Repliek: Waarom Jair Bolsonaro zo populair is in Brazilië

(Door: Fernando de Castro – Vertaling: E.J. Bron)

In Brazilië is de conservatieve president Jair Bolsonaro, die in 2018 met 55% van de stemmen werd gekozen, nog steeds extreem populair. In Duitsland wordt hij dankzij eendrachtige media-belastering zelfs door conservatieven negatief bekeken. Ook veel lezers van PI-NEWS bekritiseerden de ontmoeting tussen Bolsonaro en Beatrix von Storch (AfD). Een repliek van de Braziliaanse schrijver Fernando de Castro.

Jair Bolsonaro werd in 2018 na een bijna 20-jarige heerschappij van de corrupte linkse, centralistische partijen gekozen om de rechten van het ongeboren leven en de wapenbezitters te versterken, de infrastructuur van de staat weer op te bouwen en tegelijkertijd meer privé-economie toe te staan.

Sindsdien is hij steeds opnieuw het doelwit van linkse aanvallen, die zijn plannen willen saboteren. Links probeert zijn agenda te ondermijnen met fake-nieuws-campagnes en een golf van klachten voor de rechtbank. Het hoogste gerechtshof, dat nog steeds bestaat uit rechters die door links ingezet werden, valt openlijk de regering Bolsonaro aan en wakkert conflicten aan.

Bolsonaro´s “gevaarlijke corona-politiek”

In de corona-pandemie wilde de regering-Bolsonaro het volk beschermen zonder de economie te verwoesten – de politiek die achteraf het meest effectief is gebleken, bijvoorbeeld in Scandinavië. In april 2020 keurde het congres het noodhulppakket goed, waarmee 40 miljoen Brazilianen aanspraak konden maken op $ 100,- financiële steun, net zoveel als 10 jaar zogenaamde “familieondersteuning” van de voorgaande linkse regering.

In het begin van de pandemie hief het linkse hooggerechtshof echter het gezag van de president op en machtigde regionale gouverneurs en burgemeesters om zelfstandig quarantaine op te leggen. Bolsonaro was altijd tegen de lockdown, want hij begrijpt welke zwaarwegende consequenties die vooral voor arme mensen zal hebben. “De honger doodt meer mensen dan het virus”, aldus de president in 2020.

In de praktijk bleven Bolsonaro echter maar drie maatregelen: 1.) Steden en gemeenten van medicijnen te voorzien; 2.) Geld te sturen; 3.) Versoepelende maatregelen voor te stellen, die de gouverneurs en burgemeesters niet hoefden opvolgen. De president stelde $ 37 miljard voor de corona-hulp beschikbaar.

(Opmerking: Dit van de macht beroven van Bolsonaro stelden de Duitse media dan als “Bolsonaro´s gevaarlijke corona-politiek” voor)

De corona-corruptie van de Bolsonaro-tegenstanders

Terwijl Brazilië 510.000 corona-doden te betreuren had, drukten meerdere gouverneurs en burgemeesters de corona-hulpgelden van de federale regering voor andere doeleinden achterover en er werd een onderzoek naar hen ingesteld door de federale politie.

De gouverneur van Rio de Janeiro, Wilson Witzel (christelijk-sociale partij), raakte zijn mandaat kwijt op grond van geld witwassen, passieve corruptie en de vorming van een criminele vereniging. Volgens de federale politie heeft hij corona-gelden voor ziekenhuisbouw achterover gedrukt.

In de deelstaat Amazonas werd gouverneur Wilson Luna (christelijk-sociale partij) ervan verdacht voor mensen ongeschikte beademingsapparatuur van een wijnhandel gekocht te hebben. Luna is nog in functie, het onderzoek loopt nog.

In de deelstaat Pará werd gouverneur Hélder Barbalho (Braziliaanse Democratische Beweging) ervan beschuldigd veel te dure beademingsapparatuur uit China gekocht te hebben en geld achterover te hebben gedrukt.

