Rusland trekt interessante rode lijn – Wordt dat de nieuwe grens?

(Door: “KEWIL” – Vertaling: E.J. Bron)

Laten we het gezwets en de vuiligheid, al dat fake news in onze media vergeten en laten we ons concentreren op datgene wat er aan informatie uit Rusland komt. Dat levert enkele nieuwtjes in de Donass en het zuiden van de Oekraïne op.

Hoewel men het hier al een paar maal hebben uitgelegd, ja, de verovering van het Russischtalige deel van de Oekraïne in het zuidoosten (zie hier de landkaart) vordert maar langzaam, en dat heeft simpele redenen. Men wil de Ruslandvriendelijke meerderheid daar niet doden, bombarderen en met raketten aan flarden scheuren en de complete infrastructuur vermorzelen en opblazen, maar alles zo goed mogelijk beschermen. Daarom kan Rusland geen zware wapens inzetten.

Het Russische leger heeft ook überhaupt geen bevel om Oekraïense meisjes te verkrachten en burgers dood te schieten, sowieso het onderdrukte en geterroriseerde Ruslandvriendelijke deel van de bevolking in het zuidoosten niet. Dat zijn allemaal krankzinnige leugens van de clown-regering in Kiev, die door westelijke media klakkeloos nagepraat worden.

Maar bepaalde extreem nationalistische kringen van de Oekraïne zijn verkrachtingen, zinloze verwoesting en zelfs moord op Russisch vriendelijke landgenoten wel degelijk toe te vertrouwen. Men kan immers alles heel gemakkelijk de Russen in de schoenen schuiven en daarmee in het Westen miljarden lospeuteren.

Nadat dit allemaal weer is gezegd – de Russen maken bij de zuiveringen in de oostelijke oblasten Donetsk en Loehansk wel degelijk vorderingen met hun doelen, en daarover hebben ze zich vandaag ook uitgelaten:

In de tweede fase van de speciale militaire operatie is het Russische leger van plan om de volledige controle over de Donbass en het zuiden van de Oekraïne te verkrijgen, evenals een landcorridor naar de Krim te creëren. Dat verklaarde de de plaatsvervangend bevelhebber van het centrale militaire district, Rustam Minnekajev. Hij voegde er aan toe dat de controle over het zuiden van de Oekraïne voor de Russische troepen de toegang tot Transnistrië zou openen. Daar zou sprake zijn gevallen van onderdrukking van de Russischtalige bevolking. (Russia Today.de)

Wauw, toegang tot Transnistrië. Laten we daartoe een blik werpen op de sensationele rode lijn op de kaart hierboven. Deze is afkomstig van de “Pravda” en laat kennelijk de nagestreefde grens naar het noorden zien. Helemaal onderaan is in het Cyrillisch de naam Odessa te lezen. Dat dient ook bij Rusland te komen? En binnen deze rode lijn zal ook een vaste landverbinding per weg en spoorlijn via Marioepol naar het eiland de Krim gebouwd worden.

Dat Rusland de Donbass, Loehansk en Donetsk wil behouden, zou voor iedereen al lang duidelijk moeten zijn. Dat Poetin echter de hele Oekraïense kust van de Zwarte Zee inclusief de legendarische en belangrijke havenstad Odessa bij Rusland wil halen, zal menig NAVO-dromer in Kiev verbazen. Daar zijn zij echter zelf schuldig aan.

In plaats van al weken geleden te beginnen met vredesonderhandelingen, gaat er steeds meer Oekraïens territorium voorgoed verloren. Waarbij de rode lijn krachtig beschermd zou moeten worden, wat ook het thema van de onderhandelingen, om het even wanneer, zal zijn.

Zonder de almachtige, anti-Russische Maidan-putsch in 2014 zou de Oekraïne vandaag nog steeds de hele Donbass en de hele Krim bezitten, en nu verliest het met de “zware wapens” van Baerbock & Co. de hele Zwarte Zee. Wat er ook nog mag komen, het is voor Kiev geen goed idee om zijn oren steeds meer naar Washington te laten hangen.

