Verlenging van de looptijd van Duitse kerncentrales om gas te besparen afgewezen

(Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse minister van Economische Zaken, Robert Habeck (Groenen), wil niet dat de looptijden van de Duitse kerncentrales verlengd worden. Zodoende zou er weliswaar een grote hoeveelheid gas, dat op dit moment voor de stroomproductie wordt verspild, bespaard kunnen worden; maar Habeck is advies resistent en bokkig.

Op dit moment verspilt Duitsland het schaarse gas om er stroom mee te produceren. Dat is niet alleen uitermate ineffectief, maar op grond van het actuele tekort aan gas simpelweg dom en kortzichtig. Er bestaan eenvoudige en effectieve alternatieven voor stroomproductie in voldoende mate: de Duitse kerncentrales. Maar dat wil Habeck niet. Hij heeft een compleet gebrek aan inzicht in noodzakelijkheden. In plaats daarvan vuurt hij zonder enige reflectie de er bij hem ingegoten politieke holle frasen af.

Men zou, beweert Habeck, bij een verdere exploitatie van de kerncentrales het gasverbruik met maximaal 2% verlagen. Waar Habeck zijn “wijsheid” vandaan haalt, verraadt hij echter niet. In plaats daarvan braakt hij er de ene na de andere zin uit zoals de volgende: “Voor het weinige dat we daarbij winnen, is het de verkeerde beslissing.”

In andere EU-landen ziet men dat echter heel anders. Vanuit de zienswijze van landen zoals Hongarije, Roemenië, Slowakije en Frankrijk zou een doordraaien van de Duitse kerncentrales er aanzienlijk toe bijdragen om gas te besparen, omdat in de Bondsrepubliek uiteindelijk nog altijd 15% van de stroom door gascentrales werd geproduceerd.

“Als Duitsland graag gas zou willen besparen, dan zou het maar beter zijn kerncentrales laten doordraaien – respectievelijk de drie die vorig jaar uitgeschakeld werden, die zouden weer op het net aangesloten kunnen worden”, bekritiseerde bijvoorbeeld de Slowaakse minister van Economische Zaken Richard Sulík in juli terloops bij het EU-overleg in Brussel.

Volgens hem zou er met de verdere exploitatie van de zes kerncentrales 15 miljard m³ gas bespaard kunnen worden, zei hij. Duitsland verbruikte in 2021 ongeveer 91 miljard m³ gas. Wanneer door de verdere exploitatie van de kerncentrales 15 miljard m³ gas bespaard worden, dan zou dat overeenkomen met een aandeel van ongeveer 16% – en niet bijvoorbeeld 2%, zoals Habeck beweert.

Oh ja, in juli had Habeck zelfs nog beweerd dat met de verlenging van de looptijden van de kerncentrales maar ongeveer 0,7% gas bespaard zou worden. Nu, een maand later, is de hoeveelheid al verdrievoudigd. Misschien heeft hij met Kerstmis de reële cijfers paraat.

Bron:
freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

12 reacties op Verlenging van de looptijd van Duitse kerncentrales om gas te besparen afgewezen

  1. Frits zegt:

    Moedwillig naar de kloten gaan. Het mag, het kan, het MOET. Wie volgt??

    Geliked door 3 people

  2. BosscheBol zegt:

    Een geniale zet van die Duitsers! Maak Robert Habeck van de Groenen minister van Economische Zaken.
    Dan weet je zeker dat je iemand hebt die kan zeggen wat het meest rendabel is in economisch opzicht. Dus niet dat je iemand hebt die gewoon meer meer meer meer windmolens wil omdat hij percenten krijgt van Vattenfalls (en anderen).

    Nee joh, echt waar: kerncentrales leveren helemaal geen stroom op, die kosten alleen maar stroom.
    Is dit nou het resultaat van die gifspuiten? Of bedenken de groenen dat helemaal zelf?

    Geliked door 1 persoon

  3. Dewaere zegt:

    Een minderheidspartijtje waar alleen groene idioten uit de grote stad op stemden bepaalt daar (en ook hier alleen heten ze hier D’33) intussen het beleid voor het hele land. En als ze in de winter gas tekort komen door hun politiek religie kloppen ze natuurlijk wel aan bij Nederland voor extra gas en bij Frankrijk en België (dat onlangs besloten heeft om ál hun kerncentrales wel open te houden) voor stroom van hun kerncentrales. De vuile hypocrieten. Hopelijk struikelt ons pinokkio-leugenkabinet voor die tijd zodat Nl. dan ‘geen beslissing kan nemen’ dan.

    Geliked door 1 persoon

  4. Qvic zegt:

    De Grünen is eigenlijk een ander woord voor het communisme. Door bewust nu de elektriciteit en gas capaciteit om zeep te helpen, creëer je schaatste en schaarste levert veel geld op, want dat drijft de prijs op. Dat stimuleert de inflatie en zo onteigen je de bevolking en onderwerp je ze uiteindelijk daarmee. Zodat de bevolking afhankelijk wordt van de staat.Tevens laat je tegelijk de industrie imploderen, wat weer tot het gevolg geeft, dat de economie zal imploderen. Zodat alle bedrijven failliet gaan en zo alles kan nationaliseren kan tot staatsbedrijven. Zodat ze de bevolking kunnen dwingen tegen een minimumloon te gaan werken.(slavenarbeid dus) Dat is zijn script wat hij van het WEF moet uitvoeren. Er zelf ergens verstand van hebben, was niet nodig om bij het WEF aan te sluiten.

    Geliked door 3 people

  5. antiislamnu zegt:

    Ze volgen Wef agenda hier het zelfde in Groningen de gaskraan open en de consument tuinbouw enz enz heeft weer adem en geef zo’n huizen bezitter 3 ton compensatie dat kan makkelijk het gas onder Groningen is immers gratis.Het is beslist niet zo dat onze dictators dom zijn dit is allemaal volgens Wef agenda.

    Geliked door 1 persoon

  6. Stefan zegt:

    Dit geeft een beetje de waanzin van de groenen weer.
    Maar de wal zal het schip keren, helaas zullen de landverraders beschermd worden.

    Like

  7. droevige mof zegt:

    Duitsland wordt geregeerd door gekken, en er zijn hier miljoenen idioten die
    deze gekken toejuichen. Habeck wordt door veel vrouwen als erotisch beschouwd, mannen zeggen dat hij eerlijk en hardwerkend is. Lauterbach, de gekke professor, is
    ook populair, vooral bij de ouderen, omdat hij zo zorgzaam is en wil dat niemand ziek wordt.
    Op de persconferentie van gisteren zei hij in alle ernst dat de waarde van vaccinatie is dat je eerder ziek wordt, thuis blijft en niemand besmet. De ongevaccineerden worden later ziek, maar zijn al eerder besmettelijk en zorgen voor onheil. Dus vaccineren beschermt door mij ziek te maken. De professor heeft het gezegd en geen enkele journalist vraagt hem of het vaccin nu niet meer beschermt tegen Covid, zoals tot nu toe is verkondigd.
    Deze onzin is zo ongelooflijk dat ik het document hier breng.

    Geliked door 2 people

  8. Oliedom zegt:

    Met die grunen op naar de steentijd, wel te verstaan, uiteraard alleen voor het volk.

    Geliked door 1 persoon

  9. Ravian zegt:

    Yeah, deze groenlinkse gelovige gaat nu met vijf zonnepanelen en twee windmolens heel Duitsland van energie voorzien.
    Let je even op Léon van Duren? je god gaat Duitsland redden.
    Het licht zal echt eerst uit moeten gaan alvorens dit soort idioten (misschien) het licht zullen zien.
    Jammer dat het dan voor Duitsland inmiddels “game over” gaat wezen.
    En een fikse teleurstelling voor Léon natuurlijk…

    Like

Plaats een reactie