In de stad Recife in de deelstaat Pernambuco werden onder de socialistische burgemeester Geraldo Júlio 500 beademingsapparaten aangeschaft, die van een bedrijf voor diergeneeskundige producten gekocht werden, alleen maar op varkens werden getest en niet goed bevonden werden om bij mensen gebruikt te worden. Tegen het bedrijf in diergeneeskundige producten loopt een onderzoek wegens belastingontduiking. Tot de hoofdverdachten behoort de voormalige gevolmachtigde gezondheidszaken van de stad Recife, Jailson Correia, wiens mobiele telefoon door de federale politie in beslag werd genomen.

Moordcijfer met bijna 20% gedaald

Brazilië was met 57.358 moorden in 2018 de droevige wereldtop bij moorden in absolute cijfers, en stond op de 15e plaats in de wereld bij het aantal moorden per hoofd van de bevolking. Tijdens zijn verkiezingscampagne in 2018 sprak Jair Bolsonaro zich steeds uit voor het recht van mondige burgers op zelfverdediging.

Sinds 2005 ignoreerde de linkse regering van Luiz Inácio da Silva van de Arbeiderspartij een volksraadpleging, waarin de burgers het recht op wapenbezit ter zelfverdediging eisten. De regering stond er op het wapenbezit extreem te reguleren, wat tot een enorme stijging van de geweldmisdaden in het land leidde.

Sinds zijn ambtsaanvaarding zet Bolsonaro zich in voor het recht van de burgers op zelfverdediging. Het aantal moorden in Brazilië in 2019 daalde in slechts één jaar tijd met 19% naar 41.635, de laagste stand sinds 2007.

De schandaalvideo

In mei 2020 gaf de linkse rechter Celso de Mello opdracht tot de publicatie van een video van een vertrouwelijke kabinetszitting, waarin Bolsonaro zich heftig voor het recht van de burgers op zelfverdediging uitsprak. Hij bekritiseerde daarin de voormalige minister van Justitie, Sergio Moro, die Bolsonaro er bij zijn aftreden van beschuldigd had het werk van de federale politie te belemmeren.

In de video verdedigde Bolsonaro fel de Braziliaanse democratie en vrijheid: “Ze zouden hier in Brazilië heel gemakkelijk weer een dictatuur kunnen invoeren. De mensen mogen zich niet verzetten en worden thuis opgesloten. Daarom wil ik het recht op wapenbezit garanderen. Dat is de beste garantie dat niet de een of andere hoerenzoon hier een dictatuur opricht.”

Bolsonaro wees er in de video op dat de eerste stap van elke dictatuur de ontwapening van de burgers is: “Daarom moeten de mensen wapens mogen bezitten. Dat is de beste bescherming.”

In april van dit jaar breidde Bolsonaro het recht op wapenbezit uit tot zes wapens per persoon. Drie linkse partijen dienden een klacht in bij het linkse hoogste gerechtshof, waar rechter Rosa Weber de nieuwe beschikking ophief.

Ondanks de linkse belasteringcampagne tegen hem geniet Jair Bolsonaro nog steeds grote populariteit bij de Braziliaanse bevolking. Motorrijders mobiliseren voor hem op demonstraties in het hele land, als hij opduikt op een luchthaven komen er mensenmassa´s bij elkaar om hem toe te juichen.

Een onderzoekscommissie in het parlement moet de corona-politiek van de regering onderzoeken, bestaat zelf echter uit leden zoals Renan Calheiros van de Democratische Beweging, tegen wie acht onderzoeken lopen wegens witwassen en corruptie.

Fernando de Castro is journalist en politiek adviseur.

Bolsonaro´s rooien van het regenwoud door brandstichting”

Opmerking van de redactie: In Brazilië nauwelijks een thema, wordt Jair Bolsonaro in Duitsland in de eerste plaats in verband gebracht met de “vernietiging van het Braziliaanse regenwoud”, een fantoomfenomeen, omdat dit helemaal niet in zijn macht ligt, maar in de eerste plaats in die van de gouverneurs.

