Kick out Sinterklaas

(Door: Rients Hofstra)

Er is buitensporig veel commotie, veroorzaakt door een zeer kleine minderheid. Een groepje dat voor ‘t verstieren van het “Sinterklaasfeest” (een dubieus kinderfeest overigens!) foute argumenten aanvoert.

Natuurlijk moet racisme veroordeeld worden en zou men stil moeten staan bij misdaden begaan door een aantal van onze voorvaderen. Let wel: een aantal van onze voorvaderen.

Laten we eens beginnen met de slavenhandel. De regenten van zowel de VOC als ook van de WIC hebben heel veel slavenbloed aan hun handen, Oranje speelde een verre van frisse rol: “Maar weinig families hebben zich zo verrijkt aan slavernij en andere vormen van koloniale uitbuiting dan het Huis van Oranje-Nassau. Als er één partij excuses zou moeten maken voor het aangedane leed is het dan ook wel het koningshuis”, aldus René Zwaap. Prins Maurits was één van de oprichters van de VOC.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op Kick out Sinterklaas

 1. Hovawart zegt:

  Wanneer de kinderen en kleinkinderen van de nazaten van oorlogsmisdadigers ook schuldig worden bevonden, boetes en herstelbetalingen moeten betalen, dan kunnen ze van half Duitsland wel een gevangenis maken………

  Geliked door 2 people

 2. scherpschutter1943 zegt:

  Akwasi, een beroepsagitator, die wordt gesubsidieerd met belastinggeld. Zoals zovelen van zijn soort die alles voor anderen verzieken en daar nog dik voor betaald worden. Wie weet komt hij in het donker nog eens de verkeerde tegen.

  Like

 3. Peter Loosduinen zegt:

  Kick out Sinterklaas !
  Tegenwoordig bestaat een groot deel van de bisschoppen uit potente negers.
  Een ouwe zak als bisschop afbeelden is een schande voor de potente cis gender bisschoppen.
  De katholieke kerk zou in opstand moeten komen tegen de karikaturale weergave van een bisschop.

  Like

 4. BigLJohn zegt:

  Sint Nicolaas discrimineert inderdaad kinderen. Toen ik nog klein was hoorde ik van onze buurvrouw dat Sinterklaas in een zaal aanwezig was. Toen ik dat hoorde wilde ik ook mee, want nu zou ik Sinterklaas in levende lijve kunnen zien. Maar zei de buurvrouw; je kunt meegaan, maar als de Sint roept mag jij niet naar voren komen want dit feest is alleen gegeven voor de kindjes van papa’s en mama’s die werken bij de BeKa wollenstoffenfabriek. Ik ging dus mee maar voelde mij door Sint Nicolaas belazerd. Alle kinderen in de zaal mochten eventjes op zijn schoot zitten en kregen een kado’tje. Ik mocht dus niet naar de Sint komen en kreeg niets. Het is ongeveer 65 jaar geleden maar zoiets vergeet je niet meer.

  Geliked door 3 people

 5. Over 100 jaar zal dat GEMEKKER over Sunterkloas en zijn roetzwarte knecht wel voorbij zijn! Door de OMVOLKING zullen de nieuwe-nederlanders de feestdagen van hun broodheren als eerste slopen. Zondagen zijn in feite ook al normale werkdagen geworden. Het Klootjesvolk heeft gekozen!

  Like

 6. Olie bol zegt:

  STAPHORST – De Mobiele Eenheid (ME) is afgelopen zaterdag bij een betoging tegen Zwarte Piet gehinderd door verschillende blokkades van bijvoorbeeld tractoren.
  Op één locatie zouden kraaienpoten zijn aangetroffen, meldt De Volkskrant.

  De politie was afgelopen zaterdag met meer dan tweehonderd agenten aanwezig in Staphorst, waar betogers die tegen Zwarte Piet hadden willen protesteren werden aangevallen door een menigte. Volgens de politie is dat een forse inzet. „Bij een hoogrisicovoetbalwedstrijd is doorgaans sprake van zo’n 150 agenten.” Een politiewoordvoerder kon de blokkades woensdagavond niet bevestigen.

  De Volkskrant meldt woensdagavond dat een politiebus met zes agenten aanwezig was in de buurt van de afrit waar het uit de hand liep. Toen drie auto’s werden belaagd, zouden zij meteen versterking hebben gevraagd van de Mobiele Eenheid (ME).
  Naast activisten van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) werden ook mensen van mensenrechtenorganisatie Amnesty International aangevallen. Er lopen meerdere onderzoeken, onder meer van het Openbaar Ministerie. De gemeente heeft een onafhankelijk onderzoek aangekondigd, en de politie zei eerder al haar eigen optreden kritisch te onderzoeken.
  Of de inzet van de politie „te weinig was of dat andere omstandigheden meespeelden, zijn vragen die we nu nog niet kunnen beantwoorden”, aldus de woordvoerder. „Vaststaat dat enkele demonstranten en de waarnemers van Amnesty angstige momenten hebben moeten doorstaan en ze hebben dan ook absoluut recht op meer duidelijkheid over ons optreden bij het aangekondigde protest van KOZP.”
  Donderdag komen de ongeregeldheden in Staphorst aan bod in het programma Onder de loep van RTV Oost. Er worden onder meer beelden getoond en de politie zal mensen oproepen om zichzelf te melden.

  Waar gaan we naar toe verbied KOZP dan kost het wat minder geld. Aan inzet.

  Like

 7. J.v.d.Heijden zegt:

  Wanneer roept iedereen in dit land dat het gelazer van een klein
  groepje aandachttrekkers annex overlastveroorzakers eens
  afgelopen moet zijn.
  Hoe geschift moet je zijn om je excuus aan te bieden voor
  gebeurtenissen waar een paar generaties nooit voor verantwoordelijk
  gesteld kunnen worden?

  Like

 8. Sinyo zegt:

  Maurits een der oprichters van de VOC is niet juist.
  Hij was de pupil van Johan van Oldenbarnevelt in 1602.
  Maurits verdienste was de Zeeuwen bij de VOC aan te sluiten. Daarvoor kregen zij de helft van Amsterdam, rijk geworden door de Oostzeehandel.
  Amsterdam 8 en Zeeland 4.
  Met kon secondaire companies oprichten. Een daarvan was volledig in het bezit van de Oranjes. En waar handelden zij in . . .O*P*I*U*M.
  In 1619 werd mede door Maurits zijn voormalige Beschermheer onthoofd.
  Waarom staat dan het standbeeld van deze grote Staatsman niet op het Binnenhof???? Dat zou op de 3e dinsdag in September de Oranje Sprookjesvertellers in grote verlegenheid brengen.

  Geliked door 1 persoon

 9. Hovawart zegt:

  Het is de islamietjes en zwartjes niet te doen om Klaas, maar wel om het kruisje op de mijter en Sint voor de naam, christelijke symboliek moet immers verkettert worden……..het racisme of slavernijgeneuzel is aanleiding.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s