Bron:
pi-news.net
Door: “KEWIL”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

26 reacties op Rusland trekt interessante rode lijn – Wordt dat de nieuwe grens?

  1. BosscheBol zegt:

    Transnistrië is pro-Russisch, een smalle strook land tegen Moldavië aan. Om dat te veroveren is het haast onvermijdelijk om Odessa te veroveren. Het betekent ook dat Oekraïne bijna omsingeld is door de Russen.

    Like

  2. Belozersky zegt:

    De uitkomst van dit conflict is uiterst onvoorspelbaar door de talloze wapenleveranties van het Westen en adviserende steun van de VS en het VK. Igor Girkin , ex legerleider Donetsk , gezocht door de tribunaal in Den Haag zei gisteren, Rusland zet veel te weinig troepen in en pleit voor een gedeeltelijke mobilisatie van reservisten. Hij heeft er een hard hoofd in dat het Russische leger erin slaagt de Oekrainers te omsingelen in de Donbas. Hij uitte kritiek op het Kremlin in de eerste fase(Kiev regio) wat een deceptie werd.

    Like

  3. Tijl Uylenspiegel zegt:

    Het begint knap lachwekkend te worden hoe de Russische propaganda machine alles omdraait.

    Like

    • Horatius zegt:

      Beide partijen liegen bewust om de publieke opinie en het Westen te beïnvloeden. Met als doel nog meer wapenleveranties, met het gevolg dat dit conflict nog vele maanden kan duren en Rusland uiteindelijk een totaal verwoest Oost-Oekraïne veroverd.

      De wederopbouw gaat gigantisch veel geld kosten, wat Rusland niet kan betalen vanwege de sancties en de EU ook niet vanwege haar eigen economische en financiële problemen.

      De VS benut dit conflict o.a. om nieuwe zeer geavanceerde raketten te testen, vandaar de ondergang van de Moskva. Niet met de raketten waarover Oekraïne al beschikte en waar de Russische marine al op voorbereid was (met haar parate kennis van de mogelijkheden van dit systeem), maar via dit nieuwe wapen.

      Dat Rusland dit niet wil toegeven is enigszins begrijpelijk, dat zou namelijk gezichtsverlies betekenen en ook de VS hult zich wijselijk in stilzwijgen, omdat hier in feite een grens werd overschreden met het risico op een verdere escalatie.

      Met alle respect voor Zelenski voor zijn vastberadenheid om zich blijvend te verzetten tegen de inval van Rusland op oorspronkelijk vier fronten, als het Westen echter was ingegaan op zijn voorstel i.v.m. de No flight-zone waren we allang in een Derde Wereldoorlog verzeild geraakt.

      De Azov-milities blijven ook stand houden in en onder de staalfabriek omdat zij geen keus hebben: bij een capitulatie worden zij direct geëxecuteerd, de burgers die zich ook in dit complex bevinden zijn hier echter de dupe van.

      Of dit een bewust onderdeel is van hun strategie laten wij maar in het midden. De absolute waarheid is altijd het eerste slachtoffer bij een oorlog, met de aantekening dat een ‘schone’ oorlog eenvoudigweg niet bestaat.

      Geliked door 1 persoon

      • bobzelf zegt:

        Horatius zegt:
        24 april 2022 om 10:26

        de burgers die zich ook in dit complex bevinden zijn hier echter de dupe van. ??

        OOOH JE DACHT DAT DIE MENSEN WEGGEKROPEN WAREN DAAR ..??

        DUS EEN ONGELUKKIE ?? WHAHAAHAHAAHHA

        WEL EENS VAN LEVENDE SCHILDEN GEHOORD , VRIEND??

        DOOR ONZE GELEIFDE AZOV VRIENDEN DE SS ers aldaar de troepen van de usa en zelenski ??

        NOU JA HET LAATSTE BEETJE ….. WHAHAHAHAHA

        MOOI MEER IS HET NIET, EN ZAL HET NIET WORDEN OOK ..

        DUS HET IS EEN KLEINE MOEITE OM DIE TUNNEL GANGEN VOL MET ROOK VOL TE GOOIEN , DAN STIKKEN ZE ALLEMAAL

        MAAR OOK DE BURGERS ..

