“Dood aan de Nazi-binnendringers!” – Rusland reageert op aanvalsplannen van de Bundeswehr tegen de Krimbrug

“Taurus”-kruisraket op de Internationale Lucht- en ruimtevaartentoonstelling in Berlijn, juni 2022.

(Vertaling: E.J. Bron)

Het afgeluisterde vermeende gesprek tussen hoge officieren van de Duitse Bundeswehr over de geplande vernietiging van de Krimbrug zorgde in Rusland voor woedende reacties. Daarover hebben Russische parlementariërs, diplomaten en veiligheidspolitici het woord genomen.

Volgens een gepubliceerde geluidsopname is de Duitse Bundeswehr al lange tijd betrokken bij de planning van de vernietiging van de Krimbrug. Er werd gediscussieerd over de manier waarop de brug in zijn gehele lengte met een aanval door “Taurus”-raketten vernietigd kan worden, en hoe de Duitse zijde haar deelname aan deze oorlogsdaad zou kunnen verdoezelen. De reacties van hoge Russische functionarissen lieten niet lang op zich wachten. Als eerste nam de senator en politicus buitenlandse zaken Konstantin Kossatsjev het woord. Hij is vicevoorzitter van de Federatieraad van het federale parlement van de Russische Federatie.

Hij zei dat het schandaal zwaarwegende gevolgen zou hebben. “Wanneer er geen overtuigende weerlegging en uitleg van de bewijzen volgt, moet de ware rol van Duitsland in het Oekraïne-conflict radicaal overdacht worden”, schreef hij op “Telegram”. Bondskanselier Olaf Scholz zou zich er na de onthulling niet meer uit kunnen praten dat Duitsland geen oorlogspartij in het Oekraïne-conflict zou zijn. Het zou naïef zijn om te vermoeden dat enkele hoge militaire achter de rug van de bondskanselier om iets voorbereiden. Berlijn zou “tot over beide oren” in directe militaire acties verwikkeld zijn en zelfs plannen uitwerken voor aanvallen op de Russische infrastructuur.

We hebben alle reden om de Duitse leiding als directe medeplichtige bij de misdaden van de nazi´s van Kiev te beschouwen, voor wie de aanvallen op civiele objecten en burgers aan de orde van de dag zijn”, aldus Kossatsjev.

Kossatsjev verlangt van de Duitse regering een uitvoerige stellingname. Deze zou zich niet alleen tegenover Rusland moeten verantwoorden, maar ook tegenover de eigen burgers, want het gaat om een poging Duitsland te verwikkelen in een directe militaire confrontatie met een nucleaire macht. Hij wees er op dat de CDU-parlementariër Roderich Kiesewetter er zelfs al toe had opgeroepen Russische militaire installaties en hoofdkwartieren in het achterland te verwoesten, waaronder ministeries en commandoposten.

Tenslotte vergeleek de senator de Duitse anti-Russische politiek met de poging opnieuw een “Duitse wereldorde” te creëren. “Het lijkt mij dat de Duitsers beter af zijn wanneer ze hun geluk niet een tweede keer proberen”, aldus Kossatsjev.

De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Sacharova, noemde de onthulling een verder bewijs dat de door het Westen ontketende hybride oorlog tegen het Russische volk al volop aan de gang zou zijn. Haar eigen re3actie op de geluidsopname heeft ze kort gehouden.

“Ik heb het gelezen! Stel je eens voor, de Duitse leiding beroept zich op de ervaringen van het Derde Rijk! Ze zijn gek geworden!!” De relatie tot Hitler-Duitsland maakt volgens haar een uitlating van de inspecteur van de Duitse luchtmacht, Ingo Gerhartz, duidelijk:

De Oekraïne voert een oorlog, waarin veelmeer moderne techniek ingezet wordt dan in onze goede oude ´Luftwaffe´.”

Emotioneel was ook de reactie van de vicevoorzitter van de Russische Veiligheidsraad, Dmitri Medvedev. In een op “Telegram” gepubliceerde tekst noemde hij de Duitsers “onze eeuwige tegenstanders”. Die weer “gezworen vijanden” zouden zijn geworden. Hij schreef:

Kijkt u eens met welke grondigheid en in welke details de Duitsers over aanvallen op ons territorium onder gebruikmaking van raketten met een verhoogde reikwijdte discussiëren, objecten uitkiezen die vernietigd moeten worden, en de meest veelbelovende manieren om ons vaderland en ons volk maximale schade toe te dienen.”

De retoriek over het zogenaamd niet deelnemen van Duitsland aan het conflict zou derhalve misleidend zijn. Hij wees op de moeilijkheid om diplomatiek op de onthulde feiten te reageren. In plaats daarvan reageerde hij met een eigen voorstel. De voormalige president citeerde uit het beroemde gedicht van de Sovjet-schrijver Konstantin Simonov uit het jaar 1942. In het gedicht met de naam “Dood hen!” (als je thuis je lief is) riep de voormalige militaire verslaggever Simonov zijn landgenoten ertoe op de Duitse Nazi-binnendringers te doden, voordat ze zelf door hen gedood worden. Metvedev sloot het citaat van Simonov af met de oproep:

Nog een keer, de kreet van de Grote Vaderlandse Oorlog: Dood de Nazi-binnendringers!”

Een woordvoerster van het Duitse ministerie van Defensie wees het op vragen van RT af om de informatie over de geluidsopname van het gesprek tussen de officieren van de Bundeswehr te becommentariëren:

Neemt u alstublieft in acht dat wij mediaberichten en hun inhouden in principe niet becommentariëren.”

De informatie over het afgeluisterde gesprek werd door de hoofdredactrice van RT, Margarita Simonjan, om 07.00 uur Moskouse tijd gepubliceerd. In haar tekst richtte ze zich openlijk tot de Duitse ambassadeur in Moskou, de Duitse minister van Buitenlandse Zaken en bondskanselier Olaf Scholz met het verzoek de “fascinerende” onthulling te becommentariëren. Maria Sacharova schreef dat de Duitse pers nu een reden zou hebben haar onafhankelijkheid te bewijzen en vragen te stellen aan minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock.

Bron:
rt.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op “Dood aan de Nazi-binnendringers!” – Rusland reageert op aanvalsplannen van de Bundeswehr tegen de Krimbrug

  1. karton zegt:

    Ach ach, die Duitsers toch !”
    Hebben ze gvd hun eigen land helemaal naar de kloten geholpen, maar ze kunnen er géén genoeg van krijgen , nu gaan ze óók nog eens in andere landen álles vernielen.
    Ze hebben van ál hun oorlogen er niet één kunnen winnen, en dat blijft hen frustreren.

    Geliked door 5 people

    • koddebeier zegt:

      Schijnbaar leren ze het nooit !

      Geliked door 1 persoon

      • Jules Vismale zegt:

        Als de Russen niet tegen buitenstaanders vechten dan strijden ze wel tegen elkaar, iets wat ook vaak in de maatschappijen van Asterix & Obelix en de Smurfen voorkwam!
        Het enige verschil is dan dat er in het echt vele doden vallen en dat maakt voor de machtshebbers daar toch niets uit.

        Like

    • Julia zegt:

      karton Helaas niet alleen de Duitsers hebben niets van de geschiedenis geleerd geldt ook voor o.a. Rutte Na het behalen van het diploma gymnasium-A aan het Maerlant-Lyceum overwoog Rutte naar het conservatorium te gaan, aangezien hij piano speelt. Uiteindelijk werd het een studie geschiedenis aan de Universiteit Leiden, waarin hij in 1992 zijn doctoraalexamen haalde. Volgens mij heeft Rutte zijn doctoraal cadeau gekregen maar het kan ook zijn dat hij daar geen herinneringen aan heeft. Had hij toch maar beter zich gehouden aan zijn studie op het conservatorium dan waren wij nu als burgers nimmer meer dan 12 jaar bedrogen en ons land er niet zo belabberd voor gestaan.

      Like

  2. ronjaspers zegt:

    De NWO agenda van de kwaadaardige elite loopt niet zoals gepland,de ukraiene is een belangrijk onderdeel van de NWO agenda.De kwaadaardige elite zijn de ukraiene aan het verliezen,aan de russen.Daarom proberen ze een WW3 te forceren.

    Geliked door 3 people

  3. droevige mof zegt:

    Waarom zwijgt de AfD, hoewel ze in het verleden een pro-Russisch standpunt heeft ingenomen? Het antwoord is deprimerend. Op dit moment zou dat het onmiddellijke einde van deze partij betekenen. Want elke uiting van sympathie voor Poetin wordt gezien als goedkeuring van een aanvalsoorlog en zal worden vervolgd. Daarom wil ik het nu hebben over het weer.

    Geliked door 6 people

  4. BosscheBol zegt:

    Het is geen “vermeend gesprek” meer. De Duitsers hebben toegegeven dat het echt heeft plaatsgevonden. Ze hebben besproken hoe ze de Krimbrug met Taurusraketten zouden bombarderen. Ook zeiden ze in dat gesprek dat er Britten rondlopen in Oekraïne. De NAVO zit er dus al diep in.

    https://www.telegraaf.nl/nieuws/1830825651/berlijn-bezorgd-over-mogelijk-afgeluisterd-gesprek-hoge-militairen

    Geliked door 5 people

  5. scherpschutter1943 zegt:

    In alle militaire staven ter wereld worden aanvalsplannen en verdedigingsplannen ontworpen voor elk mogelijk scenario. Doen de duitsers ook, daar is niets mis mee. De russen schreeuwen nu van de daken dat ze zich door de duitsers bedreigd voelen en wordt de oude nazidoctrine weer van stal gehaald. Ik noem dat koudwatervrees maar ook misschien bedoelt om het uitdelen van de eerste klap te rechtvaardigen. De russische nucleaire dreiging is onderdeel van het pokerspel dat de russen nu spelen. Zij weten donders goed dat het gebruik van nucleaire wapens ook voor hen de poort naar de hel opent en dat ook zij hier door worden weggevaagd. Een nucleaire oorlog is door niemand te winnen. Naar mijn mening is ook een conventionele oorlog door niemand te winnen, dus maar zo snel mogelijk ermee ophouden. Rusland heeft al veel gewonnen door de Krim in te lijven maar meer zit er niet in. De russische bevolking is Poetin al meer dan zat maar zij hebben niet de macht om Poetin af te zetten. De meest voor hand liggende oplossing is dat Poetin door iemand uit zijn innercirkel wordt omgebracht waarna er in een machtsstrijd wordt uitgevochten wie er de baas is in rusland. Dat er een echte democratie in rusland komt is een illusie. Dat land heeft nooit democratie gekend maar heeft al duizenden jaren onder een dictatuur geleefd en dat zie ik niet veranderen. Zie het boek van Bezemer, “een geschiedenis van rusland

    Like

Plaats een reactie