijna het gras voor de voeten weggemaaid met zijn 49,3%. Ik had liever gezien dat álle CDA-ers aan míjn voeten hadden gelegen maar ik kan straks als minister gewoon doorgaan met op grote voet verder leven. Toch wil ik de populaire Pieter ook complimenteren hoor! Hij heeft me behoorlijk de voet dwars gezeten en had me natuurlijk van alles voor de voeten kunnen gooien en in de schoenen kunnen schuiven. Vergeet niet, zo’n verkiezingsdebat winnen heeft toch nogal wat voeten in de aarde. Ik wacht nog steeds op hem; kennelijk wil hij geen wit voetje bij me halen. Hij wil duidelijk niet mijn voetveeg worden om steeds mijn schoenveters te moeten strikken! Jammer! Als we maar niet verder gaan op voet van oorlog. Wat de pandemie betreft: ik heb alle regels met voeten getreden en stond nooit recht in mijn schoenen, ja, dát ben ik ten voeten uit!”

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Denk eens aan stembus-fraude !!! Het politieke-scenario / de politieke-kaarten zijn langgeleden al geschud ! “Onze democratie, is lang niet zo democratisch als men denkt”…

   Geliked door 2 people

 4. boorzalf zegt:

  De nieuwe intro van het NOS journaal, 😉

  Geliked door 3 people

 5. J. C. Th. Köhler zegt:

  Er is maar één reden waarom Rutte Hugo de Jonge terug zou vragen voor het volgende kabinet. De Jonge doet al bijna anderhalf jaar niet anders dan fouten maken. Als je die weer op VWS zet, kun je hem lekker de schuld geven van alles wat er verkeerd gaat en blijf je zelf je handen wassen in onschuld. Rutte. Paling. Emmer. Snot.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s