        ER KOMT OOIT EEN DAG DAT JE MIJN OOM ZULT BEGRIJPEN

        HAD JE NOG WAT AAN DIE MOSKVA FILM ??? TROUWENS

        OOM VLADIBOB

        Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      Tijl Uylenspiegel zegt:
      23 april 2022 om 11:46

      DE BELACHELIJKE HERSENDODE REACIE VAN ONZE HUIS LUL TIJL ..

      DIT ANTWOORD KUNT U ALLEEN NA 8 JAAR DOODSE STILTE . MINSK 1 2 EN 3
      30.000 DODEN 51.000 GEWONDEN EN 80 LEVEND VERBRANDE MENSEN

      VAN ONZE HERSENDODE VERWACHTEN ….

      OOM TYL ONZE OETLUL

      Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      Tijl Uylenspiegel zegt:
      23 april 2022 om 11:46

      ER IS INDERDAAD IETS LACHWEKKEND HIER ..

      EN DAT BEN JIJ PAARDENLUL, ZONDER HERSENS

      GOED STUKKIE WEER TIJL….. EN OOK WEER LEKKER KORT .
      VOL MET GOEDE ARGUMENTEN TROUWENS . KNAP HOOR WHAHAHAHA

      STOP ER TOCH MEE MAN , PLEEG ZELFMOORD,

      IN JE WAARDELOZE NIETSZEGGENDE KLOTEN LEVEN

      OOM PAARDENZWIEP

      Like

  4. Ravian zegt:

    Als het regime te Kiev, middels het getoonde totale gebrek aan terughoudendheid, wat het vermoorden van het etnische Russische deel van de bevolking betreft, wat uit alle door hen recentelijk begane oorlogsmisdaden blijkt, één ding heeft bewezen dan is dat wel dat in een toekomstig Oekraïne etnische Russen hun leven nooit meer zeker zullen zijn.
    En hetzelfde geld in zekere mate voor alle etnische Oekraïners die Russischtalig zijn en Rusland niet vijandig tegenover staan.
    Dit laat Rusland dan vervolgens geen andere keuze dan alle tot het huidige Oekraïne behorende gebieden waar voornamelijk etnische Russen wonen en/of waar voornamelijk Russisch gesproken wordt, in te nemen en permanent van Oekraïne af te splitsen.
    De vraag die blijft is hoe ze dit dan exact in gaan kleden.

    Geliked door 1 persoon

    • bobzelf zegt:

      Ravian zegt:
      23 april 2022 om 13:53

      HALLO VRIEND
      MOET IK JOUW VRAAG SERIEUS NEMEN NU ??
      NEE TOCH HE ..

      ENIG IDEE WAAROM ER 5 6 7 OORLOGSSCHEPEN BIJ DE DONBASS LIGGEN ??
      DUS ALS ZE NA DE DONBASS DAAR EEN OFFENSIEF INZETTEN ..

      DAN ZIE JE TOCH DAT UKRAINE OMSINGELD IS … EN NIET MEER AAN DE ZEE LIGT .

      DUS DE REST MAG DAN DOOR DE EU EN USA ONDERHOUDEN WORDEN

      LEVENSLANG WHAHAHAHAHAHA ER ISDAAR NIETS HELEMAAL NIETS

      HUGIE OOM BOB

      Like

      • Ravian zegt:

        Wat ik bedoel is hoe straks de landkaart er exact uit gaat zien.
        Daar zijn namelijk een hoop scenario’s voor te bedenken…
        Luhansk en Donetsk zijn op dit moment feitelijk soevereine staten, maar schijnen onderdeel van Rusland te willen worden.
        Maar nu gaat dus waarschijnlijk ook Kharkiv, Dnipropetrovsk, Zaporizhzhia, Kherson, Mikolaiv, en Odessa van Oekraïne afgesplitst worden.
        Gaan ze daar allemaal individuele soevereine staten van maken?
        Gaan ze er misschien een aantal in een nieuwe natie groeperen, of bijvoorbeeld aan de Krim toevoegen?
        Gaan ze de hele zwik, inclusief Donetsk en Luhansk, als nieuwe oblasts bij de Russische Federatie voegen?
        Hoop mogelijkheden…