Bolsonaro beschuldigt internationale NGO´s ervan met het milieuthema de Braziliaanse soevereiniteit te willen ondermijnen en zelfs zelf brandstichting bedrijven. Brazilianen beschuldigen de buitenlandse NGO´s er eveneens van de Indianen in het Amazonegebied voor politieke doeleinden te misbruiken en zich niet echt te interesseren voor hun welzijn.

Het feit dat de socialistische verkiezingsbedrieger Evo Morales in het naburige Bolivia voor veel grotere branden door onze media nooit bekritiseerd wordt, zou de kritische lezer de oren moeten doen spitsen.

Het feit dat het kappen van de regenwouden in Brazilië sinds het jaar 2000 met twee derde deel is afgenomen, en Bolsonaro zich dit jaar bij de klimaattop voor de bescherming van de regenwouden heeft uitgesproken, wordt eveneens zelden genoemd in de “Tagesschau”.

Bron:
pi-news.net
Door: Fernando de Castro

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

3 reacties op Repliek: Waarom Jair Bolsonaro zo populair is in Brazilië

  1. koosv8 zegt:

    LINKS, LIJKT WERELDWIJD HET BREIN TE ZIJN VERGIFTIGD. HET MAAKT NIET UIT WAAR, OVERAL IS DE OVERHEID BEZIG DE BURGERIJ TE NARREN, TE NETEN, EN VRIJHEID AF TE PAKKEN. ZE LIEGEN BEDRIEGEN, STIEKEME AFSPRAKEN, CORDON UITSLUITING, (ook zo democraties) EN ZEER WAARSCHIJNLIJK VERKIEZINGSFRAUDE OP INHEEL VEEL LANDEN ,, WAT GIJ NIET WIL DAT U GESCHIEDT DOE DAT DAN OOK EEN ANDER NIET,, DE RECHTERS GAAN OOK HAND IN HAND MET DE COMMUNISTISCHE MACHTHEBBERS. DUS HET WORDEN ECHT
    VOLKSTRIBUNALE AFREKENINGEN, HET ZAL ANDERS WEER LEIDEN TOT NIETS!!!!

    Like

  2. Jan zegt:

    Staatsgreep in de maak tegen Bolsonaro of liquidatie (zoals in Afrikaanse landen)

    Brazil Under Attack: The Insidious Plot to Remove Anti-Communist Bolsonaro from Office
    https://rairfoundation.com/brazil-under-attack-the-insidious-plot-to-remove-anti-communist-bolsonaro-from-office/

    Like

  3. Jan zegt:

    De indrukwekkendste communisten-vernietiger waar u nog nooit van hebt gehoord
    Daniel Ashman

    Ik zag Olavo de Carvalho jaren geleden voor het eerst in een programma genaamd Update Brazil, dat de wereldwijde strijd tegen het communisme besprak.

    De video is nu verdwenen, het hele kanaal is gezuiverd door YouTube. De gastheer was Allan dos Santos, een uitstekende anticommunistische journalist die nu wordt vervolgd en op een zwarte lijst staat van het uiterst linkse Hooggerechtshof van Brazilië. In de show zaten ook de briljante Amerikaanse analisten Jeff Nyquist en Diana West.

    De vierde persoon was de enige die ik niet herkende. Een oude en speelse Braziliaanse man. Hij leek eigenzinnig. Misschien een blogger en vriend van Allan’s.

    Het was eigenlijk Olavo de Carvalho, die iets van een nationale held was en ongelofelijk talentvol. Ik kon het alleen niet opmaken uit zijn beleefde en nederige houding. Als ik het me goed herinner, deed hij zijn uiterste best om de boeken van West en Nyquist te promoten, door te zeggen hoe geweldig ze zijn, en wat een grote fan hij van hen is.

    Sindsdien heb ik het werk van Olavo bestudeerd, het in het Engels laten vertalen, en iets over zijn carrière geleerd. Naar mijn mening was hij misschien wel de meest briljante en interessante denker die we in de wereld hadden.

