Na aftreden van Draghi: Rechts in Italië eist vervroegde nieuwe verkiezingen

(Vertaling: E.J. Bron)

Italië, waar onlangs minister-president Draghi is afgetreden, gaat turbulente tijden tegemoet. De vertegenwoordigers van politiek rechts eisen nieuwe verkiezingen. Ook in Italië sloeg de stemming om en een meerderheid van de Italianen is ondertussen strikt tegen nog meer wapenleveringen aan de Oekraïne.

Tegen deze achtergrond kwamen zondag de voormalige president en chef van Forza Italia, Silvio Berlusconi, en de voorzitter van de Lega, de voormalige Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, bij elkaar om de situatie te bespreken. Beide waren het erover eens dat er voor een voortzetting van de huidige zes partijen coalitie (waartoe ook Forza Italia en de Lega behoren) geen vertrouwensbasis meer zou zijn. Er zou geen verdere regeringssamenwerking met de Vijfsterrenbeweging plaatsvinden. De beide partijchefs eisten vervroegde nieuwe verkiezingen.

Onafhankelijk van Berlusconi en Salvini sprak ook de voorzitster van de rechtse oppositiepartij Fratelli d´Italia, Giorgia Meloni, zich voor nieuwe verkiezingen uit.

De nieuwste Italiaanse turbulenties zorgen al voor onrust in het buitenland. Zo verklaarde de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, dat men de situatie in Rome goed in de gaten zou houden – de samenwerking met minister-president Draghi zou in het verleden “goed gefunctioneerd” hebben. Ook de Amerikaanse president Biden liet “veel respect voor minister-president Draghi” blijken, verklaarde de nationale veiligheidsadviseur van het Witte Huis, Jake Sullivan. Mogelijkerwijs is dat een van de redenen waarom de regering van de partijloze technocraat nu gebroken is – een toenemend aantal Italianen vindt de man van Brussel en Washington niet meer zijn vertrouwen waard. En vooral rechts hoopt vurig dat nieuwe verkiezingen, net zoals onlangs in Frankrijk, zullen zorgen voor een politie aardverschuiving.

Bron:
zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Na aftreden van Draghi: Rechts in Italië eist vervroegde nieuwe verkiezingen

 1. Frits zegt:

  Ik hoop het van harte. Italië was altijd een fantastisch cultureel vriendelijk gastvrij land. Nu totaal verwoest en aan de grond. Met italiaans kom je niet ver meer. Koeterwaals is de nieuwe voertaal en de keuken bestaat uit zandgebak, insectensoep en kamelenmelk. Mij zien ze er al lang niet meer

  Like

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Dat is dus slecht nieuws voor Oekraïne als ook Italië stopt met wapenleveranties.

  Like

 3. karton zegt:

  Dumpen die Drakie , maar dan wel zodanig dat we ‘m nóóit meer zien !
  Gluiperige wezel !

  Like

 4. saddy zegt:

  Is zijn ontslag al geaccepteerd?
  Even soros bellen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s