        Oekraïne eindigt vervolgens inderdaad, zeer verdient, als een land-locked proleten land.
        Ik stel dan voor dat ze een geplukte kip als nationaal symbool op hun vlag zetten…

        Like

      • bobzelf zegt:

        Ravian zegt:
        25 april 2022 om 03:16

        nou laten we het er eerst maar over hebben dat alle RUSSEN …, RUSSSICHE SPREKENDE GEBIEDEN VEROVERD WORDEN
        EN DE REST , DAAR ZAL DIE OUWE TAXI CHAUFFEUR OOK WEL OVER NAGEDACHT HEBBEN TOCH ..???

        JA EEN KALE KIP MET EEN DWANGBUIS ONZE BEVRIJDERS GEVEN NIET OP

        STUUR WAPENS STUUR WAPEN , YESSSSSSSSSSSSSSSS

        HULP VOOR DE BEWONERS ?? HUMANITAIREE HULP ?? NADA NOPPES NICHTS , DAT DOET DIE VRESELIJKE POETIN WEL

        OOK DAN DOODSE STILTE,

        NEE HOOR HET WAS GEEN PLAN VAN DE USA .

        HET WACHTEN IS SIMPEL WEG, DE KERNRAKETTYEN NAAR CUBA EN VENEZUELA

        EN DAN ZIJN DE USA RAPEN GAAR,

        DAT MAG NIET .WHAHAHA
        HUGGIE MAKKER

        Geliked door 1 persoon

  5. antiislamnu zegt:

    Love from Holland 🥰🥰🥰president Putin ❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣❣👊

    Geliked door 1 persoon

  6. bobzelf zegt:

    GGEWELDI STUK , GEEN WOORD MIS MEE .. !!

    DUS ZOALS IK AL EERDER VERTELDE, KAN MIJN OOM GOED REKENEN
    MET DE ORANGE REVOLUTIE 2004 , KIEV COUP 2014 , STURENVAN WAPENS, STEUNEN MET GELD, VEEL GELD NAAR UKRAINE

    ZITTEN DE USA ….. DIE FAILLIETE DOLLAR KLOOTVIOLEN MET EEN STAATSCHULD VAN 30 TRILJOEN DOLLARS ,,
    WEET U HOEVEEL NULLEN DAT ZIJN WHAHAHAHA

    NU OP EEN KOSTEN POSTJE VAN 31 MILJARD .AAN WEGGEPLEURD GELD !!.

    MAAR DATZOU DIK TERUG GEHAALD WORDEN ALS UKRAINE BIJ DE EU ZAT EN NAVO LID WERD ..

    WHAHAHAHAHAHAHA , U DROOMDE EFFE MEE

    DUS ER KOMT GEEN FLIKKER TERUG . !!!!
    WANT >>>

    ALLES AAN WAARDE , LIGT DAN AAN DE RECHTER KANT . OLIE , GAZZZ WAARDEVOLLE PEPERDURE GRONDSTOFFEN ALLE KOLEN MIJNEN
    EN HELE GROTE OPPERVLAKTES MET GRANEN
    U WEET WEL UKRAINEDE GRAANSCHUUR VAN EUROPA ..

    DUS ALS MIJN OOM , DUS DIE HELE KUSTLIJN OPPAKT ( ER LIGGEN AL IK DENK 6 WEKEN 6 OORLOGSBODEMS BIJ ODESSA, DIE SINDS GISTEREN RAKETTEN AFVUREN

    WAT DAN INHOUDT DAT HEEL UKRAINE VAN DE ZEE IS AFGESLOTEN

    DUS WHAHAHAHA GEEN USA VLOOT OP DE KRIM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    GEEN USA VLOOT IN ODESSA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    DENKT U DAT DIT PLAN VANNACHT BEDACHT IS ..?? DACHT HET NIET HOOR . !!