    Olavo deed iets ongelooflijk moeilijks, zelfs grensverleggend onmogelijk. Hij leidde de ideologische beweging om de communisten in Brazilië te verwijderen van de macht. En ze slaagden erin het presidentschap terug te winnen.

    De afgelopen decennia werd Brazilië geregeerd door de presidenten Lula en Rousseff, die, afhankelijk van uw gezichtspunt, extreem-links of regelrecht communistisch waren. De Braziliaanse media zijn zo links dat ze de Amerikaanse media in vergelijking tam doen lijken.

    In die tijd waarschuwde Olavo op TV en in geschriften. Hij legde uit hoe gevaarlijk de linkse beweging was en waarschuwde voor een schimmige internationale communistische beweging.

    Er zijn duidelijke parallellen met dit alles in Amerika, maar in Brazilië deed hij specifiek onderzoek naar en waarschuwde hij voor het São Paulo Forum. Dit is een soort ontmoetings- en planningsplaats voor communisten als Castro, Maduro, Chávez, en Lula, onder anderen.

    Terwijl hij onderzoek deed naar en sprak over de dreiging van het communisme, werd Olavo met de dood bedreigd en vluchtte hij naar de Verenigde Staten, waar hij vervolgens in Virginia ging wonen. Hij was blij deel uit te maken van de conservatieve en christelijke gemeenschap van Virginia.

    Tegenwoordig, na de subversieve oorlog tegen Trump, is het enigszins mainstream voor Amerikanen om te praten over de opmars van het communisme. Een paar decennia geleden, was dat niet zo. Brazilië zorgde er voor dat deze uitspraken voor Amerikanen de norm werden. En naarmate de jaren verstreken, realiseerden mensen zich dat Olavo gelijk had. De hashtag “#OlavoTemRazão” of “#OlavoIsRight” overspoelde de natie.

    De Olavo beweging bracht Bolsonaro aan de macht, die misschien wel de meest conservatieve president in de wereld is. Kijk eens naar een greep uit de krantenkoppen over hem: “Jair Bolsonaro wil dat elke Braziliaan een wapen heeft,” “De wereldleider die veel erger is dan Trump,” en “Brazilië’s Bolsonaro roept gouverneurs ‘Tirannen’ over lockdowns.”

    Ik vroeg Fernando Candia, een van de vele studenten van Olavo’s filosofie cursus, hierover. Hij zei: “Ondanks het feit dat Bolsonaro een onafhankelijke man is, kan ik met zekerheid zeggen dat hij zonder Olavo niet het platform zou hebben om zich kandidaat te stellen voor het presidentschap. Tijdens de protesten in 2013 tegen de linkse regering, begonnen mensen het werk van Olavo te delen, dat in een stroomversnelling kwam door de juiste kritiek te presenteren tegen de linksen en de communisten in het algemeen.”

    Wat Olavo en Bolsonaro in Brazilië hebben gedaan is verbazingwekkend, een inspiratie, en de moeite waard om te bestuderen.

    Wat Olavo zo leerzaam maakt, is niet alleen wat hij zei. We hebben veel hoge I.Q. experts die logisch en pedant een standpunt kunnen uitleggen. Als hij het wilde, kon Olavo het beter dan wie dan ook. Hij las de klassieken, studeerde Latijn, kon de fijne kneepjes van Aristoteles uitleggen en mensen door specifieke passages van Marx leiden, om uit te leggen hoe ze fout waren.

    Maar Olavo’s stijl was iets heel anders. Hij combineerde een extreem diepgaande kennis met zijn eigen nuchtere houding om te laten zien hoe, en te bewerkstelligen, een overwinning op links.

    Bekijk deze video (https://www.youtube.com/watch?v=4USn_dH8NE4&t=1s). Zijn analyse is perfect, en elke Republikein in Amerika zou gedwongen moeten worden om het uit zijn hoofd te leren. Het zou ons 50% van de weg naar de oplossing van onze problemen brengen:

    “Politiek gaat over mensen en middelen, nooit over waarden en ideeën. Nooit.

