Republikeins wetsvoorstel om VN-lidmaatschap te beëindigen

(Vertaling: “Malpaso”)

De ‘American Sovereignty Restoration Act’, voorgesteld door het Republikeinse congreslid Mike Rogers uit het zuidelijke Alabama, streeft naar volledige terugtrekking uit de VN, en zelfs dat deze internationale organisatie haar hoofdkantoor helemaal uit New York verplaatst en dat ook de participatie van de VS in de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) wordt gestaakt.

De door de Republikeinen voorgestelde resolutie van het Huis van Afgevaardigden dat de Verenigde Staten hun lidmaatschap van de Verenigde Naties intrekken, is geruisloos onder de radar door geglipt. Rogers en ook andere prominente Republikeinen hadden al herhaaldelijk verklaard dat Amerikaans belastinggeld geen anti-Amerikaanse belangen zou moeten financieren. Het wetsvoorstel, stilletjes ingediend op 3 januari en doorgegeven aan de Commissie voor Buitenlandse Zaken van het Huis van Afgevaardigden, zou de ‘United Nations Participation Act’ van 1945 intrekken, ondertekend na de Tweede Wereldoorlog.

“De president zal elk lidmaatschap van de Verenigde Staten in elk orgaan, agentschap, commissie of anders aan de Verenigde Naties verbonden organisatie hiermee beëindigen… De deelname van de Verenigde Staten aan de Verenigde Naties is gesloten. Alle overblijvende functies van een dergelijk kantoor zullen niet meer worden uitgevoerd”, aldus de tekst van HR 193. Het wetsvoorstel zou ook de inzet van Amerikaanse militairen door de VN blokkeren en ook het einde van de “diplomatieke immuniteit van VN-medewerkers” op Amerikaans grondgebied.

Rogers had al in 2015 tevergeefs geprobeerd hetzelfde wetsvoorstel aan te laten nemen.

“Waarom zou de Amerikaanse belastingbetaler een internationale organisatie financieren die tegen de belangen van Amerika over de hele wereld werkt?”, argumenteerde Rogers toen.

Zoals een andere Republikein in 2015 opmerkte: “Ik hou er niet van om te betalen voor iets dat Derde Wereldlanden zonder vrijheid ons opleggen…. Er zijn veel redenen waarom ik de VN niet leuk vind, en ik zou blij zijn haar te ontbinden,” voegde een senator uit het zuidelijke Kentucky hieraan toe.

“De VN blijft bewijzen dat ze een inefficiënte bureaucratie is en een complete verspilling van belastinggeld.” Rogers ging verder met het noemen van verdragen en acties die, zoals hij zegt, “onze rechten als burgers aanvallen”. Deze omvatten wapenbepalingen, het opleggen van internationale regelgeving over fossiele brandstoffen, onlangs nog het opleggen van WHO-bevoegdheden bij het uitbreken van epidemieën, de VN-aanval op Israël door het Palestijnse gebied de status van ‘permanente waarnemer’ te verlenen.”

Volgens de ‘Heritage Foundation’ betalen de VS meer dan 22% van de hele Verenigde Naties.

Bron:
freewestmedia.com

Vertaald uit het Engels door:
“Malpaso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op Republikeins wetsvoorstel om VN-lidmaatschap te beëindigen

  1. Niek zegt:

    Stilletjes, ja zo gaat het met alle dingen die vaak uit het nieuws blijven, deze organiesaties zijn opgericht in een lang vervlogen tijd die er allang niet meer is. Maar als je echter belangrijk wilt blijven en jezelf enige macht kunt toekennen om er iets over te mogen zeggen mag het bakken met geld kosten. Toch blijft het knap dat je zoiets als gebakkenlucht in stand kunt houden en zo zijn er nog veel meer bullshit jobs wat aangeeft dat als je de juiste weg bewandeld de hele bende in de maling kan nemen en er ook nog geld voor krijgt. Helaas zit de wereld hier helemaal mee vol gepropt, alleen maar beurzen en beleggingen of belangen, in bijbelse zin heet dat je ziel aan de duivel verkopen en dat hebben er velen al gedaan voor een luxe leventje.

    Geliked door 2 people

  2. Ravian zegt:

    De VN en alles wat daar aan vast hangt is de afgelopen decennia gekaapt door globalisten, socialisten, dictators, mensenrechtenschenders, en allerhande opportunistisch zakkenvullend geteisem.
    Afschaffen komt dus nooit te vroeg maar altijd te laat.

    Geliked door 1 persoon

  3. paulzwueste zegt:

    22% zegttU ? Wel ja, even schokken……. Zó, dat is dus voor deze maand weer 2/1/2 miljard.
    Hebt u een tasje?….. Nee? Dan maar weer de verhuiswagen.
    Tijd dat we er mee stoppen jongens, en ook nog die bodemloze goeie doelen in Oekraïne die allemaal een en hetzelfde bankrekeningnummer hebben, namelijk dat van Volodymyr Selenskyj, dan houwen we een hele hoop geld over….!!!!

    Geliked door 1 persoon

  4. Groene Leeuw zegt:

    Mooi, dus ook niet meer bemoeien met het VN-strafhof om de Russen voor dat hof te slepen.

    Like

  5. Pingback: WHO moet haar controle-wetgeving vernederend terugtrekken | E.J. Bron

Plaats een reactie