    DUS MAG U EN DE USA KIEV EN DAT LINKSE POOLSESTUK TERUG
    DAAR IS NIETS NOG GEEN PATAT WINKEL, ALLEEN KALE VLAKTES EN BOSSEN MET
    EEN WEGEN NET VAN MODDER EN GATEN IN HET ASFALT

    DUS IK DENK DAT MIJN OOM NU DE LUL UIT ZIJN BROEK LACHT
    EN HIJ HEEFT GEEN HAAST

    DE CHINEZEN HEBBEN 20 % MEER GAS EN 50 % MEER KOLEN BESTELD

    U VERTAALT , . IK BEN DE LUL MAAR LEKKER ZELF NU ..

    DE RELNICHT JETTEN ROEPT GEWOON WE GAAN EIND VAN HET JAAR VAN HET GAZZZZZ AF WHAHAHAHAHA
    TUURLIJK

    DE REGERING STAAT ALS MONGOLEN VOOR ADOLF 2.0 TE APPLAUDISEREN STUREN GELD EN WAPENS NAAR DE NAZI’S !!!!

    HEBBEB WIJ DESTIJDS OOK VOOR ADOLF 1 STAAN TE KLAPPEN ??
    ZEG MAAR GEWOON JA JOHHH

    ALLEEN NA DE OORLOG HAD IEDEREEN IN HET VERZET GEZETEN TOCH ??

    U WORDT IN DE ZEIK GENOMEN DOOR MOTHERFUCKERS HERSENDODEN EN LEUGENAARS EN NSB FANS . TEVENS SS AZOV ELTE FANS

    BENT U WERKELIJK VAN DE POT GERUKT , DOOR DE RATTEN BESNUFFELD ??

    EN DAAR GA JE HET NIET MEE REDDEN VOORSPEL IK U ..

    DUS TRAIN UW ARM GOED, ZET ER EEN SS TATOETJE OP , EN OP JE COLBERT EEN AZOV EMBLEEMPJE WHAHAHAHAHA

    EN GA LEKKER AANDE GEEUWHONGER, DAN DOEN MIJN OOM EN CHINA WELZAKEN MET HUN VRIENDEN DE BRICS EN DE REST VAN DE WERELD

    U WEET DAT 1 VAN DE GROOTSTE AFNEMERS VAN RUSSISCHE GRONDSTOFFEN DE USA IS ????
    DAT ZE VOOR GAZZ NU IN VENEZEULA OP HUN KNIEEN ZITTEN
    DE VRIEND VAN OOM VLADY !!!

    EN U DE LOBOTOMY PATIENTEN IN EUROPA, GEVEN SANCTIES AAN MIJN OOM, OP AANDRANG VAN DAT KUT LAND AAN DE OVERKANT
    DIEZELF UITSTEKENDE ZAKEN DOET MET DE RUSSEN WHAHAHA

    DIE 222 OORLOEN ZIJN GESTART !!
    MET MILJOENEN EN MILJOENEN DODEN
    EN NU NA 1081 BURGERS IN UKRAINE . PLEEGT MIJN OOM MASSAMOORD ??

    MASSAGRAVEN !! JA WAAR MOETEN ZE ANDERS DIE DOODGESCHOTEN SSS AZOV BANDERA VIEZERIKKEN NEERPLEUREN WAARVAB ER EEN 60,000 AUSGERADIERT ZIJN

    DE REST VOLGT NU IN DE BONBASS

    ZELENKI VRAAGT OM KERNRAKETTEN !!
    EN DENKT U , DANWEL HEEFT U ENIG IDEE WAT JE DAN TERUG KRIJGT OP JE DOMME HARSUS ??

    EN U WEIGERT OM ZELF TE DENKEN

    OOM BOBZLLUF

    Geliked door 2 people

    • Blaffertje zegt:

      Ome Bob
      Zelf denken kunnen ze hier niet meer
      Ze zijn gebrainwashed.

      “Als ze op het journaal of ik de krant zeggen dat het zo is, dan is het zo”

      Dat domme volk denkt niet meer na.
      Als je er tegen in gaat met argumenten dan worden ze pissig omdat ze geen weerwoord hebben en er achter komen dat ze voorgelogen zijn en ongelijk hebben.