    Wat gaat over waarden en ideeën? Religie. Filosofie. Het zijn wij, de intellectuelen, de sukkels die erover blijven discussiëren. En ondertussen komen die kerels” en … nou ja, verkrachten je. U moet de video bekijken om de kleurrijke bewoordingen te horen die hij gebruikt.

    Hij legt uit dat het niet gaat om een intellectueel debat; “het gaat om het vernietigen van de carrière en de macht van deze mensen. Het is heel belangrijk om hen niet te respecteren.”

    In een lezing heeft hij de tactiek uiteengezet die nodig is om radicaal links te verslaan. Het komt erop neer dat je ze verantwoordelijk houdt voor hun eigen afwijkende gedrag:

    “Ooit had ik een debat met twee senatoren van de Arbeiderspartij. … En ze zeiden tegen me: ‘Je hebt nu geen respect meer voor onze gouverneur.’ Ik antwoordde: ‘Het is niet dat ik nu geen respect voor hem heb, het is dat ik hem nooit gerespecteerd heb. Omdat hij in een interview zei dat hij op 20-jarige leeftijd een kampioen in masturbatie was, alsof hij een masturbatiewedstrijd deed. Hij deed dat niet toen hij 12 jaar oud was. Hij deed dat toen hij 20 jaar oud was en al een man. Hoe kun je zulke onzin respecteren? Dit maakte een einde aan zijn carrière. Hierna was iedereen bang om met hem samen te zijn.”

    Hoe ongelooflijk succesvol hij ook was, mijn vermoeden is dat Olavo alleen maar gedwongen werd in de politiek te gaan en dat zijn echte interesse uitging naar filosofie en cultuur. Hij had gewoon geen keus omdat de communisten alles om hem heen aanvielen, inclusief betekenisvolle cultuur.

    Een paar jaar geleden begon ik hem te spammen met e-mails waarin ik hem vroeg mij toestemming te geven om zijn werk in het Engels te vertalen en te publiceren. Olavo zei oké.

    Mijn voorstel was om zijn politieke werk te vertalen. Het was best-selling, hot stuff, dat ging over kwesties van de dag.

    Maar, zo zei hij, hoe zit het met zijn filosofie boek, Machiavelli or the Demonic Confusion, waarin hij uiteenzette dat Machiavelli oorlog voerde tegen moraliteit en God?

    Dat is veelzeggend. Zijn gedachten gingen niet naar de promotie van zijn best verkochte politieke werk. Dat was gewoon een middel voor hem om te verdedigen waar hij om gaf. Zijn hart lag bij zijn filosofische werk.

    Nyquist las Olavo’s boek over Machiavelli en schreef: “De Engelssprekende wereld moet Olavo de Carvalho nog ontdekken. In Brazilië is hij een ‘event’, en zijn invloed zal onvermijdelijk ook buiten Brazilië merkbaar zijn.” Ik ben het met hem eens.

    Hij is maandag overleden. De mainstream media brengen lugubere rouwadvertenties uit waarin ze hem zwart maken. Ze kunnen het niet uitstaan dat hij slimmer was dan zij en hun onzin niet pikte.

    Olavo beschimpte journalisten die over hem logen. Een paar jaar geleden beëindigde hij een geweldig interview met The Atlantic door de journalist te bevelen te vertrekken en zei: “Ik wil dat je weet dat mijn hele familie van je walgt.”

    Hij vertelde de journalist over de online filosofieschool die hij had opgericht en leidde, waar hij duizenden toegewijde studenten onderwees. Hij legde uit: “Mijn invloed op de Braziliaanse cultuur is oneindig veel groter dan alles wat de regering doet. Ik verander de culturele geschiedenis van Brazilië. Regeringen gaan weg; de cultuur blijft.”
    https://www.americanthinker.com/articles/2022/01/the_most_impressive_communistcrusher_youve_never_heard_of.html

    Like

Plaats een reactie