Rusland reageert op EU-terrorismeresolutie: Europees Parlement is “sponsor van idiotie”

(Vertaling: E.J. Bron)

Nadat het Europees Parlement vandaag met een grote meerderheid een resolutie heeft aangenomen, waarin Rusland tot “ondersteuner van terrorisme” verklaard wordt, is er inmiddels een eerste reactie uit het ministerie van Buitenlandse Zaken in Moskou beschikbaar.

Het Europees Parlement, dat woensdag een niet bindende resolutie heeft aangenomen, waarin Rusland “staatssponsor van terrorisme” wordt genoemd, zou “sponsor van idiotie” genoemd moeten worden, stelde de woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, voor.

Het wetgevende orgaan van de EU nam het besluit woensdag in een op een aardverschuiving lijkende stemming in Straatsburg aan. Voor het document stemden 494 Europarlementariërs, 58 stemden er tegen en 44 onthielden zich van stem. In de resolutie werden de ontwerpen van drie verschillende fracties van het Europees Parlement samengevat.

De karakterisering is de nieuwste veroordeling van het Russische militaire offensief in de Oekraïne door de EU. Individuele landen, waaronder Estland, Letland, Litouwen, Polen en de Tsjechische Republiek, hadden daarvoor al resoluties op nationaal niveau aangenomen.

De stap is verregaand symbolisch, maar de lidstaten worden er in het document toe opgeroepen om een nieuw rechtskader te ontwikkelen, dat het mogelijk zou maken om niet alleen individuele personen of organisaties, maar ook hele naties om redenen van terrorisme op een zwarte lijst te zetten. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky begroette het nieuws en verklaarde dat Rusland “op alle gebieden geïsoleerd en ter verantwoording geroepen zou moeten worden om zijn langjarige politiek van terrorisme in de Oekraïne en wereldwijd te beëindigen.”

Moskou beschuldigde de westelijke ondersteuners van Kiev ervan zijn waarschuwingen te ignoreren dat de informele expansie van de NAVO in de Oekraïne de rode lijn van Rusland zou overschrijden. De Oekraïne zou voor een plaatsvervangende oorlog tegen Rusland misbruikt worden, en zolang ze haar taken zou vervullen, zouden de VS en hun bondgenoten bereid zijn om bij alle Oekraïense misdaden een oogje toe te knijpen, verklaarden officiële vertegenwoordigers in Moskou.

Volgens Russische onderzoekers is de Oekraïense regering voor een serie terreuraanslagen op Russisch grondgebied verantwoordelijk, waaronder de moord op de juriste Daria Doegina in augustus en de dodelijke bomaanslag op de Krim-brug in oktober. Westelijke media berichtten dat ook Washington een verwikkeling van Kiev vermoedt en Zelensky kennelijk vanwege beide aanslagen “gewaarschuwd” heeft.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op Rusland reageert op EU-terrorismeresolutie: Europees Parlement is “sponsor van idiotie”

 1. Olie bol zegt:

  Dat weten we al 23 jaar Nexit

  Geliked door 3 people

  • ronjaspers zegt:

   Olie bol.Ik begrijp de mensen niet die allemaal nexit roepen.In 2005 heeft 63% van de nederlanders tegen de EU gestemd.Ook de fransen hadden tegen de EU gestemd.In 2007 heeft de toenmalige MP rat en bilderberger bakellende nederland alsnog via het verdrag van lissabon in de EU genaaid.Als stemmen eerlijk zou verlopen hadden nederland en frankrijk nooit in de nazi EU gezeten.

   Geliked door 1 persoon

   • Olie bol zegt:

    Klopt Ron daar moet een christen voor zijn om je nederlanders te verraden.

    Geliked door 1 persoon

   • ronjaspers zegt:

    Olie bol.Als die zogenaamde christelijke politieke partijen “christeliijk” zijn.Dan ben ik een alien,het zijn nepchristenen en farizeers.

    Geliked door 1 persoon

   • Olie bol zegt:

    Klopt helemaal

    Like

   • Olie bol zegt:

    Nog zo’n Jezus verrader Ron.

    Hoekstra ergert Tweede Kamer door geheime Marokko-deal

    DEN HAAG – Tot ergernis van de Tweede Kamer houdt minister Wopke Hoekstra (Buitenlandse Zaken) een actieplan over samenwerking met Marokko geheim. In het document zijn afspraken gemaakt over migratie, justitie en economische samenwerking met Marokko.

    Geliked door 1 persoon

 2. Hans zegt:

  Groot gelijk van de Russische woordvoerster. Zeker ‘idiotie’ van de EU dat aan het handje meeloopt van de federale overheid van de VS.
  Hoe staat dat met de terreur van de VS in Libië (2011) en Irak (2003). Obama en Bush Jr geen oorlogsmisdadigers? Met dank aan de VS hebben we nu een asielprobleem. Wordt eens wakker hier.

  Geliked door 6 people

 3. Zijlstra zegt:

  Na enkele uren na de resolutie lag de website van het Europese Parlement plat, gehackt.

  Like

 4. Belozersky zegt:

  De gedachte, dat de EU/NAVO een oorlog heeft uitgelokt in Oekraine komt niet op bij het EP. Men is de mening toegedaan , dat men de bondgenootschappen mag uitbreiden naar eigen goeddunken , ook al brengt dat oorlog met zich mee. Dan ben je crimineel bezig. Geen vredesstichter maar het omgekeerde.

  Like

 5. karton zegt:

  Bekijk een foto van enkele EUSSR-“leidinggevenden” als Timmermans, Verhofstadt, Marietje in ’t Veld, Lagarde enz. enz. dan is de benaming “idiotie” zelfs nog vleiend.

  Geliked door 1 persoon

 6. simon70b zegt:

  Amerika zal wel een hoofd rol spelen tegen de Russen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Zijlstra zegt:

  Enkele uren na de resolutie lag de website van het EP eruit, gehackt……..

  Like

 8. Hans zegt:

  Kijk naar alle video’s van Cafe Weltschmerz: gesprekken van Max van Kreijfelt met Marie-Therese ter Haar, directeur van de door haar opgerichte Rusland-Academie die ook veel contacten heeft in Oekraïne EN Rusland, tolkvertalet Russisch is en gastcolleges geeft daar.
  https://cafeweltschmerz.nl/oekraine-wat-er-aan-vooraf-ging/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s