      Kijk maar naar de coronacrisis, uiteindelijk krijgen de dwarsliggers zoals jij en ik gelijk en gelukkig dringt dat besef steeds meer door, maar helaas is dat er achteraf.
      Dat gebeurt straks ook met deze oorlog, achteraf zien ze in dat wij gelijk hadden, maar dan is het te laat

      Geliked door 1 persoon

      • bobzelf zegt:

        Blaffertje zegt:
        24 april 2022 om 08:58

        JA WOEF ,ACHTERAF KIJK JE EEN KOE IN ZIJN REET
        EN

        “”ACHTERAF “” IS HET MOOI WONEN ..

        IK DOE DEZE GEKKIGHEID NOU JAARTJE OF 22 ..

        EN HET ISVECHTEN TEGEN DE BIERKAAI .
        GELUKKIG HEBBEN WIJ HIER VEEL MENSEN MET WERKENDE HERSEN .

        MAAR JE ZAL HIER EEN STUK OF 10 TYLEN HEBBEN ?? WHSHAHAHAH

        NOU DAT HIELD IK ECHT EEN RAZZIA, WIJZE OUDE SS . DIE VAN TIJL

        JE BENT TOCH ECHT VAN DE POT GERUKT ,ALS JE HIER JAREN RONDLOOPT

        EN DAN NA ALLE GELEZEN ONDERWERPEN, GEWOON HERSENDODE OPMERKINGEN BLIJVEN PLAATSEN . WHAHAHHS

        ONGELOFELIJK , IQ,. 11.7 EEN CHIMPANSEE IQ IS HOGER EN MAAR DOM BLIJVEN LULLEN

        IS ER IEMAND DIE ZIJN HUISNUMMER WEET, DE STRAAT WEET IK AL ,WHHAHAAA

        TYL DE AUSGERADIERDE ASHOLE , GOED PLAN

        Geliked door 1 persoon

  7. bobzelf zegt:

    IK HAD HET EFFE BEETJE DRUK
    NOU VROEG IK DENK MIJN FRANSE VRIEND DE LAMONTAGNE
    OF HORATIUS ???

    HEB JIJ ENIG IDEE, OF DE USA , DIE RAKETTEN HEEFT GELEVERD AAN UKRAINE ALS HET WAAR IS DAT UKRAINE DE MOSKVA TOT ZINKEN HEEFT GEBRACHT

    DIT KWAM IK NET TEGEN . DUS KIJK EFFE MEE …

    NA 8JAAR DOODSE STILTE , EN KIEV COUP 2014
    MIJN VELE BEZOKEN AAN DE MAIDAN
    BEN IK NIET IN STAAT OM WAT DAN OOK VAN UKRAINE NOG TE GELOVEN
    NA MH 17 . ONWEERLEGBARE BEWIJZEN . TELEFOON DIE 1 DAG VOOR DE CRASH ALS BEWIJS DIENEN
    RADARS DIE UITSTAAN , WEGENS ONDERHOUD HET WAS TENSLOTTE OORLOG
    KIEV DIE HET VLIEGTUIG OM LEIDE ??
    3 AWACS USA TOESTELLEN NIKS GEZIEN
    STOPPELBURNING VAN EEN BOER ALS AFSCHIETPLEK BEWIJS
    PFFFT IK BEN DAN WEKELIJK SCHIJTZIEK VAN

    MAAR PUTIN DID IT WEL, MET EEN BUKRAKT N.L. WHAHAHAHAHAHA

    DUS KIJK EFFE ZELF , IK ZOEK NOG EL VERDER

    LATERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR

    Geliked door 2 people

    • Blaffertje zegt:

      Ome Bob.
      👍🏻👍🏻👍🏻

      Like

    • Horatius zegt:

      Een zeer interessant filmpje met de aantekening dat de waarheid pas over enige jaren of decennia bekend zal worden, of misschien nooit.
      Rusland heeft zijn eigen verhaal, evenals Oekraïne en de VS.
      Propaganda, gezichtsverlies, bewuste desinformatie en andere strategische factoren spelen hier een dominante rol.

      De groeten van Anja en Katja!

