REPORTAGE: Woningbouw in Israël – slagveld van de media

Screenshot_7

Uitzicht op het gebied E1

Veroorzaakt door Israël leek de afgelopen dagen in de westerse pers de wereld weer eens ten onder te gaan: een Israëlische regering had het gewaagd de notoire verdragsbrekersvredespartner”, namelijk de Palestijnse Fatah, die in haar statuten uit 1964 in artikel 12 heeft vastgelegd: Volledige bevrijding van Palestina en de uitroeiing van het zionistische economische, politieke, militaire en culturele bestaan en in artikel 13: Vestiging van een onafhankelijke democratische staat met volledige soevereiniteit in alle Palestijnse gebieden, en met Jeruzalem als hoofdstad; en met bescherming van de rechten en de gelijkberechtiging van de burgers, zonder enige vorm van raciale of religieuze discriminatie, om met de definitieve toestemming voor de bouw van een al heel lang geplande woonwijk een schot voor de boeg te geven.

Dit gebeurde uiteraard ook als reactie op de, tegen de verdragen in gaande, eenzijdige aanvraag voor de erkenning van een Palestijnse staat bij de Algemene Vergadering van de VN, waarin ook Duitsland door blanco te stemmen de staat Israël in de rug heeft aangevallen.

Het gebied E1, er al heel lang voor bestemd om ook na een eventuele toekomstige twee-staten-oplossing met de zogenaamde “Palestijnen” de voorstad van Jeruzalem Ma´ale Adummim (“Rode heuvel”) met Jeruzalem te verbinden, is nu de meest actuele twistappel, waarover door de “kwaliteitspers” de meest ongelooflijke beweringen van de Palestijnen klakkeloos worden overgenomen. De minder over de achtergronden geïnformeerde lezers in Europa en de wereld wordt daarbij krachtig anti-Israëlisch zand in de ogen gestrooid. Minister-president Benjamin (“Bibi”) Netanyahu zag zich dus daadwerkelijk genoodzaakt om hierover in een soort snelle mediaoorlog de publieke opinie juist te informeren – ook met de toespitsing dat de Klaagmuur – het belangrijkste joodse heiligdom in de Oude Stad van Jeruzalem – per slot van rekening ook niet op bezet gebied zou staan.

Screenshot_8

Screenshot_9

Dat er tegelijkertijd in Syrië talloze mensen bij een luchtaanval op burgers die in de rij stonden bij een bakkerszaak werden vermoord, valt daarbij mediaal gezien in het niet.

In het dorre gebied, slechts hier en daar, als überhaupt,  bewoond door Bedoeïenen-Nomaden in onderkomens gemaakt van golfplaat,

Screenshot_10

Screenshot_11

moet nu definitief een stedenbouwkundige verbinding met de levendige voorstad Ma´ale Adummim ontstaan.

Screenshot_12

Screenshot_13

Screenshot_14

Deze zal volgens ook maar enigszins realistische politici in de wereld uiteraard bij Israël blijven, ook al gaat de anti-Israëlische kwaliteitspers weer eens tekeer.

Daarin zul je minder te weten komen over wat pro-zionistische journalisten en bloggers in Israël van de hele opwinding vinden. PI heeft hierover daarom aan een nieuwsdienst in Jeruzalem

Screenshot_15

en aan een politiek bijzonder deskundige, al jarenlang betrokken blogger uit de Negev-hoofdstad Beër Sjeva bij het monument voor de Negev-brigade vragen gesteld.

Screenshot_16

Verder groet de racistische Apartheidsstaat Israël ook vanuit zijn vakantiegebieden de Europese “kwaliteitsmedia”:

Screenshot_17

Screenshot_18

Screenshot_19

Screenshot_20

Bron:

http://www.pi-news.net/2012/12/wohnungsbau-in-israel-schlachtfeld-der-medien/#more-298413

Auteur/fotografie: Mr. Merkava

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", EU, Europa, Israël, mainstream-media, Westen. Bookmark de permalink .

Een reactie op REPORTAGE: Woningbouw in Israël – slagveld van de media

  1. Pingback: Antisemitisch NOS-journaal wekt bewust Jodenhaat (II) | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s