      Like

      • bobzelf zegt:

        Horatius zegt:
        25 april 2022 om 10:19

        WHAHAHAHAHAA , IK HEB AAN 1 RUSSISC LEKKER DING GENOEG

        IK KIJK VERDER ,WAT ER NOG MEER BOVENWATER KOMT

        HUGGIE

        OOM DE OUWE WIPPER

        Like

  8. bobzelf zegt:

    Did Ukraine Sink Moskva With US Navy Help? Report Says P-8 Poseidon Aircraft Tracked Russian Warship
    376,725 views
    Apr 21, 2022

    The US may have played a role in the Ukrainian attack on Moskva, the flagship of Russia’s Black Sea Fleet, as per reports. The US Navy reportedly used its new marine surveillance aircraft to provide accurate coordinates of Moskva to Ukrainian forces. Ukraine claims to have fired two Neptune missiles at Moskva while the Russian warship was patrolling south of Odesa on April 13. Watch the video to know more.
    #Moskva #UkraineRussia

    CRUX is your daily video news guide to the big events that are shaping our world. We track news, geopolitics, diplomacy and defence strategies and explain how they shape national policies. Crux makes sense of global developments, and analyses their impact on daily lives.

    Geliked door 1 persoon

    • Tijl Uylenspiegel zegt:

      Tot zover de Russische propaganda van vandaag.

      Like

      • Horatius zegt:

        De Moskva beschikte over niet minder dan zes CIWS radarsystemen en bovendien een aantal snelvuurkanonnen om het soort aanvallen van Neptune raketten te voorkomen.

        Er was volgens onbevestigde berichten een Amerikaans vliegtuig in de buurt vlak voor het incident plaatsvond, die een z.g. ‘elektronische war’ uitvoerde om het radarsysteem van de Moskva uit te schakelen of op zijn minst te verstoren.
        Dit scenario lijkt mij niet waarschijnlijk, te veel risico aan verbonden.

        Zelenski heeft het uitsluitend over 2 Neptune raketten, om de waarheid te verbloemen in opdracht van de VS?
        Over hoeveel nieuwe kruisvluchtwapens Oekraïne beschikt mocht de Moskva toch door een dergelijke door de VS geleverde zeer geavanceerde raket zijn getroffen zal de toekomst uitwijzen.

        Het zou de vredesmissie van Oom Vladimir in ernstige mate kunnen vertragen…

        Like

      • bobzelf zegt:

        Tijl Uylenspiegel zegt:
        24 april 2022 om 01:11

        GOED STUKKIE WEER TIJL , LEKKER KORT OOK .

        OOM TIJL ONZE HUIS KLOOTVIOOL UIT DE SCHILDERSBUURT

        Like

      • Olie bol zegt:

        Like

  9. Blaffertje zegt:

    De Oekraïene is als een zieke zwakke op sterven na dode hond die door pillen en spuiten (wapentuig dat door het westen word geleverd) op de been word gehouden.

    Als Oekraïne en hond was geweest, had men allang besloten de behandeling te stoppen en het dier laten overlijden en dat had ook moeten gebeuren in deze kwestie.
    Het westen had zich nooit moeten mengen in deze oorlog want daardoor duurt het alleen maar langer.

    Zou het leveren van wapentuig stoppen, waren de Oekraïeners kansloos en zou deze oorlog en snelle dood sterven.
    Dus hoe dom is het van het westen om steeds meer wapens te leveren?
    Het is niet dom, het is hardtstikke achterlijk!

    En de bewering dat het Putin om heel de Oekraïene gaat is ook onzin, want dan zou hij allang vanuit meerdere zijden het land hebben aangevallen en dat doet hij niet.
    Loekashenko is op de hand van Putin en is maar wat bereidwillig om te helpen en van daaruit zou een aanval om een heel land te veroveren niet meer dan logisch zijn, maar dat gebeurt niet.
    Het gaat hem om de oostflank.
    En wat ook onzin is, is dat het Russisch leger niet sterk is wat de media beweerd.
    Het Russisch leger doet het goed en tot dusver loopt alles op schema.

    Het lijkt mij dat Putin met deze rode lijn duidelijk maakt wat zijn doel is een dat gaat hij